Moze li rock preziviti kod nas ?

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
dezurni_ucenik

#201 Re: Moze li rock preziviti kod nas ?

Post by dezurni_ucenik »

Metal ko Metal.Svi mi,voljeli ne voljeli to,imamo svoje metal pjesme i grupe.Pa cak i onaj laik kad kaze da gotivi Metallicu,i kaze Nothing Else..mu je najdraza ja bih mu samarcinu zvizno :-).Ja bas nisam toliki metalac ,spadam u one,koje slusaju one osnovne grupe kao Rammstein ,Metallica,Soulfly,Slayer,Manson,Ministry.Narocito prva dva albuma kad su bili na nivou Depeche Mode.
Pa cak i Slipknot.Jes da je malo teen varijanta,al eto.Zar nisu odlicne Before I Forget,Dead Memories,Psychsocial.

Neko rece jednom ovdje ,so what mislim da je bio,da su Nine Inch Nails ind.Metal.Pa bas i nisu samo metal,vise je to rock industrijski ,pomalo drum n bass(na Starfuckers recimo,jer je i Trent rekao da je tokom snimanja Fragile albuma najvise slusao dnb i jungle)ili cisti synthpop na Pretty Hate Machine.Oni su mi definitivno medju top 5 bandova(najdrazih naravno :-)).
agnostic_front

#202 Re: Moze li rock preziviti kod nas ?

Post by agnostic_front »

Ne znam da li je tačno, ali sam negdje pročitao da je pjesma "Blood on the world's hands" od Maidena pjesma o stanju u Bosni. A taj su album i izdali nekad kad je kod nas bilo sranje.
dezurni_ucenik

#203 Re: Moze li rock preziviti kod nas ?

Post by dezurni_ucenik »

agnostic_front wrote:Ne znam da li je tačno, ali sam negdje pročitao da je pjesma "Blood on the world's hands" od Maidena pjesma o stanju u Bosni. A taj su album i izdali nekad kad je kod nas bilo sranje.

Moguce.

Ali mene cudi da recimo Rage Against The Machine nikad nisu repali o Bosni.Jest jedino Zack spomeno Bosnu na dvd Live In Mexico City ....
Izmedju CVile i DMalte

#204 Re: Moze li rock preziviti kod nas ?

Post by Izmedju CVile i DMalte »

...samo da pri-upitam, jel' tema metal ili rock u BiH? :D
Ako cemo posteno, rocka u BiH nije bilo do pojave SCH u Rajvosu i Rupe U Zidu iz Tz...a da li je prezivio - mislim da jeste i da mu je nikad bolje no sad jer na tu muziku (i muziku uopste) niko ne racuna ozbiljno...za to vrijeme ljudi kupuju opremu, snimaju demo snimke i uzivaju u tom sto rade...peace :evil:
agnostic_front

#205 Re: Moze li rock preziviti kod nas ?

Post by agnostic_front »

LSD wrote:U pravu si, i njih izuzimam iz ove price....inace, haman citava east coast scena (ukljucujuci i D.C. korere sa njihovim straight edge preseravanjima) je jedan uniformisani svjetonazor...jbt isto vojska, svi bi da isto misle, svi bi neko bratstvo....totalno suprotno osnovnim idejama i nacelima panka....hoce fol da praktikuju DIY etiku, a pozeraj ko Madona iz najboljih dana...mah pusti
ne znam kol'ko je to tačno. da je FSU pravio sranja, jeste, ali da je čitav straight edge u tom fazonu strogoća i to, ne bih rekao.

pa šta ispade dobro, samo black flag? :D

Inače od novijih bendova, first blood jede malu djecu, a i svirali su u Sarajevu.
Mr. Brightside

#206 Re: Moze li rock preziviti kod nas ?

