Testni i stvarni popis - prednosti i posljedice

Locked

Na konfuzno popisno pitanje "Etnicko/nacionalno izjasnjavanje" izjasnicu se kao:

Bosnjak
190
51%
Hrvat
15
4%
Srbin
13
3%
Ne izjasnjavam se
9
2%
Upisacu "Bosanac" ili ekvivalentno
130
35%
Upisacu nesto drugo
16
4%

Total votes: 373

theTruePath

#201 Re: Testni i stvarni popis - benefiti i posljedice

Post by theTruePath »

salter071 wrote:
theTruePath wrote:Bosnjak,sve ostalo je protiv interesa moga naroda.
E upravo si dao komentar koji savrseno opisuje ono sto me zbunjuje.
Da li je Komsic protiv "tvog" naroda zato sto se izjasnjava kao Bosanac? I kao svi koji ga podrzavaju i izjasnice se isto?
I po cemu su protiv "tvog naroda"?
A sad zamisli da je Dodik rekao, recimo, ko se ne izjasni kao Srbin, protiv je "njegovog naroda". Jeli to onda znaci da je neko ko se izjasnio kao Bosanac/pravoslavac protiv srpskog naroda?
Ili da Hrvati kazu ko nije Hrvat protiv je "svog naroda"? Sta je onda Bosanac/katolik?
HDZ je imao slogan "ujedinjenje ili istrebljenje" radi kojeg su ih svi napali da su fasitroidni.
E sad... jeli to znaci da su i Bosanci isto? Jeli to pokusavas reci? :roll:
1.komsic se izjasnio hrvatom

2.bosnjak nije isto sto i bosanac

3.takve koje opisujes i nema medju srbima,hrvatima, ili su minorni
salter071

#202 Re: Testni i stvarni popis - benefiti i posljedice

Post by salter071 »

Seawolf wrote:
salter071 wrote:Evo ovako. Imam jedno pitanje. Buduci da se rasprava oko izjasnjavanja kao Bosnac zahuktala otkako je Komsic najavio osnivanje stranke, da postavimo to pitanje na ovaj nacin.
Ako ne grijesim, prema njegovim dosadasnjim izjavama, Komsic je bosanski Hrvat, ali se osjeca kao BOSANAC. Zena, Sabina je Bosnjakinja i muslimanka, a kcerka Jasmina, bi onda bila....???
I on i zena, a i Jasmina sigurno se osjecaju prvo kao Sarajlije. Ono sto je zajednicko Komsicu i njegovoj zeni je jedna odrednica- BOSNA, pa se, pretpostavljam, osjecaju kao Sarajlije i Bosanci, a posto nema u Ustavu navedene nacije Bosanac, onda bi se sve troje mogli izjasniti kao "ostalo"/Bosanac, odnosno Bosanke.
E sad, je to to ili nije?
Željko Komšić se već, po etničkoj pripadnosti, izjasnio kao Hrvat. U protivnom, ne bi bio na funkciji na kojoj se nalazi.

