Republika Turska

Post Reply
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#19951 Re: Republika Turska

Post by pici »

sreca pa smo vezani za euro, da smo za liru, bilo bi svasta... mujaga iz dejcica bi jeBo sultanu sve od do
madner

#19952 Re: Republika Turska

Post by madner »

zigzag wrote:
megaman4 wrote:
madner wrote:Gledate stvari previse usko.
Turska je 2010 lobirala da bude prvak tog djela svijeta, sa idejom da bude lider zemalja koje imaju slicnu ideologiju. To je uzrok Arapskog proljeca, dopustili su im eksperiment.

Medjutim Iran i Saudijska Arabija su imale druge planove, a Turci su znatno precjenili svoje mogucnosti i snagu ideologije.

Ovo sada im USA kaze da su se dosta igrali i da je vrijeme da malo stanu na kocnicu.
O ovome se i radi. Sad ih SAD spusta malo na zemlju.
jel to ova država?

https://www.klix.ba/vijesti/svijet/amer ... /180816034
USA je u unutrasnjim pitanjima jedno, u vanjskim skroz drugo.
zigzag

#19953 Re: Republika Turska

Post by zigzag »

Vidi se ovih par mjeseci. Baš im je stalo da disciplinuju cijeli svijet. I to sve odjednom
Last edited by zigzag on 16/08/2018 11:33, edited 1 time in total.
ExNihilo

#19954 Re: Republika Turska

Post by ExNihilo »

zigzag wrote:
megaman4 wrote:
madner wrote:Gledate stvari previse usko.
Turska je 2010 lobirala da bude prvak tog djela svijeta, sa idejom da bude lider zemalja koje imaju slicnu ideologiju. To je uzrok Arapskog proljeca, dopustili su im eksperiment.

Medjutim Iran i Saudijska Arabija su imale druge planove, a Turci su znatno precjenili svoje mogucnosti i snagu ideologije.

Ovo sada im USA kaze da su se dosta igrali i da je vrijeme da malo stanu na kocnicu.
O ovome se i radi. Sad ih SAD spusta malo na zemlju.
jel to ova država?

https://www.klix.ba/vijesti/svijet/amer ... /180816034
Sad pokušaj zamisliti ovakvo nešto u Turskoj.
madner

#19955 Re: Republika Turska

Post by madner »

zigzag wrote:Vidi se ovih par mjeseci. Baš im je stalo da disciplinuju cijeli svijet. I to sve odjednom
To nije nista novo, od 1941 do danas su naucili sve folove.
zigzag

#19956 Re: Republika Turska

Post by zigzag »

Dok je bila vanredna situacija u državi, nije se tako nešto moglo očekivati. Ranije je bilo takvih situacija, turski mediji protiv vlade.
S tim da nije Erdogan prvi koji je progonio novinare. I ranije vlasti su progonili novinare i pisce
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#19957 Re: Republika Turska

Post by Truba »

volim tursku stojim u redu za njemačku ili ameriku

ti su mi likovi najdraži

ja barem priznam da mogu biti u krivu

volim rusiju i iran ali se zna ko su gazde WASP (bijeli američki protestanti)

i svetu zemlju treba vratiti ujedinjenim narodima :D nikako muslimanima jer bi zabranili ulaz nemuslimanima

WASP gazde u svijetu a oni im protestantskog pastora zatvorili zbog imaginarne povezanosti s KOMUNISTIČKIM kurdskim teroristima i tim nekim sunitskim pučistima povezanim s gulenovcima...

snimljen je film na osnovu tursko američkih odnosa preko zatvorenika
midnight exspres se zove... lik imao 4 grama trave... amerikanac... uhvatili ga u turskoj i ĆUZA
zbog regana mislim... eee ovo je donald

naravno da donaldu i WASPovcima nije stalo do pastora
ali im je stalo do GLASOVA ONIH KOJI vole pastora :D
madner

#19958 Re: Republika Turska

Post by madner »

Nema ovo veze sa pastorom, ni sa glasackim tjelom ni izborima.
Turska ne slusa, preblizu je Putinu.
Truba

#19959 Re: Republika Turska

Post by Truba »

pa napisao sam to

tuska ne sluša= mali iz zadnje klupe nemiran
zigzag

#19960 Re: Republika Turska

Post by zigzag »

Black swan wrote:volim tursku stojim u redu za njemačku ili ameriku

ti su mi likovi najdraži
Ovdje gore umjesto Turska treba staviti Bosna. A ti što vole Tursku, vole je kao fc barcelonu ili juventus. Dok napreduju dobri su, kad im ne ide na ruku i ne znaju za njih.

Nama je opet dobro što smo poprilično udaljeni od Turske i nemaju nekog uticaja na nas.
high_volume

#19961 Re: Republika Turska

Post by high_volume »

Black swan wrote:
i svetu zemlju treba vratiti ujedinjenim narodima :D nikako muslimanima jer bi zabranili ulaz nemuslimanima
Dopada mi se tvoja ideja. Da, Jeruzalem cijeli grad treba staviti pod protektorat UN, sve što je administrativno, politički, kulturno, religiozno, privredno, sve... distrikt. Jeruzalem D.C. :D Prestale bi tenzije, prestali bi sukobi, bilo bi bolje za sve
Truba

#19962 Re: Republika Turska

Post by Truba »

high_volume wrote:
Black swan wrote:
Dopada mi se tvoja ideja. Da, Jeruzalem cijeli grad treba staviti pod protektorat UN, sve što je administrativno, politički, kulturno, religiozno, privredno, sve... distrikt. Jeruzalem D.C. :D Prestale bi tenzije, prestali bi sukobi, bilo bi bolje za sve
cijelu zemlju od golana do gaze od tel aviva do mrtvog mora

naravno čim britanci imaju prste u tome to mora biti VJEČITI RAT
archi_a

#19963 Re: Republika Turska

Post by archi_a »

Secesioniste ne vole turčina i džaba je. I sama pomisao na jaku tursku ih navodi na povraćanje. I sama pomisao da će turčin dati podršku Bosni i Hercegovini, makar ona bila samo deklarativna, kod secesionista izaziva drhtavicu. Da se razumijemo, secesionista ne voli ni amerikanca, čak šta više...... Ali u utakmici koju igraju turčin i amerikanac, navijaće za amerikanca, jer računa da je amerikanac, iako daje podršku Bosni i Hercegovini, ipak neko ko bi tu podršku nekad mogao da uskrati. :D To je sva poenta pisanja na ovom topicu. Kakva zabrinutost za kurde, sirijce i ostalu bratiju. Poenta je ogaditi i izbrisati povezanost Bosne i Hercegovine i Turske, pa makar ona bila samo deklarativna. Jer Turska, koliko god slaba i mali igrač bila (kako se neki upinju da pokažu i dokažu) za cijeli balkan je NATO-sama samcata, i u ekonomskom i u vojnom smislu! A to kod nekih, kao što napisah, izaziva strašnu drhtavicu. Zato im i pevamo, kad ih ugostimo. :P
Hafis

#19964 Re: Republika Turska

Post by Hafis »

Mehni kad netko samo izgovori riječ Turska, odmah me prođe nekakva drhtavica
archi_a

#19965 Re: Republika Turska

Post by archi_a »

Vidim da te ne prođe, zato si odmah poletio da odgovoriš. Interesantno, je nikog po niku ne prozvah a ti se sam pronašao. :D
Truba

#19966 Re: Republika Turska

Post by Truba »

mrzitelj bh secesionista ne shvaća da je i on nekoć bio secesionist :D
Hafis

#19967 Re: Republika Turska

Post by Hafis »

archi_a wrote:Vidim da te ne prođe, zato si odmah poletio da odgovoriš. Interesantno, je nikog po niku ne prozvah a ti se sam pronašao. :D
Nisam rekao da sam secesionist, već sam primjetio da me uvijek prođe drhtaj kada netko spomene Tursku.
Ja mislim da je to na razini strukture ličnosti.
Ne znam razumiješ li se u psihologiju koliko u turkofiliju , ali bit će da se radi o automatskoj reakciji iz Id-a...znaš tamo se nalazi sve što je naslijeđeno, zatim instinkti, nagoni, automatske reakcije....
Bit će da je to ostalo kao neki rudimentarni refleks iz vremena kada smo 400 godina štrecali pod turskim jarmom.
A vi ste iz Sandžaka još duže štrecali, pa me čudi da i ti nemaš taj refleks.
archi_a

#19968 Re: Republika Turska

Post by archi_a »

