"Majstori" parkiranja

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Locked
xplisko

#19901 Re: "Majstori" parkiranja

Post by xplisko »

Ma treba neki sistem prinudne naplate, da je tako samo bi prestali placati u potpunosti i to je to... ovako idu da izvuku bar koliko bilo novca..
nepass1

#19902 Re: "Majstori" parkiranja

Post by nepass1 »

amar1994 wrote:
_BataZiv_0809 wrote:I posten covjek se pocne parkirati ko kabadahija kad vidi da to prolazi bez sankcije.
onda to nije posten i moralan coek :D
Pa vidis da prolazi, vidis drugi to rade e sto ne bih i ja.
Pa i swedi bi se isto ponasali kad mu nikad niko ne bi kazne napisao i kad ne bi bilo straha od posledica.
Ja platio parking 10k i sad gledam mozes kako hod hoces parkirati oko zgrade. Eventuslno svake pola godine dobijes 20km kazne. Treba ti 250 godina da bi se izjednacile kazne sa kupovinom garaze :lol:
Nema Boga natjerati ih da pisu kazne. Sad vise nece ni da dodju.
nepass1

#19903 Re: "Majstori" parkiranja

Post by nepass1 »

sheilak wrote:Ma nista grebanje lomljene i sl ljude najvise zaboli kazna al ne ova od 20 nego neka od 100
Ja bih primio 100 policajaca samo da u gradu pisu kazne
Azize stanica na socijalnom envera sehovica i ostale ulice koje su kriticne a onda ove na zrotoarima zelenim povrsinama i sl
Ili grupu studenata a uz njih policija pa kao u rusiji stopham (r)
Bio bi priliv novca veci nego kladionicama :lol:
sheilak

#19904 Re: "Majstori" parkiranja

Post by sheilak »

Najprisilnija naplata kandze na tockove ne mora se cekati pauk ni te zezancije nego samo kedi neki i nek kace (r)
sheilak

#19905 Re: "Majstori" parkiranja

Post by sheilak »

nepass1 wrote:
sheilak wrote:Ma nista grebanje lomljene i sl ljude najvise zaboli kazna al ne ova od 20 nego neka od 100
Azize stanica na socijalnom envera sehovica i ostale ulice koje su kriticne a onda ove na zrotoarima zelenim povrsinama i sl
Bio bi priliv novca veci nego kladionicama :lol:
Mi bi posudjivali MMF-u nakon toga (r)
Gray

#19906 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Gray »

Treba dati naplatu kazni privatnim firmama koji bi se time bavili, sa zadržavanjem procenta od svake kazne (npr. 90% državi, 10% njima ili slično, naravno još uvijek da ostane mogućnost osporavanja kazne), riješio bi se problem za 7 dana :D
kakavdanakneiskustvu

#19907 Re: "Majstori" parkiranja

Post by kakavdanakneiskustvu »

Gray wrote:Treba dati naplatu kazni privatnim firmama koji bi se time bavili, sa zadržavanjem procenta od svake kazne (npr. 90% državi, 10% njima ili slično, naravno još uvijek da ostane mogućnost osporavanja kazne), riješio bi se problem za 7 dana :D

u neumu se nesto slicno radi,privatna firma naplaćuje kazne za nepropisno parkiranje
Dope_Man

#19908 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Dope_Man »

Ja sam siguran da bi 10, da samo 10, policajaca sa jasnim regionima dodijeljenim njima i instrukcijama da pisu svakio parkiranje po trotoarima, na ulici uz stealth mode i slicno, rijesili problem za par mjeseci konzistentne primjene. A da bi pri tom vjerovatno napisali nekoliko desetina hiljada u kaznama.

Uz to samo jedna mala izmjena zakona - svaka naredna kazna za isti prekrsaj unutar perioda, recimo mjesec dana od prethodne, je dupla vrijednost prethodne kazne. Zasto ovo.. pa jer imas privatnike pune para kojima kazna za parking ne znaci apsolutno nista (u smislu koliko zaboli po dzepu). Ali da dobije 3-4 u jednom mjesecu, gdje cetvrta nije 20 vec 160.. eh tad bi poceli i takvi razmisljati.

Mada sam najvise za onaj skandinavski sistem da je kazna u skladu sa prihodima. I naravno treba kod nas i sistem naplate promijeniti da se ne moze desiti izbjegavanje godinama i onda brisanje il sta vec rade ljudi registracijom na druge osobe itd.
xamp

#19909 Re: "Majstori" parkiranja

Post by xamp »

1. Privatna firma da pise kazne - super rjesenje - predugo bi trajalo zbog tendera pa ne bi proslo - odlicna ideja svakako
2. Uduplavanje kazne - to je najbolje rjesenje kod nas. Ja sam to isto oduvijek govorio... jedna kazna ok, druga skuplja, eh trecu pusis... realno, sta je dat 20KM kad zuris i mrsko ti parkirat...
Skandinavski sistem kod nas ne bi prosao bas... ljudi nisu prijavljeni na prihode i slicne stvari. Kod njih postoji sistem gdje tacno vidis koliko koja osoba zaradjuje.
kakavdanakneiskustvu

#19910 Re: "Majstori" parkiranja

da,5 godina od datuma pravosnaznosti kazna zastari,ljudi dolaze provjeriti kad im kazne zastare,samo da ne plate
nepass1

#19911 Re: "Majstori" parkiranja

Post by nepass1 »

Ma samo 5 puta da u 5 dana obidju jednu ulicu, sesti dan nikog ne bi bilo.
Neki dan na poslu gledam sa prozora, nekoj zenskoj dva auta blokirala njeno. Zovnula policiju, nasli ove sto su blokirali. I prica im pa znate kako je ovdje uvjek frka za parking, morate imati razumjevanja.
I tu je ta boljka prosjecnog bosnje, imaj razumjevanja prema onom koji pravi prekrsaj. A 100-150m od posla ima parking koji se naravno placa, a gdje ces to.
kakavdanakneiskustvu

#19912 Re: "Majstori" parkiranja

u zenici ima jedna ulica,bivsa solajina,ne znam tacan sadasnji naziv,na jednoj strani te ulice na trotoaru vozila su non stop tako parkirana da j pjesaku nemoguce ici trotoarom,i nikom nista
Hajvan

#19913 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Hajvan »

Logovan wrote:
Hajvan wrote: tu je greska napravljena iscrtavanjem biciklisticke staze uz rub ceste, umjesto da ide pravo io stavi to stajaliste u funkciji
Ali to naravno nije razlog da se oni parkiraju. To je sada staza za bicikliste, nikakvo stajalište, nema parkiranja, furaj dalje i traži gdje ćeš se parkirati.
OK. Ali meni nije ni u peti bilo da opravdavam nepropisno parkirana vozila. :)

Njima bih najradije:
Hajvan wrote:samo po retrovizorima udrit… :evil:
Sodom1

#19914 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Sodom1 »

Danas je bila dzuma ,kakva je situacija na terenu
Hajvan

#19915 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Hajvan »

Sodom1 wrote:Danas je bila dzuma ,kakva je situacija na terenu
ovdje u mojoj mahali su djumashi dok su ishli isposhtoovati duhovne i bozje prekrshili svjetovne zakone zuazimanjem citave trake u dvosmjernoj ulici, parkiranjem po trotoaru u jednosmjernoj a na pocetku iste stoji znak zabrane zaustavljanja i parkiranja, te parkiranjem po zelenom pojasu.

al to im se u njihovoj religiji zove hak..
ne mozes preko tudjeg haka, sebi sevapa zaraditi..
:lol:
beni-bu-man

#19916 Re: "Majstori" parkiranja

Post by beni-bu-man »

Hajvan wrote:
ovdje u mojoj mahali su djumashi dok su ishli ispooshtoovati duhovne i bozje prekrshili svjetovne zakone zuazimanjem citave trake u dvosmjernoj ulici ,parkiranjem po trotoaru u jednpsmjernoj a na poxetku isti stoji znak zabrane zaustavljanja i parkiranja, te parkiranjem o zelenom pojasu.

ne mozes preko tudjeg haka, sevapa zaraditi..
Allah ce im oprostiti 8-)
Hajvan

#19917 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Hajvan »

beni-bu-man wrote:
Hajvan wrote:
ovdje u mojoj mahali su djumashi dok su ishli ispooshtoovati duhovne i bozje prekrshili svjetovne zakone zuazimanjem citave trake u dvosmjernoj ulici ,parkiranjem po trotoaru u jednpsmjernoj a na poxetku isti stoji znak zabrane zaustavljanja i parkiranja, te parkiranjem o zelenom pojasu.

ne mozes preko tudjeg haka, sevapa zaraditi..
Allah ce im oprostiti 8-)

Ako Darwin da! ABD!
Dope_Man

#19918 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Dope_Man »

xamp wrote: Skandinavski sistem kod nas ne bi prosao bas... ljudi nisu prijavljeni na prihode i slicne stvari. Kod njih postoji sistem gdje tacno vidis koliko koja osoba zaradjuje.
Da, znam. Originalno sam bio i to napisao kao problem. Nismo jos za toga, ali bar ovo sa povecavanjem druge-trece.. bi mogli da ima volje.
kakavdanakneiskustvu

#19919 Re: "Majstori" parkiranja

Hajvan wrote:
ovdje u mojoj mahali su djumashi dok su ishli isposhtoovati duhovne i bozje prekrshili svjetovne zakone zuazimanjem citave trake u dvosmjernoj ulici, parkiranjem po trotoaru u jednosmjernoj a na pocetku iste stoji znak zabrane zaustavljanja i parkiranja, te parkiranjem po zelenom pojasu.

ne mozes preko tudjeg haka, sebi sevapa zaraditi..
i policija to ne sankcionise vjerovatno nikad
drug_profi

#19920 Re: "Majstori" parkiranja

Post by drug_profi »

Dope_Man wrote:
xamp wrote: Skandinavski sistem kod nas ne bi prosao bas... ljudi nisu prijavljeni na prihode i slicne stvari. Kod njih postoji sistem gdje tacno vidis koliko koja osoba zaradjuje.
Da, znam. Originalno sam bio i to napisao kao problem. Nismo jos za toga, ali bar ovo sa povecavanjem druge-trece.. bi mogli da ima volje.
Spram vrijednosti auta. Najbolje bi bilo zasad. Pa udri procente. 1% najmanja kazna. Minimum 20 maraka. Pa dalje spram tablice odnosa postojećih kazni.
Raigor Stonehoof

#19921 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Raigor Stonehoof »

Image

Image
skafiskafsnjak

#19922 Re: "Majstori" parkiranja

Post by skafiskafsnjak »

Vala, ovaj na zadnjoj nije mogao drugacije.
kabal1337

#19923 Re: "Majstori" parkiranja

Post by kabal1337 »

skafiskafsnjak wrote:Vala, ovaj na zadnjoj nije mogao drugacije.
zbog cega?
Raigor Stonehoof

#19924 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Raigor Stonehoof »

Ima pola metra do zida, taman da udje kako i treba. Al lakse je bahati papak bit, manevrisanje je za levate.
noviclan

#19925 Re: "Majstori" parkiranja

Post by noviclan »

Jbg ne vozi svako bijeli sa perla efektom tiguam
Locked