Demokratska fronta Željko Komšić

Post Reply
StupskaBitanga

#19926 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by StupskaBitanga »

VjecitiStudent wrote:
pumica wrote:DF mozda gubi neke glasace ali sa druge strane dobija nove.
:saveta:

Ne brisati temu. :jok:
Definitvno dobivaju nove, SDA će im uvijek dati dobar dio svojih glasova samo da ih imaju uz sebe.
DF je njihova pudlica iz bajke.
Biću narodan i možda prost izvinjavam se ali nema slikovitije od
Handre ih ko savsku kozu a ovi ni mujaket
palermo

#19927 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by palermo »

JThomas wrote:pa preuzima ranije SDPovo mjesto lijeve struje SDA.
Ima istine u tome, posebno u kontekstu glasačke baze. Samo to ne znači da nužno moraju odigrati kao SDP. Odnosno kao Zlaja....

Usput, rekao bih da je udio ove grupe glasača (koje ti nazva lijevo krilo SDA, ja bih doduše drugačije, ali nebitno) unutar cjelokpne glasačke baze i nije baš mali....
StupskaBitanga

#19928 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by StupskaBitanga »

Gori vatra odnosno tek će da gori
Spremite kokice
http://www.federalna.ba/bhs/vijest/1220 ... og-kantona
Prvi potez nove vlasti u TK-u - povećanje svojih plaća
O'zone
Globalni moderator

#19929 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by O'zone »

StupskaBitanga wrote:Gori vatra odnosno tek će da gori
Spremite kokice
http://www.federalna.ba/bhs/vijest/1220 ... og-kantona
Prvi potez nove vlasti u TK-u - povećanje svojih plaća
JOOOOOJ jes mi godra :thumbup:

Samo jebi i ne vadi :izet:
StupskaBitanga

#19930 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by StupskaBitanga »

Željko javi se
Predsjednik Kantonalnog odbora SDA SBK Asim Mekić potvrdio je kako nema napretka u pregovorima SDA, HDZ-a BiH i DF-a o raspodjeli pozicija u Vladi Srednjobosanskog kantona te je naglasio kako će njeno formiranje ovisiti o dogovoru za novi saziv Vlade Federacije BiH.
HDZ BiH nam je spreman ustupiti poziciju premijera, ali onda traže četiri hrvatske i jednu ministarsku poziciju za srpski narod, rekao je Mekić. Uz to, pregovore dodatno komplicira činjenica da i DF želi srpsku ministarsku poziciju, uz jedno ministarsko mjesto previđeno za bošnjački narodi, kao i poziciju u vodstvu Skupštine SBK. Mekić tvrdi kako bi se idućih dana mogla održati sjednica Skupštine SBK na kojoj bi se trebalo kompletirati skupštinsko vodstvo, izborom bošnjačkog i srpskog člana.

- Nakon toga odmah moramo krenuti s usvajanjem ovogodišnjeg proračuna, jer ističe rok odluci o privremenom finansiranju i ne smijemo ugroziti proračunske korisnike, rekao je Mekić. Kako je kazao, na sinoćnjem sastanku u Busovači zatraženo je da predstavnici SDA i DF-a ostanu nakratko sami, bez HDZ-a BiH, kada je istaknuto kako će biti poduzete određene mjere, ukoliko u roku od pet dana ne bude pronađeno rješenje. Na pitanje o kakvim mjerama se radi i uključuje li to i mogući raskid sporazuma s DF-om, Mekić je rekao kako ne može govoriti o detaljima, ali da se i to moglo naslutiti iako to u DF-u nisu otvoreno kazali.

- Međutim, rekli su kako je predsjednik ove stranke Željko Komšić jako ljut jer se ništa ne rješava, rekao je Mekić.
skupljac_zeljeza

#19931 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by skupljac_zeljeza »

I onda kažu nije trebao Komšić u vlast. Šta mogu SDP ili SBB u ovom slučaju?
Kantonalni odbor Demokratske fronte Tuzlanskog kantona javno se ograđuje i najoštrije protestira zbog odluke Administrativne komisije i predsjednika Skupštine TK o povećenju paušala skupštinskim zastupnicima.
-Sada zahtijevamo i insistiramo na potpunom ukidanju naknada za rad u svim komisijama Skupštine TK i taj prijedlog ćemo uputiti u skupštinsku proceduru po hitnom postupku - saopćeno je iz KO DF TK.
Ova stranka poručuje da neće dozvoliti da "pojedinci upravljaju sredstvima građana ovog kantona koji se nalazi u permanentnoj krizi zahvaljujući donesenim odlukama poput ove".
zagor 19

#19932 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by zagor 19 »

skupljac_zeljeza wrote:I onda kažu nije trebao Komšić u vlast. Šta mogu SDP ili SBB u ovom slučaju?
Kantonalni odbor Demokratske fronte Tuzlanskog kantona javno se ograđuje i najoštrije protestira zbog odluke Administrativne komisije i predsjednika Skupštine TK o povećenju paušala skupštinskim zastupnicima.
-Sada zahtijevamo i insistiramo na potpunom ukidanju naknada za rad u svim komisijama Skupštine TK i taj prijedlog ćemo uputiti u skupštinsku proceduru po hitnom postupku - saopćeno je iz KO DF TK.
Ova stranka poručuje da neće dozvoliti da "pojedinci upravljaju sredstvima građana ovog kantona koji se nalazi u permanentnoj krizi zahvaljujući donesenim odlukama poput ove".

I koji će konačan ishod biti? Ova DF ova "pobuna" šta će konkretno donijeti stanovnicima TK, osim novog zastoja u radu novoformirane koalicije?? Ili napustite tu koaliciju na svim nivoima, ili ne mašite ovakvim populitčkim pamfletima, postaje licemjerno, cinično, kako god,
skupljac_zeljeza

#19933 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

zagor 19 wrote:
skupljac_zeljeza wrote:I onda kažu nije trebao Komšić u vlast. Šta mogu SDP ili SBB u ovom slučaju?

I koji će konačan ishod biti? Ova DF ova "pobuna" šta će konkretno donijeti stanovnicima TK, osim novog zastoja u radu novoformirane koalicije?? Ili napustite tu koaliciju na svim nivoima, ili ne mašite ovakvim populitčkim pamfletima, postaje licemjerno, cinično, kako god,
Pa neće biti baš tako. Pritiska Komšić. Ishod se može očekivati još sljedeće sedmice. SDA neće u avanturu jer je i ovako jedva formirala izvršnu vlast u TK.
zagor 19

#19934 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by zagor 19 »

[/quote]

I koji će konačan ishod biti? Ova DF ova "pobuna" šta će konkretno donijeti stanovnicima TK, osim novog zastoja u radu novoformirane koalicije?? Ili napustite tu koaliciju na svim nivoima, ili ne mašite ovakvim populitčkim pamfletima, postaje licemjerno, cinično, kako god,[/quote]

Pa neće biti baš tako. Pritiska Komšić. Ishod se može očekivati još sljedeće sedmice. SDA neće u avanturu jer je i ovako jedva formirala izvršnu vlast u TK.[/quote]

Ajde dobro, bojim se do sljedeće epizode opet -kuršlus na relaciji DF-SDA ili DF HDZ, a to konzumira vrijeme. Ne volim taj pojam ali ovo je izgleda baš "neprirodna koalicija".
pumica

#19935 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by pumica »

"Prirodne koalicije" su najpogubnije za narod i drzavu.
Ne daj Boze da vlada koalicija sbb-hdz-snsd ili slicne "prirodne".
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#19936 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by sabina1 »

Danas na Dolac-Malti opazim Željka Komšića.
Neka vjetrovka na njemu , sunčane naočale , kese u rukama kao da je iz granapa :shock: .

Ono što me začudilo i zbog čega sam i napisala ovaj post je da sam ga vidjela samog-samcitog bez ikakve pratnje ili zaštite :shock: .
Kao u teorijama zavjere sam očekivala da ću na nekim uglovima ugledati ljude koji ga neprimjetno slijede...nema.

Mislim viđala sam ga i ranije preteženo u jednom te istom sarajevskom kafiću ali je uvijek bio u nekoj pratnji. Uvijek.

Apsolutno pozdravljam ovu ležernost :thumbup: , ali zar je zbilja toliko siguran , pa koliko je samo političkih i ostalih neprijatelja....?
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#19937 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by KatarinaKosaca »

tvsabina wrote:Danas na Dolac-Malti opazim Željka Komšića.
Neka vjetrovka na njemu , sunčane naočale , kese u rukama kao da je iz granapa :shock: .

Ono što me začudilo i zbog čega sam i napisala ovaj post je da sam ga vidjela samog-samcitog bez ikakve pratnje ili zaštite :shock: .
Kao u teorijama zavjere sam očekivala da ću na nekim uglovima ugledati ljude koji ga neprimjetno slijede...nema.

Mislim viđala sam ga i ranije preteženo u jednom te istom sarajevskom kafiću ali je uvijek bio u nekoj pratnji. Uvijek.

Apsolutno pozdravljam ovu ležernost :thumbup: , ali zar je zbilja toliko siguran , pa koliko je samo političkih i ostalih neprijatelja....?
Da ti inače ne vjerujem sve što napišeš, ne bih ti vjerovala :D Ja ga često vidim kad vodi dijete u školu ujutro kad šetam psa, i uvijek je bar jedan tjelohranitelj uz njega. Jednom sam ga vidjela u Merkatoru, skoro pa je parking bio bloliran. Jest da je bilo lijepo za žeske oči vidjeti tu i takvu pratnju, što jest, jest :D
Dok na primjer Lagumdžiju često i godinama vidim na Markalama samog u kupovini
JohnnyS

#19938 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by JohnnyS »

Na temelju čega bi on imao zaštitu? Nije više član predsjedništva. Misliš da bi svi poslanici trebali imati od države plaćeno osiguranje?
KatarinaKosaca

#19939 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by KatarinaKosaca »

