Desavanja u Hrvatskoj

Post Reply
invincible1921

#19901 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by invincible1921 »

Ja se zaista ne mogu nekad nacudit mrznji zvanicne Hrvatske politike prije svega prema BiH a onda i prema bosnjacima i muslimanima opcenito...ono sa zastavom turske da ne povjerujes
Emiremir33

#19902 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Emiremir33 »

sherbett wrote: 16/10/2020 11:40
Emiremir33 wrote: 16/10/2020 11:31
sherbett wrote: 16/10/2020 11:02

Pa vise se zapravo pos**o Plenki desnici
Nisu to bas bezazlene optuzbe na racun krajnje desnice da gade drustvo

Ovo se jos nije desavalo
Jos postoje i indicije da je bapad bio usmjeren na premijera
Zapetljano postaje ,optužio je Plenković direktno i Milanovića
Da, no to traje i duze
Doduse, zanimljiv moment da Plenki optuzuje Milanovica ljevicara kako daje krila desnici u podrivanju Vlade.
Prepucavanja,optužbe i dalje traju.Dugo Plenki nije bio da nekažem razjaren
Kolinda

#19903 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Kolinda »

invincible1921 wrote: 16/10/2020 13:50 Ja se zaista ne mogu nekad nacudit mrznji zvanicne Hrvatske politike prije svega prema BiH a onda i prema bosnjacima i muslimanima opcenito...ono sa zastavom turske da ne povjerujes
Kakve veze ima Turska zastava i Bošnjaci?
Billy The Pljuc

#19904 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Billy The Pljuc »

sherbett wrote: 16/10/2020 11:02
Billy The Pljuc wrote: 16/10/2020 06:38
sherbett wrote: 16/10/2020 00:07 A sta sam ja rekla
Evo sranja
A ko se to usrao da prostiš draga Sherbo?
Pa vise se zapravo pos**o Plenki desnici
Nisu to bas bezazlene optuzbe na racun krajnje desnice da gade drustvo

Ovo se jos nije desavalo
Jos postoje i indicije da je bapad bio usmjeren na premijera
Ma biće to sve OK, no sikiriki, još ste vi i dobri s obzirom na sve.
Challenger_
Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije

#19905 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Challenger_ »

sherbett wrote: 16/10/2020 00:07 A sta sam ja rekla
Evo sranja
Šta se dešava? O čemu je riječ?
dale cooper

#19906 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by dale cooper »

Dokle je to došlo kada je Plenković najljevlji političar trenutno u Hrvatskoj. :mrgreen:
spreca

#19907 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by spreca »

istra_hr

#19908 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by istra_hr »

neslužbeno s RTLa ...

Dakle, mali balavac je došao u ZG dan ranije, prenoćio u Hostelu, a sutradan Taxijem se odvezao na Gornji grad ... te se malo raspucao Kalašnjikovim a poslije i pištoljem u sebe

??? čudno ak nije planirano ???

P.S. kakve veze imaju Turska zastava i Bošnjaci???
Prvi put čujem?!
ne shvaćam🤔
Challenger_
Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije

#19909 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Challenger_ »

sherbett wrote: 16/10/2020 18:03Ma vezano za onu pucnjavu, sad se pokrece pitanje desnoce i radikalizma, Plenkovic jasno optuzio desne opcije na celu sa Skorom da rade podjele u drustvu
A i Milanovica
Hvala.
spreca

#19910 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by spreca »

U susjedstvu vruce, nesto se desava

https://www.klix.ba/vijesti/regija/zagr ... /201017041
splinter

#19911 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by splinter »

Šta se ovo dešava kod naših dragih zapadnih susjeda?
Corona prosto divlja, rafalanja po Markovom trgu, pisma sa sumnjivim bijelim prahom .
Nevjerica. . .
spreca

#19912 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by spreca »

Ako je i pola istina od ovoga ,zestoko je i previse

https://www.klix.ba/vijesti/regija/hrva ... /201021024
Novak20

#19913 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Novak20 »

Ni migrantima ne treba sve vjerovati.

https://faktor.ba/vijest/objavljen-snim ... log/101835
Migrant se prvo posvađao s radnikom Binga, a potom je prišao ženi koja je sjedila pored trgovine i udario je šakom u glavu.

