Audi tek u zadnjih 10 godina počinje da se gura u super luksuzna, ali za tvoju informaciju Lexus je za njih izmislio auto! Prijebih kupio Lexusa nego bilo koji model Audia, koji je malo bolje upakovani VW!covjek1 wrote:Slusaj SINE, poserem se i na tebe i na Lexus, Audi je izmislio auto za Lexus. I poredis jedan kontejner od LS 400 sa jednim Audijem 100 koji je legenda od auta. A sto se tice hibridne tehnologije Audi osvaja utrke sa hibridnim autima, nema se tu sta vise pricat.johntra wrote:Sine, Lexus je nastao 1989. godine, a Audi tada još nije ni počeo praviti automobile koji bi imali neki premium prefiks, a da ti bude lakše uporedi tadašnji Audi 100 i Lexus LS 400, pa ćeš vidjeti ko je ko..prema tome, priča ti je šuplja ko sito...što se tiče Merca i BMW-a, Lexus je već odavno dokazao da može da se nosi s njima, kako po ponudi, tako i po prodaji, dok je čak BMW uzeo njihovu hibridnu tehnologiju...
Audi vs BMW vs Mercedes-Benz
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Better Man
#201 Re: Audi vs BMW vs Mercedes-Benz
- Better Man
#202 Re: Audi vs BMW vs Mercedes-Benz
Citroen je avangarda! Kad vidim C6 uvijek se okrenem za njim, jer je auto jedinstveno i orginalno. Onaj ko kaže da je Citroen ružan i da je u rangu Korejanaca, onda zaista nema pojma o autoindustriji i istoriji automobila KOje odredio da su baš Mercedes, BMW i Audi sveto trojstvo? I zašto Audi se stavlja tu, kad imamo daleko legendarnijih i priznatijih proizvođača, koji kad su pravili auta, Audia nije bilo ni na mapi!Melami wrote:AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA PUCAJ. UBiJE MEEEEEEE.
JEl moguce sta ja citam.
KOjeg q vi pricate u lexusu kad ga niste vidjeli ni 2 puta u zivotu.
A ovaj citroen ga je pretjero ono bas. Citroen je u rangu sa kiom i hyundaiem, i prihvati to. Cak meni hyundai pravi daleko ljepsa auta od tog tvog citroena koji lici na jedno veliko nista.
A ovom lexus nije premium klasa
-
Melami
#203 Re: Audi vs BMW vs Mercedes-Benz
Jedinstveno i originalno auto svako moze napraviti, al to ga nece prodati i ne znaci da je premium klasa.Better Man wrote:Citroen je avangarda! Kad vidim C6 uvijek se okrenem za njim, jer je auto jedinstveno i orginalno. Onaj ko kaže da je Citroen ružan i da je u rangu Korejanaca, onda zaista nema pojma o autoindustriji i istoriji automobila KOje odredio da su baš Mercedes, BMW i Audi sveto trojstvo? I zašto Audi se stavlja tu, kad imamo daleko legendarnijih i priznatijih proizvođača, koji kad su pravili auta, Audia nije bilo ni na mapi!Melami wrote:AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA PUCAJ. UBiJE MEEEEEEE.
JEl moguce sta ja citam.
A ovaj citroen ga je pretjero ono bas. Citroen je u rangu sa kiom i hyundaiem, i prihvati to. Cak meni hyundai pravi daleko ljepsa auta od tog tvog citroena koji lici na jedno veliko nista.
- mO k3
#204 Re: Audi vs BMW vs Mercedes-Benz
Prihvati se googla pa proguglaj malo sta ti znaci onih 5 prstenova kod audija ,pa cemo dalje da pricamo ....Better Man wrote:Citroen je avangarda! Kad vidim C6 uvijek se okrenem za njim, jer je auto jedinstveno i orginalno. Onaj ko kaže da je Citroen ružan i da je u rangu Korejanaca, onda zaista nema pojma o autoindustriji i istoriji automobila KOje odredio da su baš Mercedes, BMW i Audi sveto trojstvo? I zašto Audi se stavlja tu, kad imamo daleko legendarnijih i priznatijih proizvođača, koji kad su pravili auta, Audia nije bilo ni na mapi!Melami wrote:AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA PUCAJ. UBiJE MEEEEEEE.