Naravno da se može na popisu 2013-e, izjasniti drugačije, ali mislim da neće. Njegovo lično izjašnjavanje ne bi trebalo imati nikakav utjecaj na izjašnjavanje o etničkoj pripadnosti njegove supruge i kčerke.
Naravno da ne bi, a niko to ne bi ni smio dovesti u pitanje. Neka se svako izjasni kako se osjeca.
Medjutim, on je na funkciji Ustavom predvidjenoj za Hrvate, a javno se izjasnjava kao Bosanac, odnosno ostali, te zastupa u novoj stranci prava "ostalih", sto stvara konfuziju.
Ako se izjasni kao Hrvat (sto je njegovo pravo, koje mu niko ne smije osporiti), onda prica o Bosancima, Bosno-Hercegovcima ili "ostalima", kako god ih nazvao pada u vodu, a ako se izjasni i na popisu kao Bosanac, sto govori da jeste, sta ce onda na mjestu gdje po Ustavu treba biti Hrvat? Onda on, u stvari, krsi Ustav.
Jedino zbog toga je bitno kako ce on izjasniti. A to kako se on osjeca, ili njegova zena ili kcerka, u biti jeste privatna stvar, sve dok se ne krsi Ustav ili zakoni.
Eto u cemu je zbunjoza. Sta je u stvari on i koga predstavlja?
A to da se osjeca kao Bosanac, u moj knjizi je cak POHVALNO, ali nijo dobro za politicku funkciju koju je preuzeo kao Hrvat. To bi znacilo da je napravio izbornu prevaru, ne jednom, nego dva puta!
A glede Bosanca kao nacije, ako se usvoji, ja vjerujem da bi jedan veliki broj ljudi to prihvatio u sekundi i da u tome nema nista lose, cak naprotiv. Ne razumijem zasto se ljue koji zele tako da se izjasne, jer se tako i osjecaju, napada, OSIM U SLUCAJU ako gaze Ustav ili zakone. E jedino tada je opravdano, jer zakoni VRIJEDE ZA SVIJU ISTO, ili bi bar trebali.
Eto mozda je sad jasnije o cemu govorim.
stari grad Visegrad

#203 Popis stanovnistva-PREVARA-zahtjevam nove listice,novi Zakon

Post by stari grad Visegrad »

Popis stanovnistva-PREVARA-zahtjevam nove listice i novi Zakon
Popist stanovnistva je PREVARA na viskom nivou.
To nema nigdje u svijetu da se kaze da covjek sam
odgovara na pistanja a onda da ga svrstaju u OSTALE jer je napisao da je kosmopolit. Hbt svi smo evropljani i kosmopoliti.

U listicma treba biti sve predefinisano, tako da se samo krisa a ne da se smisljaju odgovori, jer ako das drugi odgovor osim sto je definisano u Ustavu onda si "ostali". Zasto niste definisali pitanje i odgovore prema onome sto pise u Ustavu-tad mislim na narode??
Ovaj popis je CIRKUS NAD CIRKUSIMA.

Trazim smjenu komisije i cijelog staba za popis i smjenu odgovornih u Zavodima za statistike.
Plus diaspora nema pravo upisa ??? Pa kako je nastala diaspora nego sto ste je otjerali!! A sad joj ne date da se upise.

Zahtjevam novi Zakon koji ce uvrstiti sve zalbe.

Trazim bojkot ovakvog popisa dok ne naprave normalan.
Ljudi nisu upućeni i mi nemamo pravo, ni popisivači, ni mi kao kontrolni instruktori, sugerisati im niti čitati modalitete kako da se nacionalno ili vjerski izraze. Dakle, sami ljudi će davati podatke, onako kako se oni osjećaju", istakla je Salihagić.
Ukazala je na to da svako ima pravo da se izjasni kako želi i otkrila da se jedan mladić jutros izjasnio kao kosmopolit.
"Naravno, mi smo upisali tako, jer mi moramo upisati sve što osoba kaže
http://www.klix.ba/vijesti/bih/mladic-s ... /121015101
pino silvestre

#204 Re: Testni i stvarni popis - benefiti i posljedice

Post by pino silvestre »

Koliko fascinacije Komsicem to je za nepovjerovat, pa zbog komsica smo 8 zadnjih godina u sukobu sa bh hrvatima, zbog komsica smo hrvate iz bosne gurnuli u ruke velikosrpskom hegemonisti dodiku, zbog jednog komsica odnosno 0.0000001% hrvata koji ce se izjasnit bosancima mi cemo smanjit broj bosnjaka za barem 300 000 hiljada kojima je uzor cestitosti zeljko. Nije vrijedno 1000 zeljka jedne bosne i mog naroda. Da se razumijemo nemam nista protiv komsica ali imam protiv ideje o nekim mutant nacijama kojima nista drugo nije svrha osim slabljenja bosnjaka a time i bosne. I na kraju samo da kazem oprosti im boze ne znaju sta cine
infected

