Republika Turska

Post Reply
seln

#19976 Re: Republika Turska

Post by seln »

Black swan wrote:
naravno čim britanci imaju prste u tome to mora biti VJEČITI RAT
Stari protivnici iz WW2, ha? :wink:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#19977 Re: Republika Turska

Post by Truba »

archi_a wrote:
Black swan wrote:mrzitelj bh secesionista ne shvaća da je i on nekoć bio secesionist :D
Logično. :D
Samo, secesionist u pokušaju ne shvata da je ovaj secesionista- ja glasao za odvajanje republike Bosne i Hercegovine, koja je historijski postojala kao država i prije Jugoslavije, u situaciji kada se Jugoslavija kao država, već dobrano rasturila, izlaskom već dvije republike, Slovenije i Hrvatske.
Sada bi secesionista u pokušaju htio da odvoji komad suverene i nedjeljive države Bosne i Hercegovine..... Al kurko :wink:
bih je nastala demokratskim putem na referendumu svih njezinih građana u vrijeme najvećih demokratskih gibanja u 20. st.
za vrijeme drugog svjetskog rata :D

kada su demokratske norme bile veoma poštovane :D štafetu demokratske diktatorske kraljevine juge preuzeli su demokratski komunisti dok su bježali od demokratskih nacista i ndhaovaca i ostalih suradnika brke austrijanca
:D
djkurt

#19978 Re: Republika Turska

Post by djkurt »

Black swan wrote:
archi_a wrote:
Black swan wrote:mrzitelj bh secesionista ne shvaća da je i on nekoć bio secesionist :D
Logično. :D
Samo, secesionist u pokušaju ne shvata da je ovaj secesionista- ja glasao za odvajanje republike Bosne i Hercegovine, koja je historijski postojala kao država i prije Jugoslavije, u situaciji kada se Jugoslavija kao država, već dobrano rasturila, izlaskom već dvije republike, Slovenije i Hrvatske.
Sada bi secesionista u pokušaju htio da odvoji komad suverene i nedjeljive države Bosne i Hercegovine..... Al kurko :wink:
bih je nastala demokratskim putem na referendumu svih njezinih građana u vrijeme najvećih demokratskih gibanja u 20. st.
za vrijeme drugog svjetskog rata :D

kada su demokratske norme bile veoma poštovane :D štafetu demokratske diktatorske kraljevine juge preuzeli su demokratski komunisti dok su bježali od demokratskih nacista i ndhaovaca i ostalih suradnika brke austrijanca
:D
Kolko god tebi zvučalo neobično i čudno, komunjare u jugi su bili demokratska vlast, eh sad sto je bilo jednopartijska vlast je drugi par opanaka, al su bili demokratski unutar sebe. I to je vid demokratije. :D
Truba

#19979 Re: Republika Turska

Post by Truba »

saće 23. kolovoza dan koji je eu odredila kao dan sjećanja na žrtve demokratskih režima nacizma fašizma i komunizma
probaj im poslati mail
Kikibombona

#19980 Re: Republika Turska

Post by Kikibombona »

zigzag wrote:Kad smo već kod tih "filova".

Pitanje za kikija. Da li bi on sebe nazvao kurdofilom. I da li kome smeta što on podržava Kurde?
Ne znam kako da odgovorim na pitanje...

Ako me pitas da li podrzavam stvaranje nezivsnot Kurdistana, odgovor je veliko 'DA'. Jednako tako podrzavam stvaranje drzave za Palestince, Beludze, Ujgure, Tibetance, Cecene, Rohinje i druge potlacene narode, da ih ne nabrajam sve.

Turci zestoko uzvracaju, ima da dolar ode u pm

https://mobile.twitter.com/mutludc/stat ... 76/video/1

https://mobile.twitter.com/mutludc/stat ... 56/video/1

https://mobile.twitter.com/mutludc/stat ... 65/video/1

https://mobile.twitter.com/mutludc/stat ... 24/video/1
zigzag

#19981 Re: Republika Turska

Post by zigzag »

Imaš simpatije prema kurdima i obzirom koliko vremena potrošiš da ljudima prezentuješ situaciju sa kurdskim narodom, može se reći da si sa njima dosta povezan.
Ali te niko neće pogrdno nazvati nekim ljubiteljem kurda (bar na ovoj temi).