- Pored prekšajnog naloga obaviještena je i Služba za poslove sa strancima, koja će preduzeti mjere iz svoje nadležnosti - dodala je Kapidžić.

O ovom incidentu obaviještena je Policijska stanica Istok, a policijski službenici priveli migranta, dok je žena prevezena na UKC Tuzla.

Kako saznajemo i migrant je imao povrede koje je zadobio u drugoj tuči, pa je i on završio na UKC-u Tuzla.
istra_hr

#19914 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by istra_hr »

Gorski Kotar, dio Hrvatske "između" BiH i Slovenije ... naša Policija svakodnevno otkrije na desetke ilegalnih migranata.
Većina njih se mirno preda - no, ima ih sve više koji su nasilni

I sad, šta bi naši "graničari" trebali raditi s takvima?
Dočekat ih s kavom i kolačima!?!

Aj, pogledajte "tretman" protiv istih na Mađarskoj ili Slovenskoj granici
Škobo Habu

#19915 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Škobo Habu »

istra_hr wrote: 22/10/2020 11:21 Gorski Kotar, dio Hrvatske "između" BiH i Slovenije ... naša Policija svakodnevno otkrije na desetke ilegalnih migranata.

Sve te emigrate naša granična služba uredno "zaprimi" od stane Srbije, ali se niko ne iživljava na njima.

Neću staviti ruku u vatru da ih naša GS ne maltretira, ali do sada bi međunarodne organizacije digle halabuku da je bilo kakvog većeg nasilništva.
istra_hr

#19916 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by istra_hr »

Da,
po toj logici, ilegalne migrante najmanje "maltretiraju" u Makedoniji
... "dođi-prođi" kroz moje, što prije... a dalje
više nije moja briga
spreca

#19917 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by spreca »

Škobo Habu wrote: 22/10/2020 11:25
istra_hr wrote: 22/10/2020 11:21 Gorski Kotar, dio Hrvatske "između" BiH i Slovenije ... naša Policija svakodnevno otkrije na desetke ilegalnih migranata.

Sve te emigrate naša granična služba uredno "zaprimi" od stane Srbije, ali se niko ne iživljava na njima.

Neću staviti ruku u vatru da ih naša GS ne maltretira, ali do sada bi međunarodne organizacije digle halabuku da je bilo kakvog većeg nasilništva.
Ipak nije to opravdanje sta im radi policija u HR...sve nasilne uhapsiti i protjerati....nisam cuo da im se sta slicno desava u Italiji,FR,Njemackoj itd.....ves brojne medjunarodne organizacije upozoravaju Hr u prekomjernoj upotrebi sile i medjunarodnog prava migranata,nisam cuo da o tome pisu o Slo ,mada vjerovatno ima i i tu pojedinacnih slucajeva,ove koje policija iz HR vrati u BiH svi su maltretirani i izbijeni,uz to jos im oduzimaju licne stari tel, novac ako imaju...eno gore je jedan silocan nekom granom sto su i ljekari potvrdili....ni meni nisu drabi migranti a i oni prave probleme ali ipak pretjerivati ne treba
Emiremir33

#19918 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Emiremir33 »

spreca wrote: 22/10/2020 11:51

Ipak nije to opravdanje sta im radi policija u HR...sve nasilne uhapsiti i protjerati....nisam cuo da im se sta slicno desava u Italiji,FR,Njemackoj itd.....ves brojne medjunarodne organizacije upozoravaju Hr u prekomjernoj upotrebi sile i medjunarodnog prava migranata,nisam cuo da o tome pisu o Slo ,mada vjerovatno ima i i tu pojedinacnih slucajeva,ove koje policija iz HR vrati u BiH svi su maltretirani i izbijeni,uz to jos im oduzimaju licne stari tel, novac ako imaju...eno gore je jedan silocan nekom granom sto su i ljekari potvrdili....ni meni nisu drabi migranti a i oni prave probleme ali ipak pretjerivati ne treba
Pogledaj na potalu klix.udario je staricu u Tuzli,naravno pustili su ga odmah
spreca