#205 Re: Testni i stvarni popis - benefiti i posljedice

Post by infected »

vidim ima ih koji će se izjašnjavat i kao nedostupan ili kosmopolit

Last edited by infected on 15/10/2012 17:11, edited 1 time in total.
Seawolf

#206 Re: Testni i stvarni popis - benefiti i posljedice

Post by Seawolf »

salter071 wrote:Naravno da ne bi, a niko to ne bi ni smio dovesti u pitanje. Neka se svako izjasni kako se osjeca.
Medjutim, on je na funkciji Ustavom predvidjenoj za Hrvate, a javno se izjasnjava kao Bosanac, odnosno ostali, te zastupa u novoj stranci prava "ostalih", sto stvara konfuziju.
Ako se izjasni kao Hrvat (sto je njegovo pravo, koje mu niko ne smije osporiti), onda prica o Bosancima, Bosno-Hercegovcima ili "ostalima", kako god ih nazvao pada u vodu, a ako se izjasni i na popisu kao Bosanac, sto govori da jeste, sta ce onda na mjestu gdje po Ustavu treba biti Hrvat? Onda on, u stvari, krsi Ustav.
Jedino zbog toga je bitno kako ce on izjasniti. A to kako se on osjeca, ili njegova zena ili kcerka, u biti jeste privatna stvar, sve dok se ne krsi Ustav ili zakoni.
A to da se osjeca kao Bosanac, u moj knjizi je cak POHVALNO, ali nijo dobro za politicku funkciju koju je preuzeo kao Hrvat. To bi znacilo da je napravio izbornu prevaru, ne jednom, nego dva puta!
A glede Bosanca kao nacije, ako se usvoji, ja vjerujem da bi jedan veliki broj ljudi to prihvatio u sekundi i da u tome nema nista lose, cak naprotiv. Ne razumijem zasto se ljue koji zele tako da se izjasne, jer se tako i osjecaju, napada, OSIM U SLUCAJU ako gaze Ustav ili zakone. E jedino tada je opravdano, jer zakoni VRIJEDE ZA SVIJU ISTO, ili bi bar trebali.
Nije baš u redu da govorim u ime Željke Komšića, ali mislim da je otprilike ovako:

Izjašnjava se kao Hrvat, osjeća se kao Bosanac, a kao član predsjedništva koji je dobio najviše glasova, predstavlja sve stanovnike Bosne i Hercegovine. Zadovoljni i ti i Ustav i Željko.
salter071

#207 Re: Testni i stvarni popis - benefiti i posljedice

Post by salter071 »

theTruePath wrote:
salter071 wrote:
theTruePath wrote:Bosnjak,sve ostalo je protiv interesa moga naroda.
E upravo si dao komentar koji savrseno opisuje ono sto me zbunjuje.
Da li je Komsic protiv "tvog" naroda zato sto se izjasnjava kao Bosanac? I kao svi koji ga podrzavaju i izjasnice se isto?
I po cemu su protiv "tvog naroda"?
A sad zamisli da je Dodik rekao, recimo, ko se ne izjasni kao Srbin, protiv je "njegovog naroda". Jeli to onda znaci da je neko ko se izjasnio kao Bosanac/pravoslavac protiv srpskog naroda?
Ili da Hrvati kazu ko nije Hrvat protiv je "svog naroda"? Sta je onda Bosanac/katolik?
HDZ je imao slogan "ujedinjenje ili istrebljenje" radi kojeg su ih svi napali da su fasitroidni.
E sad... jeli to znaci da su i Bosanci isto? Jeli to pokusavas reci? :roll:
1.komsic se izjasnio hrvatom

2.bosnjak nije isto sto i bosanac

3.takve koje opisujes i nema medju srbima,hrvatima, ili su minorni
A molim te, po cemu to zakljucujes? Znaci, spreman si odbaciti jedan dobar procenat stanovnika unaprijed, cak i prije popisa? Izvini prijatelju, ali ako ti to vec 100% znas, sto mi placamo popis, a mogli smo te zvati da nam izdiktiras brojeve iz svoje glave, kad si vec takav autoritet po tom pitanju, a za ostatak love otvoriti kakav pogon i zaposliti ljude....
pemanapemani

#208 Re: Testni i stvarni popis - benefiti i posljedice

Post by pemanapemani »

Najjednostavnije što se može učiniti jeste razdvojiti nacionalnost i etničku pripadnost na formularu za popis.

