Utrkivanje uz Ivan ?? wtf
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
ChipyChips
#201 Re: Utrkivanje uz Ivan ?? wtf
Leho iz Hrasnog 
- Bakir1
#202 Re: Utrkivanje uz Ivan ?? wtf
u ovoj temi je isplivalo sve najbolje, razni kompleksi i razne moralne lekcije.
meni niko ne smeta, niko me ne ljuti, ni ljudi koji ulaze svjesno u makazice pa prave 3 trake, ni vozaci ni vozacice koji ne znaju jesu li posli ili su dosli, ali lazni moralisti itekako da.
ja cu krenuti od sebe, apsolutno krsim sva ogranicenja na magistralnim putevima kao i ovo brze ceste sto imamo u prosjeku od 10 km/h do 20 km/h, saobracajne znakove pored skola i u naseljima/gradovima postujem.
kada me policija uhvati u prekrsaju platim kaznu i idemo dalje, sam pao sam se ubio.
ne okrivljujem drzavu, sistem, trazim pravdu za svojih 30 KM.
ljude koje malo brze voze od Vas nemojte svrstavati u isti kos sa japanka motoristima, trkacima u kantama starim 20 godina i slicno.
nisam nista bolji vozac od Vas, ali u 90% postova moralista tacno izbija pakost koju ce sutra na cesti sprovoditi pod izlikom pravde.
oni bi samarali, zaustavljali na cesti i slicno, drage moje i dragi moji 122 je besplatan i potpuno anoniman broj nase policije koja jedina moze sprovesti pravdu, pozovete taj broj, javi Vam se dezurni u najblizoj PU i fino prijavite svakoga sa opisom prekrsaja i pripadajucim tablicama i policija reaguje.
vise puta isprobano kada sretnem mortus pjanog vozaca ispred sebe
@ citroen misljenje je kao znas vec sta svako ga ima, ako se nesto nije tebi desilo ne mora znaciti da se nije apsolutno nikome desilo.
nemam apsolutno namjeru a ni nacina da dokazem ono sto sam napisao, a ni ti da dokazes suprotno.
125 km je do mostara od tog hotela
meni niko ne smeta, niko me ne ljuti, ni ljudi koji ulaze svjesno u makazice pa prave 3 trake, ni vozaci ni vozacice koji ne znaju jesu li posli ili su dosli, ali lazni moralisti itekako da.
ja cu krenuti od sebe, apsolutno krsim sva ogranicenja na magistralnim putevima kao i ovo brze ceste sto imamo u prosjeku od 10 km/h do 20 km/h, saobracajne znakove pored skola i u naseljima/gradovima postujem.
kada me policija uhvati u prekrsaju platim kaznu i idemo dalje, sam pao sam se ubio.
ne okrivljujem drzavu, sistem, trazim pravdu za svojih 30 KM.
ljude koje malo brze voze od Vas nemojte svrstavati u isti kos sa japanka motoristima, trkacima u kantama starim 20 godina i slicno.
nisam nista bolji vozac od Vas, ali u 90% postova moralista tacno izbija pakost koju ce sutra na cesti sprovoditi pod izlikom pravde.
oni bi samarali, zaustavljali na cesti i slicno, drage moje i dragi moji 122 je besplatan i potpuno anoniman broj nase policije koja jedina moze sprovesti pravdu, pozovete taj broj, javi Vam se dezurni u najblizoj PU i fino prijavite svakoga sa opisom prekrsaja i pripadajucim tablicama i policija reaguje.
vise puta isprobano kada sretnem mortus pjanog vozaca ispred sebe
@ citroen misljenje je kao znas vec sta svako ga ima, ako se nesto nije tebi desilo ne mora znaciti da se nije apsolutno nikome desilo.
nemam apsolutno namjeru a ni nacina da dokazem ono sto sam napisao, a ni ti da dokazes suprotno.
