Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Rugafet

#19951 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Rugafet »

Nemojte tako, ja znam dvojicu koji su se snašli a nisu mrdnuli iz Sarajeva ni sekunde
512MB

#19952 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by 512MB »

Jel jednom počinje ime na B :mrgreen:
konjislav

#19953 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by konjislav »

512MB wrote:Jel jednom počinje ime na B :mrgreen:
4% sansa za DA, 100% za NE. :mrgreen:
ultima_palabra

#19954 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by ultima_palabra »

Vako i 92. kad su dolazili Krajisnici u Travnik, sve i jedan je bio iz centra Banjaluke :mrgreen:
Radio Sarajevo

#19955 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Radio Sarajevo »

ultima_palabra wrote:Vako i 92. kad su dolazili Krajisnici u Travnik, sve i jedan je bio iz centra Banjaluke :mrgreen:

:izet: :lol: :lol:
espn

#19956 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by espn »

Anarhija u RMU Banovići: Više od 200 povreda radnika ove godine, brojne nepravilnosti u radu

Image

https://www.klix.ba/vijesti/bih/anarhij ... /191018097
512MB

#19957 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by 512MB »

Radio Sarajevo wrote:
ultima_palabra wrote:Vako i 92. kad su dolazili Krajisnici u Travnik, sve i jedan je bio iz centra Banjaluke :mrgreen:

:izet: :lol: :lol:
Eee momci kad sam ja zabijao golove u BSKu vi ste još kakili u pelene 8)
espn

#19958 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by espn »

Nevidljiva smrt: Sarajevo ponovo strepi od nadolazeće zagađenosti zraka

Image

https://www.klix.ba/vijesti/bih/nevidlj ... /191019045
Nazif_Gljiva

#19959 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Nazif_Gljiva »

Ja sinoć bio u time out-u, otresao se ko tuta, nisam primijetio da je zrak bio zagađen...
SD7

#19960 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by SD7 »

Ne kontam sta to zelis reci, pa vecina tih sela iz blize okoline BL iz tog vremena, mogu parirati Travniku...
ultima_palabra

#19961 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by ultima_palabra »

SD7 wrote:
Ne kontam sta to zelis reci, pa vecina tih sela iz blize okoline BL iz tog vremena, mogu parirati Travniku...
Jest vala, rasadnici biznisa i kulture... pola familije mi je iz Krajine, ali nemoj gluposti pisati.
HAVANA

#19962 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by HAVANA »

https://www.dailymail.co.uk/travel/arti ... F4YFsOoYVM

Moramo poskupit... :mastakazes:

Late-night bars and restaurants make for a fun, friendly city that’s walkable and as cheap as chips. It feels a bit like being let in on a secret that won’t stay under wraps for long.
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#19963 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by mk ultra »

Jutros u 10 odem na iliđu da popijemo kafu i prohodamo, sjedemo u bastu Panacota, jos je malo svjeze ali u suncu smo
Otvoreni portali na kaficu, i cujem konobara, kaze vidi debila dosli sa bebom dabogda se prehladila

Ja i zena se sjebali :shock:
Priđem, upitam, kaze pogresno ste culi. A sjebo se prilicno, vjerovatno je mislio ne cuje se nista. Gazdu mu znam licno, ne tako dobro, ali znam.
Sjebo mi je dan
I svaki dan sve vise ovakih idiota ovdje, bolesnih sa dijagnozom. Drzava je i dobra kakvi idioti zive :skoljka:
Sanjarko

#19964 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Sanjarko »

To ti nije s dijagnozom osoba a možda i jest jer i psihopatija spada pod ove sve F dijagnoze ali prije bi rekao podlost da je ovo.
Radio Sarajevo

#19965 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Radio Sarajevo »

mk ultra wrote:Jutros u 10 odem na iliđu da popijemo kafu i prohodamo, sjedemo u bastu Panacota, jos je malo svjeze ali u suncu smo
Otvoreni portali na kaficu, i cujem konobara, kaze vidi debila dosli sa bebom dabogda se prehladila

Priđem, upitam, kaze pogresno ste culi. A sjebo se prilicno, vjerovatno je mislio ne cuje se nista. Gazdu mu znam licno, ne tako dobro, ali znam.
Sjebo mi je dan
I svaki dan sve vise ovakih idiota ovdje, bolesnih sa dijagnozom. Drzava je i dobra kakvi idioti zive :skoljka:
A sreća toga nema na Zapadu, sve fini ljudi koji nikome ništa podlo ne misle :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Bullet Tooth Tony

#19966 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Bullet Tooth Tony »

Radio Sarajevo wrote:
mk ultra wrote:Jutros u 10 odem na iliđu da popijemo kafu i prohodamo, sjedemo u bastu Panacota, jos je malo svjeze ali u suncu smo

