Nakon što si oztao bez argumenata za provedbu statuta, Razvojni plan i njeno postojanje, odgovornost NGG-a, (ne)transparentnost, odgovornost za finansije, (ne)prozivanje Uprave, onda se kačiš za navijače, rokove za reprogram, broj članova, itd.
smartXL wrote:Ja cu opet naglasit onaj dio gdje se prodane ulaznice i prihod od njih javno objavio, a od clanarina se suti, iako to vi iz nGG znate, kod vas se uclanjivalo, vama sam predao zahtjev za clanstvo i na njemu sam zaokruzio cijenu odnosno grupu kojoj pripadam. Znaci da su i ti podaci svima dostupni ali se ne objavljuju. Zasto samo prihodi od karata?
Dosadan si. Ono zbog čega ti ovdje uopšte repliciram je da ti dokažem da se neobjavljivanjem tih stvari ne krši statut niti načelo transparentnosti koje je definisano statutom.
Na prvoj skupštini uputi inicijativu da se u statut unese odredba o redovnom izvještavanju. Ako skupština usvoji, onda imaš pravo zahtijevat i cmizdrit ako nije objavljeno.
Do tada je to tvoj problem, a ne Upravnog odbora ili NGG-a i rješavaj ga sa sobom.
smartXL wrote:Ovo vezano za prostore, pa celik od tih prostora vec dugo vremena nikakve koristi nema, ama bas nikakve
E, upravo je Fudo zbog takvih stvari više prozivan od ostalih vijećnika - zato što uskraćuje pomoć i laže.
Od novca od zakupa poslovnih prostora su se plaćala dugovanja prema povjeriocima. Sada se iste obaveze moraju izmirivati ali bez tih 200.000 KM od poslovnih prostora jer ih je Fudo samoinicijativno uskratio bez vijeća.
smartXL wrote:Evo pitam te gdje su navijaci u svoj toj prici,
Nakon što si ispao klaun prozivajući NGG za stvari s kojima nema veze, okrećeš na navijače
Mislim, zašto to spominješ? Kao da (mala) posjeta amnestira Fudu od njegovih obećanja.
Klub ima članova koliko ima, navijača koliko ima. Niko nije obećavao više nego što je bilo, pogotovo ne u Ligi za opstanak protiv Mettaleghea, Olimpica, Viteza i Mladosti. Na Fudi i GV-u je da ispuni svoja obećanja makar bilo 500 gledalaca i 100 članova i to im ljudi s punim pravom imaju pravo tražiti jer su se na to obavezali, a Fudu prozivati jer kontrira ili što bi ti rekao - uskraćuje podršku.
smartXL wrote:Sta je uradjeno da se navijaci vrate na tribine
Usvojen statut, dovedena pojačanja, 14 utakmica bez poraza, pozivi pred svaku tekmu, reklame na radiju pred svaku tekmu, pozivi na društvenim mrežama, plakatiranje grada, video klipovi, pozivanje od strane igrača, pozivi na press konferencijama. Šta je još trebalo?
smartXL wrote:Imamo pravo da sumnjamo, opeklo nas je godinama unazad, i bas zbog toga je trebalo redovno objavljidat podatke, a ne krit ko zmija noge. Ponavljam, opeklo nas je godinama unazad.
Imaš pravo sumnjati, nemaš nikog pravo kriviti jer niko nije obavezan izvještavati te svaki mjesec. Moj ti je prijedlog da pripremiš inicijativu za promjenu statuta ako te to toliko muči.
smartXL wrote:Ostalo je jos 7 mjeseci, bice i dalje transi prema celiku, u to sam siguran
Kaže Fudo da neće. Obećao je. Imam ga pravo kriviti i prozivati dok ne promijeni mišljenje.
