BH predstavnici na OI
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
- karanana
#201 Re: BH predstavnici na OI
drugacije je to u kini ili sjevernoj koreji.
danas je bas bio tekst o tim kineskim sportsicama. navodno taj njihov trening i pripreme od ranog djetinjstva se granici sa djecijim robovlasnistvom. fakticki drzava uzme dijete i onda rade sta hoce.
mada, i u liberalnim zemljama rezim i disciplina sportista je od rane mladosti 1000% podredjena samo sportu i odlasku i uspjehu na OI. to kod nas nikad nece biti niti je bilo. ni u jugoslaviji nikad nismo imali previse uspjeha u individualnim sportovima tipa plivanja, gimnastike, atletike....
danas je bas bio tekst o tim kineskim sportsicama. navodno taj njihov trening i pripreme od ranog djetinjstva se granici sa djecijim robovlasnistvom. fakticki drzava uzme dijete i onda rade sta hoce.
mada, i u liberalnim zemljama rezim i disciplina sportista je od rane mladosti 1000% podredjena samo sportu i odlasku i uspjehu na OI. to kod nas nikad nece biti niti je bilo. ni u jugoslaviji nikad nismo imali previse uspjeha u individualnim sportovima tipa plivanja, gimnastike, atletike....
- Hemera
#202 Re: BH predstavnici na OI
mah,sve strucnjaci,one u vrticima i predskolskim samo znaju djetetu krpom obrisati nos i raspravljati o tome sta ce coeku kuhat danasTvrtko II Kotromanić wrote:
ne mozes bas porediti kineski sistem (mada ono kod njih nije ni sistem vec sistemcina) sa nama
ima i kod nas, i dobrih strucnjaka u smislu da ce neko primjetiti talent i potencijal kod djeteta, te sa njim i raditi al dzaba kad nemas uslove i sredstva
dzaba ti sva volja i motivacija kad ti treba novac za opremu, pa za svako takmicenje obijas pragove kantonalnih ministarstava i raznih firmi ne bi li izmolio donaciju ili sponzorstvo (ovo govorim za individualne sportove za koje kod nas bas i ne vlada neki pretjerani entuzijazam kod vlasti)
bez obzira sto je u kini sistemcina,malo se ovdje djeca upucuju u sport htjeli mi to priznati ili ne,nije jedini izgovor vlast sto ne daje pare za takmicenja,prvo treba pricati o preskupim kotizacijama na domacem terenu pa sve ostalo,a zna se ba da u mnogim tim sportovima glavne face beru pare i pljackaju raju da ne moze podnijeti da hoda po takmicenjima,a da ne pricam o prehrani sportista,ovdje slabo tome ko posvecuje paznju u karijeri.necemo se varati.
znam jednu sto je pricala,sin joj upisao sportsku gimnaziju,pa eto treba mu za kupace gace,pa za ovo za ono...i eto zavrsio upisao neki nevezan fax i uzgaja bojler po zadimljenim kafanama.
- Tvrtko II Kotromanić
#203 Re: BH predstavnici na OI
sve je to tacno nazalost al jbg i kad imas dobrog trenera i kakve-takve uslove za treniranje i plus ako si talent onda ti upravo te pare nedostaju da napredujesHemera wrote:mah,sve strucnjaci,one u vrticima i predskolskim samo znaju djetetu krpom obrisati nos i raspravljati o tome sta ce coeku kuhat danasTvrtko II Kotromanić wrote:
ne mozes bas porediti kineski sistem (mada ono kod njih nije ni sistem vec sistemcina) sa nama
ima i kod nas, i dobrih strucnjaka u smislu da ce neko primjetiti talent i potencijal kod djeteta, te sa njim i raditi al dzaba kad nemas uslove i sredstva
dzaba ti sva volja i motivacija kad ti treba novac za opremu, pa za svako takmicenje obijas pragove kantonalnih ministarstava i raznih firmi ne bi li izmolio donaciju ili sponzorstvo (ovo govorim za individualne sportove za koje kod nas bas i ne vlada neki pretjerani entuzijazam kod vlasti)
bez obzira sto je u kini sistemcina,malo se ovdje djeca upucuju u sport htjeli mi to priznati ili ne,nije jedini izgovor vlast sto ne daje pare za takmicenja,prvo treba pricati o preskupim kotizacijama na domacem terenu pa sve ostalo,a zna se ba da u mnogim tim sportovima glavne face beru pare.
znam jednu sto je pricala,sin joj upisao sportsku gimnaziju,pa eto treba mu za kupace gace,pa za ovo za ono...i eto zavrsio upisao neki nevezan fax i uzgaja bojler po zadimljenim kafanama.
