SMINKA oliti MAKE-UP

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
Michun

#19976 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

Nisrin wrote:
Michun wrote:Svima razlicito odgovara ali ja bi rekla da je avene legere za dnevnu njegu normalne i malo masnije kozhe.
Ako nisu godine vec pa treba sta protiv bora onda sa ovom kremom.
Cim krene sunce odmah spf koristiti.

Avene Legere Hydrance optimale koristim...bez SPFa...zapravo sam greskom kupila sa SPF i koza mi se uzasno perutala i bila gruba..isusila se totalno...pa sam batalila 30ak KM, i kupila bez SPFa...:S
spf uvijek posebno od njege.
ako zelis spf heliocare je the best.
zubi

#19977 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by zubi »

Michun wrote:
Nisrin wrote:
Michun wrote:Svima razlicito odgovara ali ja bi rekla da je avene legere za dnevnu njegu normalne i malo masnije kozhe.
Ako nisu godine vec pa treba sta protiv bora onda sa ovom kremom.
Cim krene sunce odmah spf koristiti.

Avene Legere Hydrance optimale koristim...bez SPFa...zapravo sam greskom kupila sa SPF i koza mi se uzasno perutala i bila gruba..isusila se totalno...pa sam batalila 30ak KM, i kupila bez SPFa...:S
spf uvijek posebno od njege.
ako zelis spf heliocare je the best.
Michun, gdje kupis taj heliocare gel? I koliko je para?
Michun

#19978 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

zubi wrote:Michun, gdje kupis taj heliocare gel? I koliko je para?
ebay obicno - 50ak KM je i gel je, nemasno pa moze preko svake kreme.
ima raznih a ja uzimam ovaj oil free.
http://heliocare.com.sg/
zubi

#19979 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by zubi »

Michun wrote:
zubi wrote:Michun, gdje kupis taj heliocare gel? I koliko je para?
ebay obicno - 50ak KM je i gel je, nemasno pa moze preko svake kreme.
ima raznih a ja uzimam ovaj oil free.
http://heliocare.com.sg/
Hvala... :thumbup:
frosty

#19980 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by frosty »

Danas kupih Loreal true match, i tek sad kad gledam bocicu vidim da ima sitni shimmer u sebi. Cini mi se da ga u staroj formuli nije bilo, ili je do mene :?
manekenka u penziji

#19981 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by manekenka u penziji »

moonca wrote:Sephora - jel' ti dostupno?
Jao, tek sad vidjeh odgovor.
Iskreno, do sad nisam snimku narucivala online, morat cu se raspitati.
Zaista nikad nisam pridavala veliku važnost maskari, sve su mi bile u "pet deka", približno iste, ali ova...ova je nesto posebno.
moonca

#19982 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by moonca »

manekenka u penziji wrote:
moonca wrote:Sephora - jel' ti dostupno?
Jao, tek sad vidjeh odgovor.
Iskreno, do sad nisam snimku narucivala online, morat cu se raspitati.
Zaista nikad nisam pridavala veliku važnost maskari, sve su mi bile u "pet deka", približno iste, ali ova...ova je nesto posebno.
Narucujem kreme za lice, ostalo kupujem po robnim kucama.On line -samo ono sto sam vec probala.
Opisla sam tu maskaru-better than sex ali ja koristim waterproof-i doduse duze traje, ali nisam 100% zadovoljna samim kvalitetom.

Jesu u pet deka , ali opet vidim razliku i kako se trepavice ponasaju nakon nekih. Ipak biram skuplje.
cendlerbing

#19983 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by cendlerbing »

Šta znate o marki Olea? Uzela sam nekakvo mllijeko za čišćenje lica...omišljala sam se dugo, jer košta 2,95 KM :shock: .
Prevagnulo je kad sam vidjela da u njemu ima pantenola. Već sam pisala kako pantenol mojoj koži izuzetno godi.

