Sarajevski derbi

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
vryzas

#19951 Re: Sarajevski derbi

Post by vryzas »

Bod ko kuca nakon iskljucenja Husica. :oops:
Radinovic igrac utakmice 8) ... bordo .br.4 extra igrac :thumbup:
vryzas

#19952 Re: Sarajevski derbi

Post by vryzas »

Tomahawk11 wrote:Derbi nakon kojeg niti mogu jedni druge podjebavati....mogu se jedino komentarisati gluposti koje su se desile :roll:

Prvo kolo, ekipe nisu uigrane, noge teske nakon priprema i ostale floskule sutra po novinama :oops:
vryzas

#19953 Re: Sarajevski derbi

Post by vryzas »

zaboravih....Dino ostani! :D
vicious

#19954 Re: Sarajevski derbi

Post by vicious »

A realno utakmica katastrofa, da nema tog naboja derbija bili bi izvizdani svi do jednog na terenu. Za 90 minuta nijednog jedinog poteza nismo vidjeli koji bi opravdao plaćenu ulaznicu, osim možda ona odbrana fejzica poslije suta benke. Jad & cemer.
lakilaka

#19955 Re: Sarajevski derbi

Post by lakilaka »

sa kojom bagrom ja dijelim grad. pola njih je drogirano. ruse i pale tudje. bacene su 4 baklje medju navijace zelje na sjeveru, gdje ima i djece. policija to sve mirno gleda. a kada su na nekom od derbija prije, nekolicina navijaca zelje ( ne opravdavam ih ) rusila stolice na kosevu, tjerali su navijace zelje do skenderije. za sve ovo je kriva policija. kretene je trebalo izbaciti van stadiona. ali za to treba imati muda, a to policija nema, na zalost.
utakmica, srednja zalost.
Šibicar

#19956 Re: Sarajevski derbi

Post by Šibicar »

Al' su se pitari pomarisali sa stolicama,kažu više stolica povrijedjeno u okršaju....
relativno84

#19957 Re: Sarajevski derbi

Post by relativno84 »

Na terenu vise manje cisti kurton. Jedan lijep pogodak i jedna fatalna greska :roll:

Ivan :thumbup:
Dulja je mozda pesko ali vrlo korektan momak :thumbup:

Na tribinama lijepo i podnosljivo do nemilih scena koje nikome ne koriste, neko moze samo izgubiti oko od jebene baklje, dosta je djece na sjeveru al eto jaki momci gadjaju iz grupe. Stolica mi nije nesto zao, ove nove su svakako zesce sranje.

:run:
north

#19958 Re: Sarajevski derbi

Post by north »

Znam da je preuranjeno, ali meni se čini da i jedni i drugi nisu zreli ove sezone za velike domete..Kažem, prvo kolo sve ok ima još dosta, ali ako se po jutru dan poznaje...ipak 90 minuta je dovoljno da svaka ekipa pokaže bar 15-20 minuta neke odlične igre, meni se čini da ni jedni ni drugi vise od 5 minuta nisu imali ništa baš vrijedno spomena...po običaju puno grešaka, užasnih ubačaja i tako dalje...

Elem, vidjećemo...da navijači nisu prekinuli 3 gola bi vam uvalili :D , jednako realno kao i da košpe nisu dobile crveni da bi nas glat uzeli ili da je Hervas igrao :P ...bitno je da se tješimo nečime :oops:
omega369

#19959 Re: Sarajevski derbi

Post by omega369 »

Jedan od najlosijih derbija koje sam gledao u zivotu. Jedini koji bi mogli trljati ruke nakon ovoga su djurbuzovic, memic, odovic i neki u nizu
vryzas

#19960 Re: Sarajevski derbi

Post by vryzas »

Tomahawk11 wrote:Prije svega, da kazem da je mene STID onih navijaca Sarajeva koji su lomili stolice, bacali baklje na navijace Zelje i na kraju prekida koji je doprinio tome da ne dobijemo utakmicu! Sramota! :twisted:

Utakmica kao utakmica....puno nepovezane, lose igre, imali smo igraca vise i nerijeseno :roll:
:thumbup:

Mada mislim da te nema sta biti stid klosara i pacijenata. Imas ih i na forumu bruku. ;-)

Utakmica prava prvenstvena. :mrgreen:
Šibicar

#19961 Re: Sarajevski derbi

Post by Šibicar »

north wrote:Znam da je preuranjeno, ali meni se čini da i jedni i drugi nisu zreli ove sezone za velike domete..Kažem, prvo kolo sve ok ima još dosta, ali ako se po jutru dan poznaje...ipak 90 minuta je dovoljno da svaka ekipa pokaže bar 15-20 minuta neke odlične igre, meni se čini da ni jedni ni drugi vise od 5 minuta nisu imali ništa baš vrijedno spomena...po običaju puno grešaka, užasnih ubačaja i tako dalje...

Elem, vidjećemo...da navijači nisu prekinuli 3 gola bi vam uvalili :D , jednako realno kao i da košpe nisu dobile crveni da bi nas glat uzeli ili da je Hervas igrao :P ...bitno je da se tješimo nečime :oops:
Brate,ja to ovako kažem,nema mi draže a mrže utakmice od derbija,eto ako možeš skontati šta sam htio reći. :mrgreen:
north

#19962 Re: Sarajevski derbi

Post by north »

Šibicar wrote:
north wrote:Znam da je preuranjeno, ali meni se čini da i jedni i drugi nisu zreli ove sezone za velike domete..Kažem, prvo kolo sve ok ima još dosta, ali ako se po jutru dan poznaje...ipak 90 minuta je dovoljno da svaka ekipa pokaže bar 15-20 minuta neke odlične igre, meni se čini da ni jedni ni drugi vise od 5 minuta nisu imali ništa baš vrijedno spomena...po običaju puno grešaka, užasnih ubačaja i tako dalje...

Brate,ja to ovako kažem,nema mi draže a mrže utakmice od derbija,eto ako možeš skontati šta sam htio reći. :mrgreen:
A kontam...fol nešto svaki put čekaš, iščekuješ, a poslije se osjećaš kao da si bio na ispitivanju kod Gestapa gdje su ti mozak ispirali nekim psihološkim mučenjima :D
Logovan

#19963 Re: Sarajevski derbi

Post by Logovan »

I tako opet 1:1 uz losu igru i jednih i drugih. Standardno. :D Prvo mrtvo, drugo poluvrijene sa nase strane solidno odigrano. Pritisak je bio k'o u vodovodu :D ali dzaba. Napadalo se, ali nismo imali srece, a i igraci su trebali imati vise samopouzdanja. Kone u drugom nidje veze.

Saric, Hodzic, Ametovic su fino odigrali. Novakovic i Balic su me iznenadili igrom, Rustem i Radovac solidni.

Nisam ocekivao ovakvo unistavanje tribine od nasih. Pretpostavio sam da bi mogla koja stolica biti otkinuta, ali ono je bilo dno dna. Pola stolica zavrsilo van tribine, razvaljen veliki dio ograde. Osim ovih budalastina, navijanje je bilo ok. Oduzeti trans. [emoji106]

Na jugu sutnja nekakva. :D Valjda kako im je pao trans, pa se nisu mogli nikako dozvati sebi. :D A bilo je neke bjezanije.

Nikad necu skontati ove podgrupe kad se potuku na tribini. Napasti navijaca koji navija za isti klub je fakat dno dna. Vani pa se tucite.
Šibicar

#19964 Re: Sarajevski derbi

Post by Šibicar »

north wrote:
Šibicar wrote:

A kontam...fol nešto svaki put čekaš, iščekuješ, a poslije se osjećaš kao da si bio na ispitivanju kod Gestapa gdje su ti mozak ispirali nekim psihološkim mučenjima :D
:thumbup: :mrgreen:

Tegoba u pm...
afafaf

#19965 Re: Sarajevski derbi

Post by afafaf »

Logovan wrote:I tako opet 1:1 uz losu igru i jednih i drugih. Standardno. :D Prvo mrtvo, drugo poluvrijene sa nase strane solidno odigrano. Pritisak je bio k'o u vodovodu :D ali dzaba. Napadalo se, ali nismo imali srece, a i igraci su trebali imati vise samopouzdanja. Kone u drugom nidje veze.

Saric, Hodzic, Ametovic su fino odigrali. Novakovic i Balic su me iznenadili igrom, Rustem i Radovac solidni.

