SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Muhamed Đakmić

#201 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3

Post by Muhamed Đakmić »

-LIBERO- wrote:Radikalne stvari i promjene su jedini nacin promjene svega ovoga. Ali cim neko pokusa barem spomenuti nesto tako odmah pocne sudstvo i tuzilastvo je nezavisno, policija je nezavisna..ne smije se niko petljati u sve to bla bla bla.

Znaci, ti sistemi, koji ocito ne funkcionisu kako treba, se moraju mijenjati i to radikalno. Mora se uz te promjene napokon poceti otvarati novi zatvorski kapaciteti itd. itd.

Svi pozivaju na radikalne poteze i promjene, a kada se nesto pocne samo priblizno tome, mnogi od tih odmah pocnu ne, ne, ne to je uplitanje, treba zadrzati nezavisno sudstvo/tuzilasto/policiju.

I onda se vrtimo u zacaranom krugu sa pogodnim ili nesposobnim u vrhovima institucija, i ne samo u vrhovima vec vrlo cesto duboko po vertikali, koje su zapravo osnovno oruzije u odbrani drustva od ovog stanja u kojem se nalazimo.
Ja u promjene više ne vjerujem. Naš problem je puno dublji i kompleksniji i od kriminalaca i od sudske, izvršne i zakonodavne vlasti. I od politike, pozicije i opozicije, nacionalnih i nenacionalnih stranaka. I od OHR-a, Srbije, Hrvatske, Turske, viza, Evropske unije...

Naš problem smo mi, cijeli jedan narod zavaljen na marginu i totalno onemogućen da razluči razliku između dobra i zla. Dobro živimo kakvi smo. Ja sam vjerovao u izbore, više ne vjerujem u njih. Vjerovao sam da će narodu dojaditi, da će ustati, napraviti revoluciju i radikalne promjene koje spominješ. Priželjkivao sam to do par mjeseci unazad. A onda sam zaključio da ovdje promjene nema. Molim Boga da ne dođe do revolucije, samo mi može neka budaletina glavu razbiti. I da otjeramo kompletnu postojeću političku garnituru, koga instalirati? Kako je moguće da te progresivne snage ove zemlje ne dobiše šansu od 1995. na ovamo? One ne postoje u ovom narodu. Ako i postoje, totalno su marginalizirane i narod im ne vjeruje, jer da im se vjeruje, počele bi se neke stvari mijenjati. A ako ih narod ne može prepoznati, čemu onda sve ovo? To je tačno ono što zaslužujemo.

Meni je žao normalnog svijeta, ali bojim se da je danas on manjina. Ne bavimo se svi dilanjem droge, niti se pucamo na svakom ćošku, ali kad vidim koliko se polemizira oko stvari oko kojih ne bi trebalo biti dileme, prosto pomislim da sam rođen na pogrešnom mjestu u pogrešno vrijeme. Najbanalniji primjer, ako kažem da nikad na ispite ne dolazim sa đonovima i ne prepisujem, već se uzdam u svoje znanje, veći je broj onih koji mi kažu da sam budala nego onih koji me podrže. A ovo je kap u moru, morala nigdje nema, a jedina razlika između onih koji sjede gore i ovih dole je to što su oni gore došli u priliku da više grabe i tlače. A garantujem da bi se velika većina naroda ponašala upravo kako se ponašaju svi oni o kojima mi ovdje raspravljamo, samo da imaju priliku.

Tako da, kad vidim koliko je apsurda u ovom društvu, zaista poželim da odem negdje daleko.
bambina78

#202 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3

Post by bambina78 »

Sarajevo1946 wrote:...A garantujem da bi se velika većina naroda ponašala upravo kako se ponašaju svi oni o kojima mi ovdje raspravljamo, samo da imaju priliku.