JohnnyS wrote:Na temelju čega bi on imao zaštitu? Nije više član predsjedništva. Misliš da bi svi poslanici trebali imati od države plaćeno osiguranje?
Nek smo Bakiru Hadžiomeroviću plaćali godinama, to je bitno :-) :-) :-) :-)
__Phoenix__

#19940 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by __Phoenix__ »

Morao je imati pratnju dok je bio član predsjedništva, čak i onu trafikicu ispred nebodera sa obezbjeđenjem...
JohnnyS

#19941 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by JohnnyS »

KatarinaKosaca wrote:
JohnnyS wrote:Na temelju čega bi on imao zaštitu? Nije više član predsjedništva. Misliš da bi svi poslanici trebali imati od države plaćeno osiguranje?
Nek smo Bakiru Hadžiomeroviću plaćali godinama, to je bitno :-) :-) :-) :-)

Pa taj je navodno primao prijetnje. Ima li podataka da itko više prijeti ŽK? Čak su i na opskurnim HB forumima prestali s tim športom...
sabina1

#19942 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by sabina1 »

Nisam mislila na zaštitu o državnom trošku. Presiromašni smo mi da plaćamo i predsjednike a kamo li zaštitu i to još nakon mandata

Čudim se da u tom trenutku niko nije bio sa njim......sigurna sam da ima dovoljno novca da plati vrhunsko osiguranje.....iskreno , začudilo me i to je to.
sabina1

#19943 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by sabina1 »

KatarinaKosaca wrote: Dok na primjer Lagumdžiju često i godinama vidim na Markalama samog u kupovini
Lagumdžiju nikada nisam vidjela izvan zgrade Fakulteta.

Tako da mi je potpuna novost ovo što pišeš :-D
Last edited by sabina1 on 21/02/2015 20:26, edited 1 time in total.
Banksy

#19944 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

tvsabina wrote: Apsolutno pozdravljam ovu ležernost :thumbup: , ali zar je zbilja toliko siguran , pa koliko je samo političkih i ostalih neprijatelja....?
Danas, nema nijednog. Realno.
JohnnyS

#19945 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by JohnnyS »

Pa nije Nele... Ko bi ga htio napasti? Zašto? To osiguranje ionako služi samo protiv putnika namjernika, profesionalac će dohakat svakom bodyguardu. Zato mi je čudno da bi se ŽK bojao običnog puka, barem u Sarajevu.
KatarinaKosaca

#19946 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by KatarinaKosaca »

tvsabina wrote:
KatarinaKosaca wrote: Dok na primjer Lagumdžiju često i godinama vidim na Markalama samog u kupovini
Lagumdžiju nikada nisam vidjela izvan zgrade Fakulteta.

Tako da mi je potpuna novost ovo što pišeš :-D
Ja ga opet nikad nisam vidjela na fakultetu :D A i rijetko ko. Kupuje povrće kod iste žene kao i ja. :D
sabina1

#19947 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by sabina1 »

Banksy wrote:
tvsabina wrote: Apsolutno pozdravljam ovu ležernost :thumbup: , ali zar je zbilja toliko siguran , pa koliko je samo političkih i ostalih neprijatelja....?
Danas, nema nijednog. Realno.
Politički dogovori su politički.

Ma kako je bitna njegova politička uloga danas , čudi me on kako vjeruje bio kome i hoda bez pratnje.

Ili je jednostavno poželio jedno obično sarajevsko jutro :?:
skupljac_zeljeza

#19948 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

zagor 19 wrote: Ajde dobro, bojim se do sljedeće epizode opet -kuršlus na relaciji DF-SDA ili DF HDZ, a to konzumira vrijeme. Ne volim taj pojam ali ovo je izgleda baš "neprirodna koalicija".
Neprirodna je koalicija i sa SDS-om, ali ova zemlja tako funkcioniše i poštujem izbor manje štete. SDA ovisi poprilično o Komšiću što njemu takav odnos daje mogućnost da ih konstanto korigira, a sve to u korist nas građana. Najgore što bi se sada nama moglo desiti je raskid ove koalicije i slijedilo bi izgubljeno vrijeme, a šta je alternativa? Prijevremeni izbori? Svi znamo da neki veći odnos snaga ne bi bio izmijenjen. Prelijevanje par procenata tamo ili ovamo.
vee-jay

#19949 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by vee-jay »

pumica wrote:"Prirodne koalicije" su najpogubnije za narod i drzavu.
SDA na vlasti je navjeci neprijatelj Bosne i Hercegovine. Onaj ko to i dan danas ne vidi, ima problem.
skupljac_zeljeza

#19950 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

vee-jay wrote:
pumica wrote:"Prirodne koalicije" su najpogubnije za narod i drzavu.
SDA na vlasti je navjeci neprijatelj Bosne i Hercegovine. Onaj ko to i dan danas ne vidi, ima problem.
Ne hvalim je, imam čak materijala da je pljujem, ali bilo je vremena kada SDA nije bila u vlasti. Šta je bilo bolje?
Post Reply