Zovite i meneBaton_Ilirski wrote:Moze li se pridruziti treci na toj kafiParanoid wrote:
To je to!
Lokman, ne znam ko si i ne znam šta si....ali bi zbog takvog razmišljanja s tobom bih rado popio kafu i to "ono" sa ćejfom.
Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
-
weredsf
#19951 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
-
Baton_Ilirski
#19952 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Sto bi rekao Zeljko Komsic..dobro uredu, moze i to, postujem, sve mozeweredsf wrote: Zovite i mene
- JThomas
#19953 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
ne može se u toj situaciji konstruktivno djelovati suprotno volji glavnog, većinskog taldžije. jer je njima jasno da bi to učinilo da oni izgledaju loše, a imaju mogućnosti da to opstruiraju. manjinski partner tu može biti dobar, i baš dobar...ako mu je namjera da i on malo krade i udomljava, k'o esso i BPS. ali da ti nešto mijenjaš nabolje, to je sa ovima nemoguće, jer je to nabolje za njih nagore...a ako talasaš uvijek te mogu zamijeniti nekim radeljašem.vivaldi wrote:pa naravno da je dobro da svi preuzmu odgovornost ako mogu. sda je uvijek imala muda. sda ce i sada preuzeti odgovornost, ali zasto ne bi i ns ako ima priliku?don vito wrote:"Preuzmite odgovornost i pokazite da ste bolji" (pa valjda se u ovim teskim trenucima treba pokazati stranka koja je dobila skoro plebiscitarenu podrsku naroda, cemu neko bolji);
da ih ne pojede sda ili neko drugi? nema smisla.
neka traze 1, 2 ili 3 ministarstva, neka im uslov bude samo taj da ta mnistarstva imaju ista sredtsva na raspolaganju kao i u prethodnom mandatu pa pokazi da se moze bolje od istih para.
-
palermo
#19954 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
and.....šta je problem u tome da te zamijene sa Radeljašem ako nećeš u tal.....zar baš to ne bi bio dokaz poštenja, i argument u nekim novim izborima...JThomas wrote: ...a ako talasaš uvijek te mogu zamijeniti nekim radeljašem.
Ako nisi tamo ne mogu te ni zamijeniti, ne mogu ti reći i da si pošten jer niko ne zna za tebe, pa šta misliš da bi DF dobio ovaj broj glasova da nije bilo Željka i njegovog osmogodišnjeg učešća u vlasti...
- JThomas
#19955 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
pa evo, neće u tal i sad SDA i DF pregovaraju sa radeljašem. šta se drugo dešava?
-
palermo
#19956 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Pa ništa uzet će Radeljaša, ali niko neće reći, NS je pošten, jer niko neće ni znati za NS. A i onaj ko zna reći će, jesu vam nudili, jesu....ha...JThomas wrote:pa evo, neće u tal i sad SDA i DF pregovaraju sa radeljašem. šta se drugo dešava?
Doduše, bit će zadovoljni njihovi vjerni glasači.....al šta će sa njima?
- JThomas
#19957 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
znači moraš probati ponuđeni tal da bi znao da nije za tebe, i prvo ući u njega pa izaći da bi ispao pošten? uozbilji se.
uopšte ovim ne želim da kažem da je NS odbila tal iz principijelnih razloga - jer to zaista ne znam, možda je odbila i što se nisu dovoljno našli. nego generalno.
uopšte ovim ne želim da kažem da je NS odbila tal iz principijelnih razloga - jer to zaista ne znam, možda je odbila i što se nisu dovoljno našli. nego generalno.
- biske
#19958 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Bizon ce biti VLAST!? Nema tog postenja koje moze oprati NS za propustenu priliku i ostavljanje prostora navedenoj osobi. Tacka!
-
palermo
#19959 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ne pošten, nego ozbiljan. Ja ne vidjeh da se neko dokazao time što je odbijao posao. Uostalom, Riđi je to sinoć lijepo rekao, da se ne ponavljam.JThomas wrote:znači moraš probati ponuđeni tal da bi znao da nije za tebe, i prvo ući u njega pa izaći da bi ispao pošten? uozbilji se.
