SDA-All about

Post Reply
palermo

#19976 Re: SDA-All about

Post by palermo »

ultima_palabra wrote:Te opcije su se već pokazale kao neprincipijelne i slabe. Fahro začudo jedini razmišlja dugoročno.

SDA nema odgovor ni na jedno pitanje koje ovaj mandat postavlja... za 3 godine će nezadovoljstvo biti toliko da će ljudi tražiti samo one koji će se najradikalnije obračunati sa SDA. SDP i DF su pokazali da nisu takvi.
Pa ako narod bude tražio Fahru da to uradi, onda ovaj narod nije ni zaslužio ništa bolje. Naravno, to bi imalo i svoju cijenu, samo je pitanje da li bi cijena bila raspad države ili ulazak u haos koji se ne može kontrolirati. Ja bih ipak tipovao na ovo prvo....ali ko zna...

I, molim te, nemoj me optužiti sada da izjednačavam SDA sa državom :mrgreen:.....
ultima_palabra

#19977 Re: SDA-All about

Post by ultima_palabra »

palermo wrote:
ultima_palabra wrote:Te opcije su se već pokazale kao neprincipijelne i slabe. Fahro začudo jedini razmišlja dugoročno.

SDA nema odgovor ni na jedno pitanje koje ovaj mandat postavlja... za 3 godine će nezadovoljstvo biti toliko da će ljudi tražiti samo one koji će se najradikalnije obračunati sa SDA. SDP i DF su pokazali da nisu takvi.
Pa ako narod bude tražio Fahru da to uradi, onda ovaj narod nije ni zaslužio ništa bolje. Naravno, to bi imalo i svoju cijenu, samo je pitanje da li bi cijena bila raspad države ili ulazak u haos koji se ne može kontrolirati. Ja bih ipak tipovao na ovo prvo....ali ko zna...

I, molim te, nemoj me optužiti sada da izjednačavam SDA sa državom :mrgreen:.....
Ne znam šta će se desiti, ali to je po meni izgledan razvoj događaja. Ako se SDA toliko boji tog scenarija, onda imaju priliku da nešto urade do 2018. I Hitler je zajahao nakon dugogodišnje krize, beznađa i besperspektivnosti... ljudi mislili da ne može gore.
palermo

#19978 Re: SDA-All about

Post by palermo »

ultima_palabra wrote: Ne znam šta će se desiti, ali to je po meni izgledan razvoj događaja. Ako se SDA toliko boji tog scenarija, onda imaju priliku da nešto urade do 2018. I Hitler je zajahao nakon dugogodišnje krize, beznađa i besperspektivnosti... ljudi mislili da ne može gore.
Ne znam zašto bi se SDA bojala, vrhuška bi već umakla u Tursku i gdje već, značajan dio SDA-ovog aparata bi se samo prešaltao, i vjerovatno bi samo pojedinci bili žrtveni jarci.

Ja mislim da je narod onaj koji bi se trebao najviše bojati ovog scenarija. I zato je sa moje tačke gledišta apsolutno neodgovoran potez ovo što Komšić i DF sada rade.Oni su mogli biti, ne nosilac promjene, ali onaj koji gura, što bi se novogovorom reklo :mrgreen: mogli su biti agent promjene

By the way,nisam ja toliki pesimista, ne vjerujem u Fahru na vlasti (kada kažem na vlasti, onda mislim ono baš na vlasti, kao prvog i jedinog)
ultima_palabra

#19979 Re: SDA-All about

Post by ultima_palabra »

Narod više nema šta izgubiti, to ne vide samo oni koji su operisani od realnosti.

Nerealno je očekivati bilo kakve suštinske promjene od SDA... možda nešto deklarativno na državnom nivou, pod pritiskom stranaca. Tamo gdje je prava lova, status quo ostaje.
vivaldi

#19980 Re: SDA-All about

Post by vivaldi »

nit sda moze sta uciniti, a nit fahro moze neko veliko zlo napraviti..

sad treba samo malo namaknut kesha da se malo rasporedi rocnost rata i nastavlja se po starom
palermo

#19981 Re: SDA-All about

Post by palermo »

ultima_palabra wrote:Narod više nema šta izgubiti, to ne vide samo oni koji su operisani od realnosti.

