Edhem Bičakćić i BNS All About

Post Reply
FOČANSKI PROPISI

#201 Re: Edhem Bičakćić i BNS All About

Post by FOČANSKI PROPISI »

rossoner wrote:
FOČANSKI PROPISI wrote:
rossoner wrote:prvo tvrdo ć, a drugo mehko...

a treće ?!

Po iskustvu mog starog znam da nikad u historiji postojanja nije bila manja plata i redovna kašnjenja iste u Elektroprivredi BiH dok je ovaj tamo vedrio i oblačio. A o učešću u vlasti svojim radom je sve rekao. A vrh dvoličnosti i ljigavosti "bošnjačke elite" je kad sam vido njega u Saboru IZ-a. Ma daj...
Hoćeš da kažeš:
Danas je mnogo bolje nego kad je EDO vodio vladu federacije BiH.
Ne laži,molim te!
Kako te nije stid da mi repliciraš? Ma ja, ti si radio u EP BiH u tom periodu pa znaš. Možda ste u talu odrađivali lovu. Lažeš mi pored vlastitih očiju. Fakat si nerelvantan lik i zreo za totalnog ignore-a.

edit: ne podržavam ni ove niti sam, niti ću, glasati za njih, ali su zlato u odnosu na ljigavog.
Vođenje vlade i rezultati rada EDHEMA BIČAKČIĆA se izučavaju na KEMBRIDŽU, vi ćete pocrkati od zavisti (ti i tvoji mentori).
Wind

#202 Re: Edhem Bičakćić i BNS All About

Post by Wind »

Koji si ti dupelizac...ili si Edo on-line....

i još kaže...
"Tvoje je da glasaš,a za drugo nije tvoja briga,tu smo EDO i ja (biće para)." :-)

e svaka ti čast, isti si Edo...bravo!

Da, izučavaju se kako ne treba raditi...
Čovjek

#203 Re: Edhem Bičakćić i BNS All About

Post by Čovjek »

FOČANSKI PROPISI wrote:
Čovjek wrote:
Image :bih:
Kakve veze ima BNS sa demokratijom?
Čuj, kakve veze ima sa demokratijom?

Npr. HDZ ili ti ga Hrvatska Demokratska Zajednica, je članica Evropske porodice "NARODNIH stranaka", odnosno European People Party (EPP- EVROPSKE NARODNE STRANKE). Dakle, BNS u svom nazivu sadrži pojam "Narodna", isto kao i ova evropska narodna stranka, dok HDZ kao stranka u svom nazivu sadrži pojam "DEMOKRATSKA", a po vokaciji je narodna sranka. Eh sad ti meni objasni, ako je BNS narodna stranka, kao i HDZ, kako onda nema veze sa demokratijom?
FOČANSKI PROPISI

#204 Re: Edhem Bičakćić i BNS All About

Superhik_ wrote:
FOČANSKI PROPISI wrote:
Vođenje vlade i rezultati rada EDHEMA BIČAKČIĆA se izučavaju na KEMBRIDŽU, vi ćete pocrkati od zavisti (ti i tvoji mentori).
tako je, a posebno se izučava korupcija i kupovina stanova privatnim podobnim licima, sve to iz budžeta, i naravno po zakonu. bio je majstor za ukrasti po zakonu. da je goli otok još u funkciji dotiči bi imao čast produženog ljetovanja.
Je li radio nešto mimo zakona i šta?
Imate SDP;SDA, promijenite zakon koji ne valja.
FOČANSKI PROPISI

#205 Re: Edhem Bičakćić i BNS All About

Čovjek wrote:
FOČANSKI PROPISI wrote:
Čovjek wrote:
Image :bih:
Kakve veze ima BNS sa demokratijom?
Čuj, kakve veze ima sa demokratijom?

Npr. HDZ ili ti ga Hrvatska Demokratska Zajednica, je članica Evropske porodice "NARODNIH stranaka", odnosno European People Party (EPP- EVROPSKE NARODNE STRANKE). Dakle, BNS u svom nazivu sadrži pojam "Narodna", isto kao i ova evropska narodna stranka, dok HDZ kao stranka u svom nazivu sadrži pojam "DEMOKRATSKA", a po vokaciji je narodna sranka. Eh sad ti meni objasni, ako je BNS narodna stranka, kao i HDZ, kako onda nema veze sa demokratijom?
Ja sam komentarisao tvoju premetaljku!
FOČANSKI PROPISI

#206 Re: Edhem Bičakćić i BNS All About

Wind wrote:Koji si ti dupelizac...ili si Edo on-line....

i još kaže...
"Tvoje je da glasaš,a za drugo nije tvoja briga,tu smo EDO i ja (biće para)." :-)

Oko rupe sve se vrti
ples ljubavi i ples smrti
Wind

#207 Re: Edhem Bičakćić i BNS All About

Post by Wind »

Zaista ne znam koja je svrha ovih tvojih postova. Da provociras forumaše ili nešto drugo?

