Anime

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
lajkujMe

#201 Re: Anime

Post by lajkujMe »

Davno je bilo pa mozda nije tacno ali ja mislim da je prvi KAMEHA koji je Goku opalio bio na prvom world martial arts turniru na kojem je ucestvovao i to je u Finalu opalio protiv svog Senseia, i to tek kad je vidio svog senseia kako je opalio na njega... on prezivio i imitirao ga...

Ja mislim da sam odgledao ama bas sve DB i DBZ epizode stim da imam ogromne rupe sto se tice DB, nazalost ko dijete kad sam ga gledao na RTL2 nije bio bas redovan.... nekad je i po nekoliko mjeseci ispadao iz P.seme pa sigurno imam tako ogromne rupe u znanju...

Sto se tice Naruta tu znam svaku epizodu napamet i to samo zahvaljujuci internetu, naime prve epizode sam pratio preko RTL2 i mislio sam da je vrh, i tamo negdje 2007 otisao sam u internet klub i malo googlao naruto iz dosade ispade nesto shippuden... ja nisam kontao sta je to.... malo po malo nakon koje sedmice u internet klubu skontao sam sta je i pustio sam tamo i po 10 epizoda od jednom znaci bio sam i po 5 sati sto me kostalo para :lol: i tako ti ja sav zanesen odlucim odoh ja kupiti racunar nek je krntija skupim nekako para i pitam moze li ovo video pustati? moze? uzmem, pa internet prikljucim i onda se sjebem kad sam skontao da 1 epizoda zauzima oko 100 mb internet saobracaja a ja imao 5 GB. Pa sam tako skrsio po 3 GB na naruta mjesecno sve dok nisam svaku epizodu do kraja odgledao, skontao sam onda da svakog cetvrtka ima nova epizoda :D Hebo rtl2 i njihove pauze od 6 mjeseci :x i ja tako do sad nemogu da docekam cetvrtak a sada ponajvise srijedu zbog mange....

A sad u meni takva zelja da pogledam onaj novi Naruto shippuden film izgleda strasno svi ga hvale ali u pm sto japanci cekaju 10 mjeseci da puste DVD a i pm im sto su picke i ne smiju uraditi camrip filma kao sto to rusi redovno rade.

A Naruto prica je fantasticna nikad dosad nisam vidio cak ni filmove ili serije ili bilo sta drugo da ima tako dobru, razradjenu i detaljnu pricu kao naruto, Masashi Kishimoto stvarno ima jak talenat i ideje za storyline on je ja mislim vec davno skontao sve oko price i likova u naruto i njihovom razvoju.

Na svijetu postoji mozda samo oko 10 osoba ili cak samo 1 osoba koja zna ko je tobi :D
Tkd

#202 Re: Anime

Post by Tkd »

:lol: :lol: :thumbup:

Haha, mislim da ni Masashi ne zna ko je Tobi :D

Evo njegov prvi kamehame-ha. I baš kako se i sjećam, u auto :-D

Imam ja sve spržene epizode DB-a i Dbz-a. Imam i gt, ali dvd neće da očita, a lijeno mi skidati sa neta. Nije mi se svidio u početku i nisam ga do raja ni pogledao. No preko igrica sa konzola saznaš ko imje last opponent.

Da, što se tiče samo priče u Naruto, nema dalje. Storyline kojeg će teško nekad neko nadmašiti. Od karaktera, bitki, muzike koja sve to dočarava do toliko otvorenih pitanja da imaš osjećaj da će imati preko 500 epizoda ovaj anime, a nadam se ako Bog da i hoće.

Ako završi Shippuden, volio bih gledati neki nastav Naruto kao Kage, no ko će im biti protivnik ? :mrgreen: . Mislim da je nemoguće da ima neko jači od Madare itd, da se može napraviti još jedan anime u vezi Naruta.

A ne brini za internet haha. Kao malac sam ostavio keša u internet klubu da sam mogao kupiti auto danas :lol: . Posljedica warcrafta 3 , nfs undergrounda i sličnih gluposti. :D
Gandalf

#203 Re: Anime

Post by Gandalf »

pogledao sam mnogo animea, ali bolje priče nema od Naruta - iako mi je omiljen anime lik Vegetta :D
a i ja sam pola svog internet prometa prvih mjeseci skršio na DBZ - k'o kada niti jedna TV kuća, čini mi se nije ni do dana današnjeg otkupila sve epizode DBZ-a
Tkd

#204 Re: Anime

Post by Tkd »

:D

Nova manga izašla. Zanimljivo nema šta . Pola mange Kakashi trola kako Tobi koristi svoj jutsu (Teleportation), ma Kishi malo trola, na jednom sharinghan od Obita kao što i jeste kada mu je kao klinac na samrti dao oko, pa sada uvečaše oči Tobija i Kakashija na page-u kad isto. Ili mu je Mangekyo sharinghan isti ili šta se desilo ?

