[Djevojka] Plaćanje

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
Ray

#201 Re: [Djevojka] Plaćanje

Post by Ray »

Bit je u tome da ne bude vazno ko ce platiti racun, a kod nas je ustaljeno misljenje (kod zena) da to trebaju biti muskarci. To potice naravno iz vremena od prije par desetljeca gdje su muskarci radili, a zene kod kuce podizale porodicu. Danas kada ste postigle ravnopravnost i dobile vise od toga, opet hocete isti odnos. Licemjerno zar ne???
BIt je u tome da vi zahvaljujuci zenskim ucjenama postizete mnogo toga. Naravno za to su iskljucivi krivci muskarci, pogotovo oni koji nemaju drugog nacina da dodju do neke djevojke osim placanjem. I onda polako dobijemo sto sad imamo. Da 99,99% zenskog roda interesuje jedino saldo u novcaniku, a neke druge vrijednosti...apsolutno nebitno.
Ima istine u tome sto pricas,ali opet bez obzira na sve zna se dobro ko je musko,a ko zena...Sve zavisi kako se uspostavi odnos,na kraju u dobrom odnosu ne mora ni biti bitno ko ce placati...

A to za 99,99% zenskog roda... mozda je to ipak 50-60% ,nismo ni ti ni ja bili sa tih 99,99% pa da znamo - drugo je sto losa vijest(u ovom slucaju pokvaren zenski rod) 10x brze dolazi do ljudi od boljih vijesti :)
Last edited by Ray on 25/08/2012 13:28, edited 1 time in total.
miki.ba

#202 Re: [Djevojka] Plaćanje

Post by miki.ba »

mala_curica wrote:
Mi sad ovdje ne pricamo o braku, sigurno se nije udala za njega da on nije radio... Vjerovatno je on u medjuvremenu ostao bez posla i u takvoj situaciji nije problem da ona samo radi.. Mora neko donositi pare kuci....
Kakva ti je to prica, cuj nije se sigurno udala da on nije radio.
To sad u opštini imaš uslov za brak:

1. Dobar posao
2. Dvosoban stan
Poison_Ivy

#203 Re: [Djevojka] Plaćanje

Post by Poison_Ivy »

Nešto mi je baš ružno ovo generaliziranje svega, mnogi su ovdje puni nekih predrasuda koje predstavljaju kao "životno iskustvo" ili neku "univerzalnu mudrost".
Nije istina da je svim djevojkama/ženama najbitniji novac isto kao sto nije lako svakome zaraditi isti. Ja sam lično uvijek tvrdila da kada bih pocela prodavati kape ljudi bi se bez glave radjali, takva sam i sta cu. Uopste me nije briga za novac, živim onako kako je to u datom trenutku moguće i ne opterećujem se time previše.
Od momka nikad nisam nista očekivala u tom smislu, ako je imao novac dobro jest, bilo je godina kad smo oboje bili frontalni kokuzi, pa opet nikom ništa, živi, zdravi i najsretniji. Sad nam ide daleko bolje, nekako se sve poslozilo pa ni para ne fali, radimo oboje ono sto volimo i sve super, a do kad ne znam-medjutim pare u svakom slucaju neće nikada biti razlog problema u nasoj vezi.

Što se same teme tice postavljač je jos uvijek tinejdžer tako da mi tu tek nije jasno kakvu ulogu imaju pare, pa ko je od vas nesto bajno zaradjivao sa 16-17. Ako ima nesto za džeparca to je ekstra, ako ne pravac park, klupa i gledaj zvijezde, pa valjda je i to dio odrastanja, a ne samo daj pare i briga šta će ko platiti. Ja se uopste ne sjećam da smo se mi u tim godinama brinuli o parama sve dok imamo jednu kutiju cigara i flašu vina svijet je bio nas.
legenda reala

#204 Re: [Djevojka] Plaćanje

Post by legenda reala »