Nacionalnost (državljanstvo)- Bosanac i Hercegovac ili nacionalna manjina.

Etnija (narodnost) - Bošnjak, Srbin, Hrvat, ostali, neizjašnjava se.

Kada većini građana nametneš to da im je etnija važnija od države, država kao takva (BiH) polako gubi smisao. To je i cilj onih koji žele da BiH nestane i ovakvim načinom popisivanja će to imati na papiru i u skladu sa zakonom, legitimno i legalno, kako to vole reći. Zbog toga je etnija i nacija izjednačena na popisnim formularima.

@Dozer - svaka čast.
Halcyon

#209 Re: Popis stanovnistva-PREVARA-zahtjevam nove listice,novi Z

Post by Halcyon »

Znači treba mijenjat zakone zato što neko ne zna kojem narodu pripada ili se jednostavno ne želi izjasniti po tom pitanju, pa lupa gluposti poput "Kozmopolita" i sl.?
salter071

#210 Re: Testni i stvarni popis - benefiti i posljedice

Post by salter071 »

Seawolf wrote:
salter071 wrote:Naravno da ne bi, a niko to ne bi ni smio dovesti u pitanje. Neka se svako izjasni kako se osjeca.
Nije baš u redu da govorim u ime Željke Komšića, ali mislim da je otprilike ovako:

Izjašnjava se kao Hrvat, osjeća se kao Bosanac, a kao član predsjedništva koji je dobio najviše glasova, predstavlja sve stanovnike Bosne i Hercegovine. Zadovoljni i ti i Ustav i Željko.
On je izabran kao predstavnik Hrvata. Po meni, trebao je ranije da se izjasni kao Bosanac, jer nije isto Hrvat i predstavnik Hrvata. Bilo ko koga Hrvati odaberu bi mogao biti PREDSTAVNIK HRVATA, a ne mora neminovno biti Hrvat.
Vidis razliku? Znaci, ne mora jedan predstavnik nekog naroda biti iz reda tog naroda. Moze li, recimo, Rom, biti izabran da predstavlja neki od drugih naroda, jer im se, eto, svidjela njegova platforma? A sto ne bi mogao?
Ili Japanac, recimo? Nijo bitno sta je, nego da je izabran glasovima naroda kojeg bi trebao predstavljati.
Neko mi je prebacio fascinaciju Komsicem, sto nema nikakve veze ni sa cim.
Ja ovdje samo odvlacim razliku izmedju izabranog predstavnika naroda (glasovima toga naroda) i pripadnika tog naroda.
U Ustavu imamo tri konstitutivna naroda i njihove interese zastupaju tri clana predsjednistva koji dobiju glasove tih naroda. Znaci, iako ima plemenite namjere, on ne moze sviju zastupati, jer nije tako Ustavom zamisljeno.
I jos nesto, nije u redu da oni koji se osjecaju kao Bosanci nemaju svojeg zastupnika.
E zato to treba srediti u Ustavu. Zato treba vec jednom usvojiti tu Sedjic-Finci presudu i ispraviti nepravdu.
Ako smo jedaki, onda smo svi jednaki i to treba ispraviti. A to se odnosi i na Bosance, a i na ostale.
Svi moramo imati ista prava. Ni manje ni vise od onih drugih!
Seawolf

#211 Re: Testni i stvarni popis - benefiti i posljedice

Post by Seawolf »

salter071 wrote:On je izabran kao predstavnik Hrvata. Po meni, trebao je ranije da se izjasni kao Bosanac, jer nije isto Hrvat i predstavnik Hrvata. Bilo ko koga Hrvati odaberu bi mogao biti PREDSTAVNIK HRVATA, a ne mora neminovno biti Hrvat...
Griješiš. Prema važećem Ustavu, on nije izabran kao predstavnik Hrvata, nego je on izabrani hrvatski član predsjedništva. To, naravno, nije isto.