125 km je do mostara od tog hotela
-
citroen xm
#203 Re: Utrkivanje uz Ivan ?? wtf
Ako već citiraš mene onda prije citata fino pročitaj šta sam napisao. Napisao sam "između ostalog", a naravno da držiš odstojanje da se nekom ne bi parkirao u gepek, to je valjda i budali jasno.Bimmer_ wrote:Ne vjerujem sta covjek izrececitroen xm wrote:
A ko tebi kaže da ne smije da se ubacuje ispred tebe? Između ostalog ti po propisima i držiš odstojanje da bi se neko ko pretiče mogao ubaciti. On ako tepretekao u većini slučajeva će voziti brže pa ćeš opet napraviti odstojanje. .I zanima me gdje si ti kupio vozačku dozvolu? Tamo kada polažeš ti se fino kaže, a i u zakonu piše da je strogo zabranjeno preticanje kolone, tako da je sasvim OK što taj lik pretiče jedno po jedno auto![]()
Rastojanje se drzi da u slucaju naglog kocenja ne udjes covjeku u gepek, cisto radi bezbjednosti
Kolonu je zabranjeno preticat ikako, a to kako je ti pretices sve odjednom ili jedno po jedno auto je svejedno![]()
I ti napade covjeka gdje je kupio vozacku![]()
Da se razumijemo ne branim njegov postupak ali tvoje tumacenje je strasno, bravo Bosansko, istumaci kako njemu odgovara
U zakonu fino piše da je zabranjeno preticanje više od tri auta u cugu tako da sve što sam ja rekao je tačno, a ti tumači kako hoćeš. Preticanje jednog po jednog auta nije zabranjeno pa taman kolona bila duga kilometar. Nije zabranjeno zbog toga što se odvija brzo, a zabranjeno je preticati više auta odjednom zato što treba dosta vremena i može nešto da naleti iz suprotnog pravca. Molim te nemoj da opravdavaš potencijalnog ubicu i čovjeka koji govori da je zabranjeno da mu se neko posle preticanja ubaci ispred.
-
NediM17
#204 Re: Utrkivanje uz Ivan ?? wtf
Evo i ja danas udlucio da propusem dizne sto neke rece
U samom pocetku uspona odmah lopatom uzet 2.0TDI A4 zadnje generacije iako ga je opasno gasao i trudio se da utekne (sada ce emo1234 reci da mu je motor sklapala neka pijanica
). Kasnije su se samo nizali razni DCI-evi od Megana, Dustera, pa onda AR 147 JTD, jedan 407 nisam obracao paznju na oznake, neki Volvo S40 (sto jest jest, on je lagano vozio desnom stranom, i sad mislim dal' je to mozda mogao biti Brdar
) te sam kasnije daleko ispred sebe ugledao nekog Mercedesa, i taman sto mu se priblizih klepi ga murija i zajeba mi cejf
.
U samom pocetku uspona odmah lopatom uzet 2.0TDI A4 zadnje generacije iako ga je opasno gasao i trudio se da utekne (sada ce emo1234 reci da mu je motor sklapala neka pijanica
-
Brdar
#205 Re: Utrkivanje uz Ivan ?? wtf
/
Last edited by Brdar on 21/09/2012 22:56, edited 1 time in total.
-
_ado_
#206 Re: Utrkivanje uz Ivan ?? wtf
koje je auto u pitanju, kad ih 'otpuhujes' takvom lakocom?NediM17 wrote:Evo i ja danas udlucio da propusem dizne sto neke rece![]()
U samom pocetku uspona odmah lopatom uzet 2.0TDI A4 zadnje generacije iako ga je opasno gasao i trudio se da utekne (sada ce emo1234 reci da mu je motor sklapala neka pijanica). Kasnije su se samo nizali razni DCI-evi od Megana, Dustera, pa onda AR 147 JTD, jedan 407 nisam obracao paznju na oznake, neki Volvo S40 (sto jest jest, on je lagano vozio desnom stranom, i sad mislim dal' je to mozda mogao biti Brdar
) te sam kasnije daleko ispred sebe ugledao nekog Mercedesa, i taman sto mu se priblizih klepi ga murija i zajeba mi cejf
.
-
NediM17
#207 Re: Utrkivanje uz Ivan ?? wtf
@Brdar_ado_ wrote:koje je auto u pitanju, kad ih 'otpuhujes' takvom lakocom?NediM17 wrote:Evo i ja danas udlucio da propusem dizne sto neke rece![]()
U samom pocetku uspona odmah lopatom uzet 2.0TDI A4 zadnje generacije iako ga je opasno gasao i trudio se da utekne (sada ce emo1234 reci da mu je motor sklapala neka pijanica). Kasnije su se samo nizali razni DCI-evi od Megana, Dustera, pa onda AR 147 JTD, jedan 407 nisam obracao paznju na oznake, neki Volvo S40 (sto jest jest, on je lagano vozio desnom stranom, i sad mislim dal' je to mozda mogao biti Brdar
.
