Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
- Rugafet
#19951 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Nemojte tako, ja znam dvojicu koji su se snašli a nisu mrdnuli iz Sarajeva ni sekunde
- 512MB
#19952 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Jel jednom počinje ime na B 
- konjislav
#19953 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
4% sansa za DA, 100% za NE.512MB wrote:Jel jednom počinje ime na B
- ultima_palabra
#19954 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Vako i 92. kad su dolazili Krajisnici u Travnik, sve i jedan je bio iz centra Banjaluke 
- Radio Sarajevo
#19955 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
ultima_palabra wrote:Vako i 92. kad su dolazili Krajisnici u Travnik, sve i jedan je bio iz centra Banjaluke
-
espn
#19956 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Anarhija u RMU Banovići: Više od 200 povreda radnika ove godine, brojne nepravilnosti u radu

https://www.klix.ba/vijesti/bih/anarhij ... /191018097

https://www.klix.ba/vijesti/bih/anarhij ... /191018097
- 512MB
#19957 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Eee momci kad sam ja zabijao golove u BSKu vi ste još kakili u peleneRadio Sarajevo wrote:ultima_palabra wrote:Vako i 92. kad su dolazili Krajisnici u Travnik, sve i jedan je bio iz centra Banjaluke
![]()
![]()
-
espn
#19958 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Nevidljiva smrt: Sarajevo ponovo strepi od nadolazeće zagađenosti zraka

https://www.klix.ba/vijesti/bih/nevidlj ... /191019045

https://www.klix.ba/vijesti/bih/nevidlj ... /191019045
-
Nazif_Gljiva
#19959 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ja sinoć bio u time out-u, otresao se ko tuta, nisam primijetio da je zrak bio zagađen...
-
SD7
#19960 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ne kontam sta to zelis reci, pa vecina tih sela iz blize okoline BL iz tog vremena, mogu parirati Travniku...ultima_palabra wrote:Vako i 92. kad su dolazili Krajisnici u Travnik, sve i jedan je bio iz centra Banjaluke
- ultima_palabra
#19961 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Jest vala, rasadnici biznisa i kulture... pola familije mi je iz Krajine, ali nemoj gluposti pisati.SD7 wrote:Ne kontam sta to zelis reci, pa vecina tih sela iz blize okoline BL iz tog vremena, mogu parirati Travniku...ultima_palabra wrote:Vako i 92. kad su dolazili Krajisnici u Travnik, sve i jedan je bio iz centra Banjaluke
- HAVANA
#19962 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
https://www.dailymail.co.uk/travel/arti ... F4YFsOoYVM
Moramo poskupit...
Late-night bars and restaurants make for a fun, friendly city that’s walkable and as cheap as chips. It feels a bit like being let in on a secret that won’t stay under wraps for long.
Moramo poskupit...
Late-night bars and restaurants make for a fun, friendly city that’s walkable and as cheap as chips. It feels a bit like being let in on a secret that won’t stay under wraps for long.
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#19963 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Jutros u 10 odem na iliđu da popijemo kafu i prohodamo, sjedemo u bastu Panacota, jos je malo svjeze ali u suncu smo
Otvoreni portali na kaficu, i cujem konobara, kaze vidi debila dosli sa bebom dabogda se prehladila
Ja i zena se sjebali
Priđem, upitam, kaze pogresno ste culi. A sjebo se prilicno, vjerovatno je mislio ne cuje se nista. Gazdu mu znam licno, ne tako dobro, ali znam.
Sjebo mi je dan
I svaki dan sve vise ovakih idiota ovdje, bolesnih sa dijagnozom. Drzava je i dobra kakvi idioti zive
Otvoreni portali na kaficu, i cujem konobara, kaze vidi debila dosli sa bebom dabogda se prehladila
Ja i zena se sjebali
Priđem, upitam, kaze pogresno ste culi. A sjebo se prilicno, vjerovatno je mislio ne cuje se nista. Gazdu mu znam licno, ne tako dobro, ali znam.
Sjebo mi je dan
I svaki dan sve vise ovakih idiota ovdje, bolesnih sa dijagnozom. Drzava je i dobra kakvi idioti zive
- Sanjarko
#19964 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
To ti nije s dijagnozom osoba a možda i jest jer i psihopatija spada pod ove sve F dijagnoze ali prije bi rekao podlost da je ovo.
- Radio Sarajevo
#19965 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
A sreća toga nema na Zapadu, sve fini ljudi koji nikome ništa podlo ne mislemk ultra wrote:Jutros u 10 odem na iliđu da popijemo kafu i prohodamo, sjedemo u bastu Panacota, jos je malo svjeze ali u suncu smo
Ja i zena se sjebali![]()
Sjebo mi je dan
- Bullet Tooth Tony
#19966 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ma da sam ovo cuo ja bih odma sa kafe u ambasadu ... lijepa njemacka ...Radio Sarajevo wrote:A sreća toga nema na Zapadu, sve fini ljudi koji nikome ništa podlo ne mislemk ultra wrote:Jutros u 10 odem na iliđu da popijemo kafu i prohodamo, sjedemo u bastu Panacota, jos je malo svjeze ali u suncu smo
Sjebo mi je dan
I svaki dan sve vise ovakih idiota ovdje, bolesnih sa dijagnozom. Drzava je i dobra kakvi idioti zive![]()
![]()
- Radio Sarajevo
#19967 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Bullet Tooth Tony wrote: Ma da sam ovo cuo ja bih odma sa kafe u ambasadu ... lijepa njemacka ...![]()
![]()
A fakat, fascinantno je koliko naši ljudi imaju povjerenja u Švabe, kao da su ovi oličenje poštenja. To što su nekoliko puta već pokušali osvojiti svijet i pobiti sve na tom putu, to ništa
- mk ultra
#19968 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Nisam to ni rekao, samo je ovdje svaki dan sve luđe, bukvalno... i dovoljno se sjecam kako je bilo prije 10, 15 godina i kako je sadaRadio Sarajevo wrote:A sreća toga nema na Zapadu, sve fini ljudi koji nikome ništa podlo ne mislemk ultra wrote:Jutros u 10 odem na iliđu da popijemo kafu i prohodamo, sjedemo u bastu Panacota, jos je malo svjeze ali u suncu smo
Sjebo mi je dan
I svaki dan sve vise ovakih idiota ovdje, bolesnih sa dijagnozom. Drzava je i dobra kakvi idioti zive![]()
![]()
- Bullet Tooth Tony
#19969 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
halo ... kako te nije stid protiv njemacke pricatiRadio Sarajevo wrote:Bullet Tooth Tony wrote: Ma da sam ovo cuo ja bih odma sa kafe u ambasadu ... lijepa njemacka ...![]()
![]()
A fakat, fascinantno je koliko naši ljudi imaju povjerenja u Švabe, kao da su ovi oličenje poštenja. To što su nekoliko puta već pokušali osvojiti svijet i pobiti sve na tom putu, to ništa![]()
![]()

