otvaram kafic ,,,,dajte mi prjedloge

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Kemal Malovčić

#201 Re: otvaram kafic ,,,,dajte mi prjedloge

Post by Kemal Malovčić »

i ne do ti bog da bude nargile i takvih smeća
iza_tebe_sam

#202 Re: otvaram kafic ,,,,dajte mi prjedloge

Post by iza_tebe_sam »

Otvori bilo kakav , samo da nema onih klošara , lagana muzika da se na miru može popit kafa / pročitat novine / uradit zadaća itd. :D
FMDzem

#203 Re: otvaram kafic ,,,,dajte mi prjedloge

Post by FMDzem »

Sto se tice tog prostora kod BBI..
Vecini raje je poznat kao Budha bar, kasnije se zvao Mallorca, paa Ibiza..
Taj prostor ti je uglavnom dobar za party-anje, znaci drmnes na face 'event' lupam, ova subota, bio je popularan onaj " Traffic paty", pa sljedecu skontas nesto drugo.. Imas onih DJeva, sto kermi i vrte ti muziku citavu noc.
Dalje..
Znam da je dole uglavnom zalazila srednjoskolska raja, i to pogotovo sa podrucja Novog Grada, tako da cisto sumnjam da ces ti sada privuci stariju raju jer je mjesto samo po sebi tako obiljezeno.
Jah' i kad su bilo ovi party gore, znali su stavljati na ulazu kao kartu da platis, po tri markice cini mi se, tako da bi ti samo od toga imamo fin pazar za to jedno vece, makar da isplatis 'muziku', prostor se brzo napuni, imaju dva ona odijeljka, + separe..
Gray

#204 Re: otvaram kafic ,,,,dajte mi prjedloge

Post by Gray »

FMDzem wrote:Sto se tice tog prostora kod BBI..
Taj prostor ti je uglavnom dobar za party-anje, znaci drmnes na face 'event' lupam, ova subota, bio je popularan onaj " Traffic paty", pa sljedecu skontas nesto drugo.. Imas onih DJeva, sto kermi i vrte ti muziku citavu noc.
Dalje..
Znam da je dole uglavnom zalazila srednjoskolska raja, i to pogotovo sa podrucja Novog Grada, tako da cisto sumnjam da ces ti sada privuci stariju raju jer je mjesto samo po sebi tako obiljezeno.
Jah' i kad su bilo ovi party gore, znali su stavljati na ulazu kao kartu da platis, po tri markice cini mi se, tako da bi ti samo od toga imamo fin pazar za to jedno vece, makar da isplatis 'muziku', prostor se brzo napuni, imaju dva ona odijeljka, + separe..
To je tačno, kada se prostor jednom obilježi teško je to promijeniti, bez obzira što je novi lokal i novi vlasnik.
Bluesman

#205 Re: otvaram kafic ,,,,dajte mi prjedloge

Post by Bluesman »

Otvori miran kafic,pustaj Bajagu,da na miru porazgovaram sa djevojkom,donesem laptop,uradim zadacu...I bio bi ti po cijeli dan u kaficu :P Posebno na pauzama između vjezbi :D
bez_suplje

#206 Re: otvaram kafic ,,,,dajte mi prjedloge

Post by bez_suplje »

FMDzem wrote:Sto se tice tog prostora kod BBI..
Dalje..

tako je upoznat si ma to je jedan od ponuda koje sam dobio gledajuci mjesto je savrseno blizu je sve u gradu je imas i parking (bbi) ali svakako dalje gledam i trazim i sa vama se konsultujem....jos jednom hvala svima na prjedlozima do sad,,
bez_suplje

#207 Re: otvaram kafic ,,,,dajte mi prjedloge

Post by bez_suplje »

zna li iko neke informacije o ovom prostoru ovo je kod zgrade vize za buducnost tu negdje,mislim kakav je kojeg je tipa bio kako je radio i sl,

http://www.cicko.ba/prodaja/prodajem-il ... jceviceva/
ŽIKA_Antić

#208 Re: otvaram kafic ,,,,dajte mi prjedloge

Post by ŽIKA_Antić »

bez_suplje wrote:zna li iko neke informacije o ovom prostoru ovo je kod zgrade vize za buducnost tu negdje,mislim kakav je kojeg je tipa bio kako je radio i sl,

Jel ti stvarno kontaš otvoriti kafić !? :lol: procitavsi dosta tvojih postova rekao bih da ne, ispadas mi neozbiljno totalno ko ce pored para kojih ima traziti "savjete i ideje" na nekom forumu ??, ja sam vlasnik dva kafića jednog malo poznatijeg u Hrasnom i drugog koji je bas moze se reci poznat u Centru, iskreno se nadam da znas koliko treba para za sve to, recimo za ovaj drugi sa uredjenjem, ozvucenjem i svim ostalim dato je nekih 200.000 KM, doduse pozajmice i kredit, mislim da si na pogresnom mjestu pri trazenju informacija, pogotovo u trazenju objekta i sl. stvari, imas pare imas sve tako ti je u ugostiteljstvu, i jos nesto odmah ukalkulisi 30. - 40% da ti mjesecno "nestane na ovaj ili onaj nacin" iz pazara bilo gdje da otvoris kafić :wink: Sretno ti ipak :)
FMDzem