Sve je moje tvoje
samo reci, ne pitam za cenu
nista nije skupo
kad kraj sebe imas pravu zenu

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Ray

#205 Re: [Djevojka] Plaćanje

Post by Ray »

patakdaca wrote:
Ja cu samo reci, jebes ti tu vezu gdje je novac pokretac svega ;-)
:thumbup:
mala_curica

#206 Re: [Djevojka] Plaćanje

Post by mala_curica »

miki.ba wrote:
mala_curica wrote:
Mi sad ovdje ne pricamo o braku, sigurno se nije udala za njega da on nije radio... Vjerovatno je on u medjuvremenu ostao bez posla i u takvoj situaciji nije problem da ona samo radi.. Mora neko donositi pare kuci....

1. Dobar posao
2. Dvosoban stan

Ne mora imati stan ni auto, ali bar da ima posao bilo kakav...
Pa onda se sad muskarci ne zene, nego udaju. :-)
miki.ba

#207 Re: [Djevojka] Plaćanje

Post by miki.ba »

mala_curica wrote:
miki.ba wrote:
mala_curica wrote:

1. Dobar posao
2. Dvosoban stan

Ne mora imati stan ni auto, ali bar da ima posao bilo kakav...
Pa onda se sad muskarci ne zene, nego udaju. :-)
Mora li i ona imati posao ?
mala_curica

#208 Re: [Djevojka] Plaćanje

Post by mala_curica »

1. Dobar posao
2. Dvosoban stan[/quote]

Mora li i ona imati posao ?[/quote][/quote]

Da :-D
Great Cornholio

#209 Re: [Djevojka] Plaćanje

Post by Great Cornholio »

Šta se ba sekirate za posao, stanove, auta, udaje/ženidbe i rađanje djece, kad će uskoro kijamet :evil: :lol:
miki.ba

#210 Re: [Djevojka] Plaćanje

Post by miki.ba »

@mala_curica

Cudi me, nije tako bilo kad sam se ja ženio.
mala_curica

#211 Re: [Djevojka] Plaćanje

Post by mala_curica »

miki.ba wrote:@mala_curica

U Vase vrijeme, vjerovatno je bila u pitanju samo ljubav :)
Kinaski

#212 Re: [Djevojka] Plaćanje

Post by Kinaski »

mala_curica wrote:
patakdaca wrote:
mala_curica wrote:Ocigledno ste me pogresno shvatili.. Ja nisam imala namjeru da naglasavam da imam dobar posao, ali morala sam, time sam zeljela iskazati da mi se ne mora platiti ta kafa, da je mogu i sebi i njemu priustiti... Nikad nisam trazila momka koji ima puno i ocekivala da mi sve placa... Kad god su mi dopustili, platila bih i ja ;-)

Nego vidim pun grad, svaki dan, noc, a ovdje se svi zale da se nema para za platiti kafu djevojci... Svaki muskarac se moze snaci da ih zaradi, kako tako (nego sto je danasnje momke stid raditi bilo kakav posao)...
Ovo se ze zove djevojka, nego cisti interes, blago tim momcima sto su otisle od njih, jer sa takvima jadnicima bi kroz nekoliko sljedecih godina bilo malo i da doticnim djevojkama zvijezde sa neba skidaju. Te djevojke se nisu vezale za covjeka nego za postignuce.
Pa od cega da zive u buducnosti ? Od ljubavi ?
Pa nece ga cekati do 40-te da on stekne osnovno za zivot.. Ali zar je malo tih 6 godina biti s njim, bez obzira sto nije imao nista... Nije da ga ne voli nego je jednostavno morala dici ruke od njega, bas iz tih razloga :|
Pa moze I ona steci.Musko nije Allah.Po cemu si to ti u povlastenom polozaju.Ocam kako bih ti samar sad spuco al necu zensko si :)

Sent from my GT-S5570 using Tapatalk 2
miki.ba

#213 Re: [Djevojka] Plaćanje

Post by miki.ba »

mala_curica wrote:

Ne moraš me persirati. :D
To je ba i sad dovoljno nego tebi nije.
mala_curica

#214 Re: [Djevojka] Plaćanje

Post by mala_curica »

miki.ba wrote:
mala_curica wrote:

Ne moraš me persirati. :D
To je ba i sad dovoljno nego tebi nije.

