Ukrajina

Post Reply
Challenger__

#19976 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

nosara wrote:Ako si ti normalan, ima ih koji nisu... Ne previse, ali ima ih...
:lol:
dudlov

#19977 Re: Ukrajina

Post by dudlov »

baju
reis1 wrote:
dudlov wrote: Dokle novorusi misle ganjat kijevljane, niko to da pokuša predvidit? je li kijev cilj?
Ja mislim da bi adekvatnije pitanje bilo "dokad".
A i ja sam to nekad mislio, ali ovo postaje žalosno. Stavi se u poziciju zarobljenih ukrajinskih vojnika koje civili, i to žene, tuku i pljuju. Nekad je vojnik biti bilo čast, a danas je vrijeme takvo da se čovjek pita...zašto me pljuju i tuku oni koje ja oslobađam. Tu nešto ne štima.
Challenger__

#19978 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

Renta wrote:Cilj je nova ruska država na teritoriju Ukrajine....koja će se onda "demokratskim referendumom" pripojiti Rusiji. Ostvaruje se scenarij tzv. republike srpske. Sve smo predvidjeli! ;)
Koliko se sjećam, a sjećam se "vi" ste predvidjeli "traktorijadu".
mirsek

#19979 Re: Ukrajina

Post by mirsek »

dudlov wrote:baju
reis1 wrote:
dudlov wrote: Dokle novorusi misle ganjat kijevljane, niko to da pokuša predvidit? je li kijev cilj?
A i ja sam to nekad mislio, ali ovo postaje žalosno. Stavi se u poziciju zarobljenih ukrajinskih vojnika koje civili, i to žene, tuku i pljuju. Nekad je vojnik biti bilo čast, a danas je vrijeme takvo da se čovjek pita...zašto me pljuju i tuku oni koje ja oslobađam. Tu nešto ne štima.
Očigledno ih neko ipak ne smatra oslobodiocima.
nosara

#19980 Re: Ukrajina

Post by nosara »

Challenger__ wrote:
Renta wrote:Cilj je nova ruska država na teritoriju Ukrajine....koja će se onda "demokratskim referendumom" pripojiti Rusiji. Ostvaruje se scenarij tzv. republike srpske. Sve smo predvidjeli! ;)
Pa u toku je... Ovi bjeze i traktorima i romobilima... :D

Da su pametni, dok su naoruzani digli bi bunu u Kijevu... :-)
dječak sa šibicama

#19981 Re: Ukrajina

Post by dječak sa šibicama »

Challenger__ wrote:
Nema ni 20 dana kako je istinoljubivi pici stavio sliku one trafike sa ukrajinskim grbom i vijest "oslobodjena policijska stanica u Lugansku!"

Lugansk je pao desetak puta.
dudlov

#19982 Re: Ukrajina

Post by dudlov »

nosara wrote:
Challenger__ wrote:

U životu je sve ko bumerang. Prvi ganjali druge, e sad drugi ganjaju prve. Meni ni u džep ni iz džepa, ali dole niko nije legitiman. Nosi li porošenko kravatu?
dječak sa šibicama

#19983 Re: Ukrajina

nosara wrote:
Challenger__ wrote:

Ne mere, Kijev je pod zastitom bataljona nacionalne garde (citaj Desnog sektora). Hunta je prvo sebe osigurala... ali kako to obicno biva, sad se nac garda okrece protiv hunte, kako su gubici na terenu sve veci, posebno u redovima bataljona nac garde.

Yarosh je vec poceo prijetiti, Semenchenko lozi protestante u Kijevu i ceka imenovanje za ministra odbrane, za to vrijeme trupe na frontu im trpe gubitke iz dana u noc, iz noci u dan.
dudlov

#19984 Re: Ukrajina

Post by dudlov »

[/quote]

Ne mere, Kijev je pod zastitom bataljona nacionalne garde (citaj Desnog sektora). Hunta je prvo sebe osigurala... ali kako to obicno biva, sad se nac garda okrece protiv hunte, kako su gubici na terenu sve veci, posebno u redovima bataljona nac garde.

Yarosh je vec poceo prijetiti, Semenchenko lozi protestante u Kijevu i ceka imenovanje za ministra odbrane, za to vrijeme trupe na frontu im trpe gubitke iz dana u noc, iz noci u dan.[/quote]

Zavalili sirotinju da gine za njihove smrdljive guzice.
Challenger__

#19985 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

dječak sa šibicama wrote: Za sada novorusi ganjaju ukre, evo zadnja vijest da je navodno i aerodrom u Donjecku zauzet danas.
Kako stoje stvari i aerodrom u Lugansku:
BREAKING SIT REP: #Luhansk airport has been captured by the NAF - details sketchy at the moment. #cdnpoli #Ukraine
izvor - LINK

(NAF, armija Novrusije, eng)

______

MEĐUTIM, dolaze i izvještaji da su na nekoliko pravca Ukri u jakim kontranapadima... Očigledno da se danas, sutra, prekosutra, lomi situacija na frontu.