#209 Re: otvaram kafic ,,,,dajte mi prjedloge

Post by FMDzem »

bez_suplje wrote:zna li iko neke informacije o ovom prostoru ovo je kod zgrade vize za buducnost tu negdje,mislim kakav je kojeg je tipa bio kako je radio i sl,

Ovako..
Mislim da ti se ovo nebi isplatilo. Zasto? Pa zato sto je i ovaj dio grada sam po sebi obiljezen kao srednjoskolski. Znas i sam da se u blizini nalaze 3 srednje: Masinska, metalska i gradjevinska. U sklopu zgrada VZB se nalazi jedan mali kafic 'face' se zove, i u njega raja svraca prije skole, jutarnja kafica, kada nemaju nastavu i kad' se lufta sa casova. Iza tog kafica se nalazi jos jedan 'Kec', tako nekako, i on ti sluzi za isto.
Ovaj gore prostor ti se nebi isplatio jednostavno zbog konkurencije. Navikli su na taj 'face' konobari i konobarice imaju max. 20 god, tako da im i to odgovara zbog zezancije, zamole ga pusti nam tu muziku, sve je ono 'jaranski'.
Iza ovog prostora se nalazio jedan kafic, Exit se zvao cini mi se, i mslm. da je on brzo zatvorio, nisam siguran.
Sumnjam da ces privuci neku drugu 'raju', jer, ko sto rekoh', i ono je samo po sebi obiljezeno.
Jedino ukoliko bi mogao da uredis prostor nekako WAUU, totalno opusteno, da stavis marka kafu, i sl. pa da im 'preotmes' musterije, ali to ti je riskantno.
Sto se tice fakulteta, tu je opet IMPORTNE, tako da i to propada.
Eto ukratko. :roll:
Gray

#210 Re: otvaram kafic ,,,,dajte mi prjedloge

Post by Gray »

Ako te zanima prostor blizu neke škole, znam za jedan odmah kod Druge gimnazije koji je možda dostupan, oko 100-ak kvadrata, ni 20 metara od dvorišta škole.
Gray

#211 Re: otvaram kafic ,,,,dajte mi prjedloge

Post by Gray »

FMDzem wrote:

Ovako..
Mislim da ti se ovo nebi isplatilo. Zasto? Pa zato sto je i ovaj dio grada sam po sebi obiljezen kao srednjoskolski. Znas i sam da se u blizini nalaze 3 srednje: Masinska, metalska i gradjevinska. U sklopu zgrada VZB se nalazi jedan mali kafic 'face' se zove, i u njega raja svraca prije skole, jutarnja kafica, kada nemaju nastavu i kad' se lufta sa casova. Iza tog kafica se nalazi jos jedan 'Kec', tako nekako, i on ti sluzi za isto.
Ovaj gore prostor ti se nebi isplatio jednostavno zbog konkurencije. Navikli su na taj 'face' konobari i konobarice imaju max. 20 god, tako da im i to odgovara zbog zezancije, zamole ga pusti nam tu muziku, sve je ono 'jaranski'.
Iza ovog prostora se nalazio jedan kafic, Exit se zvao cini mi se, i mslm. da je on brzo zatvorio, nisam siguran.
Sumnjam da ces privuci neku drugu 'raju', jer, ko sto rekoh', i ono je samo po sebi obiljezeno.
Jedino ukoliko bi mogao da uredis prostor nekako WAUU, totalno opusteno, da stavis marka kafu, i sl. pa da im 'preotmes' musterije, ali to ti je riskantno.

Pa dobro, ima dosta blizu u tom nizu i drugih kafića koji nisu toliko srednjoškolski, kao Sova npr, onda je u blizini i US ambasada i Širbegovićeva zgrada, a i autobuska i željeznička stanica.
FMDzem

#212 Re: otvaram kafic ,,,,dajte mi prjedloge

Post by FMDzem »

Gray wrote:
FMDzem wrote:

Ovako..

Pa dobro, ima dosta blizu u tom nizu i drugih kafića koji nisu toliko srednjoškolski, kao Sova npr, onda je u blizini i US ambasada i Širbegovićeva zgrada, a i autobuska i željeznička stanica.
Imas ti i kineski restoran u blizini, al' ko ti jos zalazi u kineski restoran :lol:
Po meni je to i dalje ne isplativo (citaj riskantno).
Gray

#213 Re: otvaram kafic ,,,,dajte mi prjedloge

Post by Gray »

FMDzem wrote:
Gray wrote:
FMDzem wrote: Ovako..