No, neću više učestvovati u raspravi o Željki Komšiću, jer je tema ovdje popis stanovništva.
Skijaš

#212 Re: Testni i stvarni popis - benefiti i posljedice

Post by Skijaš »

salter071 wrote:Znaci, iako ima plemenite namjere, on ne moze sviju zastupati, jer nije tako Ustavom zamisljeno.
To je pogrešno tumačenje ustava i ustvari razlog zbog kojeg stagniramo. Nama su potrebni ljudi koji se brinu o svima, bez obzira na etničku pripadnost. Kada se stvar tumači kao što to ti radiš, propadanje društva je neizbježno.
salter071

#213 Re: Testni i stvarni popis - benefiti i posljedice

Post by salter071 »

Seawolf wrote:
salter071 wrote:On je izabran kao predstavnik Hrvata. Po meni, trebao je ranije da se izjasni kao Bosanac, jer nije isto Hrvat i predstavnik Hrvata. Bilo ko koga Hrvati odaberu bi mogao biti PREDSTAVNIK HRVATA, a ne mora neminovno biti Hrvat...
Griješiš. Prema važećem Ustavu, on nije izabran kao predstavnik Hrvata, nego je on izabrani hrvatski član predsjedništva. To, naravno, nije isto.

No, neću više učestvovati u raspravi o Željki Komšiću, jer je tema ovdje popis stanovništva.
Ama covjece svako ima pravo na svog predstavnika. A sto bi se neko trebao, recimo, stiditi sto se osjeca i izjasnjava kao Bosanac, placati poreze kao i svi ostali, a nema svog predstavnika, dakle, isto kao da ne postoji!?
Zar ne zelimo svi imati ista prava????
moa

#214 Re: Testni i stvarni popis - benefiti i posljedice

Post by moa »

Alfons Kauders wrote:Ja cu se izjasniti kao Supak, cisto da im vidim lica.
Mozda jesi Supak ali terorista nisi :mrgreen: :mrgreen:

Marsovac-Bosnjak :mrgreen:

Imal gdje Vehabija kao opcija izbora? :lol: :lol:
Skijaš

#215 Re: Testni i stvarni popis - benefiti i posljedice

Post by Skijaš »

pino silvestre wrote:Koliko fascinacije Komsicem to je za nepovjerovat, pa zbog komsica smo 8 zadnjih godina u sukobu sa bh hrvatima
HDZ nije = Hrvati Bosne i Hercegovine. Evo i kardinal Puljić je osudio politiku etnoteritorijalizacije koju gura HDZ, hoćeš li zbog tog i Puljića popljuvati kao navodnu prepreku stabilnosti ?

HDZ je neprijatelj društva i utjecaj istog treba suzbijati bez obzira na to ko se zbog tog ljuti. Neka Čović i Ljubić odustanu od projekta etničke podjele i neće biti razloga za konfrontaciju.
salter071

#216 Re: Testni i stvarni popis - benefiti i posljedice

Post by salter071 »

Skijaš wrote:
salter071 wrote:Znaci, iako ima plemenite namjere, on ne moze sviju zastupati, jer nije tako Ustavom zamisljeno.
To je pogrešno tumačenje ustava i ustvari razlog zbog kojeg stagniramo. Nama su potrebni ljudi koji se brinu o svima, bez obzira na etničku pripadnost. Kada se stvar tumači kao što to ti radiš, propadanje društva je neizbježno.
Hajde se malo fokusiraj, molim te. Evo ponovicu ti jos jednom dio svog prethodnog posta:"Vidis razliku? Znaci, ne mora jedan predstavnik nekog naroda biti iz reda tog naroda. Moze li, recimo, Rom, biti izabran da predstavlja neki od drugih naroda, jer im se, eto, svidjela njegova platforma? A sto ne bi mogao?
Ili Japanac, recimo? Nije bitno sta je, nego da je izabran glasovima naroda kojeg bi trebao predstavljati.
Neko mi je prebacio fascinaciju Komsicem, sto nema nikakve veze ni sa cim."
I sad mene trpas u negativce .... :-)
Skijaš