#19919 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by spreca »

Emiremir33 wrote: 22/10/2020 11:54

Vidio sam to..nema opravdanja za ovakve stvari,bio on migrant ili lokalac,svaki treba odgovarati za svoja djela .....naravno da ima nasilnih i snjima treba kako i dolikuje nasilnicima,ali nisu ni svi isti,o tome ide rijec
Emiremir33

#19920 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Emiremir33 »

spreca wrote: 22/10/2020 12:06

Vidio sam to..nema opravdanja za ovakve stvari,bio on migrant ili lokalac,svaki treba odgovarati za svoja djela .....naravno da ima nasilnih i snjima treba kako i dolikuje nasilnicima,ali nisu ni svi isti,o tome ide rijec
Da razlika je što to lokalci nikad neće uraditi,da dignu ruku ili nogu na starije osobe,kao ovi što rade
Škobo Habu

#19921 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Škobo Habu »

Gore se stvari dešavaju u Bihaću.

A nigdje nisu ljudski primljeni kao tamo.
spreca

#19922 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by spreca »

Sluzbeni Zagreb odbacije optuzbe na racun nezakonog postupanja sa migrantima
"Ono što još više zabrinjava jeste što ti izvještaji ukazuju da se nasilje i nehumano postupanje povećalo i da se policajci i dalje ne kažnjavaju za tako ozbiljna kršenja ljudskih prava",
https://www.klix.ba/vijesti/regija/vije ... /201022014
Hemsworth30

#19923 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Hemsworth30 »

Škobo Habu wrote: 22/10/2020 13:15
Gore se stvari dešavaju u Bihaću.

A nigdje nisu ljudski primljeni kao tamo.
Stoka cijem prilivu nema kraja. Dosta ih je vise, ko ih pusta kroz sve ove granice bez dokumenata i s kojom namjerom. Ovdje nam neko o glavi ozbiljno radi, a Kakir i ekipa ne da nece, vec ocigledno ne smiju nista poduzeti jer su samo lutke u rukama tih rezisera.
Milenkov buraz

#19924 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Milenkov buraz »

istra_hr wrote: 22/10/2020 11:35 Da,
po toj logici, ilegalne migrante najmanje "maltretiraju" u Makedoniji
... "dođi-prođi" kroz moje, što prije... a dalje
više nije moja briga
Imaju jasno propisani kriteriji i standardni primjene sile za one nasilne ali ovdje se radi izgleda o iživljavanju i to je razlika. Ovo čak nije ni prekomjerna upotreba sile za one nasilne ili stavljanje pod kontrolu onih koji su pod dejstvom droga ili alkohola već kao što pišu iživljavanje. Svejedno je da li su imigranti i svejedno za pokušaje ilegalnog prelaska granice, znaju se standarni, pogotovo u EU a dio ste te porodice - valjda. I umjesto da nama "divljacima" pokažete kako se to humano postupa sa ljudima u svakoj situaciji pa i onda kada ilegalno pokušavaju preći granicu vi Hrvati svakim danom otkrivate svoje barbarsko naličje, suprotno vrijednostima koje navodno njegujete. Ne znam, nikom ne želim zlo, svi smo mi ljudi od krvi i mesa ali braniti takve koji su vjerujem manjina među čestitim hrvatskim graničarima i policajcima će vam se obiti o glavu.
geralt

#19925 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by geralt »

Ovo je cisti efekat zastrasivanja, s ciljem da se medju migrantima rasiri glas o Hrvatskoj kao zajebanoj drzavi sa zajebanom policijom u kojoj oni nisu dobrodosli, i da ako su vec krenuli u Evropu, odaberu neku drugu, laksu rutu.

Ako ce dugorocni efekat biti gasenje balkanske rute migracija, onda hrvatska policija ima moju punu podrsku. Da je nasa policija na takvom glasu, mozda bi i nas zaobilazili.
Post Reply