i domaca takmicenja su skupa, za ovu obicnu raju, svaki vikend ti treba 50-100 KM za kotizaciju, prevoz i sl
tu bi trebale nadlezne institucije stupiti...
ali kako rekoh, jebiga
- Hemera
#204 Re: BH predstavnici na OI
staces tako nam je kako nam je
- trafa
#205 Re: BH predstavnici na OI
U vecini slucajeva fali ta volja i motivacija, uvijek je lakse sjediti kod kuce gledati tv ili biti za racunarom. Dobro, znaju onu loptu uhvatit i nema samo fudbal i fudbal. Ali da budemo realni. Koliko samo ima momaka koji odlicno igraju a ne mogu da se probiju i sad bez ikakvog razmisljanja hoce svi da budu novi Ronaldo, a mogu uzeti neki drugi sport. Lijepo nadjes sebi nesto drugo pa makar to bio 20 kilometres race walk, ne moras grtat milioner. Ljudi ce gledat i smijat se, govorit "vidi kako onaj hoda" al zaboli te neka stvar. Kad samo uzmem u obzir kako me ljudi gledaju kad izadjem da trcim u vise naseljenim dijelovima. U jednom slucaju sam prolazio kraj restorana gdje su sjedila dva momka, i ovaj ce ovom drugom "vidi onog". Nebi nista lose bilo da to nije bilo u ponizavajucem zvuku, u stilu "ja sam bolji sto sjedim ovdje i pijem ovu kafu od onog budale sto se trka sa autima". Necu da se hvalim, i kad bi htio nebi mogao ozbiljnije ucestvovati u maratonu il sta ja znam. A sportovi koji dolaze u obzir nema u BiH ni na vidiku. A oni koji bi to mogli radije rade nesto drugo ili odustanu nakon par dana zbog bolova. Gledao sam neki dan na TV-u, jedan maratonac je dosao iz Afrike u Svicarsku (mozda je i neka druga zemlja, nisam dobro pazio). Covijek nije imao nista radit citav dan, ode da tric i eno ga na olimpijadi. (u ovom slucaju mi morate vjerovat jer nisam nikad bio dobar u pamcenju imena ).Tvrtko II Kotromanić wrote: ne mozes bas porediti kineski sistem (mada ono kod njih nije ni sistem vec sistemcina) sa nama
Mozemo govoriti da je situacija u drzavi losa i da je prva kriva vlast, uvijek sam tu da se slozim s tim. Ali valja gledat da djeca malo podignu dupe, i da zaborave za tu rijec "odustati". Toliko od mene.
Last edited by trafa on 01/08/2012 01:12, edited 1 time in total.
- Tkd
#206 Re: BH predstavnici na OI
Da, ne možeš porediti. U nas otkriju veliki talenat ako mu roditelji imaju dubok džep. Okusio to davno , a i dan danas se ponekad upitam šta bi bilo kad bi bilo.
Bez motivacije nemaš rašta ni trenirati. Šta će ti veća motivacija od želje biti najbolje u onome što radiš.
Bez motivacije nemaš rašta ni trenirati. Šta će ti veća motivacija od želje biti najbolje u onome što radiš.
-
Mustang1
#207 Re: BH predstavnici na OI
I razbijam glavu sto nisam tjerao starog da ide sa mnom na svaki trening i da podmazuje koliko toliko kod trenera ali on sjedio kuci gledao tv a meni placao samo da ne budem kuci izgledaTkd wrote:Da, ne možeš porediti. U nas otkriju veliki talenat ako mu roditelji imaju dubok džep. Okusio to davno , a i dan danas se ponekad upitam šta bi bilo kad bi bilo.![]()
- Tkd
#208 Re: BH predstavnici na OI
Bubalo1 wrote:I razbijam glavu sto nisam tjerao starog da ide sa mnom na svaki trening i da podmazuje koliko toliko kod trenera ali on sjedio kuci gledao tv a meni placao samo da ne budem kuci izgledaTkd wrote:Da, ne možeš porediti. U nas otkriju veliki talenat ako mu roditelji imaju dubok džep. Okusio to davno , a i dan danas se ponekad upitam šta bi bilo kad bi bilo.![]()
Imaš 11-12 godina i trener traži da mu neko "dadne" keša da bi igrao normalnu poziciju na treningu
A ne nešto ozbiljnije, ja se odmah okanio, vidim nema fajde . Lutao svugdje i na kraju završio gdje sam se najmanje nadao
Kako sam shvatio danas aBd nastupa neko naš- Sretno mu bilo.