Post by Mr. Brightside »

So What! wrote: Može evo jedno pitanje od mene:

Da li smatrate Nickelback pozerajom? I ako smatrate, obrazložite to.
ja ga uporedim s nekim bendovima iz istog početnog perioda, poput Stone Soura ili Seether, pa i Three Days Grace više imaju nekog šlifa za rock od Nickelbacka (od ovih mainstream rock bendova) :D
ne kažem da nemaju slušljivih pjesmica, imaju naravno, samo ostavimo takve stihove Bon Joviju :-) :D

a moze li rock prezivjeti kod nas?
mogao bi, kad bi iole dobri muzičari obrisali sline i počeli prave stvari raditi :D
dosta cmizdrenja kako su alternativa, jesu aha, alternativa jer si nesposoban :-) :D
dezurni_ucenik

#207 Re: Moze li rock preziviti kod nas ?

Post by dezurni_ucenik »

Meni su najljigavija grupa ColdPlay.Eee sto njih ne mogu smislit.Niti mogu da shvatam cemu tolika svjetska euforija za jedan ispodprosjecan band....
shin

#208 Re: Moze li rock preziviti kod nas ?

Post by shin »

Ja se popiškim na sav rock koji se komentariše ovdje,

nije ni čudo što umire, kada je karina teška.

Real shit:
Mr. Brightside

#209 Re: Moze li rock preziviti kod nas ?

Post by Mr. Brightside »

CVIKERASH wrote:Meni su najljigavija grupa ColdPlay.Eee sto njih ne mogu smislit.Niti mogu da shvatam cemu tolika svjetska euforija za jedan ispodprosjecan band....
pravi tajming :D
krajem devedesetih počelo faliti bendova u UK poput Coldplaya, uletili, našli ciljanu publiku i do danas ništa ne mijenjaju :D
najprodavaniji bend ovog stoljeća, za respekta ma kakvi bili inače :D
dezurni_ucenik

#210 Re: Moze li rock preziviti kod nas ?

Post by dezurni_ucenik »

Mr. Brightside wrote:
CVIKERASH wrote:Meni su najljigavija grupa ColdPlay.Eee sto njih ne mogu smislit.Niti mogu da shvatam cemu tolika svjetska euforija za jedan ispodprosjecan band....
krajem devedesetih počelo faliti bendova u UK poput Coldplaya, uletili, našli ciljanu publiku i do danas ništa ne mijenjaju :D

I dodaj na to Gwyneth Paltrow za zenu i Stevena Spielberga za kuma ....
So What!

#211 Re: Moze li rock preziviti kod nas ?

Post by So What! »

agnostic_front wrote:Ne znam da li je tačno, ali sam negdje pročitao da je pjesma "Blood on the world's hands" od Maidena pjesma o stanju u Bosni. A taj su album i izdali nekad kad je kod nas bilo sranje.
Bruce Dickinson je u ratu 1994. u Sarajevu održao koncert, a nakon što je vidio logo radija ZID, žena koja glavom gura zid), odlučio je napisati pjesmu Inertia posvećenu Sarajevu:

Koliko znam, Iron Maiden čiji je pjevač u tom periodu bio Blaze Bayley nije posvetio ništa ratu u Bosni i Hercegovini.
Izmedju CVile i DMalte wrote:...samo da pri-upitam, jel' tema metal ili rock u BiH? :D
Ako cemo posteno, rocka u BiH nije bilo do pojave SCH u Rajvosu i Rupe U Zidu iz Tz...a da li je prezivio - mislim da jeste i da mu je nikad bolje no sad jer na tu muziku (i muziku uopste) niko ne racuna ozbiljno...za to vrijeme ljudi kupuju opremu, snimaju demo snimke i uzivaju u tom sto rade...peace :evil:
Tema bi valjda trebalo biti i jedno i drugo, sve je to r'n'r. Ja se slažem za tu tvoju konstataciju, iapk ja bih tu dodao da je Zabranjeno Pušenje svirala rock muziku, i definitivno su začetnici punka ovdje kod nas.

Rupa u Zidu dobra, Diplomatz samo nastavio, mada to meni nije isto i nisam neki njegov fan mada respect ide za rad.
SCH je prije nekoliko mjeseci imao koncert u Slogi, Teno je luđak, ali i muzički genije, evo kompletnog profi snimka (iz više kutova sniman) sa pomenutog koncerta.
Mr. Brightside

#212 Re: Moze li rock preziviti kod nas ?

