Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
Baton_Ilirski

#19976 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Baton_Ilirski »

homega wrote:
Zakonom o političkim strankama, prema kojem sud u BiH registrira političke organizacije, nije predviđeno spajanje dvije ili više političke organizacije. Zakon je nedvosmislen - "Političku organizaciju može osnovati najmanje 50 punoljetnih građana", što znači da bi obje vaše stranke trebale biti "ugašene", a članovi obje stranke, sada bi bili ravnopravni osnivači te nove stranke.
To znaci da nestaje NS jel? Nemojte molim vas pa ko ce da radi konkretne stvari na politickoj sceni ove zemlje, ko ce preuzimati odgovornost? :roll:
weredsf

#19977 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by weredsf »

Ljudi skacu iz svemira a vi nagovarate NS da se udruzi sa Liberalima..wtf???
biske

#19978 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by biske »

Baton_Ilirski wrote:
homega wrote:
Zakonom o političkim strankama, prema kojem sud u BiH registrira političke organizacije, nije predviđeno spajanje dvije ili više političke organizacije. Zakon je nedvosmislen - "Političku organizaciju može osnovati najmanje 50 punoljetnih građana", što znači da bi obje vaše stranke trebale biti "ugašene", a članovi obje stranke, sada bi bili ravnopravni osnivači te nove stranke.
To znaci da nestaje NS jel? Nemojte molim vas pa ko ce da radi konkretne stvari na politickoj sceni ove zemlje, ko ce preuzimati odgovornost? :roll:
SDU, LDS, zaBiH, ma ima ih... :lol:
homega

#19979 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by homega »

biske wrote:Ne, to nije jedina varijanta. LDS je ugasio Tunjinu stranku LBO, a pravni su (na)sljednici bivse Liberalne stranke. Ovo znam jer sam bio na tom Kongresu ujedinjena. Dakle, postoji finta da se jedan subjekat ukrupni a drugi ukine.
MBO. Nema sličnosti u ovom što si ti napisao sa idejom ujedinjenja dvije stranke, od kojih bi jedna nastavila sa aktivnostima, a druga bila ugašena. Zakon ne predviđa ujedinjenje dvije političke organizacije, tamo je napisana odredba kojom političku organizaciju osniva najmanje 50 punoljetnih građana. Dakle, novu političku stranku ne mogu osnovati dvije "stare" stranke, o tome pišem.
Corto Maltese

#19980 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Corto Maltese »

Paranoid wrote:
Innovation wrote:
DF odgovara Našoj stranci: BiH nije od Marijin Dvora do Kozije Ćuprije
http://www.klix.ba/vijesti/bih/df-odgov ... /141123087
Ovo je bilo ispod pojasa... :izet:
U međuvremenu:
DF BPK odgovara DF Sarajevo: "BiH nije od Marijin Dvora do Kozije Ćuprije"
http://www.avaz.ba/clanak/148180/demokr ... -koaliciji
Baton_Ilirski

#19981 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Baton_Ilirski »

weredsf wrote:Ljudi skacu iz svemira a vi nagovarate NS da se udruzi sa Liberalima..wtf???
Evo citam i sam ne vjerujem, sto ne bi i stranku Ibre Spahica kako se ono zvala DGS SGD GDS nesto oko gradjana ujedinili, bila je i ona Riletova bivsa ekoloska neka, stranka kokuza i komunisticka partija, pa da vas fino imamo sve na jednom mjestu evo vam i ime GLP (gradjansko liberalna partija) gradjansko- od Ibre, liberalna-od NS i LDS a ovo partija od jedne jedine Komunisticke, i sve na mjestu, a blago nama sa takvom naprednom i ultra modernom strankom na temeljima liberalizma i komunizma, to ima da cvjeta sve, ali odgovornost nikako nemojte dok ne uzmete 51 % glasova ali ne u SA vec i u Buzimu i Banovicima, na svim mogucim nivoima, nista labavo, samo principijelno :-)
biske