Smedje
@_ado_
Ceed 1.6crdi 85kw
-
Krystal
#208 Re: Utrkivanje uz Ivan ?? wtf
NediM17 wrote:@Brdar_ado_ wrote:koje je auto u pitanju, kad ih 'otpuhujes' takvom lakocom?NediM17 wrote:Evo i ja danas udlucio da propusem dizne sto neke rece![]()
.
Smedje
@_ado_
Ceed 1.6crdi 85kw
Koje godište ti je Ceed i kakav je kao auto, da li se kvari nešto pretjerano i kakav je što se tiče udobnosti?
-
Brdar
#209 Re: Utrkivanje uz Ivan ?? wtf
/
Last edited by Brdar on 21/09/2012 22:57, edited 1 time in total.
-
NediM17
#210 Re: Utrkivanje uz Ivan ?? wtf
Godiste je 2009 ali redizajn, odlican auto za ove pare, mislim da su sada cak jos na nekoj strasnoj akciji, jer je izasao novi model. Ja do sada nisam imao nikakvih kvarova, samo redovni servisi, toci i vozi. Sto se tice udobnosti odlican, ne osjecam se umornim ni nakon pet i vise sati voznje. Pisao sam vise puta na forumu o njemu, da ne spamujemo ovu temu, ovdje imas dosta toga: http://www.klix.ba/forum/hyundai-i30-fl ... 79779.htmlKrystal wrote:Koje godište ti je Ceed i kakav je kao auto, da li se kvari nešto pretjerano i kakav je što se tiče udobnosti?
-
goran16v
#211 Re: Utrkivanje uz Ivan ?? wtf
Nisam emko ali sa odvadi malo...NediM17 wrote:@Brdar_ado_ wrote:koje je auto u pitanju, kad ih 'otpuhujes' takvom lakocom?NediM17 wrote:Evo i ja danas udlucio da propusem dizne sto neke rece![]()
.
Smedje
@_ado_
Ceed 1.6crdi 85kw
-
NediM17
#212 Re: Utrkivanje uz Ivan ?? wtf
Ja ti rekoh kako je, ti ako hoces vjeruj, a ako ne, nije moj problem.
- automatic
#213 Re: Utrkivanje uz Ivan ?? wtf
jednom prilikom prije par ljeta negdje prema Bradini ispred mene gari neki AMG 6.3 i odjednom naglo koči sve se dimi, srećom nekako izbjegnem nalet kad vidim ispred njega glavica sa repićem za volanom neke škodice, uzela ona prestizati neki kombi jedno minutu-dvije... nastavim polako za njima otprilike 70km/h, on je valjda njoj blicao što tako naivno ide u prestizanje, a ona mu bijesna maše rukama ko da tjera muhe po autu, šega bilo pravo valjda nije svjesna koliko je to komično za vidjet isto dijete u igraonici, ovaj grmalj u mečki nije mogao vjerovati sa kakvim sve početnicima ljudi moraju da dijele ceste i krenu on vozit uporedo s njom, otvori prozor i kao da je pita ima li mozga i šta ona radi za volanom, a ona se poče zaustavljati u stranu i vidim kako histerično plače, bila baš neugodna i žalosna situacija, a onaj jaro ga u sekundi zdimi uz stravičan zvuk i pisak guma tako da je ostalo garant nekih 100 metara traga onih širokih gumetina... nešto kontam kakve kolosalne i nepomirljive razlike postoje među učesnicima u saobraćaju kao u malo čemu u životu, stvarno je nekad nevjerovatno do koje mjere su razlike u iskustvu, znanju i osjećaju za volanom nekog vuka stare škole koji vožnju ima u malom prstu i nekog početnika sa par dana ili par mjeseci iskustva koji se sav preznoji dok parkira ili koji pri 40 na sat stisne volan sa obje ruke takvom snagom da volan uskoro izgubi svoju okruglu formu
ali eto šta da se radi, valjda treba biti tolerantan i strpljiv i u takvim situacijama inače odoše živci zbog onog mrskog slova P na šajbi
al tema je prva liga, samo nastavite...
ali eto šta da se radi, valjda treba biti tolerantan i strpljiv i u takvim situacijama inače odoše živci zbog onog mrskog slova P na šajbi
al tema je prva liga, samo nastavite...
