Lokalni izbori 2012

Post Reply
cyprus

#201 Re: Lokalni izbori 2012

Post by cyprus »

aleksandar veliki 13 wrote:(covjek uspio zaustaviti reviziju borackih invalidnina na cemu su mu borci u BPK izuzetno zahvalni...)
E zbog ovoga mi NIKAD nećemo na zelenu granu... :sad:
muhafuca

#202 Re: Lokalni izbori 2012

Post by muhafuca »

El_comadante wrote:a treba i za manje stranke glasati što da ne. pa napraviti pravi dar mar u OV gdje niko neče imati ni blizu 50% vječnika. naravno da treba izaći i glasati pa taman za liberale ili GDS.
Ako posmatrate zapadne zemlje upravo je u ovome kljuc
kod njih kad jedna stranka sama osvoji preko 30 % glasova
kaze se pomeli su konkurenciju
kod nas sve ispod 40% se smatra losim rezultatom (tj moras sa nekim u
koaliciju = manje tebi samom da krades)

treba sto vise glasati za manje stranke - narocito na lokalnom nivou
pa kad stranke skontaju da se treba dodvoravati biracima da bi bili izabrani
mogu se ocekivati neki pomaci

sada je stanje takvo da se stranke bore za nekih do 20% birackog tjela
jer ostali glasaju po principu "ovi su moji i glasam za njih bez obzira na sve
samo zato sto mrzim one druge"
Trebas bas zasrat da se ljudi okrenu od tebe (al bas ono momacki)

unapred ako se neko pita - nisam clan niti jedne stranke niti bilo koga ja predlazem
svako u svojoj opstini nek se raspita sta koja od alternativni stranaka nudi i po svom nahiodjenu neka glasa

pogotovo ako imas u opstini nezavisnog kandidata za koga znate da je dobar i posten covjek
zasto ne glasati za njega
Adampeace_k

#203 Re: Lokalni izbori 2012

Post by Adampeace_k »

muhafuca wrote:birackog tjela

unapred ako se neko pita
ekavica, jekavica, ijekavica?
muhafuca

#204 Re: Lokalni izbori 2012

Post by muhafuca »

Adampeace_k wrote:

unapred ako se neko pita
jel to najzanimljivije sto si nasao u mom postu ?
Adampeace_k

#205 Re: Lokalni izbori 2012

Post by Adampeace_k »

muhafuca wrote:
Adampeace_k wrote:

unapred ako se neko pita
da
muhafuca

#206 Re: Lokalni izbori 2012

Post by muhafuca »

Adampeace_k wrote:
muhafuca wrote:
Adampeace_k wrote: ekavica, jekavica, ijekavica?
da
a ti si SDA, SDP, HDZ ili SNSD ?
Adampeace_k

#207 Re: Lokalni izbori 2012

Post by Adampeace_k »

muhafuca wrote: a ti si SDA, SDP, HDZ ili SNSD ?
niko. pun mi ih je za sva vremena.
muhafuca

#208 Re: Lokalni izbori 2012

Post by muhafuca »

Adampeace_k wrote:
pa sto onda uopste citas postove na temi politika
i trollas one koji jos imaju nade da se na neki nacin nesto moze
promjeniti - upali sebi TV odvrni do daske , pivu ili sok u ruku
i orilo gorilo
Adampeace_k

#209 Re: Lokalni izbori 2012

Post by Adampeace_k »

muhafuca wrote:
Adampeace_k wrote:
pa sto onda uopste citas postove na temi politika
i trollas one koji jos imaju nade da se na neki nacin nesto moze
promjeniti - upali sebi TV odvrni do daske , pivu ili sok u ruku
i orilo gorilo
Kakvu bolan ti nadu imaš...društvu ćeš najbolje pomoći da naučiš razlikovati ijekavicu i ekavicu, pa se odlučiš za jednu od dvije varijante. Hebo veliku politiku ako to ne znaš.
_Reds_

#210 Re: Lokalni izbori 2012

Post by _Reds_ »

Država wrote:
CaCO3 wrote:vazno je samo ne glasati za SDA i ne bacati glas ponistavajuci listic ili glasajuci za neku minornu stranku, mada je i to bolje nego dati glas za SDA
Nakon 22 godine od prvih izbora u BiH, biti glasač SDA nije uopšte političko opredjeljenje nego dijagnoza...
:thumbup: :thumbup: :thumbup: za oba posta !
Salah ad-Din

#211 Re: Lokalni izbori 2012

Post by Salah ad-Din »

Država wrote: Nakon 22 godine od prvih izbora u BiH, biti glasač SDA nije uopšte političko opredjeljenje nego dijagnoza...
Na ovim sad, općim izborima glasao sam za SDP, sa smješkom sam zaokružio na svim nivoima vlasti SDP, pogledao u one kandidate iz stranke SDA i u sebi pomislio, e neka je i vama došao kraj.
Godinu dana nakon izbora, toliko sam bio zadovoljan svojom "političkom opcijom"(SDP-om), da sam odmah otišao u SDA i zatražio članstvo u Asocijaciji mladih SDA, i tako sebi propisao dijagnozu!
kiky

