Alfa Romeo 159 ili Audi a3 - prijedlozi
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
preludezalude
#201 Re: Alfa Romeo 159 ili Audi a3 - prijedlozi
Gorane evo sad za tebe jedan citat sa Wikipedia stranice jer vidim da samo njima vjerujes:
Automobili po klasama
Niska klasa [uredi]Niska klasa obuhvaća male gradske automobile i microvanove, koji su veličinom manji od automobila ostalih klasa, a cijenom najpristupačniji.Razlikuju se vrlo mali - micro,poput Honde Jazz - ali i mali koji maksimalno oponašaju veće - supermini,poput Peugeota 206
Niža srednja/kompaktna klasa [uredi]Niža srednja ili kompaktna klasa obuhvaća automobile, koji su veličinom veći od malih gradskih automobila, a manji od onih srednje klase. Ta se klasa popularno naziva i golf-klasa, budući da je najpopularniji automobil u njoj Volkswagen Golf, a vrlo često "klasa 4 metra" po karakterističnoj dužini.
Srednja klasa [uredi]Srednja klasa obuhvaća vozila veličinom veća od od kompakta, a manja od više srednje klase, koji su potpuno inženjerski razvijeni, bez prikrate. Ta klasa obuhvaća automobile od jeftinijih poput Toyote Avensis do skupljih, dopunjenih luksuznim spektrom, poput Audija A4, Mercedesa C-klase i BMW-a serije 3.
Viša srednja klasa [uredi]Viša srednja klasa obuhvaća vozila veća od srednje klase, a manja od visoke. Ta se klasa naziva i business-klasa, budući da je popularna među uspješnim poslovnim ljudima, a u njoj su automobili poput Audija A6, Mercedesa E-klase i BMW-a serije 5. Osim spomenutog, od definicijskih značajki najčešće se spominje kakvoća sklopova, napose unutrašnjosti i kokpita te opća kategoričnost koju je teško definirati. Velike su varijacije u ponudi u ovoj klasi, znakovito za proizvođače i zemlju podrijetla. Klasom, zbog spomenutog, dominiraju njemački proizvođači.
Visoka klasa [uredi]Visoka klasa obuhvaća potpuno razvijene, suverene, luksuzne automobile, koji udovoljavaju svim zahtjevima, veličinom i luksuzom nadmašuju sve ostale klase, a obuhvaća luksuzna vozila od onih poput Audija A8, Mercedesove S-klase, preko većeg i kategoričnog Rolls-Roycea pa sve do superluksuznih fenomena poput Maybacha. Klasa se često nazivala klasom 5 metara po znakovitoj dužini, misleći na osnovnu luksuznu klasu.
Iznimni slučajevi [uredi]
Iako se klasa većine automobila može precizno definirati, postoje i iznimni slučajevi poput onog s Mercedesom A-klase, koji veličinom pripada gradskim automobilima, dakle niskoj klasi, ali cijena i uređenje unutrašnjosti su mu na razini niže srednje klase.
Pojedini sportski automobili poput Ferrarija i nekih modela Maseratija ili Porschea se isključivo zbog svoje cijene nalaze u rangu visoke klase, budući da su dimenzijama najčešće identični automobilima srednje klase.
Gorane dobro procitaj sta pise i gdje se spominju iskljucivo DIMENZIJE sto ti kazes. Dobro i polako procitaj sta pise za visu srednju klasu. Pa onda na kraju dobro procitaj sta pise u zadnje dvije recenice.
Isto vrijedi i za gosta.
Automobili po klasama
Niska klasa [uredi]Niska klasa obuhvaća male gradske automobile i microvanove, koji su veličinom manji od automobila ostalih klasa, a cijenom najpristupačniji.Razlikuju se vrlo mali - micro,poput Honde Jazz - ali i mali koji maksimalno oponašaju veće - supermini,poput Peugeota 206
Niža srednja/kompaktna klasa [uredi]Niža srednja ili kompaktna klasa obuhvaća automobile, koji su veličinom veći od malih gradskih automobila, a manji od onih srednje klase. Ta se klasa popularno naziva i golf-klasa, budući da je najpopularniji automobil u njoj Volkswagen Golf, a vrlo često "klasa 4 metra" po karakterističnoj dužini.