Image

Inače, lider ustanika Aleksandar Zaharčenko se obratio vojnicima koje su zarobili i danas oslobodili sa riječima "da su se borili kao heroji, da jesu heroji, ali da su pod komandom ološa".
Last edited by Challenger__ on 31/08/2014 21:26, edited 1 time in total.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#19986 Re: Ukrajina

Post by pici »

Challenger__ wrote:
pici wrote:Zaporoški kozaci ili Zaporošci su pripadnici ranih vojničkih skupina ukrajinske etničke pripadnosti, koji se krajem 15. stoljeća iz sjevernijih ukrajinskih krajeva sele i pojavljuju na južnim ukrajinskim stepama, području južnog Dnjepra i Dona, tvoreći vojničku protuosmansku obrambenu ali i ofenzivnu vojnu pokrajinu, kasnije Zaporošku republiku.[1] Vojni potezi ukrajinskih vojničkih skupina sredinom 17. stoljeća ujedno će označiti i kraj dominacije poljskih vlasti na središnjim ukrajinskim prostorima.
Ne,ne, nećemo tako Pici. Nema frizirane historije. Preokret je usljedio nakon sklapanja Perjeslavskog sporazuma između atamana (vojskovođe) kozaka Bogdana Hmeljnickog i ruskog cara. Taj sporazum je bio "casus belli" za izbijanje rata između Rusije (i kozaka) sa jedne strane i poljsko-litvanske Unije sa druge, u kome su ovi zadnji dobili po *****. Oslobađanjem zemlje je nastala Malorusija, juga Novorusija a spajanjem te dvije pokrajine nekadašnje carske Rusije (Lenjin, 1922) nastala je Ukrajina, a na prostorima nekadašnje Kijevske Rus'i, prve, Kijevske Rusije.

Переяславская радa

izbacili poljake uljetili malorusi il novorusi isti qurac...imas i beloruse pa velkoruse pa proruse itd itd...kako god zauzmu teritoriju et namaH rus...pa ko frizira povijest...HamerikoCionisti :mrgreen:
Renta

#19987 Re: Odg: Ukrajina

Post by Renta »

Challenger__ wrote:

Nemoj generalizirati, gubiš na svojoj intelektualnoj "veličini".

Ja nisam predviđao ništa ali priželjkujem i dalje pobjedu regularne Ukrajinske vojske i poraz secesionizma. No, otišlo je ovo puno dalje od secesije.
Radi se o otvorenoj vojnoj agresiji moćnijeg susjeda.

Nadam se da će Ukrajinci imati snage obraniti veće gradove jer Putinu su naglo porasli apetiti.
Sramota za Rusiju, ovu ljagu neće dugo isprati!
cindrlimindrli

#19988 Re: Ukrajina

Post by cindrlimindrli »

dudlov wrote:

Yarosh je vec poceo prijetiti, Semenchenko lozi protestante u Kijevu i ceka imenovanje za ministra odbrane, za to vrijeme trupe na frontu im trpe gubitke iz dana u noc, iz noci u dan.

Zavalili sirotinju da gine za njihove smrdljive guzice.
Docim na drugoj strani neki pijani rus kad ga zakopaju bagerom i postave tablu sa rednim brojem na humku zagine za svoju guzicu.
Last edited by cindrlimindrli on 31/08/2014 21:30, edited 1 time in total.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#19989 Re: Ukrajina

Post by pici »

Challenger__ wrote:

ako bogda inshalla...ima da se ruje preko urala tuku nogama u usranu gujcu...sibir je velik :mrgreen:
Challenger__

#19990 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

ali priželjkujem i dalje pobjedu regularne Ukrajinske vojske
Te vojske nema od puča, ni na jednoj, ni na drugoj strani.
dječak sa šibicama

#19991 Re: Ukrajina

Pobunjenici su vec objavljivali da su uzeli aerodrom u Lugansku, cak i snimku dali, ja je stavio. Ocito da se samo neko malo provozao oko upravne zgrade :D

Ima tu puno dezinformacija.
nosara

#19992 Re: Odg: Ukrajina

Post by nosara »

Renta wrote:
Challenger__ wrote:

Nemoj generalizirati, gubiš na svojoj intelektualnoj "veličini".

Ja nisam predviđao ništa ali priželjkujem i dalje pobjedu regularne Ukrajinske vojske i poraz secesionizma. No, otišlo je ovo puno dalje od secesije.
Radi se o otvorenoj vojnoj agresiji moćnijeg susjeda.

Nadam se da će Ukrajinci imati snage obraniti veće gradove jer Putinu su naglo porasli apetiti.
Sramota za Rusiju, ovu ljagu neće dugo isprati!
:lol:

Ti si i komedijas...!? :D
dječak sa šibicama

#19993 Re: Ukrajina

Cecenci sa zarobljenom ukrajinskom tehnikom.
Renta

#19994 Re: Odg: Ukrajina

Post by Renta »

Challenger__ wrote:

Ima ima braco kako nema. Samo što je pobunjenici ne priznaju.