-
m_l
#19960 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
...ili Dzeki KenediKatarinaKosaca wrote:Danas Sabina kod Raspudica.... sta reci? Najavljena je kao "mlada" politicarka, a radi se o klasicnom stereotipnom staromodnom politicaru (ne samo po frizuri). Krenula je od toliko izlizane teze o relativnosti legitimnih i legalnih predstavnika Hrvata, pa je to nastojala podkrijepiti primjerima, i o cemu god da se govorilo vracala se na taj nauceni diskurs. Ne mogu prezaliti sto joj je Haveric ustupio mjesto. Steta po stranku. Iako sam veoma sklona zenama u politici i davala sam joj podrsku, Sabina je suplja, losa, nekreativna, podsjeca me na aktiviste SK iz nekog predhodnog vremena...
- JThomas
#19961 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
eto, da bih ispao ozbiljan ja moram prvo pristati na dil koji mi je u startu neprihvatljiv, pa poslije izaći iz njega da dokažem svoju ozbiljnost?
daj ba...
daj ba...
-
Innovation
#19962 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
http://www.klix.ba/vijesti/bih/df-odgov ... /141123087DF odgovara Našoj stranci: BiH nije od Marijin Dvora do Kozije Ćuprije
- JThomas
#19963 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
dobro, našoj stranci je otprilike od marin dvora do BBI, kozja ćuprija je već podaleko. ali ja pokušavam generalno nešto da kažem.
- Paranoid
#19964 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ovo je bilo ispod pojasa...Innovation wrote:http://www.klix.ba/vijesti/bih/df-odgov ... /141123087DF odgovara Našoj stranci: BiH nije od Marijin Dvora do Kozije Ćuprije
-
Baton_Ilirski
#19965 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Kako si mi "ukrala" opis gospodje Cudic..e ne mogu da vjerujem..dakle ako troje misli da si pijan valjaj se, a u slucaju gospodje Cudic bice PROMJENI SEKatarinaKosaca wrote:Danas Sabina kod Raspudica.... sta reci? Najavljena je kao "mlada" politicarka, a radi se o klasicnom stereotipnom staromodnom politicaru (ne samo po frizuri). Krenula je od toliko izlizane teze o relativnosti legitimnih i legalnih predstavnika Hrvata, pa je to nastojala podkrijepiti primjerima, i o cemu god da se govorilo vracala se na taj nauceni diskurs. Ne mogu prezaliti sto joj je Haveric ustupio mjesto. Steta po stranku. Iako sam veoma sklona zenama u politici i davala sam joj podrsku, Sabina je suplja, losa, nekreativna, podsjeca me na aktiviste SK iz nekog predhodnog vremena...
-
palermo
#19966 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ne moraš naravno, neko će to shvatiti ovako, neko onako. To se zove različitost mišljenja. Ja svoje, ti tvoje. Na rukovodstvo stranke je da procijeni šta mu je važnije i politički produktivnije.JThomas wrote:eto, da bih ispao ozbiljan ja moram prvo pristati na dil koji mi je u startu neprihvatljiv, pa poslije izaći iz njega da dokažem svoju ozbiljnost?
daj ba...
Mi samo pričamo
-
weredsf
#19967 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Pa lijepo su to i rekli, neshvatljiva je kolicina amaterizma koju ste pokazali nakon izbora, odlicna kampanja i potpuni pregovaracki fijasko.Innovation wrote:http://www.klix.ba/vijesti/bih/df-odgov ... /141123087DF odgovara Našoj stranci: BiH nije od Marijin Dvora do Kozije Ćuprije
Prekinuli pregovore sa df-om zbog sporazuma sa SDA na vecin nivoima koji se neizbjezno prenose i na manje, a sa SDA niste ni razgovarali..
Ali sam siguran u jedno, da cete nastaviti ükazivati' na greske i lose stvari zaboravljajuci da ste imali priliku da ih sami ucinite boljima
-
Baton_Ilirski
#19968 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Apsolutno, u tudjoj avliji gomila smeca!!!!!weredsf wrote:Pa lijepo su to i rekli, neshvatljiva je kolicina amaterizma koju ste pokazali nakon izbora, odlicna kampanja i potpuni pregovaracki fijasko.Innovation wrote:http://www.klix.ba/vijesti/bih/df-odgov ... /141123087DF odgovara Našoj stranci: BiH nije od Marijin Dvora do Kozije Ćuprije
Prekinuli pregovore sa df-om zbog sporazuma na vecin nivoima koji se neizbjezno prenose i na manje, sa SDA niste ni razgovarali..