Srednja klasa [uredi]Srednja klasa obuhvaća vozila veličinom veća od od kompakta, a manja od više srednje klase, koji su potpuno inženjerski razvijeni, bez prikrate. Ta klasa obuhvaća automobile od jeftinijih poput Toyote Avensis do skupljih, dopunjenih luksuznim spektrom, poput Audija A4, Mercedesa C-klase i BMW-a serije 3.
Viša srednja klasa [uredi]Viša srednja klasa obuhvaća vozila veća od srednje klase, a manja od visoke. Ta se klasa naziva i business-klasa, budući da je popularna među uspješnim poslovnim ljudima, a u njoj su automobili poput Audija A6, Mercedesa E-klase i BMW-a serije 5. Osim spomenutog, od definicijskih značajki najčešće se spominje kakvoća sklopova, napose unutrašnjosti i kokpita te opća kategoričnost koju je teško definirati. Velike su varijacije u ponudi u ovoj klasi, znakovito za proizvođače i zemlju podrijetla. Klasom, zbog spomenutog, dominiraju njemački proizvođači.
Visoka klasa [uredi]Visoka klasa obuhvaća potpuno razvijene, suverene, luksuzne automobile, koji udovoljavaju svim zahtjevima, veličinom i luksuzom nadmašuju sve ostale klase, a obuhvaća luksuzna vozila od onih poput Audija A8, Mercedesove S-klase, preko većeg i kategoričnog Rolls-Roycea pa sve do superluksuznih fenomena poput Maybacha. Klasa se često nazivala klasom 5 metara po znakovitoj dužini, misleći na osnovnu luksuznu klasu.
Iznimni slučajevi [uredi]
Iako se klasa većine automobila može precizno definirati, postoje i iznimni slučajevi poput onog s Mercedesom A-klase, koji veličinom pripada gradskim automobilima, dakle niskoj klasi, ali cijena i uređenje unutrašnjosti su mu na razini niže srednje klase.
Pojedini sportski automobili poput Ferrarija i nekih modela Maseratija ili Porschea se isključivo zbog svoje cijene nalaze u rangu visoke klase, budući da su dimenzijama najčešće identični automobilima srednje klase.
Gorane dobro procitaj sta pise i gdje se spominju iskljucivo DIMENZIJE sto ti kazes. Dobro i polako procitaj sta pise za visu srednju klasu. Pa onda na kraju dobro procitaj sta pise u zadnje dvije recenice.
Isto vrijedi i za gosta.
-
Gost1515
#202 Re: Alfa Romeo 159 ili Audi a3 - prijedlozi
Ne dolazim tako često na forum, pa mi možda promakne, sjećam se da si tražio da progulam, pa ti ja dao link sa wikipedije.preludezalude wrote:Tebi sam postavio davno dva pitanja na koja jos cekam odgovor. Kad si tako pametan, odgovori na njih. A mozes odgovoriti i na ovo pitanje sto sam postavio Goranu za Ladu.Gost1515 wrote:@johntra, ne da mi se čitati sve što pišete ti goran, samo mi reci jel i ti zastupaš teoriju "kvalitete sklopova"? I ako da, čime se ista mjeri? Jel svih "sklopova" ili samo nekih i tako to ... ?
ti meni još nisi odgovorio čime se mjeri "kvaliteta sklopova"? Jedinica mjere? Mjerni instrument?
Po tvojoj logici Golf Trendline sa nekim osnovnim motorom i Golf Highline sa top motorom su u različitim klasama npr. (jer drugi ima kvalitetniji motor, mjenjač, opremu ...) znači niđe veze.
Ponovo:
http://en.wikipedia.org/wiki/Car_classification
-
goran16v
#203 Re: Alfa Romeo 159 ili Audi a3 - prijedlozi
Ovo je citat sa wiki hr. koji je apsolutno amaterski pobrojao nekadasnju klasifikaciju koja je odavno prevazidjena i ne odgovara nijednoj priznatnoj savremenoj klasifikaciji. Osim sto jednostavno nedostaje klasa clanak ne spominje nikakav standard ili tijelo koje je usvojilo ovu podjelu.preludezalude wrote:Gorane evo sad za tebe jedan citat sa Wikipedia stranice jer vidim da samo njima vjerujes:
Automobili po klasama
Isto vrijedi i za gosta.