-
roboth
#209 Re: BH predstavnici na OI
Je li danas Amel Mekic nastupa?
-
Leftist
#210 Re: BH predstavnici na OI
Sutra je Amel, danas je plivac Hajder
-
rudy81
#211 Re: BH predstavnici na OI
Last edited by rudy81 on 01/08/2012 12:22, edited 1 time in total.
- Sezam
#212 Re: BH predstavnici na OI
Evo Ensara, zagrijava se 
Ubjedljivo zadnji 2:05:70
Ubjedljivo zadnji 2:05:70
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#213 Re: BH predstavnici na OI
Nek i mi drzimo neki rekord....cuj najsporiji 
-
juventus
#214 Re: BH predstavnici na OI
Ovaj još gori od Fazlije i one plivačice... 
-
marokanac
#215 Re: BH predstavnici na OI
Dosadašnji nastupi naših olimpijaca nažalost se mogu svesti samo na ono da je bitno učestvovati
Loši smo do bola i još kad se uzme u obzir da nemamo ni jednog kolektivnog sporta onda se spravom može konstatovat da smo antitalent nacija. Opravdanja tipa rat bio, nema para itd. ne pije vode jer onda Kenija, Etopija il neke slične zemlje nebi uopće učestvovale. Izuzeci tipa Džeke, Ibrakadabre itd. samo potvrđuju da i u svakom žitu ima pokoji kukolj. Da ima olimpijada u ispijanju kahve i tračanju uzeli bi sve zlatne medalje i bili bez ikakve prave konkurencije
Loši smo do bola i još kad se uzme u obzir da nemamo ni jednog kolektivnog sporta onda se spravom može konstatovat da smo antitalent nacija. Opravdanja tipa rat bio, nema para itd. ne pije vode jer onda Kenija, Etopija il neke slične zemlje nebi uopće učestvovale. Izuzeci tipa Džeke, Ibrakadabre itd. samo potvrđuju da i u svakom žitu ima pokoji kukolj. Da ima olimpijada u ispijanju kahve i tračanju uzeli bi sve zlatne medalje i bili bez ikakve prave konkurencije
- charrrmed
#216 Re: BH predstavnici na OI
Cekaj, ovo troje boljih tek trebaju nastupati pa cemo onda donositi zakljucke 
- So What!
#217 Re: BH predstavnici na OI
SLAB REZULTAT NAŠEG OLIMPIJCA
Bh. plivač Ensar Hajder najsporiji u kvalifikacijama
Bh. plivač Ensar Hajder danas se na Olimpijadi u Londonu nije uspio plasirati dalje u kvalifikacijama discipline 200 metara mješovito.
Piše: N. J.

Ensar Hajder (Foto: Arhiv)
U konkurenciji četiri takmičara u svojoj grupi, naš je plivač bio posljednji s vremenom 2:05.70 i zaostatkom od 2,37 sekundi za prvoplasiranim Korejcem Jungom Wonyongom, koji je zadatu dionicu isplivao za 2:03.33. U ukupnoj konkurenciji 36 takmičara, Ensar je također bio najsporiji.
Najbolje vrijeme u kvalifiklacijama ostvario je Mađar Laszlo Cseh (1:57.20), ispred Amerikanca Ryana Lochetea (1:58.03) i Japanca Kosukea Hahigana (1:58.22). Olimpijski prvak iz Pekinga Amerikanac Michael Phelps postigao je četvrto vrijeme (1:58.24).
Dvadesetjednogodišnji Tuzlak Ensar Hajder u Londonu je nastupio sa ispunjenom olimpijskom B-normom, a u konkurenciji prijavljenih takmičara ima najslabiji rezultat (2:04,21).
U karijeri ima više od 700 osvojenih nacionalnih i internacionalnih medalja, 147 oborenih rekorda u svim kategorijama i disciplinama, šest medalja sa balkanskih prvenstava u Rumuniji i Turskoj 2008. i 2009. godine, bio je prvi polufinalista evropskih prvenstava u historiji bh. plivanja (Poljska 2011.), a redovni je učesnik balkanskih, mediteranskih, evropskih i svjetskih prvenstava od 2007. godine.
(Klix.ba)
Bh. plivač Ensar Hajder najsporiji u kvalifikacijama
Bh. plivač Ensar Hajder danas se na Olimpijadi u Londonu nije uspio plasirati dalje u kvalifikacijama discipline 200 metara mješovito.
Piše: N. J.