Pa sad se najcesce ljudi razvode, ne iz nedostatka ljubavi nego zbog nedostatka prihoda ! :-)
Npr . et kako ti mislis djecu skolovati ako ne radite ni jedno, nego zivite od ljubavi :-D
mala_curica

#215 Re: [Djevojka] Plaćanje

Post by mala_curica »

[quote="187"]
Pa moze I ona steci.Musko nije Allah.Po cemu si to ti u povlastenom polozaju.Ocam kako bih ti samar sad spuco al necu zensko si :)

A ako se muskarac zeni kad ona ima sve, nije on sa njom iz interesa, a ako zensko gleda da muskarac nesto ima ona je cista sponzorusa !!!
Ne prica niko o bogatsvu, nekim vilama, nego prihvatite realnost ! Da se ima osnovno.
Kinaski

#216 Re: [Djevojka] Plaćanje

Post by Kinaski »

To se osnovno moze steci zajednickim radom.a ne samo radom muskarca

Kinaski

#217 Re: [Djevojka] Plaćanje

Post by Kinaski »

Ej, a ko placa abortus?

Zovem se Zelena

#218 Re: [Djevojka] Plaćanje

Post by Zovem se Zelena »

187 wrote:Ej, a ko placa abortus?

Lapo-lapo :mrgreen:
Jay Gatsby

#219 Re: [Djevojka] Plaćanje

Post by Jay Gatsby »

mala_curica wrote:
187 wrote: Pa moze I ona steci.Musko nije Allah.Po cemu si to ti u povlastenom polozaju.Ocam kako bih ti samar sad spuco al necu zensko si :)

A ako se muskarac zeni kad ona ima sve, nije on sa njom iz interesa, a ako zensko gleda da muskarac nesto ima ona je cista sponzorusa !!!
Ne prica niko o bogatsvu, nekim vilama, nego prihvatite realnost ! Da se ima osnovno.
Danas su ljudi bolonjski magistri sa 23 godine. Muško ili žensko, do 33. godine (deset godina poslije faksa) može svašta napraviti - i više od tog osnovnog. A 40 da ne spominjem.
sema911

#220 Re: [Djevojka] Plaćanje

Post by sema911 »

Zovem se Zelena wrote:
187 wrote:Ej, a ko placa abortus?

Lapo-lapo :mrgreen:
onaj sto je"mećo"
oridjidji

#221 Re: [Djevojka] Plaćanje

Post by oridjidji »

tice se teme :D

mini2

#222 Re: [Djevojka] Plaćanje

Post by mini2 »

meni je uvijek bilo ružno i neugodno bih se osjećala kad momak hoće uvijek da plati. ne znam, ali to me automatski odbije od njega. kažu da sam naopakaa uvijek bila :-)
miki.ba

#223 Re: [Djevojka] Plaćanje

Post by miki.ba »

mala_curica wrote:
Pa sad se najcesce ljudi razvode, ne iz nedostatka ljubavi nego zbog nedostatka prihoda ! :-)
Npr . et kako ti mislis djecu skolovati ako ne radite ni jedno, nego zivite od ljubavi :-D
Poenta je da je u ljubavi novac nebitan, a zbog ljubavi se ženi i udaje, al ti to nikako da shvatiš.
Normalno da se treba raditi, al ako ne radiš nije bitno jesil udata il ne, kokuz si svakako.
Zovem se Zelena

#224 Re: [Djevojka] Plaćanje

Post by Zovem se Zelena »