Je li ti to vođa naredio da malo informišeš pučanstvo o stranci? Ako vam je ovo vrh, onda nemojte ni da se registrujete.
Wind

#208 Re: Edhem Bičakćić i BNS All About

Post by Wind »

Sorry Superhik_, ne odnosi se na tebe! :-) :thumbup:

Uletio je tvoj post između...
Klikeraš

#209 Re: Edhem Bičakćić i BNS All About

Post by Klikeraš »

Wind wrote:Koji si ti dupelizac...ili si Edo on-line....

i još kaže...

Ma prijatelji moji sa foruma, forum i jeste mjesto da se iznese SVOJE viđenje a ne da se NAMEĆE mišljenje.
Istina je da je Edo (kako to pišete) prozvan i provikan ali takve epitete dijeliti i jedan i drugi, meni djeluje da sa njim se dosta dobro poznajete.
Istina je također da kad bi to išlo po redu (visini lopovluka), a ako bi Edo bio u redu, čisto sumnjam da bi mu zapali "prvi safovi" od ovih što su u vlasti sve ove godine.
A on, kako sam upoznat, nije u vlasti već 10-ak godina, a situacija je :skoljka: :skoljka: :skoljka:
Znači sami ljudi nisu krivi, nego su krivi oni koji ih drže (stranke) a stanje sve gore i gore.....
FOČANSKI PROPISI

#210 Re: Edhem Bičakćić i BNS All About

Wind wrote:Zaista ne znam koja je svrha ovih tvojih postova. Da provociras forumaše ili nešto drugo?

Je li ti to vođa naredio da malo informišeš pučanstvo o stranci? Ako vam je ovo vrh, onda nemojte ni da se registrujete.
Ne znam,kad si tako slabo informisam što ,uopšte, posjećuješ ovu temu.

p.s.
Ipak ćete pcrkati od zavisti i mržnje!
Wind

#211 Re: Edhem Bičakćić i BNS All About

Post by Wind »

Ti jarane uopšte ne kontaš šta pišeš.

Prvo, ja sam veoma dobro informisan o svemu. Drugo, ako sam slabo informisan, kao što ti kažeš, valjda je logično da dođem na forum da sakupim nove informacije, je li tako? A tebi smetaju čitači tvojih postova. Pa kome onda pišeš?
Treće, ne kontam ko će to pocrkati od zavisiti i mržnje. Zbog čega? :-)

Tvoj problem je što si se uhvatio posla koji ne znaš da radiš (PR) i što nisi spreman ni sposoban za normalnu komunikaciju što je jedan od preduslova za to što ti pokušavaš. Ne znam samo da li ti to radiš na svoju ruku ili po direktivi. U oba slučaja je katastrofa za vas zato što je ovo više nego kontraproduktivno.

Mora da si vidio postove od one vrle pravnice iz Zavidovica pa kontaš kad može ona mogu i ja. E pa nisi u stanju ni njen nivo dostići.

Ti misliš da su forumaši od jučer. Sjećamo se mi vrlo dobro ko je E.B. i šta je radio. A iz tvoijh postova se vidi da još nemaš dovoljno godina da bi se uključio u ozbiljnu raspravu, pogotovo na temi o politici. Zelen si ti još.

Da se razumijemo, nemam je ništa protiv tebe, ali me iritira to tvoje pisanje. Nauči osnovne stvari pa se javi. Do tada bolje je za tebe i stranku da zatvoriš ovu temu.
ultima_palabra

#212 Re: Edhem Bičakćić i BNS All About

Post by ultima_palabra »

Sarajmen wrote:Ono što ja znam, je da se Bičakčić ne bi vratio u politiku da nisu ozbiljno ugrožene neke vrijednosti u našem društvu ,oko kojih nema kompromisa...
Nešto ne vidjeh da je neko ugrozio kriminal, korupciju, nepotizam, sitnostranačke interese :-?
FOČANSKI PROPISI

#213 Re: Edhem Bičakćić i BNS All About

Wind wrote:Ti jarane uopšte ne kontaš šta pišeš.

