Elance - posao od kuće

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
stidljiv

#201 Re: Elance - posao od kuće

Post by stidljiv »

Uspesna nada wrote:Pozdrav svima.

Koliko ste dugo cekali na Elance za 1.posao?...Uz pretpostavku da ste aktivno trazili posao svakog dana...

Da,jos nesto,kod unosenja podataka za devizni racun...Imam IBAN kod i to je ok,ali SWIFT kod-...unosim li SWIFT kod nemacke (korespondentske) banke,ili SWIFT korisnicke (beneficary's) banke...Mozda se unose oba koda,i izvinjavam se ako je tako...
Unosi se SWIFT tvoje banke, ne korespodentne, tako je bar bilo kada sam ja sve to popunjavao.

Sto se tice cekanja za prvi posao, imas na prethodnim stranama detaljno opisano kako je najlakse doci do prvog posla i da razradis profil.

Uglavnom, dobra aplikacija, dobra poruka, Premium membership, kompletan verifikovan profil sa slikom, i neces dugo cekati ako svoj posao znas da radis i ako imas solidne reference.
Uspesna nada

#202 Re: Elance - posao od kuće

Post by Uspesna nada »

Hvala ti puno na pomoci-znaci mi puno :). Sve najlepse ti zelim. Dobro se dobrim vraca!
stidljiv

#203 Re: Elance - posao od kuće

Post by stidljiv »

Nema problema, tu smo da pomognemo :sax:
JanuaryJones

#204 Re: Elance - posao od kuće

Post by JanuaryJones »

Ima li neko da se bavi izradom logotipa, dizajnom ambalaže preko elance? Trebaće u doglednoj budućnosti za jedan projektić ;-)
asMir11
Grijem se na: Gree Hansol 12

#205 Re: Elance - posao od kuće

Post by asMir11 »

JanuaryJones wrote:Ima li neko da se bavi izradom logotipa, dizajnom ambalaže preko elance? Trebaće u doglednoj budućnosti za jedan projektić ;-)
https://www.elance.com/s/hamolex/10184# ... 16ZW5pY2E=
JanuaryJones

#206 Re: Elance - posao od kuće

Post by JanuaryJones »

asMir11 wrote:
JanuaryJones wrote:Ima li neko da se bavi izradom logotipa, dizajnom ambalaže preko elance? Trebaće u doglednoj budućnosti za jedan projektić ;-)
https://www.elance.com/s/hamolex/10184# ... 16ZW5pY2E=
Hvala ;-)
Uspesna nada

#207 Re: Elance - posao od kuće

Post by Uspesna nada »

Ljudi,je l' ABA Routing Number ne vazi za nas,vec americke drzavljane?...
kazo

#208 Re: Elance - posao od kuće

Post by kazo »

Trazim pisca za web stranicu ( tema mobiteli ), placanje preko paypala. Saljite portfolio i cijenu na pp...
vjesticanametli

#209 Re: Elance - posao od kuće

Post by vjesticanametli »

Pozz, je li neko presao na Upwork sa Elance .....cini mi se da se nisu prenijele ocjene i povratne informacije klijenata :-)
meni se ono ne sviĐŽa i totalno su mi unakazili profil :(
Voltriz

#210 Re: Elance - posao od kuće

Post by Voltriz »

vjesticanametli wrote:Pozz, je li neko presao na Upwork sa Elance .....cini mi se da se nisu prenijele ocjene i povratne informacije klijenata :-)
meni se ono ne sviĐŽa i totalno su mi unakazili profil :(
Ne svidja ni meni, ali ja necu ni prelazit. Dogovorio sam sa klijentom sve pojedinosti tako da necu koristiti ni elance, nadam se od septembra. Radim za jednog klijenta vec 3 godine niti apliciram na poslove niti saradjujem sa drugima pa mi nema smisla iskreno.