Sad sam ga isprobala i osjećaj je :shock: :shock: :shock: .
Samo bih se pipala po licu kako je fino :D
vješalica

#19984 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by vješalica »

cendlerbing wrote:Šta znate o marki Olea? Uzela sam nekakvo mllijeko za čišćenje lica...omišljala sam se dugo, jer košta 2,95 KM :shock: .
Prevagnulo je kad sam vidjela da u njemu ima pantenola. Već sam pisala kako pantenol mojoj koži izuzetno godi.

za sve one koji ne znaju tražiti:

http://www.konzum.co.ba/Robne-marke/Olea
cendlerbing

#19985 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by cendlerbing »

Mislila sam na iskustva a ne na to gdje se ima kupiti i po kojoj cijeni.
vješalica

#19986 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by vješalica »

cendlerbing wrote:Mislila sam na iskustva a ne na to gdje se ima kupiti i po kojoj cijeni.
nisi ;
mislila si o porijeklu navedene robne marke ;)
nismo svi pali sa kruške
cendlerbing

#19987 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by cendlerbing »

Eto ti znaš čitati misli, svaka čast.
moonca

#19988 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by moonca »

Ma i cijena ti dosta govori - ja licno ne vjerujem u jeftine proizvode, mada pises da si odusevljena. Vjeruj svom instinktu. :)
cendlerbing

#19989 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by cendlerbing »

Jesam, monca, još uvijek sam osuševljena. Ne mora značiti da su bolji preparati samo zati jer su vrtoglavo skupi, mada se s tim stvarima mora paziti. Ipak stavljaš na kožu. Da navedem pantenol, koji je prejeftin, ne znam jel košta 2 ili 3 KM, a multifunkcionalan je i jednostavnog sastava. Vjerujem mu.

Ipak ću se potruditi još nešto da saznam, zato sam i pitala o iskustvima ali niko ne koristi, izgleda :sad:
LolaLola

#19990 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by LolaLola »

Sta preporucujete za tamne podocnjake? Nesto da ih umanji a i prekrije. Svi savjeti su dobro dosli.
male_okice

#19991 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by male_okice »

cendlerbing wrote:Šta znate o marki Olea? Uzela sam nekakvo mllijeko za čišćenje lica...omišljala sam se dugo, jer košta 2,95 KM :shock: .

Jel se moze skidati sminka sa njim? Ja sam cesto gledala tu oleu, kupila sam par puta kreme za ruke i nisu bile lose. Ne znam opet svako ima svoje ali ja imam dosta kozmetike koja je bas jeftina a pravo dobra. Kupovala sam par puta vichy npr (avene jedino nisam) i iskreno receno nikakve razlike nisam osjetila na licu, bilo je isto kao i sa onom obicnom.garnier kremom.kad sam mazala a koja kosta 1/3 cijene tako da...
frosty

#19992 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by frosty »

LolaLola wrote:Sta preporucujete za tamne podocnjake? Nesto da ih umanji a i prekrije. Svi savjeti su dobro dosli.
Artdeco Camouflage Cream cini cuda za nepravilnosti, a vjerujem i za podocnjake.
cendlerbing

#19993 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by cendlerbing »

male_okice wrote:
Jel se moze skidati sminka sa njim? Ja sam cesto gledala tu oleu, kupila sam par puta kreme za ruke i nisu bile lose. Ne znam opet svako ima svoje ali ja imam dosta kozmetike koja je bas jeftina a pravo dobra. Kupovala sam par puta vichy npr (avene jedino nisam) i iskreno receno nikakve razlike nisam osjetila na licu, bilo je isto kao i sa onom obicnom.garnier kremom.kad sam mazala a koja kosta 1/3 cijene tako da...
Oko očiju šminku skidam micelarnom a okolo obrišem lice ovim mlijekom ali ja stavljam samo korektor i puder u kamenu pa se i nema bogzna šta skinuti. Najbolje da probaš, pa javi utiske :)
male_okice

#19994 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by male_okice »

cendlerbing wrote:
male_okice wrote:
Oko očiju šminku skidam micelarnom a okolo obrišem lice ovim mlijekom ali ja stavljam samo korektor i puder u kamenu pa se i nema bogzna šta skinuti. Najbolje da probaš, pa javi utiske :)
Ma meni miceralna nekako slabo skida oko ociju...narocito ako imam ajliner. Ali zna se desiti tipa skinem skinku pa na tusiranje i onda sva sam kao panda. Ne koristim puder ni nista sem tipa sjene ili olovku maskaru...i to mi treba bas skinuti. Ali probacu i ovo nije skupo hajd ako nista prati tepihe poslije
cendlerbing

