iPhone - All about

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
shalla

#19951 Re: iPhone - All about

Post by shalla »

Ne kontam ove sa Viber problemom. Govorite da vam nije aktiviran 3g, niste na WiFi, pa naravno da neće doći notifikacija. Ili ste na WiFi mreži a ne dobijate poruke jer vam istovremeno nije upaljen i 3g?

EDIT: Aha, sad vidim, ugasi vam se WiFi nakon što se ugasi ekran? Meni se to na Samsungu dešava isključivo na ovoj wifi mreži na poslu koja je konfigurisana tako, jel moguće da su vam kućne mreže konfigurisane sa nekim ograničenjima?
hp_user

#19952 Re: iPhone - All about

Post by hp_user »

shalla wrote:Ne kontam ove sa Viber problemom. Govorite da vam nije aktiviran 3g, niste na WiFi, pa naravno da neće doći notifikacija. Ili ste na WiFi mreži a ne dobijate poruke jer vam istovremeno nije upaljen i 3g?

EDIT: Aha, sad vidim, ugasi vam se WiFi nakon što se ugasi ekran? Meni se to na Samsungu dešava isključivo na ovoj wifi mreži na poslu koja je konfigurisana tako, jel moguće da su vam kućne mreže konfigurisane sa nekim ograničenjima?
Telemach mi je ubacio neki "Ubee" modem/router (2 in 1) u stan, Samsung S7 mi je normala radio bez diskonektovanja osim kad izgubi domet.

Iphone bukvalno mozes na modem spustit, nakon sto se ekran zakljuca i prodje 20 minuta on se diskonektuje... iako je full signal wifi-a.

3G nisam u mogucnosti koristit jer cekam da mi aktiviraju karticu u BHT-u (prebacam iz mtela, al to je nebitno). Cudi me da se na WiFi stedi baterija, a WiFi je osnova bar u Bosni...

Doduse boli njih racku, u Americi/Japanu/Hong Kongu/J Koreji vecinom furaju 4G pa je to za njihove standarde optimizovano da skoro WiFi ne moraju ni koristit.
isx

#19953 Re: iPhone - All about

Post by isx »

Na asus ruteru kod mene sve notifikacije stizu savrseno, dok na poslu gdje je neki kinez noname ruter zna se desiti da zasteka. I da ne koristim mobilni internet.

100% do rutera.
basicm

#19954 Re: iPhone - All about

Post by basicm »

Nikad nisam imao tih problema, kad ne radi wifi dodje preko 3g, nista ne kasni. Ako nemate 3g kasnice 100% jer od ios6 wifi se gasi sa ugasenim ekranom.
Ubee ruter jeste cudan, zezao je i mene na pocetku kad sam ga dobio, ja ga resetovao, stavio drugo ime mreze i radilo je. Ne znam jeli dugorocno rjesenje to jer sam iskljucio wifi na njemu, koristim time capsule.
ado_sar

#19955 Re: iPhone - All about

Post by ado_sar »

Kod mene je zaista ukljucen 2G na telefonu uvijek, ali imam ipad koji je samo na wifiju i dolaze notifikacije bez kasnjenja. Ruter je onaj standardni ZTE od BH Telecoma.

Mama je na ultri, tako da ne koristi mobilni internet, ali joj na iphone 5 dolaze notifikacije bez problema. Ruter je Airport Extreme
shalla

#19956 Re: iPhone - All about

Post by shalla »

Kakva glupost to sa gašenjem wifi čim se ugasi ekran, zašto to iOS nije ostavio kao mogućnost, enable/disable? Nonsens majke mi
hp_user

#19957 Re: iPhone - All about

Post by hp_user »

shalla wrote:Kakva glupost to sa gašenjem wifi čim se ugasi ekran, zašto to iOS nije ostavio kao mogućnost, enable/disable? Nonsens majke mi
pa baš je non sens, pogotovo za druge i treće zemlje
ado_sar

#19958 Re: iPhone - All about

Post by ado_sar »

shalla wrote:Kakva glupost to sa gašenjem wifi čim se ugasi ekran, zašto to iOS nije ostavio kao mogućnost, enable/disable? Nonsens majke mi
Ja ne znam odakle vam ta informacija? Nekoliko ljudi, ukljucujuci i mene pise da wifi normalno radi cak i sa ugasenim ekranom. Problem je ocigledno u ruterima
hp_user

#19959 Re: iPhone - All about

Post by hp_user »

ado_sar wrote:
Ja ne znam odakle vam ta informacija? Nekoliko ljudi, ukljucujuci i mene pise da wifi normalno radi cak i sa ugasenim ekranom. Problem je ocigledno u ruterima
Da, u routerima je.