Elance mi je do sada poslao preko 8 mejlova da razmislim o upworku ali ne znam sto im je ovo trebalo, elance je bio elita za odesk i njegove indijce ovako ne znam kako ce se provest.
vjesticanametli

#211 Re: Elance - posao od kuće

ja duplirala acc ali ne vidim da su se one ocjene i povbratne od klijenata duplirale....valja ne pada mi napamet raditi ponovo na tome jer mi je profil bio mraaaaaaaaaak
ionako imam i ja stalne agencije pa mi je vise i svejedno :-) zao mi elance-a :( o desk nisam nikada gotivila
Voltriz

#212 Re: Elance - posao od kuće

Post by Voltriz »

Daj profil na elanceu da vidim :D
shadowchaser

#213 Re: Elance - posao od kuće

Post by shadowchaser »

citam ovu temu i cini mi se kao sjajan nacin zarade, vidim hvalite ovaj elance, da li neko moze da mi objasni o kakvim vrstama poslova se radi, kakve bi bile moje sanse za zaradu da pocnem sa ovim? odlicno radim u micrsoft office-u, mada pojma nemam o dizajniranju web stranica i ambalaza, a vidim da se to cesto spominje ovdje, ako bi neko mogao da me uputi u izradu profila bila bih jako zahvalna pozz
asMir11
Grijem se na: Gree Hansol 12

#214 Re: Elance - posao od kuće

Post by asMir11 »

shadowchaser wrote:citam ovu temu i cini mi se kao sjajan nacin zarade, vidim hvalite ovaj elance, da li neko moze da mi objasni o kakvim vrstama poslova se radi, kakve bi bile moje sanse za zaradu da pocnem sa ovim? odlicno radim u micrsoft office-u, mada pojma nemam o dizajniranju web stranica i ambalaza, a vidim da se to cesto spominje ovdje, ako bi neko mogao da me uputi u izradu profila bila bih jako zahvalna pozz
Evo za početak: http://freelance-poslovi.bloger.index.h ... 58652.aspx

Samo nemoj odustati nakon što se registruješ. Čak i ako ne dobiješ odmah neki posao (ja sam prvi dobio nakon godinu dana), samo pokušavaj. Kasnije dok se malo uhodaš, ideje će ti same dolaziti i vidjet ćeš u šta se isplati ulagati vrijeme i učiti od osnova ako treba.

Ako gdje zapne, javi se PP.

Sretno! :thumbup:
shadowchaser

#215 Re: Elance - posao od kuće

Post by shadowchaser »

asMir11 wrote:
shadowchaser wrote:citam ovu temu i cini mi se kao sjajan nacin zarade, vidim hvalite ovaj elance, da li neko moze da mi objasni o kakvim vrstama poslova se radi, kakve bi bile moje sanse za zaradu da pocnem sa ovim? odlicno radim u micrsoft office-u, mada pojma nemam o dizajniranju web stranica i ambalaza, a vidim da se to cesto spominje ovdje, ako bi neko mogao da me uputi u izradu profila bila bih jako zahvalna pozz
Evo za početak: http://freelance-poslovi.bloger.index.h ... 58652.aspx

Samo nemoj odustati nakon što se registruješ. Čak i ako ne dobiješ odmah neki posao (ja sam prvi dobio nakon godinu dana), samo pokušavaj. Kasnije dok se malo uhodaš, ideje će ti same dolaziti i vidjet ćeš u šta se isplati ulagati vrijeme i učiti od osnova ako treba.

Ako gdje zapne, javi se PP.

Sretno! :thumbup:
hvala puno :thumbup:
vjesticanametli

#216 Re: Elance - posao od kuće

Voltriz wrote:Daj profil na elanceu da vidim :D
:mrgreen:
KUZNETSOV

#217 Re: Elance - posao od kuće

Post by KUZNETSOV »

Pozdrav narode :D evo vidjeh da je ovo jedina aktivna tema sto se tice internet zarade, da li je ovdje iko raspravljao o PPD sajtovima (pay per download)... Ja sam u tome profi, te mogu narodu nezaposlenom da pokazem kako to fercera, ako ima zainteresovanih mozemo da dignemo temu... jer ova vrsta zarade preko interneta radi i nema nikakvih rankovanja tvojih poslova niti da ti indijci oduzimaju posao, radis kada hoces koliko hoces a ako si profesionalan mozes da stojih na autopilotu, kao ja našao par dobirh nicha i evo me godinu dana lagano primam platu od nekih 900-1k markica od kuce da nista ne radim.... 8-)
Android Knego

#218 Re: Elance - posao od kuće

Post by Android Knego »

KUZNETSOV wrote:Pozdrav narode :D evo vidjeh da je ovo jedina aktivna tema sto se tice internet zarade, da li je ovdje iko raspravljao o PPD sajtovima (pay per download)... Ja sam u tome profi, te mogu narodu nezaposlenom da pokazem kako to fercera, ako ima zainteresovanih mozemo da dignemo temu...
ima, kako nema... hajd otvori temu...
KUZNETSOV

