Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
paladinka

#19901 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by paladinka »

Jest drvo, meni to licno toliko nije bitno.. ali jest drvo.
Hajvan

#19902 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Hajvan »

HAVANA wrote:110x90x40 :lol:

iznenadjujuce primitivne manire imate…
prvi put kad sam to primjetio, mislio sam da je slucajnost..
ne, to je izgleda obrazac ponasanja… onaj nas autohtoni domaci papansko-rurlano-primitivni

sve moje je naj, naj
a ako neko jos zaradjuje i uzima na znanju (a gore je ukkljuceno veoma dobro poznavanje industrijskog dizajna, znanje radan na cnc masinama, znanje obvrade drveta), daj da se malo ismijemo i narugamo…omalovazimo
jel' de…
i nemoj me tjerati da ti trazim tuce komentara gdje na slican nacin izrugujes i omalovazavas tudji rad i znanje…
u svakom slucaju -FOE, care
paladinka

#19903 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by paladinka »

Hajvan wrote:
HAVANA wrote:110x90x40 :lol:

iznenadjujuce primitivne manire imate…
prvi put kad sam to primjetio, mislio sam da je slucajnost..
ne, to je izgleda obrazac ponasanja… onaj nas autohtoni domaci papansko-rurlano-primitivni

sve moje je naj, naj
a ako neko jos zaradjuje i uzima na znanju (a gore je ukkljuceno veoma dobro poznavanje industrijskog dizajna, znanje radan na cnc masinama, znanje obvrade drveta), daj da se malo ismijemo i narugamo…omalovazimo
jel' de…
i nemoj me tjerati da ti trazim tuce komentara gdje na slican nacin izrugujes i omalovazavas tudji rad i znanje…
u svakom slucaju -FOE, care
Ma ne , ja mislim da se on samo zacudo mjerama.
Hajvan

#19904 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Hajvan »

oke, onda sam ja preosjetljiv

primjetih u zadnje vrijeme da se izruguje tudjem radu u svojim postovima… mozda i ne bih, da on svoj poslovni angazman toliko ne uzidize…tako sam ga (nick) i primjetio…

uostalom, savk ima pravo na vlastito misljenje…. :lol:
oprostite mi… :lol:
paladinka

#19905 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by paladinka »

Ne , tvoj osjecaj sigurno je ok... ali ne moras zbrajati ....
HAVANA

#19906 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by HAVANA »

Hajvan wrote:oke, onda sam ja preosjetljiv

primjetih u zadnje vrijeme da se izruguje tudjem radu u svojim postovima… mozda i ne bih, da on svoj poslovni angazman toliko ne uzidize…tako sam ga (nick) i primjetio…

Hajde sad ponovo procitaj moj post.Znas li po koliko nabavljaju ovde ove stvari i koliko ih placaju? Jest,izrugujem se i onom sirocetu sto sije za par dolara a oni guzonjama prodaju u stotinama eura... Cuj ja se izrugujem necijem radu. :-) Neradnika ne mogu ni na slici.
paladinka

#19907 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by paladinka »

HAVANA wrote:
Hajvan wrote:oke, onda sam ja preosjetljiv

Hajde sad ponovo procitaj moj post.Znas li po koliko nabavljaju ovde ove stvari i koliko ih placaju? Jest,izrugujem se i onom sirocetu sto sije za par dolara a oni guzonjama prodaju u stotinama eura... Cuj ja se izrugujem necijem radu. :-) Neradnika ne mogu ni na slici.
Najcesce ljudi nisu neradnici , nego ne vide perspektivu .
HAVANA

#19908 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by HAVANA »

paladinka wrote:
Ali bas lijep namjestaj.
Odlican je namjestaj.I stolice su predivne pravili i prave,moja drugarica ih za prvi sajam u belgiji oslikala,bas je divno bilo i dobra promocija bih i prvi kontakti.Davno je to bilo.Ali brate malo placaju,jako malo proizvodjacu, a prodaju papreno...
HAVANA

#19909 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by HAVANA »

bluesjunior wrote:
HAVANA wrote:Jel ovo stvarno kosta 1199 franaka? :shock:
drveni je nije iverica, ne bi ni kod nas bio puno jeftiniji
2200 km 110x90x40 ?
Last edited by HAVANA on 17/10/2019 21:10, edited 1 time in total.
paladinka

#19910 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by paladinka »

To hocu da kazem :-)
HAVANA

#19911 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by HAVANA »

paladinka wrote:To hocu da kazem :-)
Skonto sam ja tebe sta hoces da kazes.Ma ima ovde predivnih stvari,jako lijepih i kvalitetnih.Od ms wood do mnogih drugih koji rade namjestaj,stolariju,izvoze,bore se i imaju prolaz.Al bas dobar prolaz.Sretno im bilo,samo da izguraju pocetne boljke dok se otplate masine,objekat,repovi napravljeni teskim startom...Onda ce to bolje ici.Pisao sam o drugu koji je poceo sa 6 radnika i kirijom od 4500 km,ratom kredita od 4000 km za masine od 350000 km.Izgurao.Masine otplacene,rade,prosirio se posao,26 radnika,kirije vise nema pravi halu.Ima ratu za objekat ali sad placa za svoje...Dobio krila,procvjeto... :-D
paladinka

#19912 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by paladinka »

HAVANA wrote:
Skonto sam ja tebe sta hoces da kazes.Ma ima ovde predivnih stvari,jako lijepih i kvalitetnih.Od ms wood do mnogih drugih koji rade namjestaj,stolariju,izvoze,bore se i imaju prolaz.Al bas dobar prolaz.Sretno im bilo,samo da izguraju pocetne boljke dok se otplate masine,objekat,repovi napravljeni teskim startom...Onda ce to bolje ici.Pisao sam o drugu koji je poceo sa 6 radnika i kirijom od 4500 km,ratom kredita od 4000 km za masine od 350000 km.Izgurao.Masine otplacene,rade,prosirio se posao,26 radnika,kirije vise nema pravi halu.Ima ratu za objekat ali sad placa za svoje...Dobio krila,procvjeto... :-D
Mswodd ako mislisis firmu koja proizvodi za ikeu , oni imaju mezernu platu.
HAVANA

#19913 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by HAVANA »

Jos da ovi iz vlasti imaju pameti da guraju male i srednje firme,proizvodnju,olaksaju start...Al nemaju,jbg.Samo daj meni i mojim,crkli dabogda i oni i njihove suplje price...
paladinka

#19914 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by paladinka »

HAVANA wrote:Jos da ovi iz vlasti imaju pameti da guraju male i srednje firme,proizvodnju,olaksaju start...Al nemaju,jbg.Samo daj meni i mojim,crkli dabogda i oni i njihove suplje price...
To je najveci problem i sta ja kritiziram.
HAVANA

#19915 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by HAVANA »

paladinka wrote:
HAVANA wrote:
Mswodd ako mislisis firmu koja proizvodi za ikeu , oni imaju mezernu platu.
Nemam pojma ni ko su ni sta su,nego kazem da imaju odlicnih stvari.Ja razumijem kad su u startu male plate,dok ne razvije,otplati masine...I kod ovog mog su bile 700 km kad je poceo.Sad od 1600 do 2200 plus 50 eura dnevnica kada idu u inostranstvo na montazu.Radno vrijeme do 17 h.Niko se ne zali.Jedan otisao sa 1800 plate u njemacku i vratio se poslije par mjeseci.Moras platiti radnika ako radis dobru i kvalitetnu stvar.On ti je pravi.Ode on,ode i posao...
HAVANA

#19916 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by HAVANA »

paladinka wrote:
HAVANA wrote:Jos da ovi iz vlasti imaju pameti da guraju male i srednje firme,proizvodnju,olaksaju start...Al nemaju,jbg.Samo daj meni i mojim,crkli dabogda i oni i njihove suplje price...
Da,to je problem i o tome se uvijek moze i treba pisati.Na zalost ova tema uvijek ode na izrugivanje nama koji smo ovde,hvalisanje i onda i mi pocnemo svi srat,da izvines...Glupost cista.A svi smo jedno.Bar bi trebali biti...
paladinka

#19917 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by paladinka »

HAVANA wrote:
paladinka wrote:
Da,to je problem i o tome se uvijek moze i treba pisati.Na zalost ova tema uvijek ode na izrugivanje nama koji smo ovde,hvalisanje i onda i mi pocnemo svi srat,da izvines...Glupost cista.A svi smo jedno.Bar bi trebali biti...
Uopste ne .. i to sam moras tog filma izaci... sve je normalno ... mislis da je drugdje drugacije , kritike postoje svugdje.
HAVANA

#19918 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by HAVANA »

https://** No links **.ba/clanak/171063/kompanija ... k-2-000-km A ovo ce morati ovako i vise...Narasli su,stvorili i povecali zalihe,trziste...Nije vise samo izrabljivac ikea u igri sa mizernim cijenama...Neki dan sam gledao stolice od 400 km i stvarno su top,i dizajnom i izradom.Za to trebaju dobri ljudi koji moraju imati dobre plate...I ne samo oni,ima ih jos...
paladinka

#19919 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by paladinka »

HAVANA wrote:https://** No links **.ba/clanak/171063/kompanija-ms-wood-trazi-stolare-plate-do-cak-2-000-km A ovo ce morati ovako i vise...Narasli su,stvorili i povecali zalihe,trziste...Nije vise samo izrabljivac ikea u igri sa mizernim cijenama...Neki dan sam gledao stolice od 400 km i stvarno su top,i dizajnom i izradom.Za to trebaju dobri ljudi koji moraju imati dobre plate...I ne samo oni,ima ih jos...
Ne mogu link otvoriti
HAVANA

#19920 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by HAVANA »

Kritiika je jedno a izrugivanje drugo.Muhi sto vari,meni primitivnom bosanskom privatniku,bati za ono,onom za ono...I onda kad i mi pocnemo ujedat i zajebavat se,kmeee :lol: Ludilo.
Bloo
Globalna šefica

#19921 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Bloo »

HAVANA wrote:
Firma BH Line d.o.o. kupac je dionica kompanije MS&WOOD iz Fojnice koje su u srijedu prodate na vanberzanskom tržištu Sarajevske berze za 5,7 miliona KM, saznaje poslovni portal Akta.ba.
Pomenuta firma osnovana je prošle godine u Sarajevu, a osnivač firme je Damir Muhić, koji je ujedno i direktor STANDARD FURNITURE FACTORY Sarajevo.
Navedena promjena već je zabilježena i na Registru vrijednosnih papira.
MS&WOOD je jedan od najpoznatijih bosanskohercegovačkih proizvođača namještaja.
Prije dvije godine društvo se podijelilo na MS&WOOD d.d. za proizvodnju namještaja i trgovinu Fojnica i na Nekretnine Miljacka d.d. za poslovanje sa nekretninama Sarajevo.
Vlasnici kompanije BH Line, koja je osnovana ovog ljeta, su Damir Muhić i Mirza Hurem. Muhić je, inače, direktor tvornice namještaja Standard Furniture Factory iz Ilijaša. Hurem je poslovni čovjek i menadžer iz Sarajeva.

Teško da ih možeš posmatrati kao firmu "koja je tek" krenula.
HAVANA

#19922 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by HAVANA »

Sta god da napisem ja,muha, bato ili neko ,da je pozitivno i da se moze napraviti prica od toga,10 ce ih skociti da objasni da ne moze,da smo mi ovakvi ili onakvi,da su oni u pravu...Ne znam sta treba,da i mi odemo? Ili da se borimo kad smo vec tu i zelimo biti tu?
paladinka

#19923 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by paladinka »

Ne naravno ne . to je glupost , svi ljudi imaju istu situaciju , plata , racuni , hrana i ustediti. MIslim da tebe vecina ljudi ovdje puno respektira i muhu isto... ali vi isot ne smijete realitet iz ociju izgubiti.
HAVANA

#19924 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by HAVANA »

Evo sad nje da me napadne :D Napisao sam nemam pojma ni ko su, ni sta su.Prave dobre stvari i svaka im cast i sretno im bilo.Mogu pisati o onim koje znam.I njima sretno bilo.Preferiram i volim male firme.Njih dosta znam.Veliki su svi pod politikom a to nije po mom ukusu...
Bloo
Globalna šefica

#19925 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Bloo »

HAVANA wrote:Evo sad nje da me napadne :D Napisao sam nemam pojma ni ko su, ni sta su.Prave dobre stvari i svaka im cast i sretno im bilo.Mogu pisati o onim koje znam.I njima sretno bilo.Preferiram i volim male firme.Njih dosta znam.Veliki su svi pod politikom a to nije po mom ukusu...
Nisam te napala, već ti samo ukazala na čiunjenicu da MS&WOODS nije mala firma, niti su tek krenuli. :mrