Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
mirza2811 wrote:Evo mene opet sa problemima . Nakon vise od mjesec dana rada bez problema, BMW se opet gasi u toku voznje. Na dijagnostici ocitalo greske:
4121 DDE Main Relay is Switching too Late or too Early
46E3 Control Unit Internal Error 5
4222 Glow Plug Cyl 2 – Activation Interrupted
4232 Glow Plug Cyl 3 – Activation Interrupted
Za ovu prvu pretpostavljam to je onaj plavi relej kod dde. A ova druga, zna li iko otprilike sta je u pitanju ?
Koja ti je godina anđeo s greškom?!
2003 god, 2.0 dizel 85 kw , facelift verzija..
p.s. ne znam sad , dal ovaj motor ide kao 1.8 il 2.0d, uglavnom 85kw
@basicm hoce vala , zao mi ga i prodat kad skontam koliko sam dao para na njega..
Sve bi covjek lakše podnio, kad bi naletio na strucnog i cestitog insana od majstora, koji ce otkloniti kvar a da te ne voza tamo vamo, sa izjavama, moze biti ovo, moze biti ono itd...
Sve bi covjek lakše podnio, kad bi naletio na strucnog i cestitog insana od majstora, koji ce otkloniti kvar a da te ne voza tamo vamo, sa izjavama, moze biti ovo, moze biti ono itd...
kvarove ovakve prirode je lako otkloniti,ali ih je jako tesko pronaci,pogotovo na novijim autima s milion zica...ne pomaze ti bas puno da si cestit i strucan... s 2-3 auta sam imao takve probleme,trebalo mi je 12h da nadjem zicu puknutu u instalaciji koja se drzi na izolaciji. i sta cu naplatit 5 maraka sto sam je prestiklao?
takvi poslovi sto dalje od mene ...sic...sic...
kvarove ovakve prirode je lako otkloniti,ali ih je jako tesko pronaci,pogotovo na novijim autima s milion zica...ne pomaze ti bas puno da si cestit i strucan... s 2-3 auta sam imao takve probleme,trebalo mi je 12h da nadjem zicu puknutu u instalaciji koja se drzi na izolaciji. i sta cu naplatit 5 maraka sto sam je prestiklao?
takvi poslovi sto dalje od mene ...sic...sic...
Donekle te razumijem, ali isto tako tvoj rad i trud treba cijeniti, bez obzira sto je trebalo samo prestiklati, poenta je da si ti našao kvar. Zbog toga si mogao komotno naplatiti i više, ne moze ti niko ništa prigovoriti.
DIJAGNOZA: Puknut senzor apsolutnog pritiska, neko ga lijepio prije mene, očistili egr ventil i auto radi ko sahat. Ono što moram zamjeniti je taj senzor i naći polovan original egr venti.
konektovan wrote:
Donekle te razumijem, ali isto tako tvoj rad i trud treba cijeniti, bez obzira sto je trebalo samo prestiklati, poenta je da si ti našao kvar. Zbog toga si mogao komotno naplatiti i više, ne moze ti niko ništa prigovoriti.
niko to nece da plati,jer se to desava na truljama ...sat rada je 30 maraka x12h...bil ti platio za puknutu zicu?
konektovan wrote:
niko to nece da plati,jer se to desava na truljama ...sat rada je 30 maraka x12h...bil ti platio za puknutu zicu?
Malo spusti satnicu,platio bi, kad znas da je popravljeno .
konektovan wrote:
Ma ne tteba covjeku satisfakcija biti samo novac, iako je potreban, nek bude i dobro uradjen posao, i pomoć nekome...da ga se riješi noćnih mora..
pa eto prijavi se u neku humanitarnu organizaciju,pa pomazi,gledaj u sunce i zivi od toga...ja sam 4 godine zivota humanitarisao,dosta mi je ...mnogima pomogao pa me pljuju ,samo treba derat po usima i bit đubre,takvi najbolje prolaze.
konektovan wrote:
Ma ne tteba covjeku satisfakcija biti samo novac, iako je potreban, nek bude i dobro uradjen posao, i pomoć nekome...da ga se riješi noćnih mora..
pa eto prijavi se u neku humanitarnu organizaciju,pa pomazi,gledaj u sunce i zivi od toga...ja sam 4 godine zivota humanitarisao,dosta mi je ...mnogima pomogao pa me pljuju ,samo treba derat po usima i bit đubre,takvi najbolje prolaze.
Nisam mislio da dzaba radiš, pogresno si me shvatio. Cim ima love da vozi, trebalo bi da ima i da plati kad mu se pošteno uradi posao.
konektovan wrote:
Nisam mislio da dzaba radiš, pogresno si me shvatio. Cim ima love da vozi, trebalo bi da ima i da plati kad mu se pošteno uradi posao.
meni je davno jedan ''jaran'' koji ima da plati svasta ,odredjivao koliko mi je dosta za neki rad i pitao mozes li ti ista jaranski dzaba uradit,naravno poslao sam ga tamo odakle je ispao...i takvo misljenje imam prema takvim govnarima,a vecina je manje vise takva...
konektovan wrote:
meni je davno jedan ''jaran'' koji ima da plati svasta ,odredjivao koliko mi je dosta za neki rad i pitao mozes li ti ista jaranski dzaba uradit,naravno poslao sam ga tamo odakle je ispao...i takvo misljenje imam prema takvim govnarima,a vecina je manje vise takva...
To nije u redu svakako, nisam ni mislio da treba musterija da dodje i sam odredi cijenu necijeg posla.
konektovan wrote:
To nije u redu svakako, nisam ni mislio da treba musterija da dodje i sam odredi cijenu necijeg posla.
bilo ih je par,ja samo sutim i pustim da vidim dokle ide bezobrazluk...nema granica...sve dok sutis jasu, onda kad dreknes,najgori si supak,picka,smrad....
jbg treba cjeniti i intelektualni rad, ja bih taj problem od 5KM rjesavao mozda 5 godina i ne bih skontao.
ja npr svoj posao koji traje sa pripremom i svim 3 minute naplatim 30KM, jer evo sad svi ovdje sa foruma da se izredate ne znam bih li nasao dvojicu da ce to uraditi
konektovan wrote:
bilo ih je par,ja samo sutim i pustim da vidim dokle ide bezobrazluk...nema granica...sve dok sutis jasu, onda kad dreknes,najgori si supak,picka,smrad....
jesi li u bosni ili nisi
das prst hoce ruku, sto puta valjas jednom ne valjas nikad nisi valjao.
svako ko cijeni svoj rad cijeni i tudji,jedino neradnici koji ne rade nista a primaju platu,eh oni ne cjene nista,a papcima je sve skupo,skup majstor,skup moler,vodoinstalater,tesar,keramicar(nece da plate fugiranje)...skup elektricar i onda se cudi kad busilicom prekine kablove,citaj povuceni dijagonalno
tako i za auta,jebes ti jeftino ako te negdje ostavi na putu.
nepass1 wrote:jbg treba cjeniti i intelektualni rad,
u tome je problem ovdje najveci..gdje ce mi za 20 minuta uzet stoju eeeej,onda nadje nekog mrljavca koji mu mrljavi cijeli dan i zajebe usput 2 stvari...al to je ok.
ne placas ti samo trenutni rad vec 20 godina iskustva...boli te q jesam li ja za 20 minuta uradio nesto sto ce neko raditi 3 sata,posao kosta toliko i zdravo.
Najgore je što jednom spustiš cijenu il daš džaba, to automatski postaje nova cijena
Kad nekad poslije naplatiš koliko stvarno košta, priča da si ga zavalio