film "Nedužnost Muslimana"

Locked
herturty

#201 Re: film "Nedužnost Muslimana"

Post by herturty »

semirizsvemira wrote:
Koga ce muslimani vrijedjati . Isu a.s. ne daj Boze( Isusa ) :lol: .Pa mi ga volimo vise nego krscani
Nismo mi spali na taj nivo da nekoga vrijedjamo na takav nacin
Nemuslimani su zivjeli vijekovima pod muslimanskom vlascu i nije im dlaka padala sa glave jedino ako se nisu izoholili pa belaj poceli praviti . Ko je postovao zakone bilo mu je dobro . Nije bilo logora , mucenja ,silovanja , otimanja , pljacke . Nismo mi od te fele pa zato ii jesmo , hvala Allahu , muslimani

Vrijedilo je pravo na prvu bracnu noc za vrijeme Osmanlija u Grckoj i u Srbiju. To ti je dakle legalizovano silovanje. Knjige u ruke pa vidi sta su Turci radili Grcima 500 godina. Jos uvijek ih zajebavaju sa tim na you tube-u:
"Zasto ste tako crni?"
Last edited by herturty on 14/09/2012 18:19, edited 2 times in total.
dječak sa šibicama

#202 Re: film "Nedužnost Muslimana"

Post by dječak sa šibicama »

semirizsvemira wrote:[
Nemuslimani su zivjeli vijekovima pod muslimanskom vlascu i nije im dlaka padala sa glave
:-)

sto ne mogu na rende kora
semirizsvemira

#203 Re: film "Nedužnost Muslimana"

Post by semirizsvemira »

[quot]e="-LIBERO-"]Pa shvatiti mogu da je taj film uvreda za nekoga, ali ne mogu shvatiti da je zbog jednog obicnog, lose uradjenog, filma pali i ubija. Sta to govori o pociniocima??? :shock: :-?

Uzmite advokate, tuzite ih, dobit cete ih na sudu i to u sred Amerike, sasvim sigurno. Ovaj nacin paljenja, ubijanja i agresivnosti i destrukcije, e upravo to vise steti Islamu i slici o toj religiji, nego ovaj smijesni i losi film.

Ospti primitivizam na djelu.[/quote]
A nije primitivizam napraviti ovakav film i vrijedjati 1,5 mld ljudi samo tako . Nije primitivizam zbog nafte unistitit 3 zemlje i pobiti na stotine hiljada nevinih ljudi . I sad treba cijeli svijet da place za ovom trojicom . Ne opravdavam djelo ali se od muhe medzed pravi
salter071

#204 Re: film "Nedužnost Muslimana"

Post by salter071 »

ocammog wrote:Dugometražni film "Nedužnost muslimana" čiji su isječci postavljeni na internetu posredstvom egipatskog kopta, izazvali su silovite reakcije muslimanskih vjernika u Egiptu te u Libiji gdje su naoružani napadači u Bengaziju ubili američkog veleposlanika Chrisa Stevensa i još trojicu Amerikanaca.

Nisam za huškanje i nemire, ali me i dalje zanima kako bi zapad reagovo da neko opiše njihovu religiju ( ili bilo šta drugo što je njima sveto) na način kako je to učinio autor ovog filma zvanog "Nedužnost Muslimana", ili kako je to učinio onaj autor karikatura, i ostali slični njima.

Zapravo, pitam se zašto to do sad niko nije uzvratio na isti način, karikaturama i filmovima koji ismijavaju sve ono što je sveto zapadnoj kulturi (npr. novac, biznis, eventualno nešto iz judaističke kulture i sl.), pa da vidimo da li su samo Muslimani "preosjetljivi" ili su ta "umjetnička" djela sama po sebi provokatorna i uvredljiva, ma kime da se bave....
samo misao Occa
Po cijenu trajnog bana na ovom forumu, ne mogu da se suzdrzim, a da ti ne odgovorim.
Knjige i filmovi kojima se “vrijedja” krscanstvo/htiscanstvo su vec odavna postali normalan predmet rasprava na zapadu (krscanskom zapadu).
Ako nisi svjestan koji su to radovi evo samo da spomenem neke:
Filmovi: Kazancakisovo Posljednje Kristovo iskusenje, Muke po Isusu Mel Gibson-a, Da Vincijev Kod (knjiga i film), te nebrojeni serijali na TV.
Knjige: Sveta krv;Sveti Gral, Da Vincijev Kod, Mesijansko zavjestanje, Cijela biblioteka napisana o Svitcima sa mrtvog mora, Pashalna zavjera, Isusovi dokumenti (Jesus papers), Sierra-ina Tajna Vecera, Zena sa alabasterskom kutijicom,Loomas & Knight- Drugi Mesija, Vatikanske ubojice, Kriminalna povijest Vatikana, Misterija Grala – J. Evola, Hicens – Bog nije veliki, Templarski dokumenti (Templar papers).
Ima toga jos da se tesko moze i pobrojati. A tek knjiga koje su uvrijedljive Zidovima...Od Protokola Sionskih mudraca....pa na dalje.