Posto si ocigledno jako povrsan (BTW pojela maca jezik za ono da nisam pominjao sirinu) nisi se sjetio ili znao naci i citirati priznate klasifikacije.
Vozila u Europi nisu formalno klasificirana ali postoji klasifikacija zvanicno prihvacena od strane Regulatornog vijeca Europske Unije:
- A: mini cars
- B: small cars
- C: medium cars
- D: large cars
- E: executive cars
- F: luxury cars
- S: sport coupÈs
- M: multi purpose cars
- J: sport utility cars (including off-road vehicles)
Osim toga sto ova podjela ima vise nego duplo klasa BTW bas da te pitam vezano za to: u koju klasu po tvojoj podjeli spada tvoj auto?????? Sad se potrudi i nadji definicije pomenutih klasa.
U Americi postoji formalna podjela prema Federalnom zakonu o zastiti okoline (EPA - Federal Regulations, Title 40—Protection of Environment, Section 600.315-82 Classes of comparable automobiles) prema kojem je standard za odredjivajnje klase putnicki vozila iskljucivo zapremina putnickog prostora (koju definisu sirina i MOR) i zapremina prtljaznika (koju jos definise i duzina vozila) (Passenger car classes are defined based on interior volume index or seating capacity,). Evo ti podjela
Class/Passenger & Cargo Volume (Cu. Ft.)
1.Two-Seaters/Any (cars designed to seat only two adults)
Sedans
2.Minicompact/Less than 85
3.Subcompact/85 to 99
4.Compact/100 to 109
5. Mid-Size/110 to 119
6.Large/120 or more
Station wagons
7.Small/Less than 130
8. Mid-Size/130 to 159
9. Large/160 or more
Gdje su ovdje kvalitete sklopova????
Mimo toga imas podjele prema namjeni EuroNCAP ima svoju, ACRISS za ren-a-car, nacionalne i EU klasifikacije prema kategorijama za sigurnost, tarifiranje cijena za autoceste itd itd...
-
citroen xm
#204 Re: Alfa Romeo 159 ili Audi a3 - prijedlozi
Jbt ne mogu da vjerujem da se neko hvata wikipedije kao izvora podataka. Pa tamo može napisati bilo ko i bilo šta. Prvo se ti gorane hvataš citata sa wikipedije, pa sada on, samo što eto ti njegovi nisu dobri i amaterski su, a podaci sa tvoje wikipedije su vrhunac profesionalizma i tačnosti.
-
Gost1515
#205 Re: Alfa Romeo 159 ili Audi a3 - prijedlozi
Jbt ne mogu da vjerujem da se neko hvata wikipedie kao neozbiljnog izvora podataka kad su u tekstu za sve podatke navedeni apsolutno pouzdani izvori istih. Samo treba skrolati do References na dnu članka pa provjeriti.citroen xm wrote:Jbt ne mogu da vjerujem da se neko hvata wikipedije kao izvora podataka. Pa tamo može napisati bilo ko i bilo šta. Prvo se ti gorane hvataš citata sa wikipedije, pa sada on, samo što eto ti njegovi nisu dobri i amaterski su, a podaci sa tvoje wikipedije su vrhunac profesionalizma i tačnosti.
-
GaRGa
#206 Re: Alfa Romeo 159 ili Audi a3 - prijedlozi
svi postovi/editi na wikipediji moraju biti odobreni prije nego vam ih prikazu ...
- plucna mahramica
#207 Re: Alfa Romeo 159 ili Audi a3 - prijedlozi
Vrhunac logickog zakljucivanja... ne kazem da to izneseno nije tacno, ne ulazim u to, ali 'postaviti' referencu ne znaci isto i napisati ono sto stoji u toj referenci.
Takodjer, to sto moraju biti odobreni, ne odobravaju ih doktori nauka, nego moderatori koji filtriraju spam i gluposti...
Takodjer, to sto moraju biti odobreni, ne odobravaju ih doktori nauka, nego moderatori koji filtriraju spam i gluposti...