Imas ti i kineski restoran u blizini, al' ko ti jos zalazi u kineski restoran :lol:
Po meni je to i dalje ne isplativo (citaj riskantno).
Naravno, riskantnije je nego negdje u centru.
AS_sa

#214 Re: otvaram kafic ,,,,dajte mi prjedloge

Post by AS_sa »

Bluesman wrote:Otvori miran kafic,pustaj Bajagu,da na miru porazgovaram sa djevojkom,donesem laptop,uradim zadacu...I bio bi ti po cijeli dan u kaficu :P Posebno na pauzama između vjezbi :D
takvi dodju pa cepe kahvu citav dan .. :lol: lik ce u minusu zavrsit ... :D
SundanceKid

#215 Re: otvaram kafic ,,,,dajte mi prjedloge

Post by SundanceKid »

AS_sa wrote:
Bluesman wrote:Otvori miran kafic,pustaj Bajagu,da na miru porazgovaram sa djevojkom,donesem laptop,uradim zadacu...I bio bi ti po cijeli dan u kaficu :P Posebno na pauzama između vjezbi :D
takvi dodju pa cepe kahvu citav dan .. :lol: lik ce u minusu zavrsit ... :D
Bas i ja podjoh isto reci. Dakle ovaj tip kafica definitivno nemoj :D
burek_in_space

#216 Re: otvaram kafic ,,,,dajte mi prjedloge

Post by burek_in_space »

Gray wrote:Ako te zanima prostor blizu neke škole, znam za jedan odmah kod Druge gimnazije koji je možda dostupan, oko 100-ak kvadrata, ni 20 metara od dvorišta škole.
Ako mislish na onaj "podrum" na vrhu Sutjeske, nije s razlogom propao ko god je uzimao pod zakup taj prostor.
Manje ulice a vishe kloshara u njoj teshko da cesh naci u Sarajevu. Narkomanija omiljena igra stanarima.
Izlazio sam jedno vrijeme dok je bio kao uredjen taj kafic, ono u nocnim satima, ali nemam osjecaj da sam izashao - u centru grada si, ali kao da nisi. :-)
sheilak

#217 Re: otvaram kafic ,,,,dajte mi prjedloge

Post by sheilak »

ovo je odlicna ideja (ok, ne mora bas biti bajaga :D ), i ako pokretac teme ne bude otvorio ovako nesto, nadam se da ce se neko drugi sjetiti da to uradi. u sa su rijetki kafici u kojima se mozes osjecati ugodno, opusteno. ne znam, kao da se takmice koji ce kafic biti neudobniji i bezlicniji (primjer: zlocin nad Metropolisom, u koji ne idem vise od onog neoriginalnog preuredjenja, koji mu je podario smek kantine. ili. visoke stolice u pojedinim kaficima, koje ne znam cemu sluze).

P.S. bezicni internet se podrazumijeva :wink:
Last edited by sheilak on 14/10/2012 16:42, edited 1 time in total.
Not My Idea

#218 Re: otvaram kafic ,,,,dajte mi prjedloge

Post by Not My Idea »

Ziv bio, pa de napishi okvirno-koliko imas para, pa da ti se moze nesto konkretno predlagat.
Not My Idea

#219 Re: otvaram kafic ,,,,dajte mi prjedloge

Post by Not My Idea »

sheilak wrote: ili. visoke stolice u pojedinim kaficima, koje ne znam cemu sluze).
Nema gluplje stvari na dunjaluku nego visoke stolice, a posebno one na kojima nema naslonjac.
Proslo je vrijeme kad su ljudi bili zdravi i ispravnih ledja. :mrgreen: Al fakat, pa na onom se ne moze sjedit duze od pola sata, i to se uskomesham ko na iglama.
sheilak

#220 Re: otvaram kafic ,,,,dajte mi prjedloge

Post by sheilak »

upravo, a tek kakv je problem uspentrati se na njih :D , posebno ako se foliras. a nema teorije da to kul uradis :lol: pa onda jos sjediti na njima :-)
BadBoy

#221 Re: otvaram kafic ,,,,dajte mi prjedloge

Post by BadBoy »

Hahah šta je zahtjeva za Wi-Fi, samo da se može tagovat "đe" sjedi :D
Gray

#222 Re: otvaram kafic ,,,,dajte mi prjedloge

Post by Gray »

burek_in_space wrote:
Gray wrote:Ako te zanima prostor blizu neke škole, znam za jedan odmah kod Druge gimnazije koji je možda dostupan, oko 100-ak kvadrata, ni 20 metara od dvorišta škole.
Ako mislish na onaj "podrum" na vrhu Sutjeske, nije s razlogom propao ko god je uzimao pod zakup taj prostor.
Manje ulice a vishe kloshara u njoj teshko da cesh naci u Sarajevu. Narkomanija omiljena igra stanarima.
Izlazio sam jedno vrijeme dok je bio kao uredjen taj kafic, ono u nocnim satima, ali nemam osjecaj da sam izashao - u centru grada si, ali kao da nisi. :-)

Nije taj prostor, i nije u podrumu ;)
nino90

#224 Re: otvaram kafic ,,,,dajte mi prjedloge

Post by nino90 »

za koju se lokaciju na kraju odlucio?
rinna0304

#225 Re: otvaram kafic ,,,,dajte mi prjedloge

Post by rinna0304 »

Image
samo mozda bez ovih svijeca i sa nekim normalnijim osvjetljenjem i def da nisu vrece za sjedenje, drvene klupe i ostalo nego neke normalne udobne secije
Post Reply