Ali sam siguran u jedno, da cete nastaviti ükazivati' na greske i lose stvari zaboravljajuci da ste imali priliku da ih sami ucinite boljima
- biske
#19969 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Brko je stvar opisao sedam hiljada puta bolje...
- vivaldi
#19970 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
pa nema ns kapacitet da nesto sustinski mijenja, zato i kazem neka uzmu par ministsrtva u kantonu, ali pod uslovom da ih min finansija ne zakida (nek im to bude uslov) i neka pokazu na malom uzorku sta znaju.JThomas wrote:ne može se u toj situaciji konstruktivno djelovati suprotno volji glavnog, većinskog taldžije. jer je njima jasno da bi to učinilo da oni izgledaju loše, a imaju mogućnosti da to opstruiraju. manjinski partner tu može biti dobar, i baš dobar...ako mu je namjera da i on malo krade i udomljava, k'o esso i BPS. ali da ti nešto mijenjaš nabolje, to je sa ovima nemoguće, jer je to nabolje za njih nagore...a ako talasaš uvijek te mogu zamijeniti nekim radeljašem.vivaldi wrote:pa naravno da je dobro da svi preuzmu odgovornost ako mogu. sda je uvijek imala muda. sda ce i sada preuzeti odgovornost, ali zasto ne bi i ns ako ima priliku?don vito wrote:"Preuzmite odgovornost i pokazite da ste bolji" (pa valjda se u ovim teskim trenucima treba pokazati stranka koja je dobila skoro plebiscitarenu podrsku naroda, cemu neko bolji);
da ih ne pojede sda ili neko drugi? nema smisla.
neka traze 1, 2 ili 3 ministarstva, neka im uslov bude samo taj da ta mnistarstva imaju ista sredtsva na raspolaganju kao i u prethodnom mandatu pa pokazi da se moze bolje od istih para.
ovdje nekako mnogi gledaju sta je dobro za neku stranku, a ne sta je dobro za njih.
ali jasno je meni zasto nece, jer para jednostavno nema dovoljno. cega god se prihvatis znas da ce ti dan pocinjati sa nekim strajkom. a puno je lakse ukazivati na opste poznate probleme nego ih rijesavati. na kraju krajeva da ih je tako jednostavno rijesiti neko bi to vec uradio, jer kakvi god da su bili koji su do sada bili na vlasti sasvim sigurno niko od njih nije sretan zbog pola miliona nezposlenih i penzija od 300 marka
- Lokman
#19971 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ostaje nedoumica za čije ciljeve radi Naša stranka. Ovih dana se kroz Bosnu i Hercegovinu crta linija razgraničenja između Istoka i Zapada a što će odrediti sudbinu slijedećih nekoliko generacija koje žive na ovim prostorima, a oni svu energiju troše na kreiranje haosa u kantonu Sarajevo i to sve pod krinkom lažne teze o ideološkom ratu sa SDA. I današnja emisija na ustaškoj televiziji OBN imala je samo za cilj promociju Sabine Čudić kao eto ona parira zlom Raspudiću., kako bi joj podigli rejting i autoritet. To sve radi hercegbosanska mafija koja kontroliše sarajevske medije, a koja je promovisala i Silajdžića kada je svojevremeno rušio aprilski paket i čime je zadao fatalni udarac bosanskim i bošnjačkim inetresima. U stvarnosti Naša stranka postoji samo u dvije, tri sarajevske općine, šanse da izađu u hrvatske i srpske sredine ravne su nuli, nemaju ni jednog Hrvata koji je glasao za njih osim možda @skijaša, i kao takvi nemaju nikakvog kredibiliteta da se predstavljaju kao multietnička stranka jer što glasova dobiju to su glasovi Bošnjaka koji ne podnose sopstveni identitet i tradiciju. I to je to. Sada kada su imali historijsku šansu da odrade nešto korisno i srsishodno njih je Sabina Čudić odvela u pravcu islamofobije i saradnje sa gangsterom Radončićem. Na žalost ukoliko se trenutne indicije tačne, a koje govore da je agresivna Čudić postala ideolog stranke, onda je NS nepovratno krenula putem islamofobije, puta fanatične mržnje prema tradiciji i identitetu bošnjačkog naroda, a gdje se istinski motivi sakrivaju iza navodne principijelnosti i kritike SDA, a štonije ništa drugo nego kakofonija islamofobije. Da Naša stranka bilo šta radi po pitanju istinskog problema ove države, a to su velikosrpski i hercegbosanski fašizam, da na teritorijama koje kontrolišu fašisti u RS i Herceg Bosni, grade stranačke infrastrukture i političku moć, onda bi njihova kritika SDA imala neku opravdanost. U stvarnosti oni sabotiraju pozicije SDA dok je ona u klinču sa Dodikom.
