Koliko ja znam sve sto je evidentirano, bilo da je ispisan nalog ili uslikano bez obzira na prekrsaj, moze biti i parking od 40 KM.Magarece_godine wrote:Ako nije preveliko prekoracenje, nema kazni ...goran16v wrote:E tu moze biti zajeb sa BiH je postoji mogucnost, ne znam kolika, ali postoji, da te sljedeci put na granici HR/BiH i jedni i drugi nadju odnosno onoga ko bude vozio auto sa tim reg. br.insomnia78 wrote:Meni odgovara.
Ljetos kad sam dolazio u BiH dva put u Austriji, jednom u Slo i Hr i na ulazu u BiH me slikase
Mobilni radari / kamere
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
goran16v
#201 Re: mobilni radari tj kamere
-
goran16v
#202 Re: mobilni radari tj kamere
Pa tako to obicno ide, ali da ne ne sjevne odakle i kad se namjanje nadas...insomnia78 wrote:I kad sam ulazio i izlazio auto mi niko nije ni pogledo.
Izmedju Slo i Hr mi trazio zeleni karton ja dok sam ga izvadio on kaze u redu je.
- Magarece_godine
#203 Re: mobilni radari tj kamere
Ko ne vozi često ovim našim komadom autoputa nek zna da pored one fiksne kamere, često postoji mobilna kamera negdje iza Visokog. Na rampama čekaju kakanjski policajci s tabletima 
-
goran16v
#204 Re: mobilni radari tj kamere
Za*ebavo se ja ne za*ebavo ali od kad su primjenili novi sistem naplate nesto ne znam da neko nije platio kaznu kad mu se ovaj nered od drzave naklati na kosti, bar od ove normalne populacije.drndalo wrote:Ti mora da se zjbvs...? De malo ukljuci "reality mode"... Sve nam je pod konac u drzavi, i u Ministarstvima, pa i u navedenom...?
-
goran16v
#205 Re: mobilni radari tj kamere
Jucer negdje pred Olovom iz pravca Sarajeva srebreni G-V i radar unutra.
- Magarece_godine
#206 Re: mobilni radari tj kamere
Na našem drugom autoputu Banja Luka - Gradiška ograničenje je 100 km/h .. Ja vozio 130 (kontam autoput..) kad bijeli polo ispred mene upali plava svjetla s porukom stop policija ... Na moju konstataciju da se na autoputu smije vozit 130, policijac mi reče da autoput još nije zvanično otvoren pa je na cjelokupnoj dionici ograničenje 100 ...
-
quarterback
#207 Re: mobilni radari tj kamere
ja odavno zaobilazim autoput, idem na kiseljak, vozim se par minuta duze i ustedim 10 maraka u oba smjera...Magarece_godine wrote:Ko ne vozi često ovim našim komadom autoputa nek zna da pored one fiksne kamere, često postoji mobilna kamera negdje iza Visokog. Na rampama čekaju kakanjski policajci s tabletima
- 1korisnik
#208 Re: mobilni radari tj kamere
Evo i ja na putu za SLO, u jednom pravcu sam vozio 160-180-210 skoro pa cijelim autoputem i nisam nista primjetio, ni radara ni presretaca. Jedino kod tunela tu usporis...E da, jeste neki x6 za mnom isao neko vrijeme ali nista.
Nazad sam sporije isao, bas zato, cudno mi nigdje radara...
Nazad sam sporije isao, bas zato, cudno mi nigdje radara...
-
kakavdanakneiskustvu
#209 Re: mobilni radari tj kamere
goran16v wrote:Ako dodje do Min. pravde nije bas poj'o vuk magarca, onda te nasi ganjaju...drndalo wrote:I eto, poj'o vuk magarca... Pa ne zivimo nazalost u SveCkoj...goran16v wrote:Zasto, njihovo Min pravde dostavi nasem i eto problema?
a na koji način bi naše min .pravde nekog natjeralo da plati kaznu iz npr. austrije?,ljudi i naše kazne ne plaćaju nego prebacuju vozilo na nekog drugog ko nema kazni samo da ne plačali kazne
-
kakavdanakneiskustvu
#210 Re: mobilni radari tj kamere
Koliko ja znam sve sto je evidentirano, bilo da je ispisan nalog ili uslikano bez obzira na prekrsaj, moze biti i parking od 40 KM.[/quote]Magarece_godine wrote:Ako nije preveliko prekoracenje, nema kazni ...goran16v wrote:E tu moze biti zajeb sa BiH je postoji mogucnost, ne znam kolika, ali postoji, da te sljedeci put na granici HR/BiH i jedni i drugi nadju odnosno onoga ko bude vozio auto sa tim reg. br.insomnia78 wrote:Meni odgovara.
