photo wrote:fatality wrote:ja iskreno moram priznat da ne znam sta se tacno desilo, ali citam ovdje samo " momak vozio 100 na sat i prosao kroz crveno". Sudeci po slikama, gdje se vidi da je dan, ne vjerujem da je bas u po bijela dana jurcao kao manijak glavnom dzadom( i to bas onim najuzim dijelom po centru) i pri tome ignorisao crveno. Ja bih prije rekao da je bilo nesta u stilu da je zeleno pocelo blinkati i da je mozda htio stici te je ubrzao. e sad moze biti da ipak nije stigao na vrijeme i da je cura mozda negdje zurila i odma kad joj se upalilo "preletila" preko semafora. Da se razumijemo, ne zelim nikog da branim( i da, da je nekog mog ne bih ovako pricao jer ne bih mogao realno razmisljat), ali jednostavno ne mogu da vjerujem da je moguce na onako uskoj ulici voziti tako brzo i pri tome jos crveno ignorisat, no ako je to slucaj, najbolje auto odvest na pijacu, prodat ga i kupit sebi mjesecnu ...
ovaj komentar je smijesan. dovoljno je da pogledas u kakvom stanju je citroen i sve je jasno i obicnom laiku. ako vozis 60 km/h koliko je u gradu dozvoljeno i hoces da projuris kroz zuto, u tom trenutku se nalazis na pocetku pune linije ispred raskrsnice koja ni na jednoj raskrsnici nije duza od 10-15 metara. pogledaj fotke i bice ti jasno da ni uz pomoc filmskih trikova nisi mogao ubrzati toliko i u tih 10-15 metara dobiti tu snagu kako bi unistio onaj citroen na onaj nacin.
tip je vozio prevelikom brzinom duze vrijeme kako bi ostvario onoliku snagu i na onaj nacin unistio citroen. to je pitanje ciste fizike, udarna sila koja je dobijena tezinom auta x brzina kojom se vozilo krece x vrijeme (duzina puta) te brze voznje (sto duze vozis tezak auto velikom brzinom udarna sila raste geometrijskom progresijom) i rezultat je jedna djevojka u bolnici koja se bori za zivot.
od juce sam poceo obilaziti zmaj u sirokom luku. ako nista drugo, od mene ni njegov otac ni taj mali nadobudni idiot ubica nece dobit marke. bar to mogu uraditi, to je najmanje.
ja ne znam gdje je vas problem. ja pokusavam sebi da objasnim zasto bi neko vozio tako brzo na tom dijelu puta. Ovdje izgleda niko nema da trezveno razmislja. najbitnije je da se momak objesi da se zaobidje cevbdzinica.
sto se mene tice radite sa njim sa hocete i nemojte nikad vise okusiti cevap, ja sam samo ponudio teoriju na osnovu koje je moglo doci do ovoga.
Sta je vasa teorija ? momak vozio mecku, vidio crveno,vidio citroena kako prelazi i onda je pomislio " ej ja imam puno jace auto,odoh se sa 100 km/h zakucat u nju da vidim sta ce biti". Kao sto rekoh, ne kazem da sam upravu, samo nudim moguci scenario. I ko kaze da je 10-15 metara prije semafora odlucio da predje preko "treptuceg " zelenog. Mozda je na 50-100 metara vidio da trepti, ocijenio (kako ishod pokazuje, nazalost pogresno) da moze stici ako ubrza, i eto ti nesrece. Naravno da je on kriv, ali meni je mnogo interesantnije kako je moglo doci do toga, nego to da vise nikad ne jedem cevape u zmaju (iako ih nikad nisam ni jeo ... )
Svugdje su se desavali udesi na glavnoj cesti, ali se ne sjecam da je odavno na ovom dijelu nesta bilo (bas zato jer je usko i jer je vecinom guzva ... )