Evo citam na iSrbija forumu, isti problem imamo svi. 5s/se/6s/7/... Telekomi nam uvaljuju kineze, jeftin tender.
shalla

#19960 Re: iPhone - All about

Post by shalla »

ado_sar wrote:
Pa čovjek koji koristi iPhone reče iznad gore
basicm wrote:Ako nemate 3g kasnice 100% jer od ios6 wifi se gasi sa ugasenim ekranom.
ado_sar

#19961 Re: iPhone - All about

Post by ado_sar »

shalla wrote:
ado_sar wrote:
Pa čovjek koji koristi iPhone reče iznad gore
basicm wrote:Ako nemate 3g kasnice 100% jer od ios6 wifi se gasi sa ugasenim ekranom.
Ja i? Ima li neki izvor za tu dezinformaciju? Avaz? Ios 6 izasao prije 5 godina okruglo, i tek mi na ovom forumu otkrili da se wifi gasi. How yes no.
shalla

#19962 Re: iPhone - All about

Post by shalla »

Dečko, ne moraš biti kurčevit kao što vidim da jesi otkako sam te upratio na ovoj temi, ako ne znaš normalno komunicirati onda odyebaus u skokovima, nađi se sa svojom rajom pa tako pričajte, na ovom forumu postoji određeno poštivanje starijih korisnika i ima dosta raje koja sasvim normalno komunicira i diskutuje...
Ne koristim iPhone pa ne znam, pitao sam gore i korisnik basicm je napisao ovo što sam ti "quote" u prošlom postu, ja sam samo napisao da se meni to na Androidu dešava na poslovnoj Wifi mreži gdje imamo određene restrikcije pa mi bilo čudno da je i na kućnim routerima isto konfigurisano...
ado_sar

#19963 Re: iPhone - All about

Post by ado_sar »

shalla wrote:Dečko, ne moraš biti kurčevit kao što vidim da jesi otkako sam te upratio na ovoj temi, ako ne znaš normalno komunicirati onda odyebaus u skokovima, nađi se sa svojom rajom pa tako pričajte, na ovom forumu postoji određeno poštivanje starijih korisnika i ima dosta raje koja sasvim normalno komunicira i diskutuje...
Ne koristim iPhone pa ne znam, pitao sam gore i korisnik basicm je napisao ovo što sam ti "quote" u prošlom postu, ja sam samo napisao da se meni to na Androidu dešava na poslovnoj Wifi mreži gdje imamo određene restrikcije pa mi bilo čudno da je i na kućnim routerima isto konfigurisano...
Handroidas znaci a dosao da baca bombe ovdje na temi. Jos hoce da mu ukazem postovanje radi forumskog staza :D
Mega Man X

#19964 Re: iPhone - All about

Post by Mega Man X »

Nemoj tako.. Shalla je imao iPhone dok si ti svaki dan odvajao od škole za novi Ajfun a ovamo još uvijek koristio Nokiu 3310.. :lol:
shalla

#19965 Re: iPhone - All about

Post by shalla »

Ko bolan baca bombe, samo sam citirao ljude koji koriste iPhone :roll:
Pročitaj prvo malo pa onda nastoj biti smiješan. I da, ujedno i nađi kad je shalla pisao na ovoj temi kao korisnik iPhonea, mogu se zakleti da vas te 2010. godine pola nije ni čulo za smartphone prema tome, again, bye bye...
isx

#19966 Re: iPhone - All about

Post by isx »

Na 6s i 7, iOS11, asus ruter ni jedna notifikacija nije falila.

Kinez ruter na poslu, ako odem do druge kancelarije gdje je slabiji signal, pukne wifi. Zakasni notifikacija.

Dakle, nije ni do iOS-a ni telefona vec do same konekcije. Kako rekose ljudi, upalite 3G pa da vidite hoce li falit ijedna notifikacija.
hp_user

#19967 Re: iPhone - All about

Post by hp_user »

Riješio sam problem!

Uzeo Ubee modem i gurnuo iglicu u onu rupu za factory reset na njemu.

Nisam ga nista podesavao, cekao da dodje WiFi signal opet i spojio se, s tim da mu je sada fabricko ime mreze i onaj random password koji pise na naljepnici od routera.

Prije sam koristio svoje ime kao ime WiFi mreze i svoj laksi pass.

Sad radi sve normala.

A prije svega toga, ugasio sam UniFi preko Telemach portala da mi iz routera ne izlaze 2 signala. PA onda mu opalio factory reset sa iglicom.
ado_sar

#19968 Re: iPhone - All about

Post by ado_sar »

shalla wrote:Ko bolan baca bombe, samo sam citirao ljude koji koriste iPhone :roll:
Pročitaj prvo malo pa onda nastoj biti smiješan. I da, ujedno i nađi kad je shalla pisao na ovoj temi kao korisnik iPhonea, mogu se zakleti da vas te 2010. godine pola nije ni čulo za smartphone prema tome, again, bye bye...
Znaci to sto si 2010 pisao na ovoj temi ti sada daje za pravo da siris dezinformacije, iako je nekoliko trenutnih iphone korisnika pisalo u isto vrijeme da je problem do rutera? Ti si se ubio za Avaza.
BaDa

#19969 Re: iPhone - All about

Post by BaDa »

basicm wrote:
soha96 wrote:Ista stvar sa viberom i kod mene, zaboravim otvoriti app nekad i propustim poruke po dan ili dva. Nije mi upaljen 3g
To vam se desava jer nemate 3g, i dok ga ne budete imali bice vam tako. Zasto ne korisitite mobile data?
kod mene uvijek upaljen 3g ali isti problem imam i sa 3g
exampLe.

#19970 Re: iPhone - All about

Post by exampLe. »

Vratih se na 6s danas, jabuka zakon. :D
BaDa

#19971 Re: iPhone - All about

Post by BaDa »

shalla wrote:Ne kontam ove sa Viber problemom. Govorite da vam nije aktiviran 3g, niste na WiFi, pa naravno da neće doći notifikacija. Ili ste na WiFi mreži a ne dobijate poruke jer vam istovremeno nije upaljen i 3g?

ne ja nemam taj problem da se wifi iskljuci uvijek je upaljen.... i 3g mi je konstantno ukljucen :wink:
isx

#19972 Re: iPhone - All about

Post by isx »

exampLe. wrote:Vratih se na 6s danas, jabuka zakon. :D
Svi smo mi imali kratke izlete na handroid i brzo se vracali. :mrgreen:
shalla

#19973 Re: iPhone - All about

Post by shalla »

ado_sar wrote:
shalla wrote:Ko bolan baca bombe, samo sam citirao ljude koji koriste iPhone :roll:
Znaci to sto si 2010 pisao na ovoj temi ti sada daje za pravo da siris dezinformacije, iako je nekoliko trenutnih iphone korisnika pisalo u isto vrijeme da je problem do rutera? Ti si se ubio za Avaza.
Nisi ti dobar sine sekunde ;-)
Posljednji put, ja sam samo upitao u čemu je problem, ništa nisam tvrdio jer nisam korisnik iOS, samo upitao korisnike u čemu je problem pokušavajući da im možda pomognem, znaš ima nas ovdje koji ne bi samo stali već bi rado nekome oko nečega pomogli... Ja nisam ni sektaš ko mnogi ovdje a ni paćenik, neću imati ništa protiv da se nekad vratim na iPhone ukoliko u tom trenutku bude zadovoljavao moje potrebe više od Android mobitela koji tad budem koristio...
ado_sar

#19974 Re: iPhone - All about

Post by ado_sar »

shalla wrote:
ado_sar wrote:
Nisi ti dobar sine sekunde ;-)
Posljednji put, ja sam samo upitao u čemu je problem, ništa nisam tvrdio jer nisam korisnik iOS, samo upitao korisnike u čemu je problem pokušavajući da im možda pomognem, znaš ima nas ovdje koji ne bi samo stali već bi rado nekome oko nečega pomogli... Ja nisam ni sektaš ko mnogi ovdje a ni paćenik, neću imati ništa protiv da se nekad vratim na iPhone ukoliko u tom trenutku bude zadovoljavao moje potrebe više od Android mobitela koji tad budem koristio...
Ne, to nije istina. Ti si napisao ovo:
Da li ti ovo izgleda kao da si “samo upitao u cemu je problem i da nisi nista tvrdio”
shalla

#19975 Re: iPhone - All about

Post by shalla »

A kad sam to napisao? Nakon što je basicm, za kojeg odavno znam da je korisnik iPhonea, napisao da je od iOS6 po defaultu da se WiFi gasi nakon što se ugasi ekran pa sam vas pitao da li je moguće da je do konfiguracije WiFi mreže...
Nebitno je, spamam i trošim se na gluposti, glup sam što sam uopšte upitao u čemu je problem, jebala vas tema da vas jebala...
Post Reply