#19982 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by biske »

homega wrote:
biske wrote:Ne, to nije jedina varijanta. LDS je ugasio Tunjinu stranku LBO, a pravni su (na)sljednici bivse Liberalne stranke. Ovo znam jer sam bio na tom Kongresu ujedinjena. Dakle, postoji finta da se jedan subjekat ukrupni a drugi ukine.
MBO. Nema sličnosti u ovom što si ti napisao sa idejom ujedinjenja dvije stranke, od kojih bi jedna nastavila sa aktivnostima, a druga bila ugašena. Zakon ne predviđa ujedinjenje dvije političke organizacije, tamo je napisana odredba kojom političku organizaciju osniva najmanje 50 punoljetnih građana. Dakle, novu političku stranku ne mogu osnovati dvije "stare" stranke, o tome pišem.
Pod jedan, Tunjo je MBO preimonovao u LBO, nekad.
Pod dva, na kongresima stranke mogu mijenjati ime, sjediste, predsjednika, itd. Na ovom o kojem pricam su delegati obje stranke donijeli odluku da se jedna gasi, a da druga nastavlja s radom. Dakle, nije bila potpuno nova stranka - u tome je caka.
Baton_Ilirski

#19983 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Baton_Ilirski »

biske wrote: Pod jedan, Tunjo je MBO preimonovao u LBO, nekad.
Pod dva, na kongresima stranke mogu mijenjati ime, sjediste, predsjednika, itd. Na ovom o kojem pricam su delegati obje stranke donijeli odluku da se jedna gasi, a da druga nastavlja s radom. Dakle, nije bila potpuno nova stranka - u tome je caka.
I taj Tunjo je politicki nedorecen ostao na kraju
biske

#19984 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by biske »

Baton_Ilirski wrote:
biske wrote: Pod jedan, Tunjo je MBO preimonovao u LBO, nekad.
I taj Tunjo je politicki nedorecen ostao na kraju
Uvalio drugima dugove i nerealno ambiciozne kadrove, a on se izvukao u penziju odakle opali pokoju pametnu i pokoju placenu. Lukavo zaista.
Baton_Ilirski

#19985 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Baton_Ilirski »

biske wrote: Uvalio drugima dugove i nerealno ambiciozne kadrove, a on se izvukao u penziju odakle opali pokoju pametnu i pokoju placenu. Lukavo zaista.
Otprilike :thumbup: u zadnje vrijeme bice da je cesce placena, ali hajd, recesija svugdje kuca na vrata
homega

#19986 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by homega »

Baton_Ilirski wrote:Evo citam i sam ne vjerujem, sto ne bi i stranku Ibre Spahica kako se ono zvala DGS SGD GDS nesto oko gradjana ujedinili, bila je i ona Riletova bivsa ekoloska neka, stranka kokuza i komunisticka partija, pa da vas fino imamo sve na jednom mjestu evo vam i ime GLP (gradjansko liberalna partija) gradjansko- od Ibre, liberalna-od NS i LDS a ovo partija od jedne jedine Komunisticke, i sve na mjestu, a blago nama sa takvom naprednom i ultra modernom strankom na temeljima liberalizma i komunizma, to ima da cvjeta sve, ali odgovornost nikako nemojte dok ne uzmete 51 % glasova ali ne u SA vec i u Buzimu i Banovicima, na svim mogucim nivoima, nista labavo, samo principijelno :-)

Koji si ti trol :-) :(
weredsf

#19987 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by weredsf »

homega wrote:
Baton_Ilirski wrote:Evo citam i sam ne vjerujem, sto ne bi i stranku Ibre Spahica kako se ono zvala DGS SGD GDS nesto oko gradjana ujedinili, bila je i ona Riletova bivsa ekoloska neka, stranka kokuza i komunisticka partija, pa da vas fino imamo sve na jednom mjestu evo vam i ime GLP (gradjansko liberalna partija) gradjansko- od Ibre, liberalna-od NS i LDS a ovo partija od jedne jedine Komunisticke, i sve na mjestu, a blago nama sa takvom naprednom i ultra modernom strankom na temeljima liberalizma i komunizma, to ima da cvjeta sve, ali odgovornost nikako nemojte dok ne uzmete 51 % glasova ali ne u SA vec i u Buzimu i Banovicima, na svim mogucim nivoima, nista labavo, samo principijelno :-)

Spominjanje liberala u bilo kojem politickom kontekstu je jednako mamuzanju mrtvog konja, ne kontam gdje i zasto nastaju takve ideje..
biske

#19988 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by biske »