Nerealno je očekivati bilo kakve suštinske promjene od SDA... možda nešto deklarativno na državnom nivou, pod pritiskom stranaca. Tamo gdje je prava lova, status quo ostaje.
Pa ako je tako onda ništa, bit će šta biti mora. Ja jedino ne želim učestvovati u promjenama koje nam Fahro donosi.
biske

#19982 Re: SDA-All about

Post by biske »

Sunovrat ezdea slijedi kao posljedica kratkovidnosti lidera. Prvo su "privatizovali" sve institucije i firme koje su mogli, a sada je na djelu i privatizacija stranke. Broj sisara, kao i njihov pojedinacni kapacitet isisavanja budzeta, konstantno raste, a love je sve manje.
vivaldi

#19983 Re: SDA-All about

Post by vivaldi »

biske wrote:a love je sve manje
a samim tim se od alternative ocekuje carobnjastvo koje jelte ne postoji
pumica

#19984 Re: SDA-All about

Post by pumica »

palermo wrote:
tvsabina wrote:
Kada bi postojala opcija da on u saradnji sa crnim đavolom sruši SDA i izbaci je iz sistema (on igra igru istu kao i oni , predobro se oni poznaju , ista škola devastacije ) to bih podržala od srca, jer predugo hranim nepravedni SDA sistem kao dio zajednice. Nemam više snage , želim da ih smijeni bilo ko PA MAKAR I FARAON.
Dakle podržala bi svaku Faraonovu vladu koja bi politički uništila SDA a ODMAH nakon toga bi rušila Faraona. Odmah.
Jer on je još gori...on je klasični autokrat željan svega....njega dovesti na vlast samo strateški a onda ga se brže bolje riješiti što prije
....iako bih ovo podržala NIKADA ne bih glasala za njega....
Aki drugarice draga, vjerujem da ti ne moram ja govoriti koliko je neozbiljno ovo što si napisala. Neozbiljno zato što stvari nikako ne mogu ići tim tokom.

Fahro ne bi sišao sa vlasti mirnim putem....to što ovdje neki priželjkuju je u najmanju ruku igranje sa vatrom. Rekao bih opasno igranje sa vatrom.
Fahraon je katastrofalno losa opcija i pogotovo jer je nemoguce boldirano, ja bih glasala cak i za SDA ako je to jedina opcija koja bi sprijecila dolazak tog zlotvora na vlast.
biske

#19985 Re: SDA-All about

Post by biske »

vivaldi wrote:
biske wrote:a love je sve manje
a samim tim se od alternative ocekuje carobnjastvo koje jelte ne postoji
Pa sad. Moglo bi se nesto sitno odvojiti nekim rezanjima ali to je kratkorocno. Dugorocno, trebalo bi malo nogama nasutat recimo centralnu banku. Onaj jad od guvernera se hvali u medijima sa nekoliko desetina miliona profita za ulozene milijarde. I sad trebamo ocekivati da neki Svabo ulozi svoje pare ovdje, a vlastita nam centralna banka ide na siguricu u nekakvim fondovima sa minimalnim rizikom.
Nama je najveca mana i rak rana neprovodjenje propisa, kakvi god da su. To je pocetak i kraj cvora koji bi alternativa trebala raspetljati.
vivaldi

#19986 Re: SDA-All about

Post by vivaldi »

biske wrote:Pa sad. Moglo bi se nesto sitno odvojiti nekim rezanjima ali to je kratkorocno. Dugorocno, trebalo bi malo nogama nasutat recimo centralnu banku. Onaj jad od guvernera se hvali u medijima sa nekoliko desetina miliona profita za ulozene milijarde. I sad trebamo ocekivati da neki Svabo ulozi svoje pare ovdje, a vlastita nam centralna banka ide na siguricu u nekakvim fondovima sa minimalnim rizikom. Nama je najveca mana i rak rana neprovodjenje propisa, kakvi god da su. To je pocetak i kraj cvora koji bi alternativa trebala raspetljati.
pa mmf sad trazi da se cak poveca obavezna rezerva banaka, sto bi samo jos vise smanjilo kolicinu para u opticaju.

svaka banka ide na siguricu, a pogotovo u ovako krhkoj ekonomiji. zamisli da se desi jos 1-2 slucaja bobar banke ili neka druga polupanicna situacija pa da narod navali u banke ko u grckoj gdje su za samo tri mjeseca povuklli 80-90 milijardi maraka...

i sprovodjenje propisa je teorijski sasvim logicno, ali se to u teoriji cesto kosi sa socijalnim mirom sto onda moze biti bure baruta.
biske

#19987 Re: SDA-All about

Post by biske »

ememef, "karensi bord" i kupovina socijalnog mira su nas i doveli tu gdje jesmo. Naravno, uz pratecu pljacku gdje je ko sta stigao.
Vidi jos jednu stvar, komercijalne banke su kod nas obicni lihvari gasijevskog tipa. Ne mozes razvijati trzisnu ekonomiju koja kod nas postoji deklarativno, tamo gdje ne mozes dobiti kapital na osnovu pravo dobrog biznis plana i uz ucesce banke u riziku.
Itd.
razonoda

#19988 Re: SDA-All about

Post by razonoda »

ultima_palabra wrote:Narod više nema šta izgubiti, to ne vide samo oni koji su operisani od realnosti.