I koja je reakcija na zapadu? Rasprava u medijima nekoliko sedmica, u kojoj ucestvuju sve strane....i zivot se nastavlja do nove knjige ili filma.
A u islamskom svijetu? – Nasilje, ubojstva, paljenje ambasada i pokusaji asasinacije autora karikatura.
Da, uvrijedljivih knjiga i filomova koje se ticu Krscanstva/Hriscanstva i Judaizma ima nemjerljivo vise nego uvrijedljivih radova na temu Islama. A muslimani jedini dizu toliku halabuku i ponasaju se agresivno.
Sad me slobodno svrstaj u one koji "brane Zapad", sto ne stoji, ali, kada otvaras temu, red je da se uvijek cuje i uvazi i druga strana, pa si me povukao za jezik.
Ne mogu vjerovati da neko zivi u danasnjem svijetu, koristi internet, a da nije cuo za bar neke od gore navedenih radova. Ili ti smatras da to za njih nije uvrijedljivo? Ne znam u cemu je stvar, ali iskreno me je sokirala cinjenica da neko NE VIDI sta se radi drugima, nego vidi samo kada je on predmet ismijavanja.
I drugi imaju ista takva osjecanja, vjerska, nacionalna, rasna itd., ali demokracija ukljucuje pravo slobode govora i misljenja.
Svaki put kada se nasmijes Monti Pajtonu (posebno onaj klip gdje ismijavaju irske katolike - every sperm is precious) sjeti se svojeg posta i iscudjavanja kako "do sad niko nije uzvratio na isti način, karikaturama i filmovima koji ismijavaju sve ono što je sveto zapadnoj kulturi (npr. novac, biznis, eventualno nešto iz judaističke kulture i sl.)".

Od mene je toliko ljudi osamdesetih posudjivalo knjigu Sveta Krv Sveti Gral, da na kraju ne znam vise ni kod koga je zaglavila ta originalna verzija, a svi su je citali. Sada imam 6-to i 7-mo izdanje te knjige na razlicitim jezicima i jos mi traze .pdf, ali to nije problem, ne moraju mi ga vracati, a ti se cudis 35 godina kasnije kako se ko biva niko nije sjetio opucati po krscanstvu/hriscanstu i zapadnim vrijendostima!?
A koga su onda spalili sto je tvrdio da je zemlja okrugla? Od mracnih stoljeca traje ta borba da se ima pravo reci svoje misljenje bez posljedica po zivot, a ti sada u vrijeme interneta hladno tvrdis kako se niko nije ni oglasio?
Izvini, ali gdje ti zivis? Mislim i na prostor i na vrijeme!

Hajde, slobodno mi dajte ban, ako ce nekome biti lakse da vjeruje ono sto sam odabere vjerovati unatoc svim cinjenicama koje dokazuju suprotno! Stvarno mi je dosta bombasticnih izjava bez ikakve argumentacije i proslosti kao u pricama Broja Jedan iz Alan Ford-a, kojeg takodjer imam cijelu kolekciju, a ni on nije politicki korektan!
Last edited by salter071 on 14/09/2012 18:26, edited 1 time in total.
vatrogasac

#205 Re: film "Nedužnost Muslimana"

Post by vatrogasac »

madner wrote:Dakle sloboda govora je reci samo ono sto nije uvredljivo od Erdoganu, jer opste je poznato da kade se kaze nesto neuvredljivo ljudi ostro reaguju. :D
Noćas je u Sarajevu pa ga priupitaj. ;-)

Svjetska unija islamskih učenjaka (IUMS), čiji je predsjednik Jusuf el-Kardawi, povodom napada na amasadu SAD-a u Libiji, objavila je saopštenje kojim poziva cijeli islamski svijet na solidarnost.