Tako da, kad vidim koliko je apsurda u ovom društvu, zaista poželim da odem negdje daleko.
Dobar post skroz :thumbup: I ovo je tacno jer svaki narod ima vlast kakvu zasluzuje.
O'zone
Globalni moderator

#203 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3

Post by O'zone »

Sarajevo1946 wrote:
Meni je žao normalnog svijeta, ali bojim se da je danas on manjina. Ne bavimo se svi dilanjem droge, niti se pucamo na svakom ćošku, ali kad vidim koliko se polemizira oko stvari oko kojih ne bi trebalo biti dileme, prosto pomislim da sam rođen na pogrešnom mjestu u pogrešno vrijeme. Najbanalniji primjer, ako kažem da nikad na ispite ne dolazim sa đonovima i ne prepisujem, već se uzdam u svoje znanje, veći je broj onih koji mi kažu da sam budala nego onih koji me podrže. A ovo je kap u moru, morala nigdje nema, a jedina razlika između onih koji sjede gore i ovih dole je to što su oni gore došli u priliku da više grabe i tlače. A garantujem da bi se velika većina naroda ponašala upravo kako se ponašaju svi oni o kojima mi ovdje raspravljamo, samo da imaju priliku.

Samo ću ovaj dio da citiram,da se složim i da ti pokažem veliki :thumbup: a onda odoh nazad u svoju mišiju rupu gdje me nadam se niko neće pronaći :roll:
Melami

#204 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3

Post by Melami »

svasta_svasta wrote:
pirpa wrote:
SARAJKA75 wrote: Tako se to radi u nasoj B fazi...SVI ZA JEDNOG JEDAN ZA SVE

Odrasla sam u B fazi i uvijek je bilo samo jedno pravilo ili si raja ili nisi
I sada sam u istom naselju i neprocjenjivo je popiti kafu sa ekipom koja je zajedno odrastala.

Svi smo izabrali svoje zivotne puteve i jedni druge postujemo ( od sanera do doktora i inzinjera) svi pijemo kafu i svi smo raja iz B faze (PONOSNO KAZEM RAJA IZ B FAZE)
tako se to radi skupi se pet likova iz dvije mahale da zaustave jednog lika iz PM da i ne maltretira tri dana.
cetvorica pucaju ko ofrlje a peti cilja koljeno, nema sta mangupi pravi. :lol:
Sto je najgore ti likovi imaju preko 30 godina.....
Ne kontam zar je ovaj toliko zajeban ? Imam osjecaj da cemo ubzo citati i nastavak.... posto je ovaj na bolovanju :D
Jeste ovaj ko fol nesto opasan al nevjerujem da ce biti nastavak, mislim da je svjestan da moze opet samo on nahebati.
zli_hordas

#205 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3

Post by zli_hordas »

Jel se ovo u Ismetovom durangu sliko.
astrid

#206 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3

Post by astrid »

black wrote:hoce li mu i regres dati ... :mrgreen: ovo je vise vec dno dna..
...sigurno je i regres bio...prije godisnjeg :D
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#207 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3

Post by -LIBERO- »

@Sarajevo1946, u najvecoj mjeri se slazem sa tobom (dobar post :thumbup: ).

Ali koje su nam mogucnosti sta je alternativa?

Pognute glave trpiti, boriti se ili otici...cetvrtoga nema.

I slazem se sa tobom da je u nasem drustvu totalno poremecen sistem vrijednosti, sto je jedan od bitnijih razloga sto smo ovdje gdje jesmo.
poznanik

#208 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3

Post by poznanik »

trambusek88 wrote:Robert Mučišta ponovo u akciji, ovaj put krađa auta

Mučišta je javnosti poznat po većem broju krivičnih djela koja je počinio još kao maloljetnik. Jedno od najtežih je ono od 20. januara 2008. kada je sa vršnjacima Robertom Hrustićem iz Italije i Jetonom Osmanijem iz Peći presreo staricu Ljubicu Đokić - Spasojević u Ulici Azize Šaćirbegović. Nesretnu ženu su polili benzinom i zapalili i ona je od zadobijenih povreda preminula u bolnici Koševo.