Ljetos kad sam dolazio u BiH dva put u Austriji, jednom u Slo i Hr i na ulazu u BiH me slikase
tačno
- drndalo
#211 Re: mobilni radari tj kamere
Da, ali novi nacin naplate kazni su uvelikada se vise desetina miliona kazni nije platilo, pa su se tek onda sjetili da u CIPSu ima mogucnost uvezivanja podataka, pa da mogu da provjere ko nije platio kaznu, pa da mu ne daju registrovati auto...goran16v wrote:Za*ebavo se ja ne za*ebavo ali od kad su primjenili novi sistem naplate nesto ne znam da neko nije platio kaznu kad mu se ovaj nered od drzave naklati na kosti, bar od ove normalne populacije.drndalo wrote:Ti mora da se zjbvs...? De malo ukljuci "reality mode"... Sve nam je pod konac u drzavi, i u Ministarstvima, pa i u navedenom...?
Za to im je trebalo samo 7-8 godina postojanja CIPSa... Posto u EU necemo jos barem isto toliko godina, toliko daleko je i potencijalna mogucnost da ovo sto si pisao bude ispunjivo... A mozda ni tad...
Sto se prebacivanja auta na druge tice da se ne plate kazne, ne znam da li je to moguce, ali ako tu rupu nisu zacepili, ni to nije nikakav problem, promet takvim automobilom drzava ne dozvoli, tj. prenos vlasnistva dok se ne plate kazne... Kao sto su uveli da ni stan sa dugovima za komunalije ne moze biti prometovan do izmirenja istih...
-
lavic
#212 Re: mobilni radari tj kamere
Ja sam svojim ocima vidio kaznu od 250 Eurica iz Austrije u koverti dosla na adresu u SA.
Nisam se raspitivao ali mislim da su ga zaustavili zapisali ga pa mu poslali kaznu.
Vi sad mozete raspravljati funcionise li nesto ili ne.
Nisam se raspitivao ali mislim da su ga zaustavili zapisali ga pa mu poslali kaznu.
- drndalo
#213 Re: mobilni radari tj kamere
Ja ti ne vjerujem. Bil' ti dao pravu adresu ? Mozda i bi, ali u nasim dokumentima ne pisu adrese, a druga je stvar sto koliko ja znam, i koliko me sjecanje sluzi, austrijanci ako su te zaustavili zbog konkretnog prekrsaja, nema tog boga da bi te pustili da odes kao inostranac dok ga ne platis, bilo na licu mjesta, bilo kod sudije u najblizem mjestu, ili na posti, ali te ne bi pustili u BiH da je ne platis, pa da ti je salju postom.
- insomnia78
#214 Re: mobilni radari tj kamere
U pravu je drndalo, nema sanse da te puste da ides dok ne platis, rodi pare:)
- 1korisnik
#215 Re: mobilni radari tj kamere
I ja znam za ovo, nema vani dok ne platis. Jos ako ti uzmu vozacku placi Nailovoj materi dok se sudski proces ne okonca. I auto zaplijene pa ti mijenjaj sta hoces.
-
lavic
#216 Re: mobilni radari tj kamere
Naravno da imate svoje misljenje i ne morate vjerovati, ali tek da znate bio je radar u pitanju, lokacija je prvo vece mjesto, mislim da je "Villah" kad se pordje kroz Karavanke.
- drndalo
#217 Re: mobilni radari tj kamere
Pa de nam taj papir onda skeniraj ziv bio, da i mi vidimo tekovine europskog uhidbenog naloga... I da se izvinem goranu odmah...