-
_ado_
#214 Re: Utrkivanje uz Ivan ?? wtf
nemam nikakvu zelju za polemikom, i podcjenjivanjem tvog auta... al jesi li ti siguran da su ta auta 'pruzala otpor'. mozda su ljudi vozili sasvim normalno, bez zelje da se utrkuju sa tobom? nelogicno mi je da si tek tako pretekao sve njih. megan i daster ok, ukoliko su 1.5 dci. vjerujem ti i za pug 407 ukoliko je 1.6 hdi ili 1.7b. al audia i alfu 147 jtd bi pretekao samo ako se njihovi vozaci pridrzavaju propisa ili su auta u SAFE mod-u. 
-
goran16v
#215 Re: Utrkivanje uz Ivan ?? wtf
Nesto mi tesko da povjerujem da si otreso auto koji ima min 18kW, odnosno 25 KS i preko 50 Nm okretnog momenta vise od tvog, tim prije sto ja vozim auto sa tim motorom tj 104 kW i 320 Nm pa znam kako taj motor ide, bice da je to bio gosp covjek koji je normalno vozio, a tebi se to ucinilo da ga przi...NediM17 wrote:Ja ti rekoh kako je, ti ako hoces vjeruj, a ako ne, nije moj problem.
-
NediM17
#216 Re: Utrkivanje uz Ivan ?? wtf
Ovaj sa A4 ga je bas opasno stiskao, od Konjica smo isli iza dva slepera, i cim su pocele tri trake i ja i on smo dali lijevi zmigavac i po gasu, i ja sam se iznenadio da pratim 2.0TDI bez problema, a kasnije ga i "otresao". Mozda je to ona verzija sa 120KS + jos vjerovatno je teza od Ceeda. Sto se tice AR 147 1.9JTD, njega sam sustigao i prestigao, tacno je da je vozio svoju voznju, ne znam ni sto ga spomenuh. Ali btw. ne znam zasto mislis da bih Alfu pretekao samo ako je auto u safe mode-u? Mislim da bi se 1.6crdi uredno mogao nositi sa onom verzijom 1.9JTD od 115ks.
-
quarterback
#217 Re: Utrkivanje uz Ivan ?? wtf
kad vec pricamo gluposti evo i jedna od mene
prije 2 godine sam otresao ovo uz komar

i to bez ikakvih problema, i to mi jos on dao zmigavac da prodjem jer je shvatio da sam superioran na cesti
snijeg padao, cesta zametena, kod mene predni pogon a kod njega zadnji
toliko od mene, ko mi pridje zadnjem braniku na metar pucaću
prije 2 godine sam otresao ovo uz komar

i to bez ikakvih problema, i to mi jos on dao zmigavac da prodjem jer je shvatio da sam superioran na cesti
snijeg padao, cesta zametena, kod mene predni pogon a kod njega zadnji
toliko od mene, ko mi pridje zadnjem braniku na metar pucaću
-
technoGeek
#218 Re: Utrkivanje uz Ivan ?? wtf
Ja neku noc slinu otresao kad sam se penjao pjeske uz Ivan 
-
ChipyChips
#219 Re: Utrkivanje uz Ivan ?? wtf
Ja maloprije bas bio u gradu,kad ide neki papak sa audijem crvenim 3.0 TDI quattro,B8 verzija...I izadje mu neka koka iz auta,te dok je on odmicao ulicom,ja je uFatim i otresem uz tarabu
Kaze ona meni kasnije,udri me lolo,ne zali taraba.
...Dzaba onome mom i audi crveni,kad mu je čuna prava pionirska...
Kaze ona meni kasnije,udri me lolo,ne zali taraba.
...Dzaba onome mom i audi crveni,kad mu je čuna prava pionirska...
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#220 Re: Utrkivanje uz Ivan ?? wtf
Pravo si zanimljiv, nema šta. 
-
emko1234
#221 Re: Utrkivanje uz Ivan ?? wtf
odvadi, odvadi.. a4 nema varijantu s 2.0tdi motorom i 120 ks. to je b7 i on ima 1.9tdi sa 105 i 115 kasnije, a 2.0tdi sa 140 i 170. jesi ti siguran da si vidio oznaku na autu? da nije kojim slucajem bio onaj slabiji sa 105 il 115ks?NediM17 wrote:Evo i ja danas udlucio da propusem dizne sto neke rece![]()
.
sve u svemu, kia s motorom od 140 ks i audi s motorom od 140ks su neuporediva auta. tvoj motor je odlican, imao sam ga prilike vozit u i20 i u kia-i ceed. i znam da dobro ide, al na tom autu pogotovo uzbrdo se osjeti manji motor i manja snaga.