-
goran16v
#208 Re: Alfa Romeo 159 ili Audi a3 - prijedlozi
Podjele klasa koje sam ja naveo nisu, za razliku od njegovih, sa wiki, nego zvanicno prihvacene i naveo sam od strane koga.citroen xm wrote:Jbt ne mogu da vjerujem da se neko hvata wikipedije kao izvora podataka. Pa tamo može napisati bilo ko i bilo šta. Prvo se ti gorane hvataš citata sa wikipedije, pa sada on, samo što eto ti njegovi nisu dobri i amaterski su, a podaci sa tvoje wikipedije su vrhunac profesionalizma i tačnosti.
-
goran16v
#209 Re: Alfa Romeo 159 ili Audi a3 - prijedlozi
Podaci na wiki mogu biti i ovakvi i onakvi, ali pouzdani(ji) podaci su redovno propraceni sa external links ili kako je na hr wiki to nazvano "poveznicama" na kojima je moguce provjeriti vjerodostojnost i tacnost.Gost1515 wrote: Jbt ne mogu da vjerujem da se neko hvata wikipedie kao neozbiljnog izvora podataka kad su u tekstu za sve podatke navedeni apsolutno pouzdani izvori istih. Samo treba skrolati do References na dnu članka pa provjeriti.
U slucaju podjele koju je copy + paste kolega preludezalude sa linka ispod, i usput NAMJERNO izostavio zvanicno priznatu podjelu od strane Europske komisije koja se nalazi izmedju "Visoka klasa" i "Iznimni slucajevi"(gdje su BTW auti koju su kod njega u Iznimnim slucajevima uredno svrstani u zasebne klase) jer mu ocito ne odgovara, NEMA nijedne poveznice, tj external linka ili reference koji bi potvrdio tu podjelu i ne samo podjelu nego kriterije za razvrstavanje. To je neciji tekst bez ikakve reference.
http://hr.wikipedia.org/wiki/Automobili_po_klasama
-
preludezalude
#210 Re: Alfa Romeo 159 ili Audi a3 - prijedlozi
Jebi ga, sad ti ne odgovara ni wikipedia. Dobra je tvoja, a moja nije. Super. Jesi li soguran da sirina auta igra ulogu a ne sirina traga tockova???goran16v wrote:Ovo je citat sa wiki hr. koji je apsolutno amaterski pobrojao nekadasnju klasifikaciju koja je odavno prevazidjena i ne odgovara nijednoj priznatnoj savremenoj klasifikaciji. Osim sto jednostavno nedostaje klasa clanak ne spominje nikakav standard ili tijelo koje je usvojilo ovu podjelu.preludezalude wrote:Gorane evo sad za tebe jedan citat sa Wikipedia stranice jer vidim da samo njima vjerujes:
Automobili po klasama
Isto vrijedi i za gosta.
Posto si ocigledno jako povrsan (BTW pojela maca jezik za ono da nisam pominjao sirinu) nisi se sjetio ili znao naci i citirati priznate klasifikacije.
Vozila u Europi nisu formalno klasificirana ali postoji klasifikacija zvanicno prihvacena od strane Regulatornog vijeca Europske Unije:
- A: mini cars
- B: small cars
- C: medium cars
- D: large cars
- E: executive cars
- F: luxury cars
- S: sport coupÈs
- M: multi purpose cars
- J: sport utility cars (including off-road vehicles)
Osim toga sto ova podjela ima vise nego duplo klasa BTW bas da te pitam vezano za to: u koju klasu po tvojoj podjeli spada tvoj auto?????? Sad se potrudi i nadji definicije pomenutih klasa.
U Americi postoji formalna podjela prema Federalnom zakonu o zastiti okoline (EPA - Federal Regulations, Title 40—Protection of Environment, Section 600.315-82 Classes of comparable automobiles) prema kojem je standard za odredjivajnje klase putnicki vozila iskljucivo zapremina putnickog prostora (koju definisu sirina i MOR) i zapremina prtljaznika (koju jos definise i duzina vozila) (Passenger car classes are defined based on interior volume index or seating capacity,). Evo ti podjela
Class/Passenger & Cargo Volume (Cu. Ft.)
1.Two-Seaters/Any (cars designed to seat only two adults)
Sedans
2.Minicompact/Less than 85
3.Subcompact/85 to 99
4.Compact/100 to 109
5. Mid-Size/110 to 119
6.Large/120 or more
Station wagons
7.Small/Less than 130
8. Mid-Size/130 to 159
9. Large/160 or more
Gdje su ovdje kvalitete sklopova????