U saopštenju piše da je film koji sadrži uvrede na račun Božijeg Poslanika Muhammeda provokativnog karaktera, te se poziva na prekid napada na ambasadu SAD-a u Libiji.

"Reakcije na uvrede Božijeg Poslanika su očekivane. To je u isto vrijeme i vjerska dužnost. Braniti ugled Božijeg Poslanika je islamska dužnost. Ipak, dužnost muslimana jeste da postupaju prema pravilima islamskog prava i prakse Poslanika Muhammeda. Braneći Ga, ne dozvolimo da kršimo i Njega i Njegove naredbe", piše u saopštenju Svjetske unije islamskih učenjaka, koja broji više stotina svjetskih islamskih alima.

U saopštenju također piše da muslimani moraju biti stprljivi i pokušati pobijediti bijes.

"Uvrede prema vrijednostima imaju cilj samo izazvati nered. Reagovati bijesom na ovakve uvrede znači samo udovoljiti provokatorima. Prema islamskom ponašanju treba održati riječ na dato obećanje. Zabranjeno je napadati ambasadore, trgovce ili bilo koga drugog ko je zakonito ušao u zemlju. Isto je zabranio i Božiji Poslanik", rečeno je saopštenju.
taxi_driver

#206 Re: film "Nedužnost Muslimana"

Post by taxi_driver »

semire vrati se u svemir i ne pisi gluposti.
Chisum

#207 Re: film "Nedužnost Muslimana"

Post by Chisum »

herturty wrote:Image

Zanimljivo da u razvijenim Islamskim zemljama poput Turske i Malezije sve mirno...
E'o ih, unistise Ameriku....

:lol: :lol:

(kakav jad i bijeda, krv ti jebem.... kameno doba... smijao bih se, ali mi knedla u grlu kad vidim bijedu po ovim "akobogda" zemljama... tuga)

Ovo nisu Arapi... Arapi furaju drugacije japanke, one napucane, sa spojlerima... ovo je Banglades, jos jedna sila od zemlje.
Last edited by Chisum on 14/09/2012 18:22, edited 1 time in total.
sinuhe

#208 Re: film "Nedužnost Muslimana"

Post by sinuhe »

herturty wrote:
semirizsvemira wrote:
Koga ce muslimani vrijedjati . Isu a.s. ne daj Boze( Isusa ) :lol: .Pa mi ga volimo vise nego krscani
Nemuslimani su zivjeli vijekovima pod muslimanskom vlascu i nije im dlaka padala sa glave jedino ako se nisu izoholili pa belaj poceli praviti . Ko je postovao zakone bilo mu je dobro . Nije bilo logora , mucenja ,silovanja , otimanja , pljacke . Nismo mi od te fele pa zato ii jesmo , hvala Allahu , muslimani

Vrijedilo je pravo na prvu bracnu noc za vrijeme Osmanlija u Grckoj i u Srbiju. To ti je dakle legalizovano silovanje. Knjige u ruke pa vidi sta su Turci radili Grcima 500 godina. Jos uvijek ih zajebavaju sa tim na you tube-u:
"Zasto ste tako crni?"
To pravo nije postojalo.
Tayyip

#209 Re: film "Nedužnost Muslimana"

Post by Tayyip »

turska i malezija nisu islamske zemlje
turska je demokratska, sekularna, unitarna ustavna republika
a malezija je federalna parlamentarna izborna monarhija
svašta ćeš ovdje pročitati :-)
irac300

#210 Re: film "Nedužnost Muslimana"

Post by irac300 »

Gledao sam jedno 5 minuta ovog filma, smor nad smorom. Amaterština na kvadrat. Onaj koga ovakvo smeće može isprovocirati ima IQ na razini sobne temperature.
salter071

#211 Re: film "Nedužnost Muslimana"

Post by salter071 »

Occa[/quote]

Nemuslimani su zivjeli vijekovima pod muslimanskom vlascu i nije im dlaka padala sa glave jedino ako se nisu izoholili pa belaj poceli praviti . Ko je postovao zakone bilo mu je dobro . Nije bilo logora , mucenja ,silovanja , otimanja , pljacke . Nismo mi od te fele pa zato ii jesmo , hvala Allahu , muslimani[/quote]

Dakle, nabijanje kondoma na prst Isusa na sarajevskoj katedrali je odraz ljubavi? :shock:
sinuhe