#219 Re: Elance - posao od kuće

Post by KUZNETSOV »

Android Knego wrote:
KUZNETSOV wrote:Pozdrav narode :D evo vidjeh da je ovo jedina aktivna tema sto se tice internet zarade, da li je ovdje iko raspravljao o PPD sajtovima (pay per download)... Ja sam u tome profi, te mogu narodu nezaposlenom da pokazem kako to fercera, ako ima zainteresovanih mozemo da dignemo temu...
Sutra, prekosutra obecavam...
Android Knego

#220 Re: Elance - posao od kuće

Post by Android Knego »

KUZNETSOV wrote:
Android Knego wrote:
Sutra, prekosutra obecavam...
super! cekamo... :)
quarterback

#221 Re: Elance - posao od kuće

Post by quarterback »

.
almir90

#222 Re: Elance - posao od kuće

Post by almir90 »

KUZNETSOV wrote:Pozdrav narode :D evo vidjeh da je ovo jedina aktivna tema sto se tice internet zarade, da li je ovdje iko raspravljao o PPD sajtovima (pay per download)... Ja sam u tome profi, te mogu narodu nezaposlenom da pokazem kako to fercera, ako ima zainteresovanih mozemo da dignemo temu... jer ova vrsta zarade preko interneta radi i nema nikakvih rankovanja tvojih poslova niti da ti indijci oduzimaju posao, radis kada hoces koliko hoces a ako si profesionalan mozes da stojih na autopilotu, kao ja našao par dobirh nicha i evo me godinu dana lagano primam platu od nekih 900-1k markica od kuce da nista ne radim.... 8-)
Nemoj samo reći da preko mikrotask platformi dijeliš procenat zarade, dok drugi downloaduju i ispunjavaju surveje? Koju stranicu koristiš, Sharecash, Inboxdollars?
KUZNETSOV

#223 Re: Elance - posao od kuće

Post by KUZNETSOV »

almir90 wrote:
KUZNETSOV wrote:Pozdrav narode :D evo vidjeh da je ovo jedina aktivna tema sto se tice internet zarade, da li je ovdje iko raspravljao o PPD sajtovima (pay per download)... Ja sam u tome profi, te mogu narodu nezaposlenom da pokazem kako to fercera, ako ima zainteresovanih mozemo da dignemo temu... jer ova vrsta zarade preko interneta radi i nema nikakvih rankovanja tvojih poslova niti da ti indijci oduzimaju posao, radis kada hoces koliko hoces a ako si profesionalan mozes da stojih na autopilotu, kao ja našao par dobirh nicha i evo me godinu dana lagano primam platu od nekih 900-1k markica od kuce da nista ne radim.... 8-)
Nemoj samo reći da preko mikrotask platformi dijeliš procenat zarade, dok drugi downloaduju i ispunjavaju surveje? Koju stranicu koristiš, Sharecash, Inboxdollars?
koristio sam mnoge sajtove, fileice, filefire itd. trenutno sam na sharecashu odlucio se na to jer je mnogo dobar support od samih administratora a i najstarija je stranica... istina je da smo mi korisnici ovih stranica tek treca ruka tih para... ppd sajtovi uzimaju surveye sa cpa stranica, znaci prvo ide procenat samom cpa sajtu kojeg su odabrali, onda idu ovi sa ppd pa tek mi dobijamo novac... meni je to uredu, 0.95-1$ ide po downloadu iz USA...
vjesticanametli

#224 Re: Elance - posao od kuće

vjesticanametli wrote:ja duplirala acc ali ne vidim da su se one ocjene i povbratne od klijenata duplirale....valja ne pada mi napamet raditi ponovo na tome jer mi je profil bio mraaaaaaaaaak
ionako imam i ja stalne agencije pa mi je vise i svejedno :-) zao mi elance-a :( o desk nisam nikada gotivila
prenijelo se sve sa elance.....eh sad moje pitanje.....imam PayPal i ovdje kad sam registrovala metodu placanja povuce mi sekundarnu mail adresu.....ako klijent plati preko PayPal i unese tu adresu hoce li meni doci pare :?
BIONA

#225 Re: Elance - posao od kuće

Post by BIONA »

Ja sam se sada registrovala na Upwork, so help me God :D

Listam, trazim poslove, saljem proposal-e, i nadam se da ce mi se bar neko javiti s obzirom da sam pocetnik.

:bih:
Post Reply