JEl moguce sta ja citam.
Citroen je avangarda! Kad vidim C6 uvijek se okrenem za njim, jer je auto jedinstveno i orginalno.
Iskreno okrenem se i ja ,ali ne iz razloga sto je lijep ,nego stoga rijetko vidim , i slazem se sa tobom jedinstveno .... jednom u mjesecu ga vidim ,ali opet to je stvar ukusa
-
bordo_boy
#205 Re: Audi vs BMW vs Mercedes-Benz
Pa nije olimpijada...Ženski Dr.Med wrote:Prihvati se googla pa proguglaj malo sta ti znaci onih 5 prstenova kod audija ,pa cemo dalje da pricamo ....Better Man wrote:Citroen je avangarda! Kad vidim C6 uvijek se okrenem za njim, jer je auto jedinstveno i orginalno. Onaj ko kaže da je Citroen ružan i da je u rangu Korejanaca, onda zaista nema pojma o autoindustriji i istoriji automobila KOje odredio da su baš Mercedes, BMW i Audi sveto trojstvo? I zašto Audi se stavlja tu, kad imamo daleko legendarnijih i priznatijih proizvođača, koji kad su pravili auta, Audia nije bilo ni na mapi!Melami wrote:AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA PUCAJ. UBiJE MEEEEEEE.
JEl moguce sta ja citam.
Citroen je avangarda! Kad vidim C6 uvijek se okrenem za njim, jer je auto jedinstveno i orginalno.
Iskreno okrenem se i ja ,ali ne iz razloga sto je lijep ,nego stoga rijetko vidim , i slazem se sa tobom jedinstveno .... jednom u mjesecu ga vidim ,ali opet to je stvar ukusa
- mO k3
#206 Re: Audi vs BMW vs Mercedes-Benz
-
staradis
#208 Re: Audi vs BMW vs Mercedes-Benz
Koliko ljudi ovdje posjeduje automobil ovih marki ?
-
covjek1
#209 Re: Audi vs BMW vs Mercedes-Benz
Kakvih sve gluposti covjek nece procitati ovdje. Audi pravi auta 100 godina, a i da je jucer poceo pravit auta to nije vazno, Audi je to sto je danas GIGANT. Audi je donio tehnologija i inovacija u auto industriju koliko Lexus zajedno sa Toyotom nece za jos 1000 godina i dodje jedan glupan i kaze Lexus je izmislio auto za Audi. I kakav retard moras biti da kazes ovo za VW, to je samo suplja prica ogranicenih glupana ko sto si ti.Better Man wrote: Audi tek u zadnjih 10 godina počinje da se gura u super luksuzna, ali za tvoju informaciju Lexus je za njih izmislio auto! Prijebih kupio Lexusa nego bilo koji model Audia, koji je malo bolje upakovani VW!
Last edited by covjek1 on 26/10/2012 18:03, edited 1 time in total.
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#211 Re: Audi vs BMW vs Mercedes-Benz
Osim quatrra mozes li mi reci jos neki izum Audija?covjek1 wrote:Kakvih sve gluposti covjek nece procitati ovdje. Audi pravi auta 100 godina, a i da je jucer poceo pravit auta to nije vazno, Audi je to sto je danas GIGANT. Audi je donio tehnologija i inovacija u auto industriju koliko Lexus zajedno sa Toyotom nece za jos 1000 godina i dodje jedan glupan i kaze Lexus je izmislio auto za Audi. I kakav retard moras biti da kazes ovo za VW, to je samo suplja prica ogranicenih glupana ko sto si ti.Better Man wrote: Audi tek u zadnjih 10 godina počinje da se gura u super luksuzna, ali za tvoju informaciju Lexus je za njih izmislio auto! Prijebih kupio Lexusa nego bilo koji model Audia, koji je malo bolje upakovani VW!