#212 Re: Lokalni izbori 2012

Post by kiky »

Salah ad-Din wrote:
Država wrote: Nakon 22 godine od prvih izbora u BiH, biti glasač SDA nije uopšte političko opredjeljenje nego dijagnoza...
Na ovim sad, općim izborima glasao sam za SDP, sa smješkom sam zaokružio na svim nivoima vlasti SDP, pogledao u one kandidate iz stranke SDA i u sebi pomislio, e neka je i vama došao kraj.
Godinu dana nakon izbora, toliko sam bio zadovoljan svojom "političkom opcijom"(SDP-om), da sam odmah otišao u SDA i zatražio članstvo u Asocijaciji mladih SDA, i tako sebi propisao dijagnozu!
aaaaaaaaaaaa ....
ti si taj zbog kojeg je sda izgubila prošle izbore ...
ma vidi ti se po avataru da si stara komunjara ...
al bitno je da si sad došao tobe i sve će bit bolje ...
kad odeš sljedeči put u centralu nemoj zaboravit tražit donaciju ...
ma sda to dijeli ko alvu ...
:wink:
Bosnjak333

#213 Re: Lokalni izbori 2012

Post by Bosnjak333 »

Salah ad-Din wrote:
Sad vidim zasto pojedinci kazu da je forum postao leglo SDA-ovaca,pa svi SDP-ovci promijenili dres. :lol: :lol: :lol:
Salah ad-Din

#214 Re: Lokalni izbori 2012

Post by Salah ad-Din »

kiky wrote: aaaaaaaaaaaa ....
Meni to ne treba, hvala Bogu mogu sebi zaraditi, treba mi samo neko ko me neće praviti budalom, ko se neće u moje ime "lizati" sa osobama koje su mi prije 20 godina pobile nekoliko članova porodice.
Moj avatar nema veze sa mojom političkom orijentacijom, i mislim da se totalno glupo raspravljati o ovome, hvala Bogu svi imamo racio, pa svako može shvatiti koja je za njega najbolja politička opcija, ja ovdje ne tvrdim da je SDA idealno rješenje za BIH, ali trenutno je takva situacija da od dva zla treba birati manje, ja smatram da sam pravilno odabrao.
_Reds_

#215 Re: Lokalni izbori 2012

Post by _Reds_ »

Salah ad-Din wrote:
Pitar ne lupaj. U toj prvoj godini na vlasti su bili zajedno i SDA i SDP.

Tako da si ti glasao za SDA, ako si imao prije 2 godine 18 godina.
kiky

#216 Re: Lokalni izbori 2012

Post by kiky »

Salah ad-Din wrote:
kiky wrote: aaaaaaaaaaaa ....
Meni to ne treba, hvala Bogu mogu sebi zaraditi, treba mi samo neko ko me neće praviti budalom, ko se neće u moje ime "lizati" sa osobama koje su mi prije 20 godina pobile nekoliko članova porodice.
Moj avatar nema veze sa mojom političkom orijentacijom, i mislim da se totalno glupo raspravljati o ovome, hvala Bogu svi imamo racio, pa svako može shvatiti koja je za njega najbolja politička opcija, ja ovdje ne tvrdim da je SDA idealno rješenje za BIH, ali trenutno je takva situacija da od dva zla treba birati manje, ja smatram da sam pravilno odabrao.
pa sda ti je odmah poslije rata ušla u koaliciju sa sds-om koji je tada bio još, praktično, u uniformama ...
alija je potpisao dejtonski i ukino republiku, bosansku zastavu, podijelio zemlju a da zato nikad nikog nije pito ...
itd, isl ...
sljedečih 20 godina bi mogli navodit šta ti je ta sda uradila " u ime naroda " a da za to nikad nije od naroda dobila mandat ...
pa te nešto ne kontam ...
ako već imaš tragediju u porodici ... ( nažalost )
Bosnjak333

#217 Re: Lokalni izbori 2012

Post by Bosnjak333 »

_Reds_ wrote:
Salah ad-Din wrote:
Pitar ne lupaj. U toj prvoj godini na vlasti su bili zajedno i SDA i SDP.

Ma i ja kazem,preovladao interes. :lol: :lol:
Tek da vidim iz kakvog ti interesa podrzavas SDP...
_Reds_

#218 Re: Lokalni izbori 2012

Post by _Reds_ »

Bosnjak333 wrote:
Ma i ja kazem,preovladao interes. :lol: :lol:
Tek da vidim iz kakvog ti interesa podrzavas SDP...[/quote]

Cekam da SDA isprazni fotelje pa da uzmem svoju :lol: :lol: :lol: :lol: !

SDP niti volim niti ga mrzim, a SDA hahaah sta reci, kao sto sam rekao đavolja stranka, Dodik je za njih mala maca.
Salah ad-Din

#219 Re: Lokalni izbori 2012

Post by Salah ad-Din »

_Reds_ wrote: Pitar ne lupaj. U toj prvoj godini na vlasti su bili zajedno i SDA i SDP.