Sad, ovo sam potencirao iz razloga što bi neko ko bi na sličan način pohvalno pričao o turcima, uz slike, linkove, dopise i sl. dobio dosta "jezika" od ostalih.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#19982 Re: Republika Turska

Post by pici »

Image
U Višegradu je otkriven spomenik velikom osmanskom vojskovođi Mehmed-paši Sokoloviću.

kako se ono velli... podanicki mentalitet

seln

#19983 Re: Republika Turska

Post by seln »

Black swan wrote:saće 23. kolovoza dan koji je eu odredila kao dan sjećanja na žrtve demokratskih režima nacizma fašizma i komunizma
probaj im poslati mail
Kuku tebi, a hrvati u znacajnom broju bili i medju fasistima i medju komunistima. :-)
Fudo Bosna

#19984 Re: Republika Turska

Post by Fudo Bosna »

archi_a wrote:Secesioniste ne vole turčina i džaba je. I sama pomisao na jaku tursku ih navodi na povraćanje. I sama pomisao da će turčin dati podršku Bosni i Hercegovini, makar ona bila samo deklarativna, kod secesionista izaziva drhtavicu. Da se razumijemo, secesionista ne voli ni amerikanca, čak šta više...... Ali u utakmici koju igraju turčin i amerikanac, navijaće za amerikanca, jer računa da je amerikanac, iako daje podršku Bosni i Hercegovini, ipak neko ko bi tu podršku nekad mogao da uskrati. :D To je sva poenta pisanja na ovom topicu. Kakva zabrinutost za kurde, sirijce i ostalu bratiju. Poenta je ogaditi i izbrisati povezanost Bosne i Hercegovine i Turske, pa makar ona bila samo deklarativna. Jer Turska, koliko god slaba i mali igrač bila (kako se neki upinju da pokažu i dokažu) za cijeli balkan je NATO-sama samcata, i u ekonomskom i u vojnom smislu! A to kod nekih, kao što napisah, izaziva strašnu drhtavicu. Zato im i pevamo, kad ih ugostimo. :P
:thumbup:

Pogodio si drugar u sridu! Lafo, "zabrinuti" za demokratiju, lafo , turkofilija, a ljudi se raduju svakom nagovjestaju neuspjeha Turske...

Ono sto je meni ovdje najsmjesnije, da neki koji su veliki fanovi agresivne politike drzava koje granice sa BIH, uzimaju sebi za pravo, ubijedjivati nas , kako je eto Turska u "velikoj" krizi, kako ta Turska i nije No1 sila za cijeli Balkan i bliski istok, pa grebote, rekao bi covjek da su im Srbija i Hrvatska, u najmanju ruku, ravni UK-u i Francuskoj, a ne drzavice kao par mjesnih zajednica u Istanbulu, i da imaju "vojsku", kao prosjecno opremljena turska brigada...

Zaboravlja se da su USA i Turska prijatelji BIH, a ne vidim da bi se R.Hrvatska a pogotovu Srbija trebali radovati nekom slomu Turske koji su realno prijatelji i ekonomski partneri tih ex Yu drzava...

Ono kada anonimni fanovi na forumima, djenerala Usranka iz Aga i ispijaca " ljute" iz Aga i ostale UZP i za ratne zlocine osudjene bratije, pocnu brinuti za Tursku i ugrozavanje ljudskih prava... :-)

P.S.
Cuj Aski Djeneral Usranko im "eroj " , (a krio se godinama ko najveca p.... i usro dozavrat na prvom rocistu u Agu), a drugi sasuo ljutu za zlodjela i osudu Haga za UZP, (umjesto da se izvine zrtvama), a brine ih "slaba" RTurska i to sto je Erdo kao diktator ...E svasta... :D
Last edited by Fudo Bosna on 16/08/2018 14:45, edited 3 times in total.
Kikibombona

#19985 Re: Republika Turska

Post by Kikibombona »

zigzag wrote:Imaš simpatije prema kurdima i obzirom koliko vremena potrošiš da ljudima prezentuješ situaciju sa kurdskim narodom, može se reći da si sa njima dosta povezan.
Ali te niko neće pogrdno nazvati nekim ljubiteljem kurda (bar na ovoj temi).