Potroši se razmišljajući o onome što pročitah. :lol:
sadowl

#205 Re: Anime

Post by sadowl »

Nisam jos citao Naruto, al Bleach je ove sedmice.. fenomenalan ..

Vako sam ostao :shock: :shock: :shock:
Gandalf

#206 Re: Anime

Post by Gandalf »

nikako mi se ne da tih desetak zadnjih mangi Naruta da pročitam - ko ima viška vremena preporučujem One Piece Mange
ledeni_caj

#207 Re: Anime

Post by ledeni_caj »

I One Piece usporio, dosadno i citat i gledat. :-x
Averus

#208 Re: Anime

Post by Averus »

jedino to mi se ne svidja kod anime-a sto obicno postanu dosadni nakon odredjenog vremena jer je previse djece nafurano, pa se tvorci trude da zarade sto vise tako sto ce izdati jos 743 epizode :oops:
Tkd

#209 Re: Anime

Post by Tkd »

Lijepa stara vremena :lol:
Jokericious

#210 Re: Anime

Post by Jokericious »

Koja je sad razlika izmedju Animea i Mange? :)

Izvinjavam se ako je glupo pitanje strucnjaci. :D
Averus

#211 Re: Anime

Post by Averus »

CollegeGunner wrote:Koja je sad razlika izmedju Animea i Mange? :)

Izvinjavam se ako je glupo pitanje strucnjaci. :D
kol'ko ja znam Anime je animirani film, a Manga je strip :)
Tkd

#212 Re: Anime

Post by Tkd »

Da, s tim da prvo nastane manga strip. Onda valjda neko kupi prava na strip i počne praviti anime. S tim da ima pravo da odulji koliko hoće haha, evo koliko flashback's i fillera u Narutu Shippuden. No, s prave priče ne smije skrenuti u potpunosti,z nači izmišljati stvari.
lajkujMe

#213 Re: Anime

Post by lajkujMe »

Tkd wrote:Da, s tim da prvo nastane manga strip. Onda valjda neko kupi prava na strip i počne praviti anime. S tim da ima pravo da odulji koliko hoće haha, evo koliko flashback's i fillera u Narutu Shippuden. No, s prave priče ne smije skrenuti u potpunosti,z nači izmišljati stvari.
Najgore je sto Stvaraoc mange nema puno toga da kaze u samom animeu.
Jokericious

#214 Re: Anime

Post by Jokericious »

Hvala na odgovoru. :thumbup:
lajkujMe

#215 Re: Anime

Post by lajkujMe »

btw savjet ako hocete da na najbrzi moguci nacin citate mange idite na mangapanda.net ili mangareader mangastream je najaci sto se tice veoma kvalitetnog prijevoda s Japanskog na Engleski ali oni su uvijek 3-4 sata kasnije nego ova prva dva.
Tkd

#216 Re: Anime

Post by Tkd »

Image

Kai zvani Vegeta :D
dragonz

#217 Re: Anime

Post by dragonz »

Mislim da će novi DBZ film biti o Goku-ovom djedu i sl.
Tkd

#218 Re: Anime

Post by Tkd »

Hmm, ići će se tako daleko u prošlost ? :shock:
SaPnA

#219 Re: Anime

Post by SaPnA »

eto ako znate kineski :D
Tkd

#220 Re: Anime

Post by Tkd »

Prejako :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

Čitam komentare i svi vole Vegetino "It's over nine thousand" :lol:
Gandalf

#221 Re: Anime

Post by Gandalf »

Image

Samurai Champloo prekucan, odličan :thumbup: :thumbup:
ice2cube

#222 Re: Anime

Post by ice2cube »

Jedan od mojih omiljenih momenata...

Najbolje sa originalnim zvukom (na japanskom) !

Najezim se kad god gledam :-D
Frtalj_Duše

#223 Re: Anime

Post by Frtalj_Duše »

ice2cube wrote:Jedan od mojih omiljenih momenata...

Najbolje sa originalnim zvukom (na japanskom) !

Najezim se kad god gledam :-D
Za mene je ovaj "most epic":

Još da su pustili ovu pjesmu, bio bi perverzija samo takva:

A ima ih još, ma u stvari, gotovo svaki fight u bleach-u je epic na svoj način, a da ne spominjem muziku koja btw. toliko motiviše čovjeka i kada je najdepresivniji vrati među "žive", barem mene! :mrgreen:
Tkd

#224 Re: Anime

Post by Tkd »

@ice2cube

Predobro. Meni je najbolje bilo pretvaranje Goku-a prvi put u SSJ-a. A ima više borba koji su kul, ali uvijek je protiv Vegete special one.

@Frtalj_Duše

Kul. Dobra muzika. Frend mi uveliko fali taj anime, a ja nikako da se nakanim pogledati ga :lol:
Tkd

#225 Re: Anime

Post by Tkd »

Prejaka epizoda Naruta Shippudena aaaaa. Kako sam se bio naježio haha. Stižu brzo manug, uskoro možemo aBd očekivati par fillera. Kako god, najavili su Tobija next time aBd .

So interesting !
Post Reply