#217 Re: Testni i stvarni popis - benefiti i posljedice

Post by Skijaš »

salter071 wrote:
Seawolf wrote:

Ama covjece svako ima pravo na svog predstavnika.
Dom naroda je predstavničko tijelo. Predsjedništvo, SIPA, OBA ili drugi dom parlamenta to nisu.
HM 2011

#218 Re: Testni i stvarni popis - benefiti i posljedice

Post by HM 2011 »

Da odmah razjasnim treba obrisati iz pitanja etnička/nacionalna pripadnost - taj dio nacionalna jer to nisu nacionalnosti u BiH....Evo Željko komšić član predsjedništva neka pokrene tužbu ili slično, jer to su etničke pripadnosti - pripadnosti narodu....

Međutim pošto ovo što ja pišem nikoga ne interesuje i inzistirate na komplikacijama - onda uživajte...

Nacionalnost BosanskoHercegovačka

Etnička pripadnost (pripadnost narodu) Bošnjak....

Niti sam glasao za izborno pitanje kakvo je sada, niti sam ga prihvatio, niti mi se sviđa sada, niti mi se sviđaju potencijalne posljedice - ali na kraju krajeva - ko mene šta pita - a vidi imam pravo da kažem mišljenje - koje nikoga ne interesuje....

za rješavanje ovog problema niko nije ni nadležan a visoke se plate zarađuju.....boli Vas sve briga...

zato predlažem:
Etnički se homogenizujte u bilo koju grupu - da vas bude više, svi izaberite samo jedno a to je da budete Bošnjaci kao nacija/etnička skupina - i nemojte sutra da se žalite ako neko bude cjepao Bosnu jer tada svi po nosu dobijamo ako se budemo žalili.....

Ako vas se manje od pola izjasni kao bilo šta drugo (pripadnik BH nacije), to manje od pola djeli populaciju, te čini štetu između ostaloga samima sebi....

Jedina je šansa da se na popisu više od pola stanovnika BiH izjasne kao Bosanci i Hercegovci - ali to je žestoka NAUČNA FANTASTIKA, posebno kad Vas vidim na ulici bilo kojeg grada, mozak nije veličine ni zrna pšenice a kamo li šta više.....

Od mladih ne očekujem ništa, od starih ne očekujem ništa, možda malo od penzionera - jer oni smatraju da imaju pravo da kažu koju pametnu...

Uživajte....

Usput, da napomenem, ako se uskoro ne opametite kao bilo koja grupa, narod ili nacija, ali da se odlučite kao kolektiv za JEDNO, praviti ćete sve veće i veće greške i to će Vas koštati sve više i više....

sad odskakućite svi i oni koje intertesuje i oni koje ne interesuje i željko komšić i sdp i sda zajedno sa njima (jer su mogli barem prstom mrdnuti da isprave očitu nelogičnost na koju je upozoreno evo ima već godina) i zaključajte temu....
salter071

#219 Re: Testni i stvarni popis - benefiti i posljedice

Post by salter071 »

Eto, bas fino... ako se osjecas kao BOSANAC, ispadas nekakv neprijatelj broj jedan, a uz to opet nemas nikoga ko te predstavlja....ma krasno! U narednih par stranice ce me jos u Hag poslati sto trazim da svi imamo ista prava ma kako se mi izjasnili. Bolje mi je da se povucem iz ove rasprave prije nego sto pocne razmjena teskih rijeci. :sad:
HM 2011

#220 Re: Testni i stvarni popis - benefiti i posljedice

Post by HM 2011 »

salter071 wrote:Eto, bas fino... ako se osjecas kao BOSANAC, ispadas nekakv neprijatelj broj jedan, a uz to opet nemas nikoga ko te predstavlja....ma krasno! U narednih par stranice ce me jos u Hag poslati sto trazim da svi imamo ista prava ma kako se mi izjasnili. Bolje mi je da se povucem iz ove rasprave prije nego sto pocne razmjena teskih rijeci. :sad:
Tako je neprijatelj čitave države i vladajućeg sistema, ako bude manje od pola BosanskoHercegovačke nacionalnosti širom BiH a koliko vidim BITI ĆE - ko god da se izjasni kao bilo šta drugo ne jača svoj narod kojem genetski pripada i radi između ostalog i protiv samoga sebe - jer ne donosi nikakvu promjenu samo od svog naroda pravi manjinu...

