Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
HAVANA

#19926 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by HAVANA »

paladinka wrote:Ne naravno ne . to je glupost , svi ljudi imaju istu situaciju , plata , racuni , hrana i ustediti. MIslim da tebe vecina ljudi ovdje puno respektira i muhu isto... ali vi isot ne smijete realitet iz ociju izgubiti.
Ma svjesni smo mi svega sto ne valja.Mnogo vise nego vi sto ste vani, ali ne dozvoljavam da mi neko pljuje na moje.I moje izbore.Ovo je moje i boricu se dok sam ziv da ne odem od svoje kuce.
paladinka

#19927 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by paladinka »

Bloo wrote:
HAVANA wrote:Evo sad nje da me napadne :D Napisao sam nemam pojma ni ko su, ni sta su.Prave dobre stvari i svaka im cast i sretno im bilo.Mogu pisati o onim koje znam.I njima sretno bilo.Preferiram i volim male firme.Njih dosta znam.Veliki su svi pod politikom a to nije po mom ukusu...
Nisam te napala, već ti samo ukazala na čiunjenicu da MS&WOODS nije mala firma, niti su tek krenuli. :mrgreen:
Nije mala ali pkate su male.
HAVANA

#19928 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by HAVANA »

Bloo wrote:
HAVANA wrote:Evo sad nje da me napadne :D Napisao sam nemam pojma ni ko su, ni sta su.Prave dobre stvari i svaka im cast i sretno im bilo.Mogu pisati o onim koje znam.I njima sretno bilo.Preferiram i volim male firme.Njih dosta znam.Veliki su svi pod politikom a to nije po mom ukusu...
Nisam te napala, već ti samo ukazala na čiunjenicu da MS&WOODS nije mala firma, niti su tek krenuli. :mrgreen:
Ma znam bona,zajebavam se. :D
Bloo
Globalna šefica

#19929 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Bloo »

paladinka wrote:
Bloo wrote:
Nije mala ali pkate su male.
Navodno nude stolarima od 1000 do 2000 KM neto plate. :mrgreen:

*ode se prekvalificirati*
paladinka

#19930 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by paladinka »

Ali kao jedan privatni k , bi morao stav uzeti oko plata , ali to niko nece.
Edin H.

#19931 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Edin H. »

Tek sad skontah sta si napisala, ja procitao stol za smrkanje, sto je odlicna ideja i dalo bi ovom stolu dodatnu vrijednost :izet:
HAVANA

#19932 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by HAVANA »

paladinka wrote:Ali kao jedan privatni k , bi morao stav uzeti oko plata , ali to niko nece.
Ja sam mali i ne trebaju mi radnici.Sta mi treba,placam podizvodjace.Skuplje ali mirniji. :D
HAVANA

#19933 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by HAVANA »

Edin H. wrote:
Tek sad skontah sta si napisala, ja procitao stol za smrkanje, sto je odlicna ideja i dalo bi ovom stolu dodatnu vrijednost :izet:
Sta sad i to treba da proizvodimo? :twisted: Smrci u hali.
paladinka

#19934 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by paladinka »

HAVANA wrote:
paladinka wrote:Ali kao jedan privatni k , bi morao stav uzeti oko plata , ali to niko nece.
Ja sam mali i ne trebaju mi radnici.Sta mi treba,placam podizvodjace.Skuplje ali mirniji. :D
Tipicno privatnik , ali za par godina ce trebati ?
HAVANA

#19935 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by HAVANA »

paladinka wrote:
HAVANA wrote:
Tipicno privatnik , ali za par godina ce trebati ?
Da,za 6,7...Po planu i programu od 55 godine ce trebati. A i koja je razlika? I podizvodjac je radnik,ja platim,on radi i naplati.I skuplje me izadju neke stvari ali mirnije spavam. :D Opet idemo na licno.Nemoj majke ti,natovarice mi se opet na kosti a ne mogu se raspravljat
Bloo
Globalna šefica

#19936 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Bloo »

Pda :D
.... imaš firmu, samo ti si prijavljen i jedini radnik? To je to što država i vidi od tvog uspješnog biznisa (poreze i doprinose i razne namete koje platis ako platis).