:) Nista pritisak stranaca-----treba Bosna da zaposli STRANCA , da mu platu i DA TAJ VODI DRZAVU.

Definitivno Bosnjaci --- ne znaju --ponavljam - ne znaju voditi DRZAVU, jednostavno ne ide im od ruke.
Dokle mislite cekati. Odose vam djeca vani , a isti ''uhljup'' sjedi u predsjednistvu.
biske

#19989 Re: SDA-All about

Post by biske »

razonoda wrote:

:) Nista pritisak stranaca-----treba Bosna da zaposli STRANCA , da mu platu i DA TAJ VODI DRZAVU.

Definitivno Bosnjaci --- ne znaju --ponavljam - ne znaju voditi DRZAVU, jednostavno ne ide im od ruke.
Dokle mislite cekati. Odose vam djeca vani , a isti ''uhljup'' sjedi u predsjednistvu.
Pikajul se ovi domaci stranci sa putovnicom?
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#19990 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

upravo tako :thumbup: od ovih se može očekivati samo šupljiranje tamo gdje se promjene dešavaju na apstraktnom nivou, dok tamo gdje je real life (entiteti i kantoni) možete zaboraviti na bilo kakve promjene modusa operandi jednostavno jer bilo kakva promjena znači samouništenje kriminalne hobotnice koja parazitira na ostacima nekadašnjeg sistema javnog vlasništva, u ratu, neustavno , pretvorenog u državno odlukom tadašnje vlade RBiH i dvije paradržavne tvorevine.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#19991 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

Parlament Slovenije usvojio je Zakon o provedbi presude Evropskog suda u Strazburu u predmetu Ališić i drugi, saopćilo je Udruženje za zaštitu deviznih štediša u Bosni i Hercegovini.

Prema ovom zakonu štediše u Federaciji Bosne i Hercegovine čija su devizna sredstva s računa Ljubljanske banke, prema Zakonu o potraživanju građana u postupku privatizacije u FBiH prenijeta na Jedinstvene računa građana, bez obzira što nisu utrošena niti su mogla biti korištena u postupku privatizacije, neće moći dobiti svoj novac nazad, navode iz tog udruženja, prenosi Fena.
samo SDA u jedinstvu je snaga jer SDA strućnjaci znaju :run:
eifel

#19992 Re: SDA-All about

Post by eifel »

Gdje se legu svi oni njihovi ministri?
Innovation

#19993 Re: SDA-All about

Post by Innovation »

Gdje i ti. :oops:
Banksy

#19994 Re: SDA-All about

Post by Banksy »

palermo wrote:
Banksy wrote:
Nego, vidim uvijek te štrecne kad neko spomene mogućnost da SDA sleti s vlasti, što li ... :mrgreen:
wrong, uvijek me štrecne pomisao da Fahro može doći na vlast....jednostavno nije moj cup of tea.....ono baš....recimo, biti protiv Fahre je za mene, stvar osnovne ljudske pristojnosti

A štrecne mi i pomisao da postoje ljudi koji bi ga podržali u njegovom pohodu na vlast....al eto, njihov, tj. vaš odabir.....

Mislim, o ovome smo pričali, barem znam da sam ja pisao, i prije izbora. I zbog ove koalicije koju si ti i još neki priželjkivali i nisam glasao za DF.
Pa si tako bio primoran glasati za Bakira Izetbegovića ... :mrgreen:

Sad listam šta si pisao ... Malo sam korigirala tvoje postove da bi dobili pravi smisao, ne zamjeri.
palermo wrote:
Hraniti (s SDA) zvijer u nadi da ćeš je poslije moći ukrotiti......rekao bih da je to prilično uzaludna nada..

može doći na vlast samo uz pomoć tzv. ljevičarskih opcija....doduše nije da istorija ne poznaje te koalicije, jedino što istorija ne poznaje je sretan završetak (po narod) u slučaju takvih koalicija (s SDA)

to što ovdje neki priželjkuju je u najmanju ruku igranje sa vatrom. Rekao bih opasno igranje sa vatrom (s SDA)

Ja mislim da je narod onaj koji bi se trebao najviše bojati ovog scenarija (s SDA)

A štrecne mi i pomisao da postoje ljudi koji bi podržali ( SDA) u njegovom pohodu na vlast

Pa ako narod bude tražio ( SDA) da to uradi, onda ovaj narod nije ni zaslužio ništa bolje.
Vidiš kako je sad bolje.