Treca po velicini grupacija u Evropskom parlamentu su liberali. Za razliku od narodnjaka i one internacionale iz koje je Zlaja nogiro Mileta, ovi su spremni gurnuti lovu za projekte sestrinskih stranaka. Ovo sto je Pedja spominjao oko paljenja auta da bi sjeo na kafu sa par ljudi se moze, uz malu pomoc liberala i njihovih fondova, pretvoriti u tribinu sa gostima iz rukovodstva - nakon otvaranja kancelarije u tom mjestu. Druga je stvar sto to nisu znali iskoristiti u bh eldeesu, a u srbijanskom itekako jesu.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#19989 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by -LIBERO- »

Ne mislim da se politicki stavovi, i nacin rezonovanja zivota, svjetonazor, mogu upakovati u iskljucivo liberalnu politicku formu.
Da, liberalni dio svjetonazora stranke je dosta izrazajan, ali mislim da je pogled na socijalni, bankarsko-trgovinski, poslovni...ne bas iskljucivo u liberalnom fonu.

Ovo pozicioniranje kao socijalno-liberalna stranka, je najblize realnom politickom fonu i okviru NS.

A ovi komentari, puni srdzbe i rekao bih cak i bjesa, jer kao - zamisli, ima neko ko ne pristaje ulaziti u talove, kombinacije, raspodjele - a sve pod plastom "reformi" i "promjena", gdje bi sva kljucna mjesta imala "reformisticka" SDA...koja se eto sjetila nakon 20 godina da je ipak reformisticka :zzzz: :lol: , za mene su smijesni. Narocito jer ti komentari dolaze od SDA simpatizera i glasaca.

Ne razumijete drugi nacin bavljenja politikom i artikulisanja politicke volje glasaca, sem toga kako to radi i POSLUJE SDA, to je ok. Ali dajte malo popustite :D

Ko sada su jakoooooo nasekirani sto ce eto morati :zzzz: uzeti BOSS I BPS, ali su sutili ko zaliveni dvije godine, kada su isti ti bli sa njima u koaliciji, i cak ih branili....presucivali kriminal i manipulaciju novcem i vlascu, jer ih je jedino to odrzavalo u vlasti. Dokaz da bi i ideale, moral, etiku, drzavu,opste dobro, cak i taj patriotizam kojim se busaju, svako malo, u brsa...sve to prodali za "glas vise" koji bi ih odrzao u vlasti i na pozicijama kojim bi baratali upravnim odborima, novcem i polugama odlucivanja.

U sustini ne znam sto i pisem ovo. A ni kome. Licno u komunikaciji sa glasacima NS pa preko 95% njih podrzava ovaj stav, i insistiranje na tim principima etike, morala i svjetonazorskim principima.
Baton_Ilirski

#19990 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Baton_Ilirski »

homega wrote:

Ne ne, pogresna adresa, ovo si htio valjda napisati politickim velikodostojnicima koji se ponekad pojave na temi..ja samo pisem kako vidim stvari, ako ti se ne svidja zaobidji me u sirokom luku :izet: :D
Baton_Ilirski

#19991 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Baton_Ilirski »

Baton_Ilirski wrote:
homega wrote:

Ne ne, pogresna adresa, ovo si htio valjda napisati politickim velikodostojnicima koji se ponekad pojave na temi..cuj ujedinjenje sa liberalima pa ko smislja takve "genijalne" ideje, ja samo pisem kako vidim stvari, ako ti se ne svidja zaobidji me u sirokom luku :izet: :D
Banksy

#19992 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Banksy »

tvsabina wrote:
Ridjobrki wrote:
Jedan od Murphyijevih zakona veli da šta vrijedi tjerati vrijedi i pretjerati. :lol:

Šalu na stranu, jako je zanimljivo posmatrati jednu stranku socijalno-liberalne orijentacije kako bježi od situacije koju svaka takva stranka priželjkuje. Ne znam koji stepen političke retardiranosti treba imati da propustiš priliku držati skupštinsku većinu u šaci tokom četiri godine. U Norveškoj su liberali sa 4% imali premijera i upravljali politikom zemlje...
Upravo tako.....