Ovdje nekako više komuniciraju ljudi koji su radnici (za nekoga), a ne privatnici i koji su otišli da rade za nekog drugog vani jer im je dopizdilo da rade za privatnike ovdje :D
Bloo
Globalna šefica

#19937 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Bloo »

I sad ide red...ja sam se usudio da pokrenem vlastiti biznis parama koje sam zaradio vani, sto se vi ne usudite...ad nauseam :D

Already seen.
HAVANA

#19938 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by HAVANA »

Bloo wrote:Pda :D
.... imaš firmu, samo ti si prijavljen i jedini radnik? To je to što država i vidi od tvog uspješnog biznisa (poreze i doprinose i razne namete koje platis ako platis).

Ovdje nekako više komuniciraju ljudi koji su radnici (za nekoga), a ne privatnici i koji su otišli da rade za nekog drugog vani jer im je dopizdilo da rade za privatnike ovdje :D
Ne moze doo sa jednim radnikom.Dvojica smo,suvlasnici. :D Manite se mene ba,pisite o sebi,o nekome,nisam ja tema... :lol:
HAVANA

#19939 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by HAVANA »

Al fakat dosadna vise ova tema.Sve u krug.I ono malo sto se covjek nasmije rastjerali.Fudo ode,insomnia,nema ni animalsa,pustopoljina se povukla...Treba ovo zatvoriti.Pokret za odlazak se pretvorio u odlazak sa teme.I foruma.Skoro na svim tako.Nekad se moglo sta i procitati,nasmijati ,pa i zasvirati,zapjevati,sastati u kafani ili na dermeku...Manili se ljudi corava posla.I mene je nekada odmarao forum.Sada me umara.Pun neke negative,ujedanja i svadje.Jebo ovo.
Edin H.

#19940 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Edin H. »

HAVANA wrote:
Edin H. wrote:
Sta sad i to treba da proizvodimo? :twisted: Smrci u hali.
Radi se o smrkanju duhana :oops:

https://www.youtube.com/watch?time_cont ... qnmvmqCnGc
vjesticanametli

#19941 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by vjesticanametli »

HAVANA wrote:Al fakat dosadna vise ova tema.Sve u krug.I ono malo sto se covjek nasmije rastjerali.Fudo ode,insomnia,nema ni animalsa,pustopoljina se povukla...Treba ovo zatvoriti.Pokret za odlazak se pretvorio u odlazak sa teme.I foruma.Skoro na svim tako.Nekad se moglo sta i procitati,nasmijati ,pa i zasvirati,zapjevati,sastati u kafani ili na dermeku...Manili se ljudi corava posla.I mene je nekada odmarao forum.Sada me umara.Pun neke negative,ujedanja i svadje.Jebo ovo.
hmmm ko li je kriv....al bas ste usrali temu .....nije ni bila za vas mene itd pa je ne treba zatvorit vec zaobilaziti.....a za odlaske hahahh ni 1 ni zadnji :mrgreen: osjeti se :mrgreen:
512MB

#19942 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by 512MB »

Radio Sarajevo wrote:
konjislav wrote:
512MB wrote:Svakog normalnog čovjeka pojam Bužimljanin asocira na junaštvo, hrabrost i dostojanstvo... dok kolegu Radio_SA više na seljakluk i primitivizam :-)
To očito više govori o njemu, a ne o svakom normalnom čovjeku.

Ako sam nenormalan, hvala mnogo. Tebi je super nick, odlično ti pristaje.
Ne znam zašto vrijeđaš opet ljude? I onda kmečiš ko curica kad se tebi nešto kaže...

I ja sam se rodio i odrastao u centru Banja Luke, a živim sad u manjem gradu, zapamti više jebote :mrgreen:
Radio Sarajevo

#19943 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Radio Sarajevo »

512MB wrote: Ne znam zašto vrijeđaš opet ljude? I onda kmečiš ko curica kad se tebi nešto kaže...

I ja sam se rodio i odrastao u centru Banja Luke, a živim sad u manjem gradu, zapamti više jebote :mrgreen:
Ne vrijeđam ljude, nego tebe.

Zapamtio sam da si lažov, da si izjavio kako smo se mi u Sarajevu zajebavali u ratu i kako su ljudi koji su se međusobno poklali ustvari heroji.