Post by Mr. Brightside »

CVIKERASH wrote:
Mr. Brightside wrote:
I dodaj na to Gwyneth Paltrow za zenu i Stevena Spielberga za kuma ....

dosta je marketinga, što je i razumljivo, previše gamadi hoće biti rock star :D
kvalitet strada neminovno :D
dezurni_ucenik

#213 Re: Moze li rock preziviti kod nas ?

Post by dezurni_ucenik »

Recimo,meni su The Drums neuporedivo i milion puta bolji band,
So What!

#214 Re: Moze li rock preziviti kod nas ?

Post by So What! »

Ma ne možemo računati baš takve bendove, Coldplay, Maroon 5 i Linkin Park na moju veliku žalost krenuo istim stopama. Oni su kvazi rock bendovi u rukama moćnih izdavačkih kuća koji moraju sarađivati i sa Rihannom, Bustom Rhymesom, Christinom Aguilerom i sl.

Kada pričam o nekim malo ozbiljnijim novijim bendovima tipa Foo Fighters, Three Days Grace, Stone Sour i Nickelback, ja lično mogu reći da su oni super. Nickelback je nekoliko puta sarađivao sa ZZ Topom, a svi mi znamo šta je ZZ Top za r'n'r.

Mislim da zahvaljujući ovakvim bendovima rock neće izumrijeti jer ima tu i solidnih riffova, a i lirika većini tih bendova nije loša. Ova pjesma je odlična, kada je izašla, ono većina javnosti je bila ono WTF, kako to da jedan nabrijani i maskirani metalac može odraditi ovako moćnu pjesmu, lirički i muzički savršenu.

dezurni_ucenik

#215 Re: Moze li rock preziviti kod nas ?

Post by dezurni_ucenik »

So What! wrote:
Ma ne možemo računati baš takve bendove, Coldplay, Maroon 5 i Linkin Park na moju veliku žalost krenuo istim stopama. Oni su kvazi rock bendovi u rukama moćnih izdavačkih kuća koji moraju sarađivati i sa Rihannom, Bustom Rhymesom, Christinom Aguilerom i sl.

Kada pričam o nekim malo ozbiljnijim novijim bendovima tipa Foo Fighters, Three Days Grace, Stone Sour i Nickelback, ja lično mogu reći da su oni super. Nickelback je nekoliko puta sarađivao sa ZZ Topom, a svi mi znamo šta je ZZ Top za r'n'r.

Mislim da zahvaljujući ovakvim bendovima rock neće izumrijeti jer ima tu i solidnih riffova, a i lirika većini tih bendova nije loša. Ova pjesma je odlična, kada je izašla, ono većina javnosti je bila ono WTF, kako to da jedan nabrijani i maskirani metalac može odraditi ovako moćnu pjesmu, lirički i muzički savršenu.

Corey je Tito.Toliko djeluje opusten i spreman za zajebanciju,kad daje intervjue,da covjek pozeli zacugat se sa njim... :D
So What!

#216 Re: Moze li rock preziviti kod nas ?

Post by So What! »

A kada spomenemo malo odmaće grupe, kakav je vaš stav o našim domaćim bendovima poput Letu Štuka, Skroza, Erogene Zone, Zona Isključenja, Zostera, No Rules, Zabranjeno Pušenje i eto dodajte bendove.

Meni je lično bend Zona Isključenja iz Goražda izvrstan, jedna od najljepših pjesama u nas nakon rata, sigurno.

dezurni_ucenik

#217 Re: Moze li rock preziviti kod nas ?

Post by dezurni_ucenik »

So What! wrote:A kada spomenemo malo odmaće grupe, kakav je vaš stav o našim domaćim bendovima poput Letu Štuka, Skroza, Erogene Zone, Zona Isključenja, Zostera, No Rules, Zabranjeno Pušenje i eto dodajte bendove.

Meni je lično bend Zona Isključenja iz Goražda izvrstan, jedna od najljepših pjesama u nas nakon rata, sigurno.

Erogene zone ... :lol: :lol: :lol:
Letu Stuke - simpa band
Skroz - imaju dobrih stvari
No Rules - mah....

Kad skontam i ne slusam domacu muziku toliko.Jedino SCH...
So What!

#218 Re: Moze li rock preziviti kod nas ?

Post by So What! »

CVIKERASH wrote: Corey je Tito.Toliko djeluje opusten i spreman za zajebanciju,kad daje intervjue,da covjek pozeli zacugat se sa njim... :D
Ma 100%, evo baš je jednom pričao o tome kako su oni popularizirali rock i metal u Iowi, zemlji koja je maltene kulturološki k'o Bosna, samo što se ona nalazi u SAD-u. Glavni grad te zemlje Des Moines su svi zaobilazili jer jednostavno u toj saveznoj državi manjina je slušala rock i jednostavno niko nije dolazio da gleda te bendove tako da su na kraju odustali. Pojavljivanje Slipknota i Stone Soura je razdrmalo Iowu jer je SLipknot sam po sebi privlačio puno pažnje, pa je tako skrenuo pažnju na rock scenu u Des Moinesu.
Last edited by So What! on 24/08/2012 01:36, edited 1 time in total.
Mr. Brightside

#219 Re: Moze li rock preziviti kod nas ?

Post by Mr. Brightside »

http://www.youtube.com/watch?v=1FMsYQCzQdE
http://www.youtube.com/watch?v=wML9DyEPy9w

isti pristup publici, istom mjerom :D
u jednom intervjuu govori kako bi volio raditi s Dave Grohlom, tačno vidiš kol'ko ovaj frajer voli i poštuje muziku :D
čak ni Đastin Bibera nije ismijao, naprotiv :D
dezurni_ucenik

#220 Re: Moze li rock preziviti kod nas ?

Post by dezurni_ucenik »

So What! wrote:
CVIKERASH wrote: Corey je Tito.Toliko djeluje opusten i spreman za zajebanciju,kad daje intervjue,da covjek pozeli zacugat se sa njim... :D
Ma 100%, evo baš je jednom pričao o tome kako su oni popularizirali rock i metal u Iowi, zemlji koja je maltene kulturološki k'o Bosna, samo što se ona nalazi u SAD-u. Glavni grad te zemlje Des Moines su svi zaobilazili jer jednostavno u toj saveznoj državi manjina je slušala rock i jednostavno niko nije dolazio da gleda te bendove tako da su na kraju odustali. Pojavljivanje Slipknota i Stone Soura je razdrmalo Iowu jer je SLipknot sam po sebi privlačio puno pažnje, pa je tkao skrenuo pažnju na rock scenu u Des Moinesu.

Imam tamo rodbine blize pa znam da je takva vukojebina hardcore.

Sjetih se jedne Coreyeve price.Kad su SS svirali kao predgrupa Gunsima a valjda Axl na qrz isao Coreyu jer je ovaj glumatao zvijezdu.I prije nastupa dok nikog nije bilo na stageu,Corey dosao i mudima premazao klavir na kojem ce Axl odsvirati November Rain.... :-)
Last edited by dezurni_ucenik on 24/08/2012 01:39, edited 1 time in total.
chengaba

#221 Re: Moze li rock preziviti kod nas ?

Post by chengaba »

LSD wrote:Meni su još gori oni njujorški coreri (počevši od rodocelnika Agnostic fronta, preko njihovog surogata Madballa, zatim Biohazarda, Sick of it all, Cro Mags, Murphys law i ostali halkari), njihove ultra macho furke, stavovi, svjetonazori, tetovaže, zayebani pogledi (a zaprovo neviđeni pozeraj), neko bratstvo se naglašava, oni su NADcoreri ostali su druga liga valjda, do pasa gola oznojena muška tijela, testesteron u zraku kad sviraju...ili što reko Rollins svojevremeno: Pa dobro momci idite iza backstagea, izjebite se ko ljudi, samo vam još to fali....nabijemo na neku stvar citav NYHC, izuzev Sheer terrora koji su normalni ljudi.
Fulio si druže poentu NYHC-a, a i hardkora generalno.
Nemoj formirati svoje mišljenje o njima na osnovu zajebanih majica i tetovaža, nije to hejtbrid. Razmijeni nekoliko pametnih riječi sa ljudima iz ovih bendova. Ja jesam, i od mene imaju samo naklon (iako ima izuzetaka, DBD su za šamara recimo, al' oni su Boston :D ).
So What!