Slušaj, nema opravdanja za ovu vojnu agresiju Rusije! Pa jel vidiš što Putin želi - spojiti kopneno Rusiju s Krimom. Zato je i poslao tenkove na obalu Azovskog mora, Novoazovsk, Mariopol...ići će sve do Krima...a onda prema Odesi..sve dok se ne spoji do Moldavske pobunjeničke ruske pokrajine.

Zar ne vidiš da radi rusku transverzalu do srca Europe! Pravi osvajački pohod u 21. stoljeću!

Neće ovo dobro završiti..netko ga mora zaustaviti.
nosara

#19995 Re: Odg: Ukrajina

Post by nosara »

Renta wrote:
Challenger__ wrote:

Slušaj, nema opravdanja za ovu vojnu agresiju Rusije! Pa jel vidiš što Putin želi - spojiti kopneno Rusiju s Krimom. Zato je i poslao tenkove na obalu Azovskog mora, Novoazovsk, Mariopol...ići će sve do Krima...a onda prema Odesi..sve dok se ne spoji do Moldavske pobunjeničke ruske pokrajine.

Zar ne vidiš da radi rusku transverzalu do srca Europe! Pravi osvajački pohod u 21. stoljeću!

Ali tko...? Tko je taj nesretnik...? :D
reis1

#19996 Re: Ukrajina

Post by reis1 »

dudlov wrote:baju
reis1 wrote:
Nazalost, mislim da ce ovo biti rat koji ce trajati, jer sve vise vuce na to da je cilj da se Rusija stavi pod sankcije, i ponovno baci na koljena. Sto je nekada za SSSR bio Afghanistan, to bi sada za RF mogla biti Ukrajina.

Odnosno, ako je ovo proxy rat izmedju NATO i Rusije, a sudeci po tome da NATO zemlje uvode sankcije Rusiji jeste, interes NATO-a jeste odrzavanje ovog rata i sankcija do u beskonacnost. Rusima mislim da to ne odgovara, tj. pitanje je do kada ce moci opstajati u Ukrajini. Mislim da Rusi u Ukrajini ovaj rat ne mogu privest kraju, a kraj bi bio stavljanje Ukrajine ponovo pod sapu Moskve.
Bodkin

#19997 Re: Ukrajina

Post by Bodkin »

nosara wrote:
GAU8 wrote:
A mi kao ovo ne znamo, pa ko je uopste ovdje rekao da "voli" ameriku, sta kenjate i lazete...
Ako si ti normalan, ima ih koji nisu... Ne previse, ali ima ih...

Ja volim ameriku, sta je problem? Volim nacin razmisljanja i filozofiju. Vise nego ruske piljare i kriminalce. Mentalitet slican nasem. Jel to govori nesto
webby-x

#19998 Re: Ukrajina

Post by webby-x »

Mislim da se rasplet ovdje polako nazire.
Krim ode trajno u Rusiju, gdje i pripada.
Donbas će vjerojatno dobiti nekakvu autonomiju.
Ova nakaradna vlast u Ukrajini će vjerojatno biti smijenjena.
nosara

#19999 Re: Ukrajina

Post by nosara »

Bodkin wrote:
nosara wrote:
GAU8 wrote:
A mi kao ovo ne znamo, pa ko je uopste ovdje rekao da "voli" ameriku, sta kenjate i lazete...
Ako si ti normalan, ima ih koji nisu... Ne previse, ali ima ih...

Ja volim ameriku, sta je problem? Volim nacin razmisljanja i filozofiju. Vise nego ruske piljare i kriminalce. Mentalitet slican nasem. Jel to govori nesto
Vidi, razumijemo se, nema potrebe da pizdis... :D
KAMI666

#20000 Re: Odg: Ukrajina

Post by KAMI666 »

Renta wrote:
Challenger__ wrote:

Ovo moze samo da napise onaj ko nije realan a pomalo i beuobrazan.

Ovo podebljano, to upravo EU i USA zele Rusiji da urade, mislim vec su uradili stvarajuci Majdan i nacistickim pucem svrgli demokratsko izabranog predsjednika.
Sta se sada svi pravite, do jucer je to bilo sve Rusija, dok USA i EU nije pokrenula , kako ga ti zoves, osvajacki pohod u 21 stoljecu.

Sta god da Rusija uradi i koliko god da uzme, ima pravo na to, dal milom ili silom. To su njene strateske vazne tacke. Kad moze jedna hebena Amerika da ih postavlja po Aziji, da pobije milione ljudi i dovede drzavu do kolapsa, sto to jedan Putin ne bih mogao? Sta se svi zgrozavate nad tim, kako mozete da budete tako licemjerni?
Osudjujete jednu stranu a druga sto radi odobravate ili presutite. Ono slegnete ramenima " hebiga, to je Amerika, demokratija bla bla".
Ne treba nikog podrzavati, use i u svoje kljuse, ali budi realan i imaj ljudskosti reci kako jeste, koliko god to tebi ne pasalo.
Post Reply