-
dragonz
#212 Re: Audi vs BMW vs Mercedes-Benz
Prema vašim komentarima ja sam zaključio da su Aston Martin i Jaguar Gospodske premium marke automobila dok audi, bmw i mercedes su zabava za potrošaće koja nemaju ukusa i nisu naučeni/rođeni na/sa stil(om).
-
covjek1
#213 Re: Audi vs BMW vs Mercedes-Benz
Google i citajmali_milojica wrote:Osim quatrra mozes li mi reci jos neki izum Audija?covjek1 wrote:Kakvih sve gluposti covjek nece procitati ovdje. Audi pravi auta 100 godina, a i da je jucer poceo pravit auta to nije vazno, Audi je to sto je danas GIGANT. Audi je donio tehnologija i inovacija u auto industriju koliko Lexus zajedno sa Toyotom nece za jos 1000 godina i dodje jedan glupan i kaze Lexus je izmislio auto za Audi. I kakav retard moras biti da kazes ovo za VW, to je samo suplja prica ogranicenih glupana ko sto si ti.Better Man wrote: Audi tek u zadnjih 10 godina počinje da se gura u super luksuzna, ali za tvoju informaciju Lexus je za njih izmislio auto! Prijebih kupio Lexusa nego bilo koji model Audia, koji je malo bolje upakovani VW!
- dottore
#214 Re: Audi vs BMW vs Mercedes-Benz
DSG mjenjac, bio i kao prototip u rallye b2mali_milojica wrote:Osim quatrra mozes li mi reci jos neki izum Audija?covjek1 wrote:Kakvih sve gluposti covjek nece procitati ovdje. Audi pravi auta 100 godina, a i da je jucer poceo pravit auta to nije vazno, Audi je to sto je danas GIGANT. Audi je donio tehnologija i inovacija u auto industriju koliko Lexus zajedno sa Toyotom nece za jos 1000 godina i dodje jedan glupan i kaze Lexus je izmislio auto za Audi. I kakav retard moras biti da kazes ovo za VW, to je samo suplja prica ogranicenih glupana ko sto si ti.Better Man wrote: Audi tek u zadnjih 10 godina počinje da se gura u super luksuzna, ali za tvoju informaciju Lexus je za njih izmislio auto! Prijebih kupio Lexusa nego bilo koji model Audia, koji je malo bolje upakovani VW!
full alu školjka
TFSI
ovo mi prvo pada na pamet, mozda ima jos nesto...
A motori, pa BMW je tu ispred njih 5 godina... Davne 2007 N47 TwinTurbo 2.0d 205PS.
Ali pisati da je Lexus karina...
-
covjek1
#215 Re: Audi vs BMW vs Mercedes-Benz
Svakim svojim postom nadmasis svoj prethodno glupi post. I posto vidim da nemas blage veze o autima molim te nemoj vise komentarisat. Jaguar i moze nekako se svrstat u tip premium proizvodjaca al Aston Martin nikako, time pokazujes koliko znas o autima.dragonz wrote:Prema vašim komentarima ja sam zaključio da su Aston Martin i Jaguar Gospodske premium marke automobila dok audi, bmw i mercedes su zabava za potrošaće koja nemaju ukusa i nisu naučeni/rođeni na/sa stil(om).
I posto je tema krenula u pogresnom pravcu, svakakvi pametnjakovici se javljaju i spominju neke citroene,lexuse a tema glasi "Audi vs BMW vs Mercedes-Benz" zamolio bi nekog od moderatora da je zakljuca ili izbrise.