#222 Re: Moze li rock preziviti kod nas ?

Post by So What! »

Ima još jedan simpatičan indie bend iz Sarajeva, zove se Billy Andol, mada stvarno ne volim taj pravac, meni je ova pjesma pravo fino ušla u uho:

A sjeća li se ko ovog? Eto opet se okupljaju:

A opet meni je ovo bila solidna pjesma:

A Erogene Zone su i danas aktivni, prije više od mjesec dana imali su koncert u Jelahu, tačnije nastupali na Rastok festivalu kao headlineri, ja ga slušao iz bašte.
agnostic_front

#223 Re: Moze li rock preziviti kod nas ?

Post by agnostic_front »

chengaba wrote:Fulio si druže poentu NYHC-a, a i hardkora generalno.
Nemoj formirati svoje mišljenje o njima na osnovu zajebanih majica i tetovaža, nije to hejtbrid. Razmijeni nekoliko pametnih riječi sa ljudima iz ovih bendova. Ja jesam, i od mene imaju samo naklon (iako ima izuzetaka, DBD su za šamara recimo, al' oni su Boston :D ).
Samo Boston!! :D

LSD

#224 Re: Moze li rock preziviti kod nas ?

Post by LSD »

chengaba wrote:
LSD wrote:Meni su još gori oni njujorški coreri (počevši od rodocelnika Agnostic fronta, preko njihovog surogata Madballa, zatim Biohazarda, Sick of it all, Cro Mags, Murphys law i ostali halkari), njihove ultra macho furke, stavovi, svjetonazori, tetovaže, zayebani pogledi (a zaprovo neviđeni pozeraj), neko bratstvo se naglašava, oni su NADcoreri ostali su druga liga valjda, do pasa gola oznojena muška tijela, testesteron u zraku kad sviraju...ili što reko Rollins svojevremeno: Pa dobro momci idite iza backstagea, izjebite se ko ljudi, samo vam još to fali....nabijemo na neku stvar citav NYHC, izuzev Sheer terrora koji su normalni ljudi.
Ne bih rekao....godinama sam ih slušao , konzumirao ko vodu, neki od navedenih bendeova su mi bili skoro pa zakletva (AF pogotovu)...i onda sam procitao jedan intervju sa V.Stigmom, ispovracao se i zauvijek završio sa NYHC...dovoljan je bio samo jedan intevju da se sve preokrene, da zauvijek uđu u sfere negative u mom sistemu vrijednovanja , iz kojeg nikad više nece izaci....iako sam bio skoro na njihovom koncertu, ne znam ni sam zašto :shock: :roll: ...više na nagovor raje
Sad bi radije slušao S.Sakića ili Boy georga
Last edited by LSD on 24/08/2012 02:22, edited 1 time in total.
So What!

#225 Re: Moze li rock preziviti kod nas ?

Post by So What! »

LSD wrote:
chengaba wrote:
Ne bih rekao....godinama sam ih slušao , konzumirao ko vodu, neki od navedenih bendeova su mi bili skoro pa zakletva (AF pogotovu)...i onda sam procitao jedan intervju sa V.Stigmom, ispovracao se i zauvijek završio sa NYHC...dovoljan je smao jedan intevju da se sve preokrene, da zauvijek uđu u sfere negative u mom sistemu vrijednovanja , iz kojeg nikad više nece izaci....iako sam bio skoro na njihovom koncertu, ne znam ni sam zašto :shock: :roll: ...više na nagovor raje
Sad bi radije slušao S.Sakića ili Boy georga
Pa dobro šta je rek'o Stigma pa si se okrenuo protiv Agnostic Fronta?
Post Reply