Opet ti ponavljam da si ti počeo da omalovažavaš ljude koji su kao nekulturni, a ponavljam, nije tvoj prvi post koji čitam, nikad ničim nisi ulio naznaku kulturnog autoriteta. Ok, možda forum i nije mjesto za to, možda ti se ne da sa nepismenim ljudimadezurni_ucenik wrote:Opet da ponovim ti si ta koja je pocela prva zapinjati za pismenost.
Ja ti samo kažem da ne znam gdje su ti toliki pametni, načitani i kulturni koliko ih ima na forumu u kritikama? Gdje? Ponavljajući se opet, čast iznimkama, ja ih ne vidim ni poslovno, ni privatno ni na forumu.
Ponavljajući opet, da se ne može 24h biti "pametan" i da nije istina prosto da najveći kritičari čitaju Frojda ujutro, a Kafku u krevetu pred spavanje, slušajući Betovena, da za vikend analiziraju Krležu, a od vijesti samo gledaju informativu i eventualno neki dokumentarac. Možda su i oni o životinjama dosadni...
To je pogrešan stav, licemjeran način prikazivanja samog sebe, neki valjda vlastiti kompleks superiornosti. Eto, ja sam sinoć pravila slovne greške. Imala sam težak dan, bila sam umorna, slavila sam pobjedu, pravila sam slovne (ne gramatičke) greške, i ti se toga svežeš kao dokazujući i pokazujući vaskolikom čitateljstvu tvog posta kako sam ja nepismena. Uglavnom nisam, iako, eto, ako ti je lakše, jesam. Ali imam ozbiljnih šupljina u općem obrazovanju kojih sam i te kako svjesna. Jedna od njih je kultura stripa, koji je nastao usljed nečitanja Alana Forda i onda mi fale te sve fore i fazoni iz Alana Forda. Poslije, već kao odrasla sam nešto pročitala i uvidjela koliko su moji roditelji pogriješili zabranjujući strip kaoštivo i institirajući isključivo na "ozbiljnim" dječijim knnjigama.
Da ne kažem koliko je glupo, infantilno, plitko i nepromišljeno definirati, pa čak i osuđivati ljude zato što ti kao misliš šta oni treba da čitaju i slušaju. Ponavljam, neka čudna kombinacija osobnih kompleksa i licemjernosti i ponavljam, uopće ne znam zašto si moju disksuijiu toliko osobno shvatio. I naravno, ponavljam, nisam se ja počela ibretiti nad "nekulturom ljudi"
Niti me je briga šta čita šalteruša koja mi izdaje rodni list, nego da mi ga izda. NIti me briga šta sluša policajac, nego da radi svoj posao. Ko nosi navike kulture iz kuće taj će ih i imati. Današnji klinci čitaju na netu, ja sam čitala na knjigama. NIsam pisala na kamenu, nego olovkom, oni pišu tastaturom. Vremena se mijenjaju i nije samo naš ukus jedini relevantan, i nije samo naš stil jedini mjerodavan. To svi lažni moralisti trebaju shvatiti. Koliko ova zemlja ulaže u kulturu i dobra je omladina, predobra...