Cestitke Reprezentaciji Drzave Bosne i Hercegovine na uspjehu ....
wejls - Bosna I Hercegovina
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- veljaca
#201 Re: wejls - Bosna I Hercegovina
Neki su brojali pa to i spomenuli, koliko je puta koga onaj novinarcic kristic spomenuo u prenosu .....
-
Melami
#202 Re: wejls - Bosna I Hercegovina
Dobri po krilima, dobri u vezi, dobri u napadu, u odbrani i na golu se ne mozemo zaliti, imamo spahica i Begovica.
Salihovicu ne lezi bekovska pozicija, a Miske ce tu jos dosta doprinjeti u ljepoti igre, umjesto Zahirovica.
Salihovicu ne lezi bekovska pozicija, a Miske ce tu jos dosta doprinjeti u ljepoti igre, umjesto Zahirovica.
-
leo karan
#203 Re: wejls - Bosna I Hercegovina
IlijaLadin wrote:Upravo.ultima_palabra wrote:Objasnio... s obzirom na neigranje i povredu mislio sam da će Džeko biti puno lošiji. Čovjek odigrao odličnu utakmicu, svaki potez mu je bio vrlo pametan.
Džeko je vrlodobro odigrao. Nevjerovatno je kako čuva loptu kad je okrenut leđima golu, pri kontrama, na oko 30 metara od gola. Lagano prodribla 3,4 igrača i doda loptu. Imao je izuzetne pasove, prenošenje lopte na drugu stranu. Ono što mu je falilo je koncentracija u 16 metara. Od njega se očekuju golovi i kad promaši gol po defaultu je loše odigrao, kako veli nekolicina.
No, Džeko će se vratiti i na tom polju u formu. Sinoćnji 'off' po pitanju realizacije šansi se može pripisati povredama u posljednje vrijeme i tome što nije odradio pripreme na pravi način.
Ako poredimo Vedu i Džeku jasno je koliko je ovaj drugi tehnički ispred. Ne može se zamisliti da Vedo odigra onako dobro. On je tip koji u situacijama 1:1 protiv odbrane izgubi većinu duela. Hala Bogu pa je sad u formi i iskorištava ono što napadač treba da iskoristi od prilika iako je i on sinoć zicer proful'o.
Stevanović je bio više nego dobar. Postigao gol i asistirao. Odličan učinak. Potencijal koji treba razvijati. Još me impresionirao Pjanić! Pa taj momak imao nevjerovatnu mirnoću, ne srlja, ne gubi lopte u značajnijoj mjeri.
pa drug moj, cuvat loptu i driblat pri kontrama je nepoznavanje osnovnih elemenata taktike.
ja samo kazem, nije nista cudno sto sjedi na klupi
-
IlijaLadin
#204 Re: wejls - Bosna I Hercegovina
u primjeru sam naveo tri različite situacije.leo karan wrote:IlijaLadin wrote:Upravo.ultima_palabra wrote:Objasnio... s obzirom na neigranje i povredu mislio sam da će Džeko biti puno lošiji. Čovjek odigrao odličnu utakmicu, svaki potez mu je bio vrlo pametan.
Džeko je vrlodobro odigrao. Nevjerovatno je kako čuva loptu kad je okrenut leđima golu, pri kontrama, na oko 30 metara od gola. Lagano prodribla 3,4 igrača i doda loptu. Imao je izuzetne pasove, prenošenje lopte na drugu stranu. Ono što mu je falilo je koncentracija u 16 metara. Od njega se očekuju golovi i kad promaši gol po defaultu je loše odigrao, kako veli nekolicina.
No, Džeko će se vratiti i na tom polju u formu. Sinoćnji 'off' po pitanju realizacije šansi se može pripisati povredama u posljednje vrijeme i tome što nije odradio pripreme na pravi način.
Ako poredimo Vedu i Džeku jasno je koliko je ovaj drugi tehnički ispred. Ne može se zamisliti da Vedo odigra onako dobro. On je tip koji u situacijama 1:1 protiv odbrane izgubi većinu duela. Hala Bogu pa je sad u formi i iskorištava ono što napadač treba da iskoristi od prilika iako je i on sinoć zicer proful'o.
Stevanović je bio više nego dobar. Postigao gol i asistirao. Odličan učinak. Potencijal koji treba razvijati. Još me impresionirao Pjanić! Pa taj momak imao nevjerovatnu mirnoću, ne srlja, ne gubi lopte u značajnijoj mjeri.![]()
pa drug moj, cuvat loptu i driblat pri kontrama je nepoznavanje osnovnih elemenata taktike.
ja samo kazem, nije nista cudno sto sjedi na klupi
p.s.
pogledaj akciju za 0:2. izanaliziraj
- ultima_palabra
#205 Re: wejls - Bosna I Hercegovina
A ako si okružen trojicom, a saigrači tek treba da se priključe?leo karan wrote:pa drug moj, cuvat loptu i driblat pri kontrama je nepoznavanje osnovnih elemenata taktike.
-
IlijaLadin
#206 Re: wejls - Bosna I Hercegovina
pa, očito je da u tom slučaju treba da se probije kroz njih, prođe i golmana i zabije gol. e,tad bi džeko dobro odigrao. vratiti loptu veznom igraču koji će potražiti krilo na istrčavanju, ili drugog napadača u takvoj taktici haman ne postoji.ultima_palabra wrote:A ako si okružen trojicom, a saigrači tek treba da se priključe?leo karan wrote:pa drug moj, cuvat loptu i driblat pri kontrama je nepoznavanje osnovnih elemenata taktike.
- JThomas
#207 Re: wejls - Bosna I Hercegovina
u cijela zadnja dva ciklusa jedini kiks protiv slabijih bio je u albaniji. mislim da nam na tome mogu pozavidjeti i mnogo jače reprezentacije. nego nas jebe igra protiv jakih, tu padnemo k'o kruške...Atlant wrote:konacno s ''pola snage'' dobijamo reprezentacije koje su objektivno losije od nas. to je lijepo vidjeti.
begovic jos jednom pokazao klasu. pjanic najbolji na terenu, s kakvom lakocom je odigraodzeko nije na svom nivou, nadam se da ce ubrzo opet biti onaj stari. stevanovic pravo osvjezenje.
od ovih, na reprezentativnom planu, jos uvijek ''nedokazanih'' igraca, po meni najbolji bio sesar, otkrivao se, trazio loptu i bio dosta aktivan onih 10ak minuta koje je proveo na terenu.
svraka nije ni imao nesto kontakata s loptom za onih 15ak minuta, da bih dao neki bolji sud.
ostali premalo vremena.
malo me iritira ovo da u prijateljskim utakmicama, u kojima se ''dobijaju'' igraci, u kojima oni treba da se testiraju, dobiju svega po 10-ak ili 15 minuta...
sve u svemu zadovoljan.
-
sumirprimus
#208 Re: wejls - Bosna I Hercegovina
jedan je pipo,uvjek na pravom mjestu u pravo vrijeme 
eh jel to do nase postavke, njenih nedostataka,lose forme,il neceg petnestog...ja sam misljenja da djeko mora bit gor negdje u vrhu i cekat onakve lopte ko sto je vedo dobio od stevanovica i da zabija...a onda ovi iza nejg moraju radit i pripremat mu takve lopte da on nema potrebe vracat se po njih,pogotov protiv ovakvih ekipa ko sto je vels,gdje je bilo propuha i tako jah...
jebga,to je sto je...boljih nemamo...a ruku na srce ovo lici na jednu finu ekipu,nije gornji razred,al za drugi sesir taaaman!
eh jel to do nase postavke, njenih nedostataka,lose forme,il neceg petnestog...ja sam misljenja da djeko mora bit gor negdje u vrhu i cekat onakve lopte ko sto je vedo dobio od stevanovica i da zabija...a onda ovi iza nejg moraju radit i pripremat mu takve lopte da on nema potrebe vracat se po njih,pogotov protiv ovakvih ekipa ko sto je vels,gdje je bilo propuha i tako jah...
jebga,to je sto je...boljih nemamo...a ruku na srce ovo lici na jednu finu ekipu,nije gornji razred,al za drugi sesir taaaman!