#212 Re: film "Nedužnost Muslimana"

Post by sinuhe »

salter071 wrote:Occa

Nemuslimani su zivjeli vijekovima pod muslimanskom vlascu i nije im dlaka padala sa glave jedino ako se nisu izoholili pa belaj poceli praviti . Ko je postovao zakone bilo mu je dobro . Nije bilo logora , mucenja ,silovanja , otimanja , pljacke . Nismo mi od te fele pa zato ii jesmo , hvala Allahu , muslimani[/quote]

Dakle, nabijanje kondoma na prst Isusa na sarajevskoj katedrali je odraz ljubavi? :shock:[/quote]

Zamisli muslimana koji se zove Fedja.
herturty

#213 Re: film "Nedužnost Muslimana"

Post by herturty »

Tayyip wrote:turska i malezija nisu islamske zemlje
turska je demokratska, sekularna, unitarna ustavna republika
a malezija je federalna parlamentarna izborna monarhija
svašta ćeš ovdje pročitati :-)
Samo sto u Maleziji isto vrijedi zakon da ukoliko se vrijedja Islam ides pred sud. Taj zakon je uveden prije 3 godine. Ali i to je vise humano nego da te ubiju.
salter071

#214 Re: film "Nedužnost Muslimana"

Post by salter071 »

sinuhe wrote:

Dakle, nabijanje kondoma na prst Isusa na sarajevskoj katedrali je odraz ljubavi? :shock:[/quote]

Zamisli muslimana koji se zove Fedja.[/quote]

Ne moram. Zamisli muslimana koji to ne osudi, ali zato osudi trenutno aktualni film ili autora karikatura.
A sad probaj jos zamisliti kako bijesni katolici pale dzamije po zapadnom svijetu i Papa osobno trazi izvinjenje od Bosne. Smijesno, zar ne?
bambina78

#215 Re: film "Nedužnost Muslimana"

Post by bambina78 »

Image

Zasto Gorane, ZASTO? Tako smo se radovali kad si uzeo Wimbldon, a ti tako! :x :evil:
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#216 Re: film "Nedužnost Muslimana"

Post by -LIBERO- »

semirizsvemira wrote:
Pa shvatiti mogu da je taj film uvreda za nekoga, ali ne mogu shvatiti da je zbog jednog obicnog, lose uradjenog, filma pali i ubija. Sta to govori o pociniocima??? :shock: :-?

Uzmite advokate, tuzite ih, dobit cete ih na sudu i to u sred Amerike, sasvim sigurno. Ovaj nacin paljenja, ubijanja i agresivnosti i destrukcije, e upravo to vise steti Islamu i slici o toj religiji, nego ovaj smijesni i losi film.

Ospti primitivizam na djelu.
A nije primitivizam napraviti ovakav film i vrijedjati 1,5 mld ljudi samo tako . Nije primitivizam zbog nafte unistitit 3 zemlje i pobiti na stotine hiljada nevinih ljudi . I sad treba cijeli svijet da place za ovom trojicom . Ne opravdavam djelo ali se od muhe medzed pravi
E sada fino procitaj sta su rekli, i kako su se na sve to osvrnuli, islamski ucenjaci..pa ces skontati koliko je ovakva reakcija zapravo pljuvanje po Islamu, bas od tih koji sebe vide kao zastitnke istog.
Svjetska unija islamskih učenjaka (IUMS), čiji je predsjednik Jusuf el-Kardawi, povodom napada na amasadu SAD-a u Libiji, objavila je saopštenje kojim poziva cijeli islamski svijet na solidarnost.

U saopštenju piše da je film koji sadrži uvrede na račun Božijeg Poslanika Muhammeda provokativnog karaktera, te se poziva na prekid napada na ambasadu SAD-a u Libiji.

"Reakcije na uvrede Božijeg Poslanika su očekivane. To je u isto vrijeme i vjerska dužnost. Braniti ugled Božijeg Poslanika je islamska dužnost. Ipak, dužnost muslimana jeste da postupaju prema pravilima islamskog prava i prakse Poslanika Muhammeda. Braneći Ga, ne dozvolimo da kršimo i Njega i Njegove naredbe", piše u saopštenju Svjetske unije islamskih učenjaka, koja broji više stotina svjetskih islamskih alima.

U saopštenju također piše da muslimani moraju biti stprljivi i pokušati pobijediti bijes.