- Radio Sarajevo
#19970 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ja razumijem da ti je sjebao dan, i meni bi, i ja bih mu prišao i pitao zašto je to rekao, pa bih se i posvađao ako treba, možda i potukao.mk ultra wrote: Nisam to ni rekao, samo je ovdje svaki dan sve luđe, bukvalno... i dovoljno se sjecam kako je bilo prije 10, 15 godina i kako je sada
Ali da je to razlog za odlazak, meni to nikako ne može biti jasno jer takve stvari se dešavaju SVUGDJE. Jedina je razlika što nećeš konobara razumjeti kad tek dođeš u Švabiju. Ili je razlika što neće reći tako otvoreno, nego će ti se u sebi nagovoriti svega.
Evo ti jedna situacija iz Holandije. Moja žena trudna, i parkira auto malo više udesno, kako bi mogla lakše izaći s vozačeve strane. Vozač s naše desne strane još uvijek lako može ući u svoje auto, jer sam ja s te strane izašao, a imam 115 kg u tom trenutku. S lijeve strane ona izlazi i pogledamo auto, još uvijek je u okviru linija.
Preko puta parkiran autobus, i vozačica autobusa mi govori kako nismo dobro parkirali auto. Ja joj kažem kako je i dalje u okviru linija i da gleda svoja posla. Ona vadi mobitel i snima naše auto, te mi govori kako će sad to poslati policiji.
Dakle, nijedan razlog nije imala da se počne svađati s nama, a da ne pričam o tome da sam joj i rekao kako joj je lakše ovako izaći, i da ima dovoljno mjesta s obje strane. Ali džaba, ona snima i dalje, i u tom momentu mi govori kako trebam otići iz Holandije ako mi se ne sviđa kako je kod njih.
Naredna scena je da joj ja razbijam mobitel i onda policija stvarno dolazi. Pošto je tu nas četvoro, moja mama i tetka s nama, mi hladno svi kažemo kako joj je mobitel ispao. I sjebemo je tu, ona popizdi i ne može da vjeruje. Policija naravno nema izbora nego vjerovati nama kojih je više.
Šta hoću reći? Govnara ima svugdje, i ako ti oni pokvare dan, to je legitimno, ali kao i 90% stvari na ovoj temi, ono što ljudi traže na Zapadu, neće dobiti. Dobiće samo više para, a i to je relativno.
- Sanjarko
#19971 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ma radi svega. Borba za sve pa se iskvari narod jer se otima za sve. Po meni barem je tako. Nema cega, nema. A i prije nije bio bas narod bolji. Samo eto za sve borba danas pa to jos dodatno iskvari ljude.mk ultra wrote: Nisam to ni rekao, samo je ovdje svaki dan sve luđe, bukvalno... i dovoljno se sjecam kako je bilo prije 10, 15 godina i kako je sada
- mk ultra
#19972 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ima ih svugdje, ali iskreno reci koliko cesto. Sjedni u auto i prođi 80km, i javi jel isto u sarajevu ili negdje drugoRadio Sarajevo wrote:Ja razumijem da ti je sjebao dan, i meni bi, i ja bih mu prišao i pitao zašto je to rekao, pa bih se i posvađao ako treba, možda i potukao.mk ultra wrote: Nisam to ni rekao, samo je ovdje svaki dan sve luđe, bukvalno... i dovoljno se sjecam kako je bilo prije 10, 15 godina i kako je sada
Ali da je to razlog za odlazak, meni to nikako ne može biti jasno jer takve stvari se dešavaju SVUGDJE. Jedina je razlika što nećeš konobara razumjeti kad tek dođeš u Švabiju. Ili je razlika što neće reći tako otvoreno, nego će ti se u sebi nagovoriti svega.
Evo ti jedna situacija iz Holandije. Moja žena trudna, i parkira auto malo više udesno, kako bi mogla lakše izaći s vozačeve strane. Vozač s naše desne strane još uvijek lako može ući u svoje auto, jer sam ja s te strane izašao, a imam 115 kg u tom trenutku. S lijeve strane ona izlazi i pogledamo auto, još uvijek je u okviru linija.