Nebitno je šta ti i ja kažemo i u što smo sigurni. Bitno je šta on kaže i šta je u budžetu kojeg je sam donio. I neka za njega odgovara.
smartXL wrote:Ovi brojevi su trebali i morali bit daleko veci
Šta si ti uradio da budu veće? Ponavljam, pošto pišeš u Fudinoj službi: broj gledalaca i članova ne amnestiraju gradonačelnika od obećanja, taman da nas je duplo manje.
smartXL wrote:Sto se tice opstanka u ligi, druze za to niste vi zasluzni, i da su stari ostali, isti scenario bi se desio. Zasto? Zato sto su oni imali korist od celika
U moru naklapanja koje si napisao, ovo je najjače.
Čelik prije usvajanja statuta (pod Kalušićem i Kelešturom) i 9 bodova nakon 18 kola s igračima koji su nakon dolaska onih koji su jedva opstali u ligi - postali rezerve, bi ostao u ligi?
Da se statut nije usvojio (za koji su se borili Robijaši i NGG), ti i ja ne bismo pričali o Čeliku u junu mjesecu.
smartXL wrote: Niste zasluzni ni za licencu
Pošto vjerovatno misliš na navijače i NGG.
Koliko ljudi bi došlo protiv Zrinjskog, Mladosti i Mettaleghea da se nije statut usvojio za kojeg su se borili NGG i navijači?
Koliko bi se ljudi učlanilo da se statut nije usvojio za koji su opet najzaslužniji NGG i navijači?
Koliko bi se para od donacija prikupilo bez statuta NGG-a i navijača?
Ovako je to, mojom slobodnom procjenom nekih 120.000 KM koje su ušle u klub zato što se usvojio statut KOJEG SU IZBORILI NGG I NAVIJAČI!
Za licencu su, pored Uprave, Grada, zaslužni navijači i NGG iz gorenavedenih stvari.
smartXL wrote:Evo recimo, izlazili ste sa podatkom koji je zadnji rok za potpisivanje ugovora sa poreskom vezano za reprogram
Na dokumentu kojeg sam lično vidio a koji je nedavno pristigao iz PU je pisalo da se uplate moraju početi izvršavati "ODMAH". Rok? Ne znam... Zar je bitno uopšte kad je rok ako nema političke volje?
smartXL wrote:Ako vas je kasumovic pozivao na razgovor, da mu donesete program, zasto to izbjegavate
Ko smo to mi?
Uprava koja uskoro odlazi, nema šta donositi dugoročni program.
NGG koji je tu privremeno, nema šta donositi dugoročni program.
Pojavi se nova Uprava i uopšte ne poštuje taj program. Šta onda?
Gdje je Kasumovićev program za jednu godinu, a kamoli za deset godina, a raspolaže puno većim budžetom i to subjekta koji je znatno zaduženiji od Čelika?
smartXL wrote:Ja te moram ovako javno pitat, ali fkt zbog cega ste izbjegavali taj susret?
Za susret nisam u toku, ali bi li se iko i s kim trebao susretati i slušati nova lažna obećanja, nakon što je iznevjereno obećanje za (veću) podršku za opstanak u Premijer ligi, nakon što se odbija potpisati reprogram, nakon što se izmišljaju uslovi o kojim nije bilo ni govora kad je trebalo obećavati?
Sva daljnja rasprava na relaciji UO - NGG - Robijaši - FUdo je u ovom trenutku besmislena. Neka ispuni šta je obećao.
smartXL wrote:zbog cega njih branite, pa i ostalih 27 vijecnika.
Niko nikog ne brani, ali se Fudo s pravom najviše proziva jer je najveći kočničar potpisa reprograma.
---
Čovjek koji ovdje piše u službi čovjeka koji je Čeliku uskratio poslovne prostore i reprogram izvali : "Čelik se gasi uskraćivanjem podrške"
"Čelik bi opstao u ligi i da se statut nije usvojio".
Da sam znao kakve pomoćnike Fudo ima, odselio bih 2.10.
Ovako ću čekati da reprogram propadne ili da ti jaran uđe u klub