-
sumirprimus
#209 Re: wejls - Bosna I Hercegovina
eh upravo to nam i treba,dzeko pobjedosnosni kontra grka il slovaka sad... i "toj oto" nacija delirij gotovo rio olimpijada gdje idemoJThomas wrote:u cijela zadnja dva ciklusa jedini kiks protiv slabijih bio je u albaniji. mislim da nam na tome mogu pozavidjeti i mnogo jače reprezentacije. nego nas jebe igra protiv jakih, tu padnemo k'o kruške...Atlant wrote:konacno s ''pola snage'' dobijamo reprezentacije koje su objektivno losije od nas. to je lijepo vidjeti.
begovic jos jednom pokazao klasu. pjanic najbolji na terenu, s kakvom lakocom je odigraodzeko nije na svom nivou, nadam se da ce ubrzo opet biti onaj stari. stevanovic pravo osvjezenje.
od ovih, na reprezentativnom planu, jos uvijek ''nedokazanih'' igraca, po meni najbolji bio sesar, otkrivao se, trazio loptu i bio dosta aktivan onih 10ak minuta koje je proveo na terenu.
svraka nije ni imao nesto kontakata s loptom za onih 15ak minuta, da bih dao neki bolji sud.
ostali premalo vremena.
malo me iritira ovo da u prijateljskim utakmicama, u kojima se ''dobijaju'' igraci, u kojima oni treba da se testiraju, dobiju svega po 10-ak ili 15 minuta...
sve u svemu zadovoljan.
- ultima_palabra
#210 Re: wejls - Bosna I Hercegovina
Ne mora biti tako... vidio si gdje je Ibra igrao za Švedsku na EPsumirprimus wrote:jedan je pipo,uvjek na pravom mjestu u pravo vrijeme
-
sumirprimus
#211 Re: wejls - Bosna I Hercegovina
PA TO,ni ja mu ne prigovaram,ni on a ni ibra ne igraju tu jer hoce,neg silom prilika,takve ekipe,moraju...
samo,sreca pa vedo uvali,inace,da je i vedi frka trka panika,bilo bi tog psovanja,budi siguran...
doduse nije sreca,nego je i onaj mali poslo pravu loptu,a vedo bio na pravom mjestu i tako,dobro je,ja zadovoljan,nasa ekipa ima limita i treba bit realan...
samo,sreca pa vedo uvali,inace,da je i vedi frka trka panika,bilo bi tog psovanja,budi siguran...
doduse nije sreca,nego je i onaj mali poslo pravu loptu,a vedo bio na pravom mjestu i tako,dobro je,ja zadovoljan,nasa ekipa ima limita i treba bit realan...
-
am2804
#212 Re: wejls - Bosna I Hercegovina
Moram se i ja pridodati ovom komentaru. Bio je sjajan, tačno se vidi ko je od naših igrača - BABA - Džeko.ultima_palabra wrote:dinty2 wrote:čitam neke komentare na "onom anamo forumu" i nije mi zaista jasno kako pojedinci nemaju veze o nogometu...
kritikuju Dzeku..ne trči...šeta ..igra sa pola srca ..vako nako
pa ljudi vi očito ne znate pratiti fudbal
dzeko jke večeras bio naš najbolji igrač---igraop je povučenije u odnosu na ibiševića ..izvlačio se ,,primao lopte...dobio sve i jedan duel..trčao koliko je trebao...driblao ih .prolazio....šteta samo što nije postigao gol
dzeko klasa...dzeko majstorObjasnio... s obzirom na neigranje i povredu mislio sam da će Džeko biti puno lošiji. Čovjek odigrao odličnu utakmicu, svaki potez mu je bio vrlo pametan.