Preko puta parkiran autobus, i vozačica autobusa mi govori kako nismo dobro parkirali auto. Ja joj kažem kako je i dalje u okviru linija i da gleda svoja posla. Ona vadi mobitel i snima naše auto, te mi govori kako će sad to poslati policiji.
Dakle, nijedan razlog nije imala da se počne svađati s nama, a da ne pričam o tome da sam joj i rekao kako joj je lakše ovako izaći, i da ima dovoljno mjesta s obje strane. Ali džaba, ona snima i dalje, i u tom momentu mi govori kako trebam otići iz Holandije ako mi se ne sviđa kako je kod njih.
Naredna scena je da joj ja razbijam mobitel i onda policija stvarno dolazi. Pošto je tu nas četvoro, moja mama i tetka s nama, mi hladno svi kažemo kako joj je mobitel ispao. I sjebemo je tu, ona popizdi i ne može da vjeruje. Policija naravno nema izbora nego vjerovati nama kojih je više.
Šta hoću reći? Govnara ima svugdje, i ako ti oni pokvare dan, to je legitimno, ali kao i 90% stvari na ovoj temi, ono što ljudi traže na Zapadu, neće dobiti. Dobiće samo više para, a i to je relativno.
Meni se sa strancem nije desilo da ga cekam pola sata jer kasni ode u pola posla gdje ga cekam opet pola sata
Posao mi je takav da sam non stop na putu i sa ljudima, a svaki dan sve blesavije i bezobraznije. Normalno je postalo da izbjegavam udes jer je neko ostavio auto na sred ceste, pitas zasto tu stoji, dobihjes odgovor sta se bunis, pa sta i sl. Sve je nategnutije 5x u odnosu na prije 10 godina
- mousstapha
#19973 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
U principu svaka se negativnost moze opravdati izrekom da toga ima svugdje. Svaciji je subjektivni osjecaj da li nekih pojava ima u toj mjeri da kaze sebi zelim pobjeci od toga.
-
Melbourne_Australia
#19974 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Fol je u tripovanju glave...Znam lika koji zivi u selu u Svedskoj ali bas selo, Sarajlija je..Svake godine dodje ciku bude 2 mjeseca i onda pocne srati i kaze, ja ne bi mogao zivjeti vise ovdje..A on zivi u jestu sa 2 trgovine haman ..Nema covjeka na ulici..Tako ljudi koji odu vani i zele da idu vani, samo traze razloge da odu i govore da mu je dosta svega i onda pocne nabrajati...To je pumpanje samog sebe da ti bude lakse..
- mirsek
#19975 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
mk ultra wrote:
Ima ih svugdje, ali iskreno reci koliko cesto. Sjedni u auto i prođi 80km, i javi jel isto u sarajevu ili negdje drugo
Meni se sa strancem nije desilo da ga cekam pola sata jer kasni ode u pola posla gdje ga cekam opet pola sata
Posao mi je takav da sam non stop na putu i sa ljudima, a svaki dan sve blesavije i bezobraznije. Normalno je postalo da izbjegavam udes jer je neko ostavio auto na sred ceste, pitas zasto tu stoji, dobihjes odgovor sta se bunis, pa sta i sl. Sve je nategnutije 5x u odnosu na prije 10 godina
Hoce solidan auto( umjesto da uzme neki za 2000-3000 KM, hoce neki za 7000-8000), hoce solidan mobitel( umjesto neki za 200-300 KM hoce neki za 500-600 KM), hoce solidnu odjecu, hoce da izlazi vikendom, pa onda krediti, porodica, opremanje stana, ljetovanje, malo na planinu zimi, a sve to treba pokriti sa platom ispod 1500 KM ili ukupnim primanjima u domacinstvu ispod 2000 KM sto je za vecinu stanovnika neostvariv iznos.
Blizu nam EU i sve sto evropa ima a nemamo mogucnost da ih pratimo sa nasim standardom plus drzava i sistem funkcionisu djelimicno u najboljem slucaju.
I onda nervoza, furustracije, blesavost i bezobraznost.