Sjebo mi je dan
A sreća toga nema na Zapadu, sve fini ljudi koji nikome ništa podlo ne misle :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Ma da sam ovo cuo ja bih odma sa kafe u ambasadu ... lijepa njemacka ... :D :lol: :lol:
Radio Sarajevo

#19967 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Radio Sarajevo »

Bullet Tooth Tony wrote: Ma da sam ovo cuo ja bih odma sa kafe u ambasadu ... lijepa njemacka ... :D :lol: :lol:

A fakat, fascinantno je koliko naši ljudi imaju povjerenja u Švabe, kao da su ovi oličenje poštenja. To što su nekoliko puta već pokušali osvojiti svijet i pobiti sve na tom putu, to ništa :lol: :lol: :lol:
mk ultra

#19968 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by mk ultra »

Radio Sarajevo wrote:

Sjebo mi je dan
Nisam to ni rekao, samo je ovdje svaki dan sve luđe, bukvalno... i dovoljno se sjecam kako je bilo prije 10, 15 godina i kako je sada
Bullet Tooth Tony

#19969 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Bullet Tooth Tony »

Radio Sarajevo wrote:
Bullet Tooth Tony wrote: Ma da sam ovo cuo ja bih odma sa kafe u ambasadu ... lijepa njemacka ... :D :lol: :lol:

A fakat, fascinantno je koliko naši ljudi imaju povjerenja u Švabe, kao da su ovi oličenje poštenja. To što su nekoliko puta već pokušali osvojiti svijet i pobiti sve na tom putu, to ništa :lol: :lol: :lol:
halo ... kako te nije stid protiv njemacke pricati :twisted: :twisted:

Image
Radio Sarajevo

#19970 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Radio Sarajevo »

mk ultra wrote: Nisam to ni rekao, samo je ovdje svaki dan sve luđe, bukvalno... i dovoljno se sjecam kako je bilo prije 10, 15 godina i kako je sada
Ja razumijem da ti je sjebao dan, i meni bi, i ja bih mu prišao i pitao zašto je to rekao, pa bih se i posvađao ako treba, možda i potukao.

Ali da je to razlog za odlazak, meni to nikako ne može biti jasno jer takve stvari se dešavaju SVUGDJE. Jedina je razlika što nećeš konobara razumjeti kad tek dođeš u Švabiju. Ili je razlika što neće reći tako otvoreno, nego će ti se u sebi nagovoriti svega.

Evo ti jedna situacija iz Holandije. Moja žena trudna, i parkira auto malo više udesno, kako bi mogla lakše izaći s vozačeve strane. Vozač s naše desne strane još uvijek lako može ući u svoje auto, jer sam ja s te strane izašao, a imam 115 kg u tom trenutku. S lijeve strane ona izlazi i pogledamo auto, još uvijek je u okviru linija.

Preko puta parkiran autobus, i vozačica autobusa mi govori kako nismo dobro parkirali auto. Ja joj kažem kako je i dalje u okviru linija i da gleda svoja posla. Ona vadi mobitel i snima naše auto, te mi govori kako će sad to poslati policiji.

Dakle, nijedan razlog nije imala da se počne svađati s nama, a da ne pričam o tome da sam joj i rekao kako joj je lakše ovako izaći, i da ima dovoljno mjesta s obje strane. Ali džaba, ona snima i dalje, i u tom momentu mi govori kako trebam otići iz Holandije ako mi se ne sviđa kako je kod njih.

Naredna scena je da joj ja razbijam mobitel i onda policija stvarno dolazi. Pošto je tu nas četvoro, moja mama i tetka s nama, mi hladno svi kažemo kako joj je mobitel ispao. I sjebemo je tu, ona popizdi i ne može da vjeruje. Policija naravno nema izbora nego vjerovati nama kojih je više.

Šta hoću reći? Govnara ima svugdje, i ako ti oni pokvare dan, to je legitimno, ali kao i 90% stvari na ovoj temi, ono što ljudi traže na Zapadu, neće dobiti. Dobiće samo više para, a i to je relativno.
Sanjarko

#19971 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Sanjarko »

mk ultra wrote: Nisam to ni rekao, samo je ovdje svaki dan sve luđe, bukvalno... i dovoljno se sjecam kako je bilo prije 10, 15 godina i kako je sada
Ma radi svega. Borba za sve pa se iskvari narod jer se otima za sve. Po meni barem je tako. Nema cega, nema. A i prije nije bio bas narod bolji. Samo eto za sve borba danas pa to jos dodatno iskvari ljude.
mk ultra

#19972 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by mk ultra »

Radio Sarajevo wrote:
Ja razumijem da ti je sjebao dan, i meni bi, i ja bih mu prišao i pitao zašto je to rekao, pa bih se i posvađao ako treba, možda i potukao.

Ali da je to razlog za odlazak, meni to nikako ne može biti jasno jer takve stvari se dešavaju SVUGDJE. Jedina je razlika što nećeš konobara razumjeti kad tek dođeš u Švabiju. Ili je razlika što neće reći tako otvoreno, nego će ti se u sebi nagovoriti svega.