Ensar Hajder (Foto: Arhiv)
U konkurenciji četiri takmičara u svojoj grupi, naš je plivač bio posljednji s vremenom 2:05.70 i zaostatkom od 2,37 sekundi za prvoplasiranim Korejcem Jungom Wonyongom, koji je zadatu dionicu isplivao za 2:03.33. U ukupnoj konkurenciji 36 takmičara, Ensar je također bio najsporiji.
Najbolje vrijeme u kvalifiklacijama ostvario je Mađar Laszlo Cseh (1:57.20), ispred Amerikanca Ryana Lochetea (1:58.03) i Japanca Kosukea Hahigana (1:58.22). Olimpijski prvak iz Pekinga Amerikanac Michael Phelps postigao je četvrto vrijeme (1:58.24).
Dvadesetjednogodišnji Tuzlak Ensar Hajder u Londonu je nastupio sa ispunjenom olimpijskom B-normom, a u konkurenciji prijavljenih takmičara ima najslabiji rezultat (2:04,21).
U karijeri ima više od 700 osvojenih nacionalnih i internacionalnih medalja, 147 oborenih rekorda u svim kategorijama i disciplinama, šest medalja sa balkanskih prvenstava u Rumuniji i Turskoj 2008. i 2009. godine, bio je prvi polufinalista evropskih prvenstava u historiji bh. plivanja (Poljska 2011.), a redovni je učesnik balkanskih, mediteranskih, evropskih i svjetskih prvenstava od 2007. godine.
(Klix.ba)
- Tkd
#218 Re: BH predstavnici na OI
Samo da ne ispadne Mekić u 1 kolu. 
- Hemera
#219 Re: BH predstavnici na OI
toplo se nadam da neće iako je protivnik jako dobar
- Tkd
#220 Re: BH predstavnici na OI
Meni djeluje kao ozbiljan momak, koji se i ozbiljno pripremio za takmičenje gdje moraš imati vrhunsku formu. Drugo je što se pojedinci "zafrkavaju" i sa BiH i odu tamo da bi se slikali za facebook, te da bi mogli napisati u svojoj autobiografiji da su bili učesnici OI.
- Hemera
#221 Re: BH predstavnici na OI
pa niko ne kaze da je amel salabajzer i da je neozbiljan i da ide da se slika za fb.
ne bi se brano crnogorac rezilio okolo.
-
Smail Aga
#222 Re: BH predstavnici na OI
Nemoj tako,pa Leon Stukelj i Miroslav Cerar imaju brat bratu 20 olimpijskih medalja u gimnasticikaranana wrote:drugacije je to u kini ili sjevernoj koreji.
Atletika je isto bilo medalja ali slabije a plivanje nam bas nije islo ali smo zato vaterpolo razvaljivali
- Tkd
#223 Re: BH predstavnici na OI
Nisam na njega mislio, nego općenito.Hemera wrote:pa niko ne kaze da je amel salabajzer i da je neozbiljan i da ide da se slika za fb.
-
Smail Aga
#224 Re: BH predstavnici na OI
Fazlija je u pravu,covjek ispunjava olimpijsku normu,drzi najbolji BiH olimpijski rezultat svih vremena. Normalno je da dok ispunjava olimpijske norme i ide na olimpijadu. Da nas bar neko predstavlja. No slazem se vezano za pivo. Kao prvo pivo u Engleskoj nije cemu a drugo pivo i streljastvo ne idu zajedno. U Londonu se po ginu-dzinu udara,onda se i bolje pucahrastov zizak wrote:Poslije još jednog nastupa našeg olimpijca Nedžada Fazlije, naša javnost je pokazala nezadovoljstvo njegovim nastupom. Fazlija jee nakon svog nastupa našem novinaru rekao da "je važno učestvovati na takmičenju kao što su Olimpijske igre, a konačan plasman je u drugom planu." Kada smo ga upitali kako se osjeća u Londonu on je kazao sljedeće:"London je predivna metropola, mnogo je mjesta koja ovdje želim posjetiti, mnogo tradicionalnih engleskih barova gdje se može popiti odlično pivo. Ali mislim da će mi se Rio više svidjeti", dodao je kroz smiješak naš strijelac
NO LINKS
- just principe
#225 Re: BH predstavnici na OI
+1marokanac wrote:Dosadašnji nastupi naših olimpijaca nažalost se mogu svesti samo na ono da je bitno učestvovati![]()
meni nije jasno kako nemamo nijednog dizaca tegova na OI a sve gradom neki bodybilderi, teretanasi i sl zajebanti