Nakon izlaska iz zatvora zbog tog krivičnog djela napao je i opljačkao još tri starice, od kojih je jednu pokušao udaviti.
Pa na koliko godina zatvorske kazne je osuđen ovaj mali kriminalac :?
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#209 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3

Post by Velkoski »

poznanik wrote:

Mučišta je javnosti poznat po većem broju krivičnih djela koja je počinio još kao maloljetnik. Jedno od najtežih je ono od 20. januara 2008. kada je sa vršnjacima Robertom Hrustićem iz Italije i Jetonom Osmanijem iz Peći presreo staricu Ljubicu Đokić - Spasojević u Ulici Azize Šaćirbegović. Nesretnu ženu su polili benzinom i zapalili i ona je od zadobijenih povreda preminula u bolnici Koševo.

Nakon izlaska iz zatvora zbog tog krivičnog djela napao je i opljačkao još tri starice, od kojih je jednu pokušao udaviti.
Pa na koliko godina zatvorske kazne je osuđen ovaj mali kriminalac :?
Pola godine - godinu ?
Hemera

#210 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3

Post by Hemera »

http://www.oslobodjenje.ba/crna-hronika ... denom-jugi

Robert Mučišta (19), rođen u Đakovici, nastanjen u Sarajevu, nakon niza razbojništava koja je počinio nad starijim ženama, preorijentisao se, kako izgleda, na krađe vozila. Uhapšen je u srijedu dva sata iza ponoći u vozilu koje je ukrao sat i po prije toga.

Službenici Jedinice za saobraćaj MUP-a Kantona Sarajevo u Ulici Džemala Bijedića zaustavili su i kontrolisali Yugu (E09-A-080), za čijim upravljačem su zatekli starog poznanika Roberta Mučištu. On im je priznao da je Yugu ukrao te noći u Ulici Semira Frašte, oštetivši ga prilikom krađe.

JAdni Yugo :mrgreen:

Nego,šta rade institucije u ovoj državi kad puštaju da se razna firaunija bez boravišnih dozvola nagomilava po BiH?
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#211 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3

Post by Truba »

danas gledam na semaforu
gdje je onaj smrsko c3

slovenacke registracije
neka zena vozi... krntiju od auta
i lagano kroz crveno prodje a pjesaci s obje strane krenuli
trepnula nije... vozi onako 50-60

tek kad je skoro prosla pozoriste poceli se sa strane uključivati auti
:shock:
onaj lik je ispade na pol crvenog prošao :?
sorted

#212 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3

Post by sorted »

SARAJKA75 wrote:
Mommy's_little_ Monster wrote:
Melami wrote:A ludi su maksimalno, pravio im probleme i oni se dogovorili i zaganjali ga :D

Tako se to radi u nasoj B fazi...SVI ZA JEDNOG JEDAN ZA SVE

Odrasla sam u B fazi i uvijek je bilo samo jedno pravilo ili si raja ili nisi
I sada sam u istom naselju i neprocjenjivo je popiti kafu sa ekipom koja je zajedno odrastala.

Svi smo izabrali svoje zivotne puteve i jedni druge postujemo ( od sanera do doktora i inzinjera) svi pijemo kafu i svi smo raja iz B faze (PONOSNO KAZEM RAJA IZ B FAZE)
Ponosno petorica na jednog, i to s utokama. :roll: Kvalitetna ti "raja", nema sta... :run: :run:
Bullet Tooth Tony

#213 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3

Post by Bullet Tooth Tony »

zli_hordas wrote:Jel se ovo u Ismetovom durangu sliko.
Ovo je durango sad ciji je ...
avalanche168

#214 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3

Post by avalanche168 »

Black swan wrote:danas gledam na semaforu
gdje je onaj smrsko c3

slovenacke registracije
neka zena vozi... krntiju od auta
i lagano kroz crveno prodje a pjesaci s obje strane krenuli
trepnula nije... vozi onako 50-60

tek kad je skoro prosla pozoriste poceli se sa strane uključivati auti
:shock:
onaj lik je ispade na pol crvenog prošao :?
Hahaha, i ja sam jednu slovenku vidio u četvrtak u nekom tamnoplavom autu, ne j*** ona ni semafor ni ništa, na Ćumuriji :D
emko1234

#215 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3

Post by emko1234 »

http://www.oslobodjenje.ba/crna-hronika ... denom-jugi

Robert Mučišta (19), rođen u Đakovici, nastanjen u Sarajevu, nakon niza razbojništava koja je počinio nad starijim ženama, preorijentisao se, kako izgleda, na krađe vozila. Uhapšen je u srijedu dva sata iza ponoći u vozilu koje je ukrao sat i po prije toga.