Evo ti jedna situacija iz Holandije. Moja žena trudna, i parkira auto malo više udesno, kako bi mogla lakše izaći s vozačeve strane. Vozač s naše desne strane još uvijek lako može ući u svoje auto, jer sam ja s te strane izašao, a imam 115 kg u tom trenutku. S lijeve strane ona izlazi i pogledamo auto, još uvijek je u okviru linija.

Preko puta parkiran autobus, i vozačica autobusa mi govori kako nismo dobro parkirali auto. Ja joj kažem kako je i dalje u okviru linija i da gleda svoja posla. Ona vadi mobitel i snima naše auto, te mi govori kako će sad to poslati policiji.

Dakle, nijedan razlog nije imala da se počne svađati s nama, a da ne pričam o tome da sam joj i rekao kako joj je lakše ovako izaći, i da ima dovoljno mjesta s obje strane. Ali džaba, ona snima i dalje, i u tom momentu mi govori kako trebam otići iz Holandije ako mi se ne sviđa kako je kod njih.

Naredna scena je da joj ja razbijam mobitel i onda policija stvarno dolazi. Pošto je tu nas četvoro, moja mama i tetka s nama, mi hladno svi kažemo kako joj je mobitel ispao. I sjebemo je tu, ona popizdi i ne može da vjeruje. Policija naravno nema izbora nego vjerovati nama kojih je više.

Šta hoću reći? Govnara ima svugdje, i ako ti oni pokvare dan, to je legitimno, ali kao i 90% stvari na ovoj temi, ono što ljudi traže na Zapadu, neće dobiti. Dobiće samo više para, a i to je relativno.
Ima ih svugdje, ali iskreno reci koliko cesto. Sjedni u auto i prođi 80km, i javi jel isto u sarajevu ili negdje drugo

Meni se sa strancem nije desilo da ga cekam pola sata jer kasni ode u pola posla gdje ga cekam opet pola sata
Posao mi je takav da sam non stop na putu i sa ljudima, a svaki dan sve blesavije i bezobraznije. Normalno je postalo da izbjegavam udes jer je neko ostavio auto na sred ceste, pitas zasto tu stoji, dobihjes odgovor sta se bunis, pa sta i sl. Sve je nategnutije 5x u odnosu na prije 10 godina ;-)
mousstapha

#19973 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by mousstapha »

U principu svaka se negativnost moze opravdati izrekom da toga ima svugdje. Svaciji je subjektivni osjecaj da li nekih pojava ima u toj mjeri da kaze sebi zelim pobjeci od toga.
Melbourne_Australia

#19974 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Melbourne_Australia »

Fol je u tripovanju glave...Znam lika koji zivi u selu u Svedskoj ali bas selo, Sarajlija je..Svake godine dodje ciku bude 2 mjeseca i onda pocne srati i kaze, ja ne bi mogao zivjeti vise ovdje..A on zivi u jestu sa 2 trgovine haman ..Nema covjeka na ulici..Tako ljudi koji odu vani i zele da idu vani, samo traze razloge da odu i govore da mu je dosta svega i onda pocne nabrajati...To je pumpanje samog sebe da ti bude lakse..
mirsek

#19975 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by mirsek »

mk ultra wrote:
Ima ih svugdje, ali iskreno reci koliko cesto. Sjedni u auto i prođi 80km, i javi jel isto u sarajevu ili negdje drugo

Meni se sa strancem nije desilo da ga cekam pola sata jer kasni ode u pola posla gdje ga cekam opet pola sata
Posao mi je takav da sam non stop na putu i sa ljudima, a svaki dan sve blesavije i bezobraznije. Normalno je postalo da izbjegavam udes jer je neko ostavio auto na sred ceste, pitas zasto tu stoji, dobihjes odgovor sta se bunis, pa sta i sl. Sve je nategnutije 5x u odnosu na prije 10 godina ;-)
:thumbup: Sve kurcevito i neuroticno, sve sredjeno i usminkano da lici na prosjecnog stanovnika neke EU metropole.
Hoce solidan auto( umjesto da uzme neki za 2000-3000 KM, hoce neki za 7000-8000), hoce solidan mobitel( umjesto neki za 200-300 KM hoce neki za 500-600 KM), hoce solidnu odjecu, hoce da izlazi vikendom, pa onda krediti, porodica, opremanje stana, ljetovanje, malo na planinu zimi, a sve to treba pokriti sa platom ispod 1500 KM ili ukupnim primanjima u domacinstvu ispod 2000 KM sto je za vecinu stanovnika neostvariv iznos.
Blizu nam EU i sve sto evropa ima a nemamo mogucnost da ih pratimo sa nasim standardom plus drzava i sistem funkcionisu djelimicno u najboljem slucaju.
I onda nervoza, furustracije, blesavost i bezobraznost.
Post Reply