Iz tog razloga ja predlažem da zaključamo temu :lol:

Ali mi jedna stvar nije jasna - kako to da se ovakve dileme javljaju samo kod Bošnjaka.....

U recimo nekoj BL je pitanje :

Dal da se izjasnimo kao Srbi, Super Srbi, Ultra Srbi, Srbende, ili Srbijanci ?

Recimo i za LIšticu da važi isto....
Skijaš

#221 Re: Testni i stvarni popis - benefiti i posljedice

Post by Skijaš »

salter071 wrote:Eto, bas fino... ako se osjecas kao BOSANAC, ispadas nekakv neprijatelj broj jedan, a uz to opet nemas nikoga ko te predstavlja....ma krasno! U narednih par stranice ce me jos u Hag poslati sto trazim da svi imamo ista prava ma kako se mi izjasnili. Bolje mi je da se povucem iz ove rasprave prije nego sto pocne razmjena teskih rijeci. :sad:
Željko kaže da brani interes svih građana, tako da ipak imaš nekog na svojoj strani.

Što se tiče popisa, rezultati će pokazati opravdanost insistiranja na jačanju prava "Ostalih" jer će Bosanaca, kozmopolita i vanzemaljaca biti nekoliko stotina hiljada.
HM 2011

#222 Re: Testni i stvarni popis - benefiti i posljedice

Post by HM 2011 »

Skijaš wrote:
Željko kaže da brani interes svih građana, tako da ipak imaš nekog na svojoj strani.

Što se tiče popisa, rezultati će pokazati opravdanost insistiranja na jačanju prava "Ostalih" jer će Bosanaca, kozmopolita i vanzemaljaca biti nekoliko stotina hiljada.
Da odmah razjasnim treba obrisati iz pitanja etnička/nacionalna pripadnost - taj dio nacionalna jer to nisu nacionalnosti u BiH....Evo Željko komšić član predsjedništva neka pokrene tužbu ili slično, jer to su etničke pripadnosti - pripadnosti narodu....

PRva stvar gdje otvoreno izražavam sumnju - jel pokrenuo tužbu da se to promjeni NIJE - jel u planu NIJE - i da mu vjerujem da brani interes - ne brani prvo svoj interes pa tek onda tuđi....

ne vjerujem mu ništa bez tužbe da se ovo promjeni - kad pokrene tužbu i fino i detaljno je obrazloži i pobjedi i dođe do izmjene tih problema - onda ću, MOŽDA, početi da mu vjerujem....
Last edited by HM 2011 on 15/10/2012 18:00, edited 1 time in total.
salter071

#223 Re: Testni i stvarni popis - benefiti i posljedice

Post by salter071 »

Znaci stoko u tor na prebrojavanje, svako ima da glasa za svoga inace je.....sta god! A popis je tu samo da se stoka zbije u toru i ne talasa puno inace...
Ovi izbori su svojevrstan povratak u devedesete, sda-sds-hdz, a vec 20 godina to nije nista dobro donijelo, ali svjedeno, treba se zbiti u toru i nastaviti po starom?
Ko onda koga laze da je promjene i normalizaciju? Bosanci ili oni koji to jesu i znaju i osjecaju to, ali ce se svejedno povuci u tor i cekati prebrojavanje i zig? :(
moa

#224 Re: Testni i stvarni popis - benefiti i posljedice

Post by moa »

sta je sa BiH ili BH nacionalnosti? haha bice svega
Seawolf

#225 Re: Testni i stvarni popis - benefiti i posljedice

Post by Seawolf »

Skijaš wrote: ...
Mislim da pretjeruješ za jedan red veličine.
Locked