Hajrovicev izbor nije Bosna, vec Svicarska.nihoniho wrote:U cemu je problem? Hajrovicev izbor je Bosna, u slucaju da ga pozovemo, u slucaju da poziv izostane, sto se desilo, odazvace se Svicarskoj . Nema tu nista kontradiktorno , ljudi imaju mogucnost izbora i koriste je.
Susicev neformalni poziv, nakon kog je izjavio da ga Hajrovic nije odusevio, prije 10 mjeseci, daleko je od onoga sto se zove poziv u reprezentaciju. S druge strane, jedan malo veci trener, Otmar Hitzvild ga je nazvao, pa mu pozslao poziv, pa se ovaj odazvao.
Uocavas li razliku ? Ne ? E pa razlika je u tome sto su ga Svicarci pozvali u reprezentaciju, a mi ne ! Prosto !
Sto se tice povjerenja Susicu, kod mene je, nazalost, stvar obrnuta, nista mu ne vjerujem. Toliko nedosljednosti.
Cuj izbor mu Bosna, a on igra za Svicu?? Mislim ono. Dokle ide ta zaslijepljenost?
Poziv u reprezentaciju i poziv za prihvatanje naseg sportskog drzavljanstva su dvije sasvim razlicite stvari. To trebaju shvatiti ovi igraci koji sjede na dvije stolice. Ovo potonje ne moze biti uslovljavano ovim prvim, a to je sto i ti predlazes. Ti predlazes da se njega pozove u reprezentaciju, ali mi ovdje predlazemo da se on pozove da pristupi nasem savezu. To su dvije razlicite stvari. Po svemu sto vidimo, a i ti to tako vidis, Hajrovic je nakon 10ak mjeseci koketiranja sa tom idejom vidio da se Susicu ne zuri da ga zove u reprezentaciju i odlucio da zaigra za Svicu.
A sve zasnovano na nekom nagadjanju o cemu je on pricao sa Susicem. Ima li gdje Susiceva izjava o tome, da vidimo u kom kontekstu je izjavio da ga "nije odusevio"?