-
citroen xm
#216 Re: Audi vs BMW vs Mercedes-Benz
Ja dobro kontam šta ti pričaš samo na tvoju žalost iz tvoje priče se vidi da blage veze nemaš. I što više pišeš više se ukopavaš. Čuj LS400 je kontenjer, a Audi 100 neko vrhunsko i legendarno auto. Po čemu legendarno? Nabroj mi neke inovacije Audija. Jesam li ja ikada rekao da Audi, Mercedes, BMW ne valjaju? NISAM! Opet izvrćeš riječi. Nisam ja rekao da si glup ako kupiš Audi već sam rekao da sam dovoljno izgradio svoj stav da ne kupujem auto samo po tome što je dobro prodavano i što 80% ljudske populacie svršava na njega. Kupujem ono što mi se sviđa pa taman ga niko ne volio, kupujem zbog sebe da mi bude lijepo, a ne da preko auta rastem u očima zavidnih komšija. A baš po mom ukusu je jedan C6 koji je nesvakidašnje auto kao i Thesis čiju sliku neko stavi za razliku od konkurenata koji su sasvim očekivani(dosadni) dizajnerski. A ja tebe ne tjeram da razmišljaš isto kao i ja niti mi je to želja.covjek1 wrote: Ne kontas ti o cem ja pricam, svako ima svoj ukus, neko voli Renault,Fiata,Citroena itd. al ne mozes reci da ovi ne valjaju kad sve upucuje na to da su vrh auto industrije po svemu i to su cinjenice.
I ovo na kraju sto si napisao, ja ako kupim neko popularno auto ja sam glup i nemam svoj ukus, a ti ako kupis nesta manje popularno ti si pametniji jel ? Pa nisu ova auta bez razloga popularna, to su zasluzili svojim kvalitetom i ljudi to vide i kupuju ono sto je njima najbolje.
-
Melami
#217 Re: Audi vs BMW vs Mercedes-Benz
Ja sam vlasnik jednog od tih i vozio sam ostale brendove novije generacije.staradis wrote:Koliko ljudi ovdje posjeduje automobil ovih marki ?
Ja sam mislio da je ovaj auto ruzan i promasaj, al citroen je daleko gori i ruzniji.
http://www.hybridcars.com/vehicle/chevrolet-impala.html
-
Melami
#218 Re: Audi vs BMW vs Mercedes-Benz
Neka neko objasni ovom tipu sta je lexus.covjek1 wrote:Svakim svojim postom nadmasis svoj prethodno glupi post. I posto vidim da nemas blage veze o autima molim te nemoj vise komentarisat. Jaguar i moze nekako se svrstat u tip premium proizvodjaca al Aston Martin nikako, time pokazujes koliko znas o autima.dragonz wrote:Prema vašim komentarima ja sam zaključio da su Aston Martin i Jaguar Gospodske premium marke automobila dok audi, bmw i mercedes su zabava za potrošaće koja nemaju ukusa i nisu naučeni/rođeni na/sa stil(om).
I posto je tema krenula u pogresnom pravcu, svakakvi pametnjakovici se javljaju i spominju neke citroene,lexuse a tema glasi "Audi vs BMW vs Mercedes-Benz" zamolio bi nekog od moderatora da je zakljuca ili izbrise.
Nismo na istom levelu.
-
citroen xm
#219 Re: Audi vs BMW vs Mercedes-Benz
Oprosti, ali možeš li nam reći koliko si puta uživo vidio C6, a da te ne pitam da li si se vozio u njemu?Melami wrote: Ja sam vlasnik jednog od tih i vozio sam ostale brendove novije generacije.
Ja sam mislio da je ovaj auto ruzan i promasaj, al citroen je daleko gori i ruzniji.
Auto je skulptura, umjetničko djelo naspram 90% današnjih automobila.
- basicm
#220 Re: Audi vs BMW vs Mercedes-Benz
C6 je "tesko probavljivo" auto. Nikako se ne moze ocekivati da ga siroke mase prepoznaju bas zbog ekscentricnog izgleda, sto ne umanjuje njegove specificnosti i kvalitete.