Sveti cilj i prvi zadatak onoga koji iskreno želi dobro ovoj zemlji i ovom narodu je skidanje bijedne, kriminalne, retrogradne, primitvne SDA bande s vlasti i svako ko se odvaži na takav poduhvat, ima moju potporu i moj glas.
JThomas

#19995 Re: SDA-All about

Post by JThomas »

pa fahru je do zvijeri nahranio upravo bakir, niko drugi.
GoldenSpoon

#19996 Re: SDA-All about

Post by GoldenSpoon »

sva ova desavanja sa dodikom mirisu na neko skretanje teme sa problema u FBiH, mozda mu je don neonko obecao ulazak u vladu FBiH pa mozda i na drzavnom nivou
palermo

#19997 Re: SDA-All about

Post by palermo »

Banksy wrote: Pa si tako bio primoran glasati za Bakira Izetbegovića ... :mrgreen:

Sad listam šta si pisao ... Malo sam korigirala tvoje postove da bi dobili pravi smisao, ne zamjeri.
palermo wrote:
Hraniti (s SDA) zvijer u nadi da ćeš je poslije moći ukrotiti......rekao bih da je to prilično uzaludna nada..

može doći na vlast samo uz pomoć tzv. ljevičarskih opcija....doduše nije da istorija ne poznaje te koalicije, jedino što istorija ne poznaje je sretan završetak (po narod) u slučaju takvih koalicija (s SDA)

to što ovdje neki priželjkuju je u najmanju ruku igranje sa vatrom. Rekao bih opasno igranje sa vatrom (s SDA)

Ja mislim da je narod onaj koji bi se trebao najviše bojati ovog scenarija (s SDA)

A štrecne mi i pomisao da postoje ljudi koji bi podržali ( SDA) u njegovom pohodu na vlast

Pa ako narod bude tražio ( SDA) da to uradi, onda ovaj narod nije ni zaslužio ništa bolje.
Vidiš kako je sad bolje.

Sveti cilj i prvi zadatak onoga koji iskreno želi dobro ovoj zemlji i ovom narodu je skidanje bijedne, kriminalne, retrogradne, primitvne SDA bande s vlasti i svako ko se odvaži na takav poduhvat, ima moju potporu i moj glas.
Pa da za Bakira sam glasao (ne doduše za SDA, ali bih sada nakon svega ovog što se dešava vjerovatno stavio kravatu i otišao da glasam za SDA).

A ovo ostalo, ok, tvoj stav, rekao bih da glede ovoga nismo istomišljenici. U pohodu koji bude vodio Fahro, bez mene, molit ću lijepo.
vivaldi

#19998 Re: SDA-All about

Post by vivaldi »

biske wrote:ememef, "karensi bord" i kupovina socijalnog mira su nas i doveli tu gdje jesmo. Naravno, uz pratecu pljacku gdje je ko sta stigao.
Vidi jos jednu stvar, komercijalne banke su kod nas obicni lihvari gasijevskog tipa. Ne mozes razvijati trzisnu ekonomiju koja kod nas postoji deklarativno, tamo gdje ne mozes dobiti kapital na osnovu pravo dobrog biznis plana i uz ucesce banke u riziku.
Itd.
pa jesu banke lihvari, i to si u pravu, ali i logicno je da se ne mozemo mjeriti sa razvijenim i stabilnim zemljama i da su kamate vece sto je veca nestabilnost.

a opet, mi smo toliko beznacajno trziste da me zapravo i cudi da su mnoge banke jos uvijek ovde. pa godisnja dobit cijelog bankarskog sektora, a imamo sigurno 20-ak banaka, je presmjesnih 150 miliona maraka ili malo vise. pa to je goli kurac.
ušće

#19999 Re: SDA-All about

Post by ušće »

Ja imam jedno pitanje za sve ove pljuvače po SDA stranci ....

-Kakav je profil glasača SDA stranke u BiH i koliki broj je takvih ,kako i gdje su geografski raspoređeni U BiH

Molio BiH vas za približno tačne podatke ako je moguće...
fosna2014

#20000 Re: SDA-All about

Post by fosna2014 »

ušće wrote:Ja imam jedno pitanje za sve ove pljuvače po SDA stranci ....

-Kakav je profil glasača SDA stranke u BiH i koliki broj je takvih ,kako i gdje su geografski raspoređeni U BiH

Molio BiH vas za približno tačne podatke ako je moguće...
Sto pitas samo pljuvace? Pitaj i ove koji se zalazu za SDA. Oni ce ti znati bolje reci.
Post Reply