chipsy@ vjerovatno si jedan od najduhovitiijh likova na forumu, samo se pitam ko je od raje koja mene ne gotivi napravio dupli profil, pa baca ublehu s tog profila?
danas sam bas razmisljao, i s obzirom da ima 25 postova samo, a tema na kojoj je pricano o mom autu je bila prije jedno 8 mjeseci (boji mog auta). znaci il si pratio forum redovno (sto je cudno, jer bi se ranije registrovao) il je neko napravio alter ego, kako sa svojim nickom ne bi mogao pljuvat raju.
u svakom slucaju prica ti je burazeru ne retardirana, nego si dostigao visi nivo od toga, ako on opste postoji.
u svakom slucaju, ako sumnjasm u moju cunu (postavlja se pitanje zasto je spominjes) mozes dovest neko tebi milo zensko, za koje znas da ce ti reci istinu, da izvrsi ispitivanje kvalitete moje sudzuke metodom degustacije, oralno-analano-vaginalno, pustit cu je da probere.
- fidoremilienko
#222 Re: Utrkivanje uz Ivan ?? wtf
ChipyChips wrote: Svi osim emka1234...on ide 300 na sat uz bradinu,a 350 niz bradinu...Sta ti je ba ne znas ti kakvog on audija ocam' ima,to ti je 3.0tdi 230 KS plus jedan konj za volanom![]()
![]()
Najbrzi je na forumu,a na cesti ga nema ni na mapiTo je lik koji je izjavljivao da je cak brzi i od Forda Focusa RS
![]()
![]()
Odavno se nisam ovako ismijao. Oprosti @emko, ali ovo me nasmijalo pravo!
-
preludezalude
#223 Re: Utrkivanje uz Ivan ?? wtf
Jaoooooo, fali nam samo da se javi glavni preskakac. Medonja.
-
bordo_boy
#224 Re: Utrkivanje uz Ivan ?? wtf
Audi A4 3.0 tdi je najbolje auto na svijetu i najbrže. Kraj pričeemko1234 wrote:ja bi te sa svojim privatnim autom progutao na svakoj cesti u svako vrijeme.elcaliente wrote:Stigao me sa fabijom? Hajde nemoj biti smjesan.emko1234 wrote:zvrk@
sta je s moralisanjem? jel ti imas neku fobiju od voznje inace il sta?
el kitente@
koje igrice inace igras u zivotu osim nfs?
pa burazeru, vozim i ja jako auto, al mi nikad nije palo napamet da radim ove pizdarije koje ti radis.
jel ti stid kralju? sta je tebi u glavi kad sa 36 godina izadjes na cestu i zabavljas se tako sto ces drugim ljudima zagorcavat zivot, koji su u slabijim autima?
brate, imam ja od firme sluzbenih fabija more, i kad bi krenuo da te preteknem negdje, gdje mogu i smijem, a ti u tom momentu ko zadnji kompleksas dao gas, da se dokazes nesto meni il nekome s kim si, i mene mozda tim doveo u situaciju opasnu po zivot, ja bi te il pretekao il izgurao s ceste. trece ti ne bi bilo, a onda bi stao pa bi ti uradio brzi redizajn auta francuskim kljucem, a vjerovatno i redizajn face.
kakvi idioti voze, ja ne mogu da vjerujem. zamisljam svoju mamu kako kaska za tobom jer ti s nekoim trebom nesto vazis i vozis 55 na sat gdje se moze vozit stoja, i nakon pola sata guslanja, zena krene da te pretekne, a ti das gas do poda da impresioniras neku zenski sljam sto sjedi do tebe, i mamu mi dovedes u situaciju da je srce opali jer ti mislis da si bogom dan da nekom silu provodis. u tom slucaju bi ti bolje bilo da se sam ubijes.
Objasnio sam u postu iznad sta je situacija, pogresno si me shvatio, nije da ja sada izadjem i namjerno vozim polako i tako ljude zafrkavam pa im dovodim zivot( i svoj) u opasnost, nisam toliki idiot.
al pricam ti o sluzbenim fabijama od moje firme. kojim te mogu stici i prestici ako se ne kurcis i ne dajes gas u toku preticanja. nisu ti RS fabije nego 1.4tdi sa 70 i 80 konja koje mogu fino ici.
i napisao si sto si napisao, pa nema razloga da pises da sam pogresno shvatio.
-
emko1234
#225 Re: Utrkivanje uz Ivan ?? wtf
samo je audi 4.2 tdi brzi i bolji. samo steta sto nema a4 s tim motorom.