Sad, ovo sam potencirao iz razloga što bi neko ko bi na sličan način pohvalno pričao o turcima, uz slike, linkove, dopise i sl. dobio dosta "jezika" od ostalih.
Od mene ne bi, ako bi govorio afirmativno o turskom narodu. Turski narod je jednako dobar ili jednako los kao kurdski ili bosanski. Narod kao narod.

Ja sam negativan iskljucivo prema politici.

Jednako tako smatram da su kurdski lopovi politicari i da velika vecina brine o svojim interesima a ne interesima naroda. Za PKK sam bezbroj puta rekao da su teroristi i da ne podrzavam njihov nacin brobe, iako smatram da je njihove nasilje izazvano od strane zlocinackih turskih rezima. Isti slucaj je sa Hamasom i drugim teroristickim organizacijama. PKK i Hamas su proizvod zlocinacke politike Turske i Izraela.
dječak sa šibicama

#19986 Re: Republika Turska

Post by dječak sa šibicama »

Kad se Kurdi otcijepe, tek onda ce Turska u belaju biti.
Kikibombona

#19987 Re: Republika Turska

Post by Kikibombona »

archi_a wrote:Secesioniste ne vole turčina i džaba je. I sama pomisao na jaku tursku ih navodi na povraćanje. I sama pomisao da će turčin dati podršku Bosni i Hercegovini, makar ona bila samo deklarativna, kod secesionista izaziva drhtavicu. Da se razumijemo, secesionista ne voli ni amerikanca, čak šta više...... Ali u utakmici koju igraju turčin i amerikanac, navijaće za amerikanca, jer računa da je amerikanac, iako daje podršku Bosni i Hercegovini, ipak neko ko bi tu podršku nekad mogao da uskrati. :D To je sva poenta pisanja na ovom topicu. Kakva zabrinutost za kurde, sirijce i ostalu bratiju. Poenta je ogaditi i izbrisati povezanost Bosne i Hercegovine i Turske, pa makar ona bila samo deklarativna. Jer Turska, koliko god slaba i mali igrač bila (kako se neki upinju da pokažu i dokažu) za cijeli balkan je NATO-sama samcata, i u ekonomskom i u vojnom smislu! A to kod nekih, kao što napisah, izaziva strašnu drhtavicu. Zato im i pevamo, kad ih ugostimo. :P
Velika greska - VELIKA. Idi na My City Military, vojni forum, tamo se okupljaju najgori cetnici. Odmah ces skontati da Srbi kao najveceg neprijatelja vide Ameriku. Mrznja prema Kurdima je nevjerovatna, jer ih radi saveza sa Amerikom tretiraju kao bliskoistocne siptare. Cetnici, svi, bez izuzetka, navijaju za Tursku u srazu sa Amerikom. Nadaju se da ce Amerika oslabiti i da ce Rusija preuzeti svjetsku dominaciju i tako odraditi posao za 'srpsku stvar'.

Pogledaj srpske forume i vidjet ces da si promasio cijeli fudbal. Neces naci NIJEDNOG cetnika da podrzava Ameriku u ovoj zajebanciji sa Turskom.

Srbi ne vide Tursku kao prijetnju, vide jedino Ameriku. Srbi se nadaju da ce Turska pasti pod ruski utjecaj i da ce tako Amerika oslabiti.

Evo jedan komentar cetnika sa MCM
Pyc38 ::

Zasto mi Srbi podrzavamo da se sjebu Kurdi? Zato sto su oni bliskoistocni siptari koji oce da od 4 zemlje otkinu po deo teritorije, zato sto su prevrtljivi i nepouzdani, zato sto im je glavni saveznik onaj koji je i zakuvao ovaj strasni rat bas kao i one nase ratove, zato sto su jos oni jedini njihovi igraci i zato sto bi njihovim rasturanjem taj kuvar bio izbacen iz igre, zato sto bi SAA imala daleko manje muke da zavrsi sa tim svim olosem, zato sto je i SAA nebitna nego je nama Srbima ovde bitna pobeda Rusije i zabijanje poslednjeg eksera u kovceg unipolarnog satanistickog sveta, sto ce na nas imati veoma pozitivan uticaj.
Last edited by Kikibombona on 16/08/2018 14:38, edited 1 time in total.
zigzag

#19988 Re: Republika Turska

Post by zigzag »

dječak sa šibicama wrote:Kad se Kurdi otcijepe, tek onda ce Turska u belaju biti.
A tek Španija što će biti u problemu.
Kikibombona

#19989 Re: Republika Turska

Post by Kikibombona »

Srbi su prestali dozivljavati Tursku kao prijetnju ima vec 100 godina. Realnost je da Turska nije nikakva prijetnja Srbima niti ce biti u daljoj buducnosti. To vrijeme je daleko iza nas. Turska je daleko od Srbije jednako kao sto su Mongoli daleko od Budimpeste. Davno proslo vrijeme.

Srpski nacionalisti/cetnici kao ultimativnog neprijatelja vide samo i samo Ameriku. Koga god podrzava Amerika, oni su, zajedno sa bracom Rusima, na drugoj strani barikade.

Posjetite cetnicki MCM forum, gdje se razgovara o vojnim i vojno-politickim pitanjima. Mrznja prema Kurdima je nevjerovatna, samo zato sto su na strani Amerike. Okarakterisani su kao 'americki siptari', sluge Amerike.

Srbe zanima samo jacanje Rusije i propadanje Amerike. Zato ce oni rado podrzati Tursku u ovom sukobu i nadati se da ce Turska pasti pod ruske skute. Ako Amerika propadne a Rusija zauzme vodecu poziciju na globalnoj sceni, Srbi se nadaju povratku teritorija za koji misle da im pripada.

Srbi nacionalisti su uvijek i bezrezervno na strani Rusije. Ja sam ovdje nekoliko puta predlagao da cetnici i mladi muslimani odrze druzenje povodom zblizavanja Rusije i Turske, pod parolom 'zajedno protiv americkog imperijalizma'...

Tipicno razmisljanje cetnika sa MCM o Kurdima. Pratio sam forum jedno vrijeme, skoro svi ovako razmisljaju, kao da su klonirani.

Zasto mi Srbi podrzavamo da se sjebu Kurdi? Zato sto su oni bliskoistocni siptari koji oce da od 4 zemlje otkinu po deo teritorije, zato sto su prevrtljivi i nepouzdani, zato sto im je glavni saveznik onaj koji je i zakuvao ovaj strasni rat bas kao i one nase ratove, zato sto su jos oni jedini njihovi igraci i zato sto bi njihovim rasturanjem taj kuvar bio izbacen iz igre, zato sto bi SAA imala daleko manje muke da zavrsi sa tim svim olosem, zato sto je i SAA nebitna nego je nama Srbima ovde bitna pobeda Rusije i zabijanje poslednjeg eksera u kovceg unipolarnog satanistickog sveta, sto ce na nas imati veoma pozitivan uticaj.
Ludzak

#19990 Re: Republika Turska

Post by Ludzak »

Znači da četnici nemaju ništa protiv Bošnjaka. S obzirom da su oni više za Tursku, nego za Amere.
Truba

#19991 Re: Republika Turska

Post by Truba »

ja kad čujem ko nas bre zavadi... odmah prestajem čitati i mijenjam prostoriju

hoće li ikad srbi skontati da niko nije zakuhao ovaj rat kod nas doli onoga kojeg su izabrali na demokratskim izborima i njegovog oružja jer nije dopuštao mirni razlaz kao što su se srbija i cg razišli
archi_a