Prvo, ja sam veoma dobro informisan o svemu. Drugo, ako sam slabo informisan, kao što ti kažeš, valjda je logično da dođem na forum da sakupim nove informacije, je li tako? A tebi smetaju čitači tvojih postova. Pa kome onda pišeš?
Treće, ne kontam ko će to pocrkati od zavisiti i mržnje. Zbog čega? :-)

Tvoj problem je što si se uhvatio posla koji ne znaš da radiš (PR) i što nisi spreman ni sposoban za normalnu komunikaciju što je jedan od preduslova za to što ti pokušavaš. Ne znam samo da li ti to radiš na svoju ruku ili po direktivi. U oba slučaja je katastrofa za vas zato što je ovo više nego kontraproduktivno.

Mora da si vidio postove od one vrle pravnice iz Zavidovica pa kontaš kad može ona mogu i ja. E pa nisi u stanju ni njen nivo dostići.

Ti misliš da su forumaši od jučer. Sjećamo se mi vrlo dobro ko je E.B. i šta je radio. A iz tvoijh postova se vidi da još nemaš dovoljno godina da bi se uključio u ozbiljnu raspravu, pogotovo na temi o politici. Zelen si ti još.

Da se razumijemo, nemam je ništa protiv tebe, ali me iritira to tvoje pisanje. Nauči osnovne stvari pa se javi. Do tada bolje je za tebe i stranku da zatvoriš ovu temu.
Ne bih da polemišemo o meni.Jesam li zelen ili crven,ti nisi kompetentan o tome govoriti.
Imaš malkice izapran mozak.
Možda će to neko vidjeti kao vrlinu,ali za mene si pod mahanom.
Ovdje je riječ o političkoj stranci koju ti i slični skorojevići kritikujete,a da ništa o njoj ne znate.
Ovdje je isto tako riječ o jednom čestitom čovjeku kojeg vi i vama slični ,orkestrirano, linčujete bez i jednog valjanog argumenta.
Zašto?
Ako sa nekim niste putovali,ručali,pili kafu,radili neke projekte,pa na kraju krajeva i krali,kako možete imati vlastito mišljenje?
Vaši mentori ne vole uspjeh ni jednog pojedinca,ni jednog džemata,a o većim kolektivitetima da i ne govorim.
Neko je postavio ovu temu,s kojom namjerom ne znam,ali rukopis onih koji diskutuju mi je dobro poznat.
Napomenuo bih,ovdje sam, više radi zabave,nego da dobijem prave informacije,ali sam isto tako spreman braniti istinu do kraja,dok ne zatvorite temu.
FOČANSKI PROPISI

#214 Re: Edhem Bičakćić i BNS All About

Sarajmen wrote: Citat:
'' Mi imamo samo sa dva osnovna postulata. Država BiH je neupitna, ona postoji od Kulina Bana do današnjih dana. Za nju se navija, za nju se ginulo, ona se voli. Drugo, većina mora preferirati manjinu, dati manjini i više od onog što bi mogli dobiti. Vjerujemo da se na taj način može izgraditi integrirano bh. društvo, gdje se ljudi neće dijeliti po etničkim šavovima.
Edhem Bičakčić cijelog života radi, kao što govori.
antimobbing
Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.

#215 Re: Edhem Bičakćić i BNS All About

Post by antimobbing »

1. Branković otišao i izabrao petosoban stan od srbina na Ciglanama ...
2. Vlada kupila i platila taj stan srbinu u kešu za 240.000 KM ...
3. Branković otišao i kupio ratne certifikate od švercera za 940 KM ...
4. Brankoviću Vlada omogućila da za certifikate kupi stan ...
5. Branković, sve po zakonu, otkupio certifikatima petosoban u centru grada stan za 940 KM …

I tako sve do danas sretno živi na Poljinama u vili vrijednoj par miliona KM … :x
Image

Demobilisani borci digli kredite na 30 godina i isto tako kupili stanove.

Demobilisani borci jedva preživljavaju … dok razni Brankovići, Heće, Jerlagići i ostala bagra se pored njih vozi u jeepovima, vrijednosti par kredita, koji otplaćuju kod stranih Banaka ...