Moram se malo osvrnuti na ovu priču o djevojkama... Sponzoruše, interesi ovo - ono... Dotična koja je ostavila momka nakon 6 i kususr godina vjerovatno je vidjela da mu i ne "miriše" da radi nešto u svom životu izvagala i otišla! Logično! Šta treba? Da ona rinta za njega a on da sklepa 2-3 markice za kladionicu, pivu s rajom i da leži kući gledajući TV, šuta plejke, klošari po mahali...
I iz komentara muških članova foruma da se zaključiti da ne bi trpili žensku koja samo sjedi kući, lakira nokte, tapita kosu i razbija glavu šta naveče pronosati kroz grad!

Uostalom, šta da uradi cura koja je godine uložila u vezu a frajer ladno dođe i kaže kako ne voli raditi i da mu je dosta 5 maraka u džepu, koje dobije od mame?

Hajde uozbiljite se svi!
Don Zivconi

#225 Re: [Djevojka] Plaćanje

Post by Don Zivconi »

Great Cornholio wrote:
Don Zivconi wrote:
mala_curica wrote:Ocigledno ste me pogresno shvatili.. Ja nisam imala namjeru da naglasavam da imam dobar posao, ali morala sam, time sam zeljela iskazati da mi se ne mora platiti ta kafa, da je mogu i sebi i njemu priustiti... Nikad nisam trazila momka koji ima puno i ocekivala da mi sve placa... Kad god su mi dopustili, platila bih i ja ;-)

Nego vidim pun grad, svaki dan, noc, a ovdje se svi zale da se nema para za platiti kafu djevojci... Svaki muskarac se moze snaci da ih zaradi, kako tako (nego sto je danasnje momke stid raditi bilo kakav posao)...

Ja poznajem nekoliko slucajeva, gdje je djevojka ostavila momka bas iz tog razloga sto joj dosadilo cekati da on nesto postigne..Na pocetku joj i nije smetalo, ali za 5-6 godina dojadi kad se on nije pomakao sa mjesta od pocetka njihove veze !
:thumbup:

Lakse je piskarati na forumu nego zaraditi koji dinar, gdje ces da ga neko vidi kako kreci ili kako cisti šta

Vidi se da niste baš najbolje upoznati sa ekonomskom situacijom koja vlada u našoj državi, jer da jeste znali bi da ti danas treba štela i da nekome ćumur unosiš.
Pa 50 % ovog foruma je na državnim jaslama, tacno se nekad zapitam gdje žive ovi ljudi.[/quote]

preko 50% ovoga foruma je nazalost nezaposleno i previse vremena provode na istom, bilo bi pametnije da pocu da se bave drugim stavrim nego da se zale po forumima kako je teško. Dok mama i tata placaju internet i hranu lijepo je srati po forumu iz hlada doma za koji mama i tata opet placaju dažbine. Skupite se i hajmo demolirati grad (zna se koja su to mjesta) ja cu vam pomoc dugo se nigdje nisam istresao :mrgreen: pa cemo biti angazovani na ciscenju gasenju bar nas pola kao onda kada je zapadalo. Sve nam u drzavi gori kanadera nema jer su kupljena nova auta da bi se zamjenila takodjer nova "stara" samo 2godine. I opet ce te izaci na izbore i glasati za one kako procitate na ovome ili onome forumu. U civilnoj zastiti sjede i gledaju tv sa turskim sapunicama izmisljaju radna mjesta hajmo ih istjerati neka idu gasiti pozar ili neka nas zaposle pa cemo mi gasiti itd. milion stvari ne štima a samo kakimo po forumu kako nam je tesko i cekamo da nas neko zovne da radimo e pa neide to tako

al jok sad ce neko srati po ovome sto sam napisao a jako dobro zna da sam u pravu

p.s jos cu sad i ban popitii :mrgreen:

Zaboravih zakljucak svi cemo imati za kafu
Last edited by Don Zivconi on 25/08/2012 14:20, edited 1 time in total.
Post Reply