#19995 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by cendlerbing »

Rijetko stavljam tuš pa nemam ni tih problema :D
Jučer sam imala i baš je i meni malo ostalo...koliko god da trljaš i dalje malo ostane, pogotovo ujutro kad se probudiš.
Michun

#19996 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

LolaLola wrote:Sta preporucujete za tamne podocnjake? Nesto da ih umanji a i prekrije. Svi savjeti su dobro dosli.
Nema boljeg od MAC concealer pro longwear.
Ne uvlaci se u bore, odlicno prekriva, citav dan traje i moze biti godinu i vise jedna bocica...sminkam se svaki dan.
LolaLola

#19997 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by LolaLola »

Hvala. Probacu sa Mac.
Michun

#19998 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

LolaLola wrote:Hvala. Probacu sa Mac.
posto je poskup...najbolje da odes da probas prvo.
nosi ga dan pa skontas.
jer konacno i mi imamo negdje probati MAC :D
Nisrin

#19999 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Nisrin »

.
Last edited by Nisrin on 16/03/2018 10:41, edited 1 time in total.
Michun

#20000 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

Nisrin wrote:Da nisam kupila MAC Prolongwear korektor nesto bi mi bilo...inace sam valjda NC20...jer sam neutralnog ka toplom podtonu...ali mi je djevojka u MACu preporucila NW20 jer su podocnjaci plavicasti, pa kao to "roskasto" da ih malo prekrije...
U borice se ne uvlaci- sto inace imam problem...da nesto specijalno prekriva- NE PREKRIVA, ali zato stoji od ujutro do navece, ne mice nigdje i ne isusuje previse kozu oko ociju...samo me razocarala prekrivna moc...

Imam jos neki Shiseido- nije los i Bourjois healthy mix- prekriva mi bolje cak od MACa, ali isusi kozu previse, pa to oko 15h ne izgleda bas idealno...

E, posto ne mogu nigdje u Evropi kupiti Tarte cosmetics koji je ujedno proglasen za najpopularniji korektor na svijetu, koji cuda pravi, nasla sam mu DUPE- od Make Up revolutiona...inace oni kopiraju poznatije brendove...taj MUR se moze kupiti u Ogledalce comesticsu, kosta 14KM, ali ga dodje samo 3ml...sto izadje na isto kao MAC ili Tarte da se kupi veca militraza..svejedno, namjeravam ovih dana otici da probam i to cudo...gledala sam videa, identicno prekrije kao Tarte i ne isusuje podrucje oko ociju itd :D

Ima li neko preporuku za neki puder koji je LAGAN NA LICU, koji NEMA EFEKAT MASKE, koji ima srednju pokrivnu moc, nije komedogen i ima dobar izbor nijansi? Mnogo toga sam probala i vecinom ili su pretamne/presvijetle nijanse, ili je previse mat, ili se gubi na licu nakon dva sata...iz DMa sam skoro sve probala...u CMu sam uzela wet n wild, nijanse nisu odgovarajuce...i na licu je jaaako ruzan nakon nekoliko sati nosenja, previse se primjeti..

MAC sam dobila nekoliko testera- poteski su za mene...nisam zadovoljna, iako sam razmisljala o BODY&FACE puderu...i to onom od 120ml, 95KM mislim da je..traje cijelu vjecnost...
Kako ne prekriva moja ti...kod mene ljubicasto smedjkasto crnkasto plavi pa ih prekrijeeeeeee. hahaha
Shalu na stranu, korstila sam Shiseido u tubici dok nisu prestali proizvoditi i onda presla na MAC. Ja stavljam prstima i malko deblji sloj utapkam i sve mi prekrije.
Body&Face uzela prosle godine, iako ja to podjedje stavljam odlican je. I to sam NW20 a uzela sam C1.
Post Reply