Meni dosta... nudio sam ti mir, ali sad više ne, jer tebi nema pomoći.
detroit-mercy

#19944 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by detroit-mercy »

Radio Sarajevo wrote:
detroit-mercy wrote:
Radio Sarajevo wrote:
Znao sam da si Bužimljanin, zato i imaš kulturni šok već čim se približiš Velikoj Gorici, a kamoli šta dalje...
Divi ovog aristokrate, nedo bog da ti je dedo/pradedo bio kakav von ili lord porijeklom :skoljka:.
Imo stan prije rata (dobijen od drzave naravno) i to mu je sva spika, ja imo, ja imo :-).
Ja imam i sad, hvala Bogu, ali se ne kurčim kao mnogi ovdje. A naravno da sam aristokrata za lika ispod koji jeste doživio kulturni šok, iako je u Austriji 30 godina. Džaba, možeš ti s njive, ali njiva iz tebe nikako...
Kako se ne kurcis, non stop pricas kako si ima "stan" u Sarajevu, je li to imati stan u Sarajevu nesto kao imati stan na Manhattan-u, sta je par ljudi u SA imalo stanove ovo ostalo sve bilo homeless pa dozivljavali kulturne sokove kad su prvi puta vidjeli kucu ili stan.
Wtf, imo stan :-) e jest mi problem bilo imati stan u RajvuSa ili bilo gdje u BiH, kad je drzava dijelila stanove za dzabe.
Hajd da si reko pola Ferhadije bilo moje, imao firmu zaposljavao pedest ljudi ali imo stan u RajvuSa :-), e jes ti uspijeh u pm.
detroit-mercy

#19945 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by detroit-mercy »

HAVANA wrote:Al fakat dosadna vise ova tema.Sve u krug.I ono malo sto se covjek nasmije rastjerali.Fudo ode,insomnia,nema ni animalsa,pustopoljina se povukla...Treba ovo zatvoriti.Pokret za odlazak se pretvorio u odlazak sa teme.I foruma.Skoro na svim tako.Nekad se moglo sta i procitati,nasmijati ,pa i zasvirati,zapjevati,sastati u kafani ili na dermeku...Manili se ljudi corava posla.I mene je nekada odmarao forum.Sada me umara.Pun neke negative,ujedanja i svadje.Jebo ovo.
Pa otisli ljudi u instranstvo, nemaju vremena da forumaju :mrgreen: poso-pidzama-poso :izet:
512MB

#19946 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by 512MB »

Radio Sarajevo wrote:
512MB wrote: Ne znam zašto vrijeđaš opet ljude? I onda kmečiš ko curica kad se tebi nešto kaže...

Ne vrijeđam ljude, nego tebe.

Zapamtio sam da si lažov, da si izjavio kako smo se mi u Sarajevu zajebavali u ratu i kako su ljudi koji su se međusobno poklali ustvari heroji.

Meni dosta... nudio sam ti mir, ali sad više ne, jer tebi nema pomoći.
Pa vrijeđaš i Konjislava :lol:

E bajo moj, ti si meni samo smiješan, ne osjećsm se nimalo uvrijeĐen :mrgreen:
konjislav

#19947 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by konjislav »

Radio Sarajevo wrote:
konjislav wrote:
512MB wrote:Svakog normalnog čovjeka pojam Bužimljanin asocira na junaštvo, hrabrost i dostojanstvo... dok kolegu Radio_SA više na seljakluk i primitivizam :-)
To očito više govori o njemu, a ne o svakom normalnom čovjeku.

Ako sam nenormalan, hvala mnogo. Tebi je super nick, odlično ti pristaje.
Ja odgovaram na nacin na koji je tvrdnju Polagigabajtas postavio, a ti meni govoris da te zovem nenormalnim.
Moj osvrt je bio sta cija izjava govori u odnosu na primarnu Polagigabajtasovu tvrdnju. Procitaj opet.

Nigdje ja nisam rekao da si ti nenormalan, niti to uopste mislim.
512MB

#19948 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by 512MB »

Osim toga moju tvrdnju nije pokušao opovrgnut, nego je još i potvrdio. Ne kontam zašto se onda sad osjeća uvrijeđenim :mastakazes:
SD7

#19949 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by SD7 »

HAVANA wrote:
paladinka wrote:Tipicno privatnik , ali za par godina ce trebati ?
Da,za 6,7...Po planu i programu od 55 godine ce trebati. A i koja je razlika? I podizvodjac je radnik,ja platim,on radi i naplati.I skuplje me izadju neke stvari ali mirnije spavam. :D Opet idemo na licno.Nemoj majke ti,natovarice mi se opet na kosti a ne mogu se raspravljat
Dobru si racunicu imao, ali si zakasnio...vidis da su se ljudi, tj radnici dozvali. Nece vise da rade za dzabe dok gazda ne odplati masine, kako si nam pojasnio na par postova ranije. :D
512MB

#19950 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by 512MB »

Sve ide ko od ruke kad se naklepa love u Belgiji i okrene bizMis u Rajvosa na crno :mrgreen:
Post Reply