Službenici Jedinice za saobraćaj MUP-a Kantona Sarajevo u Ulici Džemala Bijedića zaustavili su i kontrolisali Yugu (E09-A-080), za čijim upravljačem su zatekli starog poznanika Roberta Mučištu. On im je priznao da je Yugu ukrao te noći u Ulici Semira Frašte, oštetivši ga prilikom krađe.

pa sto mu ne stave sliku jebem mu umrle? da bog da umro sutra od zutog, kakva je to gamad. pa dje su unuci, djeca, familija od te nane? e bas bi mi hodao po gradu kad bi nekog mog napao takav majmun. pricao bi na prste ostatak zivota.
cuj 19 godina, cime se TO smece ljudsko drogira mater mu jebem.

a ovaj lik sa slike u durangu ne izgleda ko klasicni seljak iz ilijasa sto je prilicno nebicno.
respo

#216 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3

Post by respo »

ne izgleda klasicni iz ilijasa nego klasicni iz rogatice
emko1234

#217 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3

Post by emko1234 »

respo wrote:ne izgleda klasicni iz ilijasa nego klasicni iz rogatice
nemoj zajebavat, moderan je. ocekivao sam kockastiju glavu, kajlu od 3 cola, sineticku DiG majicu, neku bradicu ala gogi iz 7up-a, utoku u prvom kadrru.
iznenadio me, bijela majica s printom, farmerke, normaln sat, nije izbrija, nema air maxica u prvom planu.
jedino ova seljacka tetovaza jebe sliku. al dobro haj, necemo sad cjepidlacit.
samo me zanima jel pusi marlboro filter plus il bijeli davidoff :lol: :lol: :lol: , il je ipak ronhill menthol :lol: :lol:
BadBoy

#218 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3

Post by BadBoy »

Ko'lki je frajer kad mu je Durango mal :D
dottore

#219 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3

Post by dottore »

BadBoy wrote:Ko'lki je frajer kad mu je Durango mal :D
Image
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#220 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3

Post by Velkoski »

Jel' samo meni ova slika čudna ?
pirpa

#221 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3

Post by pirpa »

leet wrote:Jel' samo meni ova slika čudna ?
slikano prije nego je otisao u tvorza.
Don Zivconi

#222 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3

Post by Don Zivconi »

masmavi wrote:Samo mi reci da mu je janjetina dorucak/rucak/vecera... Pa ne raste misic od zraka. :lol:
rastu od puno preparata i malo treninga. Jel mu ovo tetejac u ruci :lol:
pirpa

#223 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3

Post by pirpa »

masmavi wrote:Samo mi reci da mu je janjetina dorucak/rucak/vecera... Pa ne raste misic od zraka. :lol:
rastu od masivni treninga, ado se uvjek bavio sportom prije nego je otisao u zatvor trenirao je box.
a u zatvoru je najaci u ringu i jedan je od najspremniji i najuticajniji ljudi u KPZ.
sve ti je jasno koliko je spreman, kad je otisao sam na alipasino i maltretirao ih tri dana. :lol: :lol: :lol:
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#224 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3

Post by -LIBERO- »

pirpa wrote: rastu od masivni treninga, ado se uvjek bavio sportom prije nego je otisao u zatvor trenirao je box.
a u zatvoru je najaci u ringu i jedan je od najspremniji i najuticajniji ljudi u KPZ.
sve ti je jasno koliko je spreman, kad je otisao sam na alipasino i maltretirao ih tri dana. :lol: :lol: :lol:
E svaka mu cast. Svaka bi ga majka za zeta zelila. Uzor i dika nasega kantona, a i sire.
JThomas

#225 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3

Post by JThomas »

nemoj biti siguran da neke ne bi, sistem vrijednosti se iz temelja mijenja...
Locked