"Uvrede prema vrijednostima imaju cilj samo izazvati nered. Reagovati bijesom na ovakve uvrede znači samo udovoljiti provokatorima. Prema islamskom ponašanju treba održati riječ na dato obećanje. Zabranjeno je napadati ambasadore, trgovce ili bilo koga drugog ko je zakonito ušao u zemlju. Isto je zabranio i Božiji Poslanik", rečeno je saopštenju.
harisaga

#217 Re: film "Nedužnost Muslimana"

Post by harisaga »

Film odron.Izgleda ko neki srednjoskolski projekat.Nadam se da je ovom reziseru ovo zadnje umjetnicko djelo :D
sinuhe

#218 Re: film "Nedužnost Muslimana"

Post by sinuhe »

salter071 wrote:
sinuhe wrote:

Dakle, nabijanje kondoma na prst Isusa na sarajevskoj katedrali je odraz ljubavi? :shock:
Zamisli muslimana koji se zove Fedja.[/quote]

Ne moram. Zamisli muslimana koji to ne osudi, ali zato osudi trenutno aktualni film ili autora karikatura.
A sad probaj jos zamisliti kako bijesni katolici pale dzamije po zapadnom svijetu i Papa osobno trazi izvinjenje od Bosne. Smijesno, zar ne?[/quote]

Ne znam zasto dovodis nekog ateistu Fedju glumca pod dojmom zapadnjacke pop kulture u vezu sa islamom.

A ja nisam vjernik pa me takve( i ovakve u vezi filma ili karikatura) teme ni ne zanimaju.
Chisum

#219 Re: film "Nedužnost Muslimana"

Post by Chisum »

-LIBERO- wrote:

Libero haveru, ti izgleda zaboravljas s kim sve imas posla ovdje? Pa samo npr. lik kojem repliciras je pisao kako cemo uskoro sa onakvima kao oni bushmani sa gore postavljene slike napraviti kalifat i zavladati svijetom... :lol:
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#220 Re: film "Nedužnost Muslimana"

Post by -LIBERO- »

Ma znam, al' ne mogu da se pomirim da ne mogu skontati 2+2, a i cinjenicu da je ovo 21. vijek.
Zatamnjena stakla

#221 Re: film "Nedužnost Muslimana"

Post by Zatamnjena stakla »

Ma sramota, volio bi da ovi što protestuju sve "američko" polupaju u svojim zemljama a tako i mi :lol:

Ocam' :D
Almich

#222 Re: film "Nedužnost Muslimana"

Post by Almich »

ima li gdje film da se pogleda
statixx

#223 Re: film "Nedužnost Muslimana"

Post by statixx »

Najveci je paradoks sto muslimani Isusa smatraju takodjer poslanikom, ali niko ni habera na njegovo karikiranje.
salter071

#224 Re: film "Nedužnost Muslimana"

Post by salter071 »

sinuhe wrote: Ne znam zasto dovodis nekog ateistu Fedju glumca pod dojmom zapadnjacke pop kulture u vezu sa islamom.
A ja nisam vjernik pa me takve( i ovakve u vezi filma ili karikatura) teme ni ne zanimaju.
Fedja zivi u veciskom muslimanskom gradu, pa bio musliman ili ne, red je da vecina to osudi i to JAVNO!
Isto tako kao sto se ta vecina, recimo u Maleziji, digne i pali okolo zbog filma koji je napravio ne-musliman u Kaliforniji.
Nemoj mi reci da je Malezija bliza Kaliforniji nego Fedja svojim sugradjanima koji nisu iste vjeroispovjesti kao on, a cine vecinu u tom gadu!
Prema tome, taj tvoj nazovi-argument je vrlo licemjeran.
Osim toga, ako si ateista kojeg se to ne tice, te tvrdis da te tema ne zanima, sto se onda javljas? Zar ne bi trebao osuditi BILO KOJI necivilizacijeski cin, pa bilo to ismijavanje islama ili krscanstva ili bilo kojeg ili bilo cijeg uvjerenja?
To je ono opceljudsko iliti humanisticko na koje se ateisti pozivaju.
ArthurSpooner

#225 Re: film "Nedužnost Muslimana"

Post by ArthurSpooner »

Image

Smrt filmu :lol: :lol:

Mada, ovi bar izgledaju normalno za razliku od onih bradonja sto su protestovali protiv karikatura prije nekoliko god :-)
Locked