#19992 Re: Republika Turska

Post by archi_a »

Kikibombona wrote:
Velika greska - VELIKA. Idi na My City Military, vojni forum, tamo se okupljaju najgori cetnici. Odmah ces skontati da Srbi kao najveceg neprijatelja vide Ameriku. Mrznja prema Kurdima je nevjerovatna, jer ih radi saveza sa Amerikom tretiraju kao bliskoistocne siptare. Cetnici, svi, bez izuzetka, navijaju za Tursku u srazu sa Amerikom. Nadaju se da ce Amerika oslabiti i da ce Rusija preuzeti svjetsku dominaciju i tako odraditi posao za 'srpsku stvar'.

Pogledaj srpske forume i vidjet ces da si promasio cijeli fudbal. Neces naci NIJEDNOG cetnika da podrzava Ameriku u ovoj zajebanciji sa Turskom.

Srbi ne vide Tursku kao prijetnju, vide jedino Ameriku. Srbi se nadaju da ce Turska pasti pod ruski utjecaj i da ce tako Amerika oslabiti.

Evo jedan komentar cetnika sa MCM

Hajde opet pročitaj o kome sam pisao i u kojem kontekstu. A na taj forum lobotomije nit ću više ići niti participirati. Kakav im je presJednik takav im i forum. A što se tiče mržnje u srbiji, to je bar jasno koga više mrze. TomahaVci su u oko pogađali. Jest da su ih i turci karinđali ali to je davno prošlo vrijeme, a tomahaVci su bliska prošlost i još sve zabilježeno video kamerama. :wink: Ipak je njihov dača pevač, pevušio turčinu na uvce u sred beograda. U skladu s tim i postovi na tom inventivnom forumskom prostoru. :D
insomnia78

#19993 Re: Republika Turska

Post by insomnia78 »

Ko da citam neke sa foruma Sirija. Samo sto oni izostave ovaj prvi dio
Kikibombona

#19994 Re: Republika Turska

Post by Kikibombona »

Ludzak wrote:Znači da četnici nemaju ništa protiv Bošnjaka. S obzirom da su oni više za Tursku, nego za Amere.
Ne vole Srbi ni Tursku, naravno. Otomani su im nabili komplekse.

Medjutim, Ameriku mrze 100 puta vise. Turska je daleko i nije ama bas nikakva prijetnja Srbima niti ce biti u blizoj i daljoj buducnosti. To je historija.

Amerika je pokidala krila srpskom nacionalizmu. Njih mrze najvise. Nadaju se da ce Rusi ili Kinezi preuzeti globalnu dominaciju. S tim u vezi, Srbi pozdravljaju tursko priblizavanje Rusiji. Njima odgovara da su Rusi sto jaci a Amerikanci sto slabiji.

Ako turski otpor Americi eskalira, misljenja sam da ce Tajipova popularnost u Srbiji rasti. Vec drkaju na Iran i Kasima Sulejmanija. Mozda u Turskoj prepoznaju viteza koji se bori protiv oholih Amerikanaca i 'unipolarnog' svijeta.
Last edited by Kikibombona on 16/08/2018 15:38, edited 1 time in total.
Kikibombona

#19995 Re: Republika Turska

Post by Kikibombona »

archi_a wrote:Hajde opet pročitaj o kome sam pisao i u kojem kontekstu. A na taj forum lobotomije nit ću više ići niti participirati. Kakav im je presJednik takav im i forum. A što se tiče mržnje u srbiji, to je bar jasno koga više mrze. TomahaVci su u oko pogađali. Jest da su ih i turci karinđali ali to je davno prošlo vrijeme, a tomahaVci su bliska prošlost i još sve zabilježeno video kamerama. :wink: Ipak je njihov dača pevač, pevušio turčinu na uvce u sred beograda. U skladu s tim i postovi na tom inventivnom forumskom prostoru. :D
Nisam upratio.