I tako svi sretno žive ... :D
Wind

#216 Re: Edhem Bičakćić i BNS All About

Post by Wind »

Sarajmen wrote:Malo sam zatečen, ali hajde...koliko sam ja shvatio, Bičakčić je kupio stan (ili stanovi) koji je tako postao vlasništvo Vlade FBiH i imao svrhu da u njemu živi-boravi ''xy'' federalni dužnosnik dok mu traje dodijeljeni mandat ili tako nekako. Suština je da je ono što je kupljeno novcem iz budzeta, ostalo u vlasništvu Vlade, a stavlja se na raspolaganje njenim službenicima. To je povoljnija varijanta i bolji odnos ka novcu poreskih obveznika, od onog koji se izdvaja kako bi se platili iznosi za najam nekog stana, za smještaj izabranog dužnosnika Vlade FBiH.

To je ono što ja onako površno mislim. Moguće je da nisam u pravu, ali okončanjem sudskog postupka i oslobađajućom presudom protiv Bičakčića to je meni nekako logično.Valjda je sud ozbiljna institucija...
Ali kvaka je u tome, između ostalog, što je taj stan kupila Vlada za naše keš pare i onda ga ustupi Brankoviću, tj. omogući mu da otkupi stan. Kad je već kupljen stan, a pitanje je da li je uopšte bio potreban još jedan stan, onda je trebao i da ostane u vlasništvu države da ga koriste po potrebi a ne da ga daju nekome. Dakle, jasno je kao dan da je ovdje došlo do zloupotrebe položaja od strane E.B. koji mu je to omogućio. Naravno, uz simboličan poklon/zahvalnicu od strane Brankovića.

Zašto Branković nije sam sebu kupio stan i niko ga ne bi spominjao. Praktično je kupio sebi stan državnim parama.
Intimus

#217 Re: Edhem Bičakćić i BNS All About

Post by Intimus »

Čini mi se da se radilo od dva stana, koja su kasnije spojena u jedan, petosoban.
Sve po zakonu.
Šućur Allahu, petosoban..!!
FOČANSKI PROPISI

#218 Re: Edhem Bičakćić i BNS All About

Superhik_ wrote:
Sarajmen wrote:Malo sam zatečen, ali hajde...koliko sam ja shvatio, Bičakčić je kupio stan (ili stanovi) koji je tako postao vlasništvo Vlade FBiH i imao svrhu da u njemu živi-boravi ''xy'' federalni dužnosnik dok mu traje dodijeljeni mandat ili tako nekako. Suština je da je ono što je kupljeno novcem iz budzeta, ostalo u vlasništvu Vlade, a stavlja se na raspolaganje njenim službenicima. To je povoljnija varijanta i bolji odnos ka novcu poreskih obveznika, od onog koji se izdvaja kako bi se platili iznosi za najam nekog stana, za smještaj izabranog dužnosnika Vlade FBiH.

To je ono što ja onako površno mislim. Moguće je da nisam u pravu, ali okončanjem sudskog postupka i oslobađajućom presudom protiv Bičakčića to je meni nekako logično.Valjda je sud ozbiljna institucija...
da, ali koliko ja znam (moguće je da griješim) branković je za mizeriju otkupio taj stan. prije kupovine donesena je odluka koja je "nestala", a tužilaštvo je u posjedu kopije. sud je oslobodio bičakćića jer je našao da kopija odluke nije dovoljna da se isti osudi. dakle kvaka je u odluci koja je nezakonito donesena a potpisao je edo majstor, a koja je potom uništena. dakle, ukradi, uništi arhivu, i to je to. pa ti sad procijeni koliko je sud ozbiljna institucija.

ako ima neko ko je bolje informisan,rado ću ga saslušati. možda nebi bilo loše i fočak da se uključi. fočak imal te?
Tu sam.
Sve što bih mogao reći je to da je tužilaštvo, potpomognuto zlim ljudima iz SDA, prevrnulo svaki kamen, kako bi našlo valjan dokaz da je EDO kriminalac.Kako u tome nije uspjelo onda se valjaju priče tipa. eto kriminalac je ali ima veze i štele u sudu.
Kako vas nije sramota o tome pisati.
Pitaću vas jedno:
Ko vas je informisao,jeste li prisustvoli suđenju,koji su dokazi prezentirani?
Je li Edo mogao sam donositi odluke,pisati nevaljale zakone?
I još nešto,
Da li je Edo,uopšte,bio sposoban voditi vladu federacije BiH?
FOČANSKI PROPISI