Black swan wrote:mrzitelj bh secesionista ne shvaća da je i on nekoć bio secesionist :D
Logično. :D
Samo, secesionist u pokušaju ne shvata da je ovaj secesionista- ja glasao za odvajanje republike Bosne i Hercegovine, koja je historijski postojala kao država i prije Jugoslavije, u situaciji kada se Jugoslavija kao država, već dobrano rasturila, izlaskom već dvije republike, Slovenije i Hrvatske.
Sada bi secesionista u pokušaju htio da odvoji komad suverene i nedjeljive države Bosne i Hercegovine..... Al kurko :wink:
archi_a

#19969 Re: Republika Turska

Post by archi_a »

Hafis wrote:
archi_a wrote:Vidim da te ne prođe, zato si odmah poletio da odgovoriš. Interesantno, je nikog po niku ne prozvah a ti se sam pronašao. :D
Nisam rekao da sam secesionist, već sam primjetio da me uvijek prođe drhtaj kada netko spomene Tursku.
Ne znam razumiješ li se u psihologiju koliko u turkofiliju , ali bit će da se radi o automatskoj reakciji iz Id-a...znaš tamo se nalazi sve što je naslijeđeno, zatim instinkti, nagoni, automatske reakcije....
Bit će da je to ostalo kao neki rudimentarni refleks iz vremena kada smo 400 godina štrecali pod turskim jarmom.
Volim Tursku, više nego ti hrvatsku i putina zajedno......
Šta je, šta hoš?!? :lol: a o psihologiji mi nemoj puno, ne razumijem ti ja to, a ti ćeš se slomiti googlajući da pohvataš pojmove koje ćeš prepisati ovdje kako bi ispao načitan..... Samo mrzim secesioniste, to mi je dovoljno. :wink:
zigzag

#19970 Re: Republika Turska

Post by zigzag »

Kad smo već kod tih "filova".

Pitanje za kikija. Da li bi on sebe nazvao kurdofilom. I da li kome smeta što on podržava Kurde?
Hafis

#19971 Re: Republika Turska

Post by Hafis »

archi_a wrote:
Hafis wrote:
Volim Tursku, više nego ti hrvatsku i putina zajedno......
Šta je, šta hoš?!? :lol: a o psihologiji mi nemoj puno, ne razumijem ti ja to, a ti ćeš se slomiti googlajući da pohvataš pojmove koje ćeš prepisati ovdje kako bi ispao načitan..... Samo mrzim secesioniste, to mi je dovoljno. :wink:
Vidiš ja mrzim unitariste. One što crkoše od ljubavi za suživotom s tobom, a ne mogu te očima gledati.

Ok. I brate odmah reci - zanatlija, pošten, nacionalno malo više narajcan, ali ne baš obrazovan. Da ne gubim vrijeme s tobom.
Pozz.
archi_a

#19972 Re: Republika Turska

Post by archi_a »

Ahahhahaah. Dobar si ti kamenjarac. Smiješan. :thumbup:
seln

#19973 Re: Republika Turska

Post by seln »

vatrogasac wrote:
"Ti malobrojni Turci, Oguri, s vremenom su se sasvim poslavenili, ali su svoje tradicionalno ime – Kurbat – "dali" novostvorenom narodu, tzv."Hrvatima". (Osman Karatay u knjizi "U potrazi za izgubljenim plemenom")
Taj naziv zivi i danas u dalmatinskom izrazu "kurba".
djkurt

#19974 Re: Republika Turska

Post by djkurt »

Jbt, ipadoše Hrvati = Turci, haha ha ha ha ah ah, nemereš beleive it. Al na balkanu sve je moguće. :)
seln

#19975 Re: Republika Turska

Post by seln »

Black swan wrote:
snimljen je film na osnovu tursko američkih odnosa preko zatvorenika
midnight exspres se zove... lik imao 4 grama trave... amerikanac... uhvatili ga u turskoj i ĆUZA
zbog regana mislim... eee ovo je donald
Ne cetiri grama, vec je uhvacen pri cetvrtom prenosenju, nakon tri uspjesna prolaska.
Scenario je napisao stari islamofob (tada mladi islamofob) Oliver Stone.
Film je kritiziran kao rasisticki, a sam Hayes (tip iz filma) je bio razocaran jednostranoscu filma i negativnim prikazom Turaka.
Post Reply