Vjerovatno si onda mislio na Hrvate. Ok. To bi imalo smisla. Hrvati su pro-americki raspolozeni i uglavnom ne vole Rusiju.

Mada, kada pogledas, raste podrska onom cirkusantu Ivanu Pernaru, a on je zastupnik ruske politike u Hrvatskoj. Mene nekad iznenadi koliko Hrvata velica Putina i Rusiju. Jednako tako, dosta Bosnjaka voli Putina. Zasto? Fakat ne znam, nema nekog smisla, a nisam se previse udubljivao u analize.
archi_a

#19996 Re: Republika Turska

Post by archi_a »

Ja ne znam ni jednog takvog bošnjaka.....ali dobro, ja sam malo više nacionalno narajcan i unitaran, kako reče secesionista u pokušaju, pa se u skladu sa tim više krećem u takvim krugovima. :D
P. S. mislio sam i na jedne i na druge satelite iz Bosne i Hercegovine.
Last edited by archi_a on 16/08/2018 15:42, edited 1 time in total.
archi_a

#19997 Re: Republika Turska

Post by archi_a »

.
Ludzak

#19998 Re: Republika Turska

Post by Ludzak »

Kikibombona wrote:
archi_a wrote:Hajde opet pročitaj o kome sam pisao i u kojem kontekstu. A na taj forum lobotomije nit ću više ići niti participirati. Kakav im je presJednik takav im i forum. A što se tiče mržnje u srbiji, to je bar jasno koga više mrze. TomahaVci su u oko pogađali. Jest da su ih i turci karinđali ali to je davno prošlo vrijeme, a tomahaVci su bliska prošlost i još sve zabilježeno video kamerama. :wink: Ipak je njihov dača pevač, pevušio turčinu na uvce u sred beograda. U skladu s tim i postovi na tom inventivnom forumskom prostoru. :D
Nisam upratio.

Vjerovatno si onda mislio na Hrvate. Ok. To bi imalo smisla. Hrvati su pro-americki raspolozeni i uglavnom ne vole Rusiju.

Mada, kada pogledas, raste podrska onom cirkusantu Ivanu Pernaru, a on je zastupnik ruske politike u Hrvatskoj. Mene nekad iznenadi koliko Hrvata velica Putina i Rusiju. Jednako tako, dosta Bosnjaka voli Putina. Zasto? Fakat ne znam, nema nekog smisla, a nisam se previse udubljivao u analize.
. Dosta Bošnjaka danas svoju majku voli jer mu je dala koju markicu, a sutra kada mu ne bude dala mrzit će je. Tako je i sa Amerikom vs Rusijom. Kada Amerika krene štiti interese Bosne onda se Bošnjaci zaklinju u nju. Bošnjački mentalitet je takav da se okreću kako vjetar puše.
zigzag

#19999 Re: Republika Turska

Post by zigzag »

Koji ostali narodi drže do sebe. Ovi iz teme?
archi_a

#20000 Re: Republika Turska

Post by archi_a »

Stari poznavatelj bošnjačkog mentaliteta. :-) Za razliku od bošnjaka, srbi kad te jednom počnu pratiti i podržavati, ostanu sa tobom do groba, čak i kad vide, ili kad se dokaže da griješiš. Tako su pratili i podržavali svoje karadžiće i svoje mladiće i sve one koji počiniše genocid, ubistva i silovanja, i podržavaju ih i danas dan, iako je sve presuđeno i rečeno na međunarodnim sudovima. Likuju i podržavaju i danas, opravdavaju genocid, iako je dokazano da su ovi napravili strašne stvari. Jer to je čvrst mentalitet. Srbi se ne okreću kad te jednom podrže, njihov mentalitet nije kako vjetar puše. Kad te prate, a ti jedeš goFna, oni goFno sa tobom jedu, jer......... srbija :lol: :D
Last edited by archi_a on 16/08/2018 16:36, edited 1 time in total.
Post Reply