Politička i privredna situacija ,nekorumpiranost sistema , vladavina prava,sloboda govora , antinepotizam , antikorupcija i sl. u Norveškoj su gotovo jednaki kao i u Kantonu Sarajevo....

Zapravo , Norveška u tim nekim osnovnim postulatima demokratije i vladavine prava za nama kaska....

Da ne govorimo o potencijanim koalicionim partnerima , norveška SDA se samo po mjestu sjedišta razlikuje od svoje kćerke u Sarajevu u a norveška Demokratska Fronta koja se još nije politički pozicionirala (a već koalirala) na čelu sa norveškim Željkom Komšićem je primorala ovog našeg da uđe u vlast...

Identična situacija.....

Koji su tikvani ovi iz Naše Stranke...ne prepoznaju identičnu situaciju iz Norveške a da ne spominjem da nisu svjesni vlastitog kapaciteta sa 3 zastupnika od 35..to je malo manje od 10 %...to je u Norveškoj dovoljno da vladaš doživotno ako sa 4 % možeš nametnuti svoje stavove.. .....a kao što neko pomenu , povjerenje u željkove "reformiste" i sda-ovske nosioce dosadašnjeg sistema ničega je pa gotovo neprocjenjivo...

pozdrav.
:thumbup:
Banksy

#19993 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Banksy »

Skijaš wrote:
Ridjobrki wrote:Ja bih samo da ukažem na jedan paradoks koji promiče gospodi iz NS: onaj moment kad se stvori politička klima u kojoj biste vi pristali djelovati biće moment kad vaše političko djelovanje neće više ni biti potrebno.
Ne mislim da su oni kao nešto digli nos i rekli kako neće u blato, oni su bili u tom blatu, pokušali su i znaju da nisu dovoljno jaki da nametnu implementaciju onog što bi bilo dogovoreno sa tim koalicionim partnerima. A što se tiče političkog djelovanja, i opoziciono djelovanje je političko djelovanje, nije mala stvar odbiti ulazak u vlast, i to šalje nekakvu poruku.

A nama treba upravo to, nekakva nada u postojanje zdrave opcije koja će ostati dosljedna. Svi smo mi kolektivno daleko od Titovih tifusara ili onih jadnika kojima se nakon Igmanskog marša amputiralo odumrle ekstremitete, ali ako među nama postoji ta nekakva grupa ljudi koji će iz uvjerenja odbiti pozicije i imenovanja, to je jebeno dobra vijest. Ne moraju biti spremni na amputacije i na to da ih se vješa o jablane, dovoljno je da ne učestvuju u kolektivnom jebavanju naroda.
:thumbup: :thumbup:
starisalko

#19994 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by starisalko »

Baton_Ilirski wrote:
homega wrote:

Ne ne, pogresna adresa, ovo si htio valjda napisati politickim velikodostojnicima koji se ponekad pojave na temi..ja samo pisem kako vidim stvari, ako ti se ne svidja zaobidji me u sirokom luku : :D
Il zacepi nos
NKVD

#19995 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by NKVD »

Mislim da je vrijeme da rukovodstvo NS-a najozbiljnije razmisli o svom predsjedniku i procijeni koliko njegovo djelovanje, pogotovo učestali a nedorasli javni nastupi, donose koristi a koliko štete. Pomjeranjem na funkciju primjereniju njegovim kapacitetima bi se, pored kontrole štete koju on evidentno proizvodi poslala i vrlo ozbiljna poruka o uozbiljavanju stranke. To bi mladom federlnom poslaniku ujedno bila najveća usluga i škola jer ako nastavi ovako neće ni njemu, ni stranci a ni nama glasačima biti bolje.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#19996 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by pici »

Ridjobrki wrote:Ja bih samo da ukažem na jedan paradoks koji promiče gospodi iz NS: onaj moment kad se stvori politička klima u kojoj biste vi pristali djelovati biće moment kad vaše političko djelovanje neće više ni biti potrebno.

misle evo svi cekaju na njiHa i njiHov dalekometni pogled K buducnosti...koji cete MI QuJaC kad osnazi ljevice ili desni centar priblizi stavove lijevom K EU i NATO...jel ko ikebane u zastupnistvu s jednim do TRI poslanika...Daj Boze (k)ceri da te aga uzme, ali oko kuce se motaju samo Cigani
:mrgreen:
starisalko