-
kakavdanakneiskustvu
#218 Re: mobilni radari tj kamere
drndalo wrote:Da, ali novi nacin naplate kazni su uvelikada se vise desetina miliona kazni nije platilo, pa su se tek onda sjetili da u CIPSu ima mogucnost uvezivanja podataka, pa da mogu da provjere ko nije platio kaznu, pa da mu ne daju registrovati auto...goran16v wrote:Za*ebavo se ja ne za*ebavo ali od kad su primjenili novi sistem naplate nesto ne znam da neko nije platio kaznu kad mu se ovaj nered od drzave naklati na kosti, bar od ove normalne populacije.drndalo wrote:Ti mora da se zjbvs...? De malo ukljuci "reality mode"... Sve nam je pod konac u drzavi, i u Ministarstvima, pa i u navedenom...?
Za to im je trebalo samo 7-8 godina postojanja CIPSa... Posto u EU necemo jos barem isto toliko godina, toliko daleko je i potencijalna mogucnost da ovo sto si pisao bude ispunjivo... A mozda ni tad...
Sto se prebacivanja auta na druge tice da se ne plate kazne, ne znam da li je to moguce, ali ako tu rupu nisu zacepili, ni to nije nikakav problem, promet takvim automobilom drzava ne dozvoli, tj. prenos vlasnistva dok se ne plate kazne... Kao sto su uveli da ni stan sa dugovima za komunalije ne moze biti prometovan do izmirenja istih...
ovo je moguće
-
kakavdanakneiskustvu
#219 Re: mobilni radari tj kamere
lavic wrote:Ja sam svojim ocima vidio kaznu od 250 Eurica iz Austrije u koverti dosla na adresu u SA.
moguće je,,nešto mi teško povjerovati ali eto,ko zna,ali ne vidim način na koji će policija austrije natjerati tu osobu da plati tu kaznu?
-
kakavdanakneiskustvu
#220 Re: mobilni radari tj kamere
drndalo wrote:Ja ti ne vjerujem. Bil' ti dao pravu adresu ? Mozda i bi, ali u nasim dokumentima ne pisu adrese, a druga je stvar sto koliko ja znam, i koliko me sjecanje sluzi, austrijanci ako su te zaustavili zbog konkretnog prekrsaja, nema tog boga da bi te pustili da odes kao inostranac dok ga ne platis, bilo na licu mjesta, bilo kod sudije u najblizem mjestu, ili na posti, ali te ne bi pustili u BiH da je ne platis, pa da ti je salju postom.
ista stvar je i kod nas,platiš pa možeš dalje
-
goran16v
#221 Re: mobilni radari tj kamere
kakavdanakneiskustvu wrote:
a na koji način bi naše min .pravde nekog natjeralo da plati kaznu iz npr. austrije?,ljudi i naše kazne ne plaćaju nego prebacuju vozilo na nekog drugog ko nema kazni samo da ne plačali kazne
Otprilike tako sto nalozi nadleznom sudu i MUP-u da sprovede saknciju isto kao da si prekrsaj napravio u BiH.
Nema veze sto prebacuju kazne, kazna se moral platiti i pare odose iz dzepa, a hoce li je platiti onaj ko je napravio prekrsaj ili ztrveno jagnje je druga stvar.
-
goran16v
#222 Re: mobilni radari tj kamere
Ne mora davati adresu, identifikaciju vlasnika vozila i adresu na zahtev asutrijskih vlasti dostavi nase Min. pravosudja.drndalo wrote:Ja ti ne vjerujem. Bil' ti dao pravu adresu ? Mozda i bi, ali u nasim dokumentima ne pisu adrese
- insomnia78
- insomnia78
#224 Re: mobilni radari tj kamere
1500€ i moras na kurs...
-
kakavdanakneiskustvu
#225 Re: mobilni radari tj kamere
goran16v wrote:kakavdanakneiskustvu wrote:
Otprilike tako sto nalozi nadleznom sudu i MUP-u da sprovede saknciju isto kao da si prekrsaj napravio u BiH.
Nema veze sto prebacuju kazne, kazna se moral platiti i pare odose iz dzepa, a hoce li je platiti onaj ko je napravio prekrsaj ili ztrveno jagnje je druga stvar.
moguće ali to se u praksi ne radi,jer IDDEEEA sistem nije uvezan sa sličnim sistemima u drugim državama,niti će zadugo biti
pa baš i ne plaćaju svi kazne,ima ih puno sa preko 1000 maraka neplaćenih kazni,ne plaćaju nikako