-
weredsf
#19972 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Brko je zakucao ali meni je zao sto je NS ostavila prostor da se uopste pregovara sa BOSS-om ili BPS-om.biske wrote:Brko je stvar opisao sedam hiljada puta bolje...
- homega
#19973 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Zakonom o političkim strankama, prema kojem sud u BiH registrira političke organizacije, nije predviđeno spajanje dvije ili više političke organizacije. Zakon je nedvosmislen - "Političku organizaciju može osnovati najmanje 50 punoljetnih građana", što znači da bi obje vaše stranke trebale biti "ugašene", a članovi obje stranke, sada bi bili ravnopravni osnivači te nove stranke.Pedja Kojovic wrote:komandant mark
Nekoliko smo puta zapocinjali taj proces.
U posljednjem pokusaju, na proljece ove godine, smo sve usaglasili - Ime partija bi bila kombinacija,LDS bi imao 50% ucesca u svim organima stranke i na kongresu ujedinjenja bi izabrali novog predsjednika - ali je LDS odustao jer je
pravna procedura zahtijevala da se prije ujedinjenja jedan od politickih subjekata formalno ugasi.
Ocjena tadasnjeg rukovodstva LDS-a je bila da njihovi clanovi nikada nece prihvatiti da LDS to uradi.
p.k.
- biske
#19974 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
Ne, to nije jedina varijanta. LDS je ugasio Tunjinu stranku LBO, a pravni su (na)sljednici bivse Liberalne stranke. Ovo znam jer sam bio na tom Kongresu ujedinjena. Dakle, postoji finta da se jedan subjekat ukrupni a drugi ukine.homega wrote:Zakonom o političkim strankama, prema kojem sud u BiH registrira političke organizacije, nije predviđeno spajanje dvije ili više političke organizacije. Zakon je nedvosmislen - "Političku organizaciju može osnovati najmanje 50 punoljetnih građana", što znači da bi obje vaše stranke trebale biti "ugašene", a članovi obje stranke, sada bi bili ravnopravni osnivači te nove stranke.Pedja Kojovic wrote:komandant mark
Nekoliko smo puta zapocinjali taj proces.
U posljednjem pokusaju, na proljece ove godine, smo sve usaglasili - Ime partija bi bila kombinacija,LDS bi imao 50% ucesca u svim organima stranke i na kongresu ujedinjenja bi izabrali novog predsjednika - ali je LDS odustao jer je
pravna procedura zahtijevala da se prije ujedinjenja jedan od politickih subjekata formalno ugasi.
Ocjena tadasnjeg rukovodstva LDS-a je bila da njihovi clanovi nikada nece prihvatiti da LDS to uradi.
p.k.
- JThomas
#19975 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
ovi znaju da i poboljšavanje sitnica čini da oni izgledaju lošije i nesposobnije. pa skontaj bi li se i to dopustilo. ja mislim da ne bi.vivaldi wrote:
pa nema ns kapacitet da nesto sustinski mijenja, zato i kazem neka uzmu par ministsrtva u kantonu, ali pod uslovom da ih min finansija ne zakida (nek im to bude uslov) i neka pokazu na malom uzorku sta znaju.
ovdje nekako mnogi gledaju sta je dobro za neku stranku, a ne sta je dobro za njih.
ali jasno je meni zasto nece, jer para jednostavno nema dovoljno. cega god se prihvatis znas da ce ti dan pocinjati sa nekim strajkom. a puno je lakse ukazivati na opste poznate probleme nego ih rijesavati. na kraju krajeva da ih je tako jednostavno rijesiti neko bi to vec uradio, jer kakvi god da su bili koji su do sada bili na vlasti sasvim sigurno niko od njih nije sretan zbog pola miliona nezposlenih i penzija od 300 marka