#19997 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by starisalko »

pici wrote:

misle evo svi cekaju na njiHa i njiHov dalekometni pogled K buducnosti...koji cete MI QuJaC kad osnazi ljevice ili desni centar priblizi stavove lijevom K EU i NATO...jel ko ikebane u zastupnistvu s jednim do TRI poslanika...Daj Boze (k)ceri da te aga uzme, ali oko kuce se motaju samo Cigani
:mrgreen:

Bolje ostat i neudat nego se za cigana udat
pemanapemani

#19998 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by pemanapemani »

Banksy wrote:
Skijaš wrote:
Ne mislim da su oni kao nešto digli nos i rekli kako neće u blato, oni su bili u tom blatu, pokušali su i znaju da nisu dovoljno jaki da nametnu implementaciju onog što bi bilo dogovoreno sa tim koalicionim partnerima. A što se tiče političkog djelovanja, i opoziciono djelovanje je političko djelovanje, nije mala stvar odbiti ulazak u vlast, i to šalje nekakvu poruku.

A nama treba upravo to, nekakva nada u postojanje zdrave opcije koja će ostati dosljedna. Svi smo mi kolektivno daleko od Titovih tifusara ili onih jadnika kojima se nakon Igmanskog marša amputiralo odumrle ekstremitete, ali ako među nama postoji ta nekakva grupa ljudi koji će iz uvjerenja odbiti pozicije i imenovanja, to je jebeno dobra vijest. Ne moraju biti spremni na amputacije i na to da ih se vješa o jablane, dovoljno je da ne učestvuju u kolektivnom jebavanju naroda.
:thumbup: :thumbup:
Fazon je tome što je ta "grupacija", u ovom slučaju NS, dobro uhljebljena.

Primjer, ekipa iz NS-a koja radi na Univerzitetu gospodina Ganića. Recimo da su oni sve u životu postigli svojim radom i zalaganjem, opet su imali pomoć gospodina Ganića (koji je dugo godina učestvovao u građenju ovkvog sistema). Da se ne vraćamo na priču o općinskim vijećima i GV.
Jebi ga, za mene je to malo licemjerno.

Uostalom, za ovoliko godina djelovanja, od NS sam očekivao da na svakom jeb.nom nivou bude prisutna kao što je prisutna u KS.

Ponavljam po četvrti put, odlično što NS neće biti dio koalicije sa SDA, jer je SDA najveći krivac za stanje u kakvom se nalazi Kanton.

S druge strane, ne mogu suzbiti osjećaj gađenja prema tome kako se vodstva NS-a i DF-a odnose prema svojim glsačima i građanima KS. Od programa "52 slova", preko egoističnih intervjua praćenih "selfijima", do držanja predavanja o veličini BiH. :-)

P.S. Ako se pokušava u priču uvesti partizane, današnja situacija bi izgledala ovako: Pokret otpora dobio grant za saniranje uzroka bolesti tifusa od Vlade NDH, a iz Berlina će poslati tim stručnjaka koji će pokušati otkriti primarni izvor zaraze.
Banksy

#19999 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Banksy »

Tako nekako ... :D
komandant mark

#20000 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by komandant mark »

KatarinaKosaca wrote:Danas Sabina kod Raspudica.... sta reci? Najavljena je kao "mlada" politicarka, a radi se o klasicnom stereotipnom staromodnom politicaru (ne samo po frizuri :D). Krenula je od toliko izlizane teze o relativnosti legitimnih i legalnih predstavnika Hrvata, pa je to nastojala podkrijepiti primjerima, i o cemu god da se govorilo vracala se na taj nauceni diskurs. Ne mogu prezaliti sto joj je Haveric ustupio mjesto. Steta po stranku. Iako sam veoma sklona zenama u politici i davala sam joj podrsku, Sabina je suplja, losa, nekreativna, podsjeca me na aktiviste SK iz nekog predhodnog vremena...
Joj, jeste stvarno... Ona je jos na nivou afirmacijske / negacijske ekipe, kako je Sanja Vlasisavljevic ucila. Trebali bi je negdje skloniti, nema veze sa stvarnim zivotom. Ali, ne moze se reci da joj je neko ustupio mjesto, izglasalo je biracko tijelo.
Locked