Mimo toga imas podjele prema namjeni EuroNCAP ima svoju, ACRISS za ren-a-car, nacionalne i EU klasifikacije prema kategorijama za sigurnost, tarifiranje cijena za autoceste itd itd...
Tvoj najveci je problem sto svakom loncu moras biti poklopac. Mislis da si najpametniji i dijelis savjete kao veliki tata. Tako dijelis besmislene savjete i na ostalim temama kao sto je ona o autu sa pogresnim podacima u saobracajnoj. I jos savjetujes postavljacu teme da to nije nista i nije problem i niko mu nista ne moze. A u principu je ta saobracajna neispravna tj falsifikovana. Ne pije vode, nisam ja neko je drugi. Pa ljudi su ostajali bez auta iz raznih razloga pa nemas ni auta ni para. Ljudi su vozali po 5-6 godina auto i onda mu oduzeli zbog toga jer je to ukradeno auto. Niko nije rekao da nisi ti kriv ni da je kriv mup sto ti je uredno godinama ovjeravao saobracajnu.
Ali to si ti, uporan u tvrdnjama koje su polovicno istinite i ne odustajes. Isto tako i u ovoj temi.
Evo jedno pitanje za tebe.
Daj mi dimenzije auta od nize klase do visoke klase, precizno.
-
preludezalude
#211 Re: Alfa Romeo 159 ili Audi a3 - prijedlozi
Odgovor na tvoje pitanje: spada u terenska vozila.
Klase automobila po europskoj komisiji
A: City Car Smart Fortwo
B: Niska klasa Fiat Punto
C: Srednja klasa VW Golf
D: Viša srednja klasa Volvo S70
E: Viša klasa Audi A6
F: Luksuzna klasa Mercedes S-klasa
S: Sportski automobil Ferrari F430
M: Minivan Renault Espace
J: Terenci (Sports Utility Vehicle - SUV) Suzuki Vitara
-
goran16v
#212 Re: Alfa Romeo 159 ili Audi a3 - prijedlozi
Ma daj, smjesan si. Pokusao si s tim amaterskim clankom sa hrvatske wiki, koji si BWT prekroio tj iz kojeg si izbacio dio koji ti ne odgovara, pa kad si dobio odgovor kao treba koji nije sa wikipedije uhvatio se price o saobr. dozvolama sa druge teme gdje je po tebi dokument koji je 100% ispunjen od strane MUP-a sa pogresnim/netacnim podatkom falsifikat, pa ti ocito ne znas sta je falsifikat. Kani se necega u sta se ne razumijes.
Last edited by goran16v on 20/11/2012 20:08, edited 1 time in total.
-
goran16v
#213 Re: Alfa Romeo 159 ili Audi a3 - prijedlozi
Kako bolan u terenska vozila kad prema tvojoj podjeli u kojoj je svega 5 klasa, a za koju si mi rekao da dobro procitam, ta klasa NE POSTOJI i kako Ferrari iz iznimi odjednom dobi svoju klasu????? To ti najbolje govori kakav si tekst citirao i koliko je bitno i tacno to sto pise u njemu.preludezalude wrote:Odgovor na tvoje pitanje: spada u terenska vozila.
To sto si se sad prihvatio EU klasifikacije koju si namjerno ispustio prvi put u pokusaju da nesto postignes govori sve...
C: Srednja klasa VW Golf, gdje to nadje???? Pa ti fakat ne znas jesi li posao ili si dosao!!!
-
bez_suplje
#214 Re: Alfa Romeo 159 ili Audi a3 - prijedlozi
pa ja sam trazio savjeta i iskustva ako je neko imao alfu ili audija a ne raspravu pojedinaca i skretanje sa teme u potpunosti
- Industrialyzer
#215 Re: Alfa Romeo 159 ili Audi a3 - prijedlozi
bez_suplje wrote:pa ja sam trazio savjeta i iskustva ako je neko imao alfu ili audija a ne raspravu pojedinaca i skretanje sa teme u potpunosti
Ako ne namjeravas zadrzati auto dugo kod sebe onda bih ti ja preporucio Audija, to je nekako provjerena roba. Lakse se prodaje, dosta je konzervativan. Vec su ti rekli na sta obratiti paznju kod pojedinih motora.
Ako zelis auto u kojem ces uzivati svaki dan, a Boga mi i prolaznici onda Alfa, negdje sam cuo poredjenje da je Alfa kao dvogodisnje dijete, vecinu vremena ce vas nervirati, bice stalno problema ali ako vam je neko pokusa oduzeti, ubili bi ga
Ja bih bio ovaj drugi covjek i uzeo Alfu
-
preludezalude
#216 Re: Alfa Romeo 159 ili Audi a3 - prijedlozi
Ima veze. Nije dovoljno kvalitetan.Gost1515 wrote:Ne dolazim tako često na forum, pa mi možda promakne, sjećam se da si tražio da progulam, pa ti ja dao link sa wikipedije.preludezalude wrote:Tebi sam postavio davno dva pitanja na koja jos cekam odgovor. Kad si tako pametan, odgovori na njih. A mozes odgovoriti i na ovo pitanje sto sam postavio Goranu za Ladu.Gost1515 wrote:@johntra, ne da mi se čitati sve što pišete ti goran, samo mi reci jel i ti zastupaš teoriju "kvalitete sklopova"? I ako da, čime se ista mjeri? Jel svih "sklopova" ili samo nekih i tako to ... ?
ti meni još nisi odgovorio čime se mjeri "kvaliteta sklopova"? Jedinica mjere? Mjerni instrument?
Po tvojoj logici Golf Trendline sa nekim osnovnim motorom i Golf Highline sa top motorom su u različitim klasama npr. (jer drugi ima kvalitetniji motor, mjenjač, opremu ...) znači niđe veze.
Ponovo:
http://en.wikipedia.org/wiki/Car_classification
-
preludezalude
#217 Re: Alfa Romeo 159 ili Audi a3 - prijedlozi
Ne budi dosadan i nebulozan. Kopirao sam sam dio stranice koji se odnosi na auta o kojima pricamo tj nazovi turisticka vozila. Da si provjerio stranicu kako treba vidio bi da sam samo di kopirao. Postoji jos na istoj stranici klasifikacija dostavnih vozila, terenskih vozila...goran16v wrote:Kako bolan u terenska vozila kad prema tvojoj podjeli u kojoj je svega 5 klasa, a za koju si mi rekao da dobro procitam, ta klasa NE POSTOJI i kako Ferrari iz iznimi odjednom dobi svoju klasu????? To ti najbolje govori kakav si tekst citirao i koliko je bitno i tacno to sto pise u njemu.preludezalude wrote:Odgovor na tvoje pitanje: spada u terenska vozila.
To sto si se sad prihvatio EU klasifikacije koju si namjerno ispustio prvi put u pokusaju da nesto postignes govori sve...
C: Srednja klasa VW Golf, gdje to nadje???? Pa ti fakat ne znas jesi li posao ili si dosao!!!
-
preludezalude
#218 Re: Alfa Romeo 159 ili Audi a3 - prijedlozi
Kakva god da je klasifikacija, postoje niza, srednja, visa, visoka, posrana ... Istim sistemom se vozila klasificiraju. Zasto golf ne moze u visu klasu iz srednje. Ili ako hoces drugacije: zasto golf ne moze iz nize-srednje u srednju. Odgovor je isti: ne zadovoljava kriterije te slijedece klase, a to su oni kriteriji koje stalno ponavljam.goran16v wrote:Kako bolan u terenska vozila kad prema tvojoj podjeli u kojoj je svega 5 klasa, a za koju si mi rekao da dobro procitam, ta klasa NE POSTOJI i kako Ferrari iz iznimi odjednom dobi svoju klasu????? To ti najbolje govori kakav si tekst citirao i koliko je bitno i tacno to sto pise u njemu.preludezalude wrote:Odgovor na tvoje pitanje: spada u terenska vozila.
-
preludezalude
#219 Re: Alfa Romeo 159 ili Audi a3 - prijedlozi
Visoka klasa
Visoka klasa obuhvaća potpuno razvijene, suverene, luksuzne automobile, koji udovoljavaju svim zahtjevima, veličinom i luksuzom nadmašuju sve ostale klase, a obuhvaća luksuzna vozila od onih poput Audija A8, Mercedesove S-klase, preko većeg i kategoričnog Rolls-Roycea pa sve do superluksuznih fenomena poput Maybacha. Klasa se često nazivala klasom 5 metara po znakovitoj dužini, misleći na osnovnu luksuznu klasu.
Gorane sta ti zakljucujes iz ovoga gore navedenog. Koje su glavne znacajke visoke klase? Vjerovatno samo duzina od 5+ metara.
Visoka klasa obuhvaća potpuno razvijene, suverene, luksuzne automobile, koji udovoljavaju svim zahtjevima, veličinom i luksuzom nadmašuju sve ostale klase, a obuhvaća luksuzna vozila od onih poput Audija A8, Mercedesove S-klase, preko većeg i kategoričnog Rolls-Roycea pa sve do superluksuznih fenomena poput Maybacha. Klasa se često nazivala klasom 5 metara po znakovitoj dužini, misleći na osnovnu luksuznu klasu.
Gorane sta ti zakljucujes iz ovoga gore navedenog. Koje su glavne znacajke visoke klase? Vjerovatno samo duzina od 5+ metara.
-
goran16v
#220 Re: Alfa Romeo 159 ili Audi a3 - prijedlozi
Ja oz ovog zakljucuje da je clanak o podjelama i definicijama klasa, pa i visoke u hr wiki napisao apsolutni amater.preludezalude wrote:Visoka klasa
Kako ne kontas, ta podjela ne postoji vise. U Europi je jedina formalna podjela ona po segmentima.
Kad si vec takav strucnjak navedi ijedan primjer koji je auto zbog luksuza, kvalitete sklopova itd svrstan u klasu iznad svojih dimenzija?????
-
goran16v
#221 Re: Alfa Romeo 159 ili Audi a3 - prijedlozi
Koga ti bolan farbas?! Satro kopirao samo dio stranice koji se odnosi na auta o kojima pricamo tj. turisticka vozola, jest kako da ne! Na sta se odnosi EU podjela koju nisi kopirao. na svemirske brodove i letece tanjire? Vjerovatno je i onaj Ferrari iz Iznimnih slicajeva, koji si kopirao, a koji se onda nekim cudo preselio u S klasu, takodjer auto o kojem pricamo?!preludezalude wrote: Ne budi dosadan i nebulozan. Kopirao sam sam dio stranice koji se odnosi na auta o kojima pricamo tj nazovi turisticka vozila. Da si provjerio stranicu kako treba vidio bi da sam samo di kopirao. Postoji jos na istoj stranici klasifikacija dostavnih vozila, terenskih vozila...
-
preludezalude
#222 Re: Alfa Romeo 159 ili Audi a3 - prijedlozi
Tjeraj vodu na svoj mlin ali nisi u pravu da se klase odredjuju iskljucivo po velicini auta.
-
preludezalude
#223 Re: Alfa Romeo 159 ili Audi a3 - prijedlozi
Odgovori mi na pitanje, koje su to dimenzije auta srednje klase, a koje vise klase.
-
goran16v
#224 Re: Alfa Romeo 159 ili Audi a3 - prijedlozi
Hocu kad ti meni odgovoris da li je Golf R koji kosta preko 70k KM i koji je apsolutno i bolje opremljen, i luksuzniji, i sa boljim motorom i osjetno skuplji od osnovnog Passata od 39k KM ista klasa kao taj Passat???? Ili je mozda otisao u visu????preludezalude wrote:Odgovori mi na pitanje, koje su to dimenzije auta srednje klase, a koje vise klase.
Toliko o luksuzu i opremi.
-
preludezalude
#225 Re: Alfa Romeo 159 ili Audi a3 - prijedlozi
Ne moze ici taj golf u visu klasu jer osnovni golf ne zadovoljava kriterije. Da li ti je sad jasnije?goran16v wrote:Hocu kad ti meni odgovoris da li je Golf R koji kosta preko 70k KM i koji je apsolutno i bolje opremljen, i luksuzniji, i sa boljim motorom i osjetno skuplji od osnovnog Passata od 39k KM ista klasa kao taj Passat???? Ili je mozda otisao u visu????preludezalude wrote:Odgovori mi na pitanje, koje su to dimenzije auta srednje klase, a koje vise klase.
Toliko o luksuzu i opremi.
Sad si ti na redu sa odgovorom.