Nisam ocekivao ovakvo unistavanje tribine od nasih. Pretpostavio sam da bi mogla koja stolica biti otkinuta, ali ono je bilo dno dna. Pola stolica zavrsilo van tribine, razvaljen veliki dio ograde. Osim ovih budalastina, navijanje je bilo ok. Oduzeti trans. [emoji106]

Na jugu sutnja nekakva. :D Valjda kako im je pao trans, pa se nisu mogli nikako dozvati sebi. :D A bilo je neke bjezanije.

Nikad necu skontati ove podgrupe kad se potuku na tribini. Napasti navijaca koji navija za isti klub je fakat dno dna. Vani pa se tucite.
Nisam bio na tekmi, jel govoris za nase podgrupe ili ?
Logovan

#19966 Re: RE: Re: Sarajevski derbi

Post by Logovan »

afafaf wrote: Nisam bio na tekmi, jel govoris za nase podgrupe ili ?
Ciji si ti navijac? :D
Govorim za one budale na jugu. Krenuse jedni na druge.
Tyke

#19967 Re: Sarajevski derbi

Post by Tyke »

Ne tako davno smo ovdje polemisali o policiji o njihovom neradu, iz raznoraznih razloga, a ja sam i dalje misljenja da je nuzna veca represija na navijace i batinanje. U tom slucaju bi vjerovatno malo vise i vodje u kopu vodile racuna sta oni ili sudrugovi rade i sta ih ceka ako divljaju. Nazalost, ispastaju najvise klubovi i neduzni gledaoci koji se ne osjecaju sigurno na tribimama i nemaju uslove da povedu zenu i/ili djecu i gledaju utakmicu kako treba. A sve vise radimo protiv sporta i na tome dal padme mrtva glava ponovo.

I gdje je fotka tog "mrtvog" transa?
Navikao sam da na ovim derbijima bude finih provokacija i transova sa tribine.
afafaf

#19968 Re: Sarajevski derbi

Post by afafaf »

Ma za Sarajevo navijam, propustim prvi derbi u posljednih 8 godina, izdesava se milion stvari. :-) :D

Ma previse ih je doslo na jug da ne bilo sranje :D
Logovan

#19969 Re: Sarajevski derbi

Post by Logovan »

afafaf wrote:Ma za Sarajevo navijam, propustim prvi derbi u posljednih 8 godina, izdesava se milion stvari. :-) :D

Ma previse ih je doslo na jug da ne bilo sranje :D
Halali, nisam te baš zapamtio. :D
Trpanje

#19970 Re: Sarajevski derbi

Post by Trpanje »

Kazu upali Manijaci u Guinnes pub haus zivi su napravili.... ako neka zna vise nek napise..ali izgleda da su sve zivo satrali
rage_guy

#19971 Re: Sarajevski derbi

Post by rage_guy »

Moze li se bar konstatovati da je suđenje bilo dobro? :D
Samprotivsviju

#19972 Re: Sarajevski derbi

Post by Samprotivsviju »

Trpanje wrote:Kazu upali Manijaci u Guinnes pub haus zivi su napravili.... ako neka zna vise nek napise..ali izgleda da su sve zivo satrali
Ja smijem ruku dati da ti vise od 16 godina nemas, koga uopste interesuju ovakva desavanja
duminjo

#19973 Re: Sarajevski derbi

Post by duminjo »

Trpanje wrote:Kazu upali Manijaci u Guinnes pub haus zivi su napravili.... ako neka zna vise nek napise..ali izgleda da su sve zivo satrali
I mene ovo zanima. Drotovi proletise ferhadijom a vidi se I neki dim
Samprotivsviju

#19974 Re: Sarajevski derbi

Post by Samprotivsviju »

Sta te ima zanimati, dobiti ce igranku preko ledja od mupovca i kraj price
Trpanje

#19975 Re: Sarajevski derbi

Post by Trpanje »

Samprotivsviju wrote:
Ja smijem ruku dati da ti vise od 16 godina nemas, koga uopste interesuju ovakva desavanja
Pa danas je problem bio u Varaderu valjda Hz napali Manijake i ovo sad gradu nastavak (uzvrat) pa kazu bas je haus bio? Vezano je za Sa derbi. sta tebi tu smeta nisam tebe licno pitao.
Post Reply