- Obuca9
#213 Re: wejls - Bosna I Hercegovina

Kakav idiot moraš biti pa napisati ovakav naslov? Nevjerovatno, svega mi...
-
sumirprimus
#214 Re: wejls - Bosna I Hercegovina
a koji ti je ovo sajt?pa onda preformulises pitanje.
- shalla
#215 Re: wejls - Bosna I Hercegovina
Bože ti mene pomozi...
Koji je ovo portal?
Šta ima veze što se prekrstio, i Bešić je proučio Fatihu kad je ulazio, hajmo ga razapeti
Koji je ovo portal?
Šta ima veze što se prekrstio, i Bešić je proučio Fatihu kad je ulazio, hajmo ga razapeti
- PapeSusic
#216 Re: wejls - Bosna I Hercegovina
Obuca9 wrote:
Kakav idiot moraš biti pa napisati ovakav naslov? Nevjerovatno, svega mi...
Koje su to novine?
- Klavikula
#217 Re: wejls - Bosna I Hercegovina
D E P O portal
fakat velii konj moras biti da bi ovo napiso..prekrstio se prekrstio se, njegova stvar..sta citava drzava ima naglabati o tome..
fakat velii konj moras biti da bi ovo napiso..prekrstio se prekrstio se, njegova stvar..sta citava drzava ima naglabati o tome..
- samo_ti
#218 Re: wejls - Bosna I Hercegovina
Nasa posla, idiotska 
-
LSD
#219 Re: wejls - Bosna I Hercegovina
Pa evo vidimo ko naglaba i od toga pravi famu, ovdje po forumima....ne smije novinar ni napisati da se prekrstio, odmah ide pljuvanje....mislim, ono big deal što se prekrstio....hajmo ga tužiti što je to napisaoKlavikula wrote:D E P O portal
- JThomas
#220 Re: wejls - Bosna I Hercegovina
pa baš zato što nije big deal, šta se to ima koji qrac stavljati u naslov? samim tim se šalje signal da to jeste bitno, kao da je riječ o nekom ekscesu...
-
LSD
#221 Re: wejls - Bosna I Hercegovina
Ako cemo pošteno...prije svega, šta ce uopšte screenshotovi nekakvog lakrdijaškog ** No links **-a i njihovih piskarala - baš na ovoj temiJThomas wrote:pa baš zato što nije big deal, šta se to ima koji qrac stavljati u naslov? samim tim se šalje signal da to jeste bitno, kao da je riječ o nekom ekscesu...
- JThomas
#222 Re: wejls - Bosna I Hercegovina
pa treba prozvati glupost. k'o da sad stavimo na naslovnicu portala LSD klanjao ikindija namaz...
-
Zgec Lezda
#223 Re: wejls - Bosna I Hercegovina
Samo jedan kompleksas treba da unisti sve svim normalnim ljudima.
-
LSD
#224 Re: wejls - Bosna I Hercegovina
Ma ne treba takvim naslovima uopšte davati prostor i reklamu ovdje na ovom forumu....a nije ni po pravilima foruma, koliko znam....to je poenta....glupost se ne proziva, vec ignoriše.JThomas wrote:pa treba prozvati glupost. k'o da sad stavimo na naslovnicu portala LSD klanjao ikindija namaz...
Napisao nekakv na ** No links **-u : Fantastični Miroslav Stevanović asistirao za gol Ibiševiću, potom sam zabio drugi gol i prekrstio se
I mi se prihvatili dijela kako se prekrstio i samo o tome sad treba da razglabamo...pa napisao je da je bio i fantastican, da zabio, asisitirao....ali zato nismo senzibilni....taj dio ne primjecujemo, izgleda....nas samo sranja i gluposti privlace i tjeraju na komentar, nikako nešto pozitivno.
- JThomas
#225 Re: wejls - Bosna I Hercegovina
kad ja stavim nešto u naslov članka, to automatski, neovisno o tonu, povlači da ja to smatram značajnim i bitnim. glupost je, strašna. i normalno je da raja komentariše.