Pitar mi kaže :D
Ali je SDP obećao promjene, zbog kojih sam i glasao za njih, i istina dobili smo promjene, ali na gore.
Ma neću da se raspravljam sa vama, čekamo rezultate lokalnih izbora, pa ću onda da čujem vas pristalice SDP-a.

kiky wrote:pa sda ti je odmah poslije rata ušla u koaliciju sa sds-om koji je tada bio još, praktično, u uniformama ...
alija je potpisao dejtonski i ukino republiku, bosansku zastavu, podijelio zemlju a da zato nikad nikog nije pito ...
itd, isl ...
sljedečih 20 godina bi mogli navodit šta ti je ta sda uradila " u ime naroda " a da za to nikad nije od naroda dobila mandat ...
Nebulozno je porediti ono stanje i današnje stanje, tada je to učinjeno da se spriječi ubijanje ljudi, sada se to čini radi novca i drugih interesa pojedinaca.
Zlaja je donio budžet, smjenio vladu, sve bez SDA stranke, mogao je učiniti i da bolje živimo, siguran sam da se SDA ne bi usprotivila, a i ako bi, mogao je to uraditi i mimo nje, kao što je i te odluke donio. Ali ne, lakše je ovce izlevatiti, sve svaliti na SDA. Danas je stanje gore nego prije 3-4 godine, nezaposlenost raste, korupcija raste, kriminal, nismo sigurni u gradu, ali SDP ništa ne poduzima, a znala je poduzeti kada je kadar stranke SDA bio na čelu grada (protesti, kamenovanje i sl.).
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#220 Re: Lokalni izbori 2012

Post by Velkoski »

MOREL KO MENE UVALIT U VLADU MOLIM VASSSS :? :bih: :bih: :?
kiky

#221 Re: Lokalni izbori 2012

Post by kiky »

kiky wrote:pa sda ti je odmah poslije rata ušla u koaliciju sa sds-om koji je tada bio još, praktično, u uniformama ...
itd, isl ...
Nebulozno je porediti ono stanje i današnje stanje, tada je to učinjeno da se spriječi ubijanje ljudi, sada se to čini radi novca i drugih interesa pojedinaca.
Zlaja je donio budžet, smjenio vladu, sve bez SDA stranke, mogao je učiniti i da bolje živimo, siguran sam da se SDA ne bi usprotivila, a i ako bi, mogao je to uraditi i mimo nje, kao što je i te odluke donio. Ali ne, lakše je ovce izlevatiti, sve svaliti na SDA. Danas je stanje gore nego prije 3-4 godine, nezaposlenost raste, korupcija raste, kriminal, nismo sigurni u gradu, ali SDP ništa ne poduzima, a znala je poduzeti kada je kadar stranke SDA bio na čelu grada (protesti, kamenovanje i sl.).[/quote]

pa neznam dali je nebulozno ili nije uči u koaliciju sa sds-om a leševi po bosni se praktično nisu ni ohladili ...
ah da ...
i hdz je bio tu a oko mostara se još pušilo od pucnjave ...
ah pa da ...
pa oni su ušli u koaliciju i prije rata i to držeči se za ruke ...
jest, jest ...
sad, nakon toliko godina to je puno teže ...
zločesti sdp ...
:sad:
Bosnjak333

#222 Re: Lokalni izbori 2012

Post by Bosnjak333 »

leet wrote:MOREL KO MENE UVALIT U VLADU MOLIM VASSSS :? :bih: :bih: :?
Moras otici u centralu ili u asocijaciju mladih :) .
_Reds_

#223 Re: Lokalni izbori 2012

Post by _Reds_ »

leet wrote:MOREL KO MENE UVALIT U VLADU MOLIM VASSSS :? :bih: :bih: :?
More kad HZ budu na vlasti :D
convict

#224 Re: Lokalni izbori 2012

Post by convict »

Na opštim izborima se glas malim strankama možda i može smatrati bačenim, ali ne i na lokalnim. Na lokalnim izborima za ulazak u OV treba max. 1.000 glasova, što može manje-više svako da pokupi, tako da su i na prošlim lokalnim u neka OV ušli NS, BOSS, SDU, BPS, penzioneri, RzB, Stranka mladih, što automatski velike tjera na više dijaloga, kompromisa itd.
kiky

#225 Re: Lokalni izbori 2012

Post by kiky »

convict wrote:Na opštim izborima se glas malim strankama možda i može smatrati bačenim, ali ne i na lokalnim. Na lokalnim izborima za ulazak u OV treba max. 1.000 glasova, što može manje-više svako da pokupi, tako da su i na prošlim lokalnim u neka OV ušli NS, BOSS, SDU, BPS, penzioneri, RzB, Stranka mladih, što automatski velike tjera na više dijaloga, kompromisa itd.
konačno lijep post ...
apsolutno se slažem ...
:thumbup:
Post Reply