#219 Re: Edhem Bičakćić i BNS All About

Intimus wrote:Čini mi se da se radilo od dva stana, koja su kasnije spojena u jedan, petosoban.
Sve po zakonu.
Kako to da ti se čini?
Zar nije lopov?
Wind

#220 Re: Edhem Bičakćić i BNS All About

Post by Wind »

De ti nama reci samo koji je tvoj razlog da ga toliko braniš....sve gore spomenuto su činjenice poznate u javnosti, prema tome niko ništa ne izmišlja....
FOČANSKI PROPISI

#221 Re: Edhem Bičakćić i BNS All About

Superhik_ wrote:
FOČANSKI PROPISI wrote:
Sarajmen wrote: Citat:
'' Mi imamo samo sa dva osnovna postulata. Država BiH je neupitna, ona postoji od Kulina Bana do današnjih dana. Za nju se navija, za nju se ginulo, ona se voli. Drugo, većina mora preferirati manjinu, dati manjini i više od onog što bi mogli dobiti. Vjerujemo da se na taj način može izgraditi integrirano bh. društvo, gdje se ljudi neće dijeliti po etničkim šavovima.
Edhem Bičakčić cijelog života radi, kao što govori.
pa dobro hajde nam sada objasni kako je poštenjačina edo kupio siromašnom brankoviću stan, budžetskim tj našim parama, i zašto je original odluke o kupovini "nestao", kad je sve "po zakonu"?
Mali dr. Branković Nedžad (SDA labaratorija) zamolio jarana, u njega, Izetbegović Bakira da ga riješi postanarske sobe.Ovaj poslao kurira Šaju do Ede sa ceduljicom .Edo sazvao sjednicu vlade.
Epilog svega je bio sud.
Federalna i Avaz informisali javnost o tome.
FOČANSKI PROPISI

#222 Re: Edhem Bičakćić i BNS All About

Wind wrote:De ti nama reci samo koji je tvoj razlog da ga toliko braniš....sve gore spomenuto su činjenice poznate u javnosti, prema tome niko ništa ne izmišlja....
O kojoj javnosti se radi i šta je to javnost?
Avaz?

Razlog?
Važno je da se priča i piše.(marketinški trik)
antimobbing
Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.

#223 Re: Edhem Bičakćić i BNS All About

Post by antimobbing »

FOČANSKI PROPISI wrote: Mali dr. Branković Nedžad (SDA labaratorija) zamolio jarana, u njega, Izetbegović Bakira da ga riješi postanarske sobe.
Hajde ti meni sada reci kako je Branković od podstanara mogao doći do petosobnog stana na Ciglanama vrijednog sada oko 500.000 KM i megalomanske vile na Poljinama vrijedne nekoliko miliona KM, za samo par godina?

E moj Fočanski koga ti braniš … zaboli njih za tobom …

Daće ti par mrvica i to je to, dok oni uzimaju čitav hljeb …

Vidi samo ko ti je u vrhu Stranke i sve će ti biti jasno …
Intimus

#224 Re: Edhem Bičakćić i BNS All About

Post by Intimus »

FOČANSKI PROPISI wrote:
Intimus wrote:Čini mi se da se radilo od dva stana, koja su kasnije spojena u jedan, petosoban.
Sve po zakonu.
Kako to da ti se čini?
Zar nije lopov?
Ko je rekao da je lopov?? Subhanallah!!
Evo da uzmemo da su to sve laži i podvale medija, zlobnika, neinformisanih forumaša...
Nema dokaza, sudskih presuda.. ništa nema.
Ali, obzirom na zvučne funkcije koje je pomenuti g-din obavljao, bilo bi dobro da nam navedeš
konkretne projekte, poslove i uspjehe dotičnog u proteklih dvadesetak godina?
BiGBraAder

#225 Re: Edhem Bičakćić i BNS All About

Post by BiGBraAder »

Sarajmen wrote:Image

Uploaded with ImageShack.us
Image

Uploaded with ImageShack.us
Ovaj dečkić sa bradom što čuči na prvoj slici je Vražalica Admir, ako su svi u ovoj stranci k'o on - moj glas ide njima!
imam fore do izbora da se informišem... 8-)
Post Reply