Meni ga je iskreno tesko strpati medju ove jer je ga tesko porediti nekom normalnom poredbom. On je sav svoj, u svom svijetu.
Ovaj je dobio ban pa nema koristi replicirati u vezi Lexusa, i to pogotovo LS400, koji bih i sad drage volje posjedovao.
Sent from my Nokia 3310 using Tapatalk
Meni ga je iskreno tesko strpati medju ove jer je ga tesko porediti nekom normalnom poredbom. On je sav svoj, u svom svijetu.
Ovaj je dobio ban pa nema koristi replicirati u vezi Lexusa, i to pogotovo LS400, koji bih i sad drage volje posjedovao.
-
jefferson
#221 Re: Audi vs BMW vs Mercedes-Benz
Ovdje mnogi nisu sjeli (vjerovatno ni vozili) u Golfa III a pricaju o Lexusu.
E Lexus nije dorasto Audiju? E svasta se moze cuti ovdje
E Lexus nije dorasto Audiju? E svasta se moze cuti ovdje
-
Melami
#222 Re: Audi vs BMW vs Mercedes-Benz
Brate moj, ja ne znam kojeg q ti guras tog citroena na svaku temu. Nemam sta u vezi toga da komentarisem niti me zanimaju teme u vezi citroena. Zasto? Zato sto se nikad nisam ni vozio u tom autu.citroen xm wrote:Oprosti, ali možeš li nam reći koliko si puta uživo vidio C6, a da te ne pitam da li si se vozio u njemu?Melami wrote: Ja sam vlasnik jednog od tih i vozio sam ostale brendove novije generacije.
Auto je skulptura, umjetničko djelo naspram 90% današnjih automobila.
Auto moze biti dobro, zvijer, sta ja znam, al ne moze biti u rangu sa mercedesom i to je to.
Ja sam rekao da sam vozio auto iz naslova teme.
- johntra
#223 Re: Audi vs BMW vs Mercedes-Benz
nek ste vala onog balavca banovali, mada ne sumnjam da će se vratiti....
-
citroen xm
#224 Re: Audi vs BMW vs Mercedes-Benz
E to je suština koju ja pokušavam da kažem. Realno malo je Citroena kroz istoriju koje su svi mogli da svare. Takva je marka i zbog toga je volim. Ali zbog toga mi je glupo i ježim se kada ovi kažu da auto ne valja i da je ružno jer ga 99% ljudi ne može svariti.basicm wrote:C6 je "tesko probavljivo" auto. Nikako se ne moze ocekivati da ga siroke mase prepoznaju bas zbog ekscentricnog izgleda, sto ne umanjuje njegove specificnosti i kvalitete.
Ubacio sam Citroena u priču kao i mnogi druga auta, ali sam to uradio na normalan i kulturan način bez vrijeđanja i omalovažavanja drugih. Čekaj druže, nisi se nikada vozio u Citroenu, a znaš da ne može biti u rangu sa Mercedesom. Kako to znaš? Iz priča drugih koji isto nikada nisu sjeli u Citroen ni vidjeli Citroen, ali unaprijed znaju da je sranje. Čovječe sam kažeš da nisi sjeo u Citroen nikada, a pričaš kako je loš i ružan.Melami wrote: Brate moj, ja ne znam kojeg q ti guras tog citroena na svaku temu. Nemam sta u vezi toga da komentarisem niti me zanimaju teme u vezi citroena. Zasto? Zato sto se nikad nisam ni vozio u tom autu.
Auto moze biti dobro, zvijer, sta ja znam, al ne moze biti u rangu sa mercedesom i to je to.
Ja sam rekao da sam vozio auto iz naslova teme.
Last edited by citroen xm on 27/10/2012 11:22, edited 1 time in total.
-
alenthekiller
#225 Re: Audi vs BMW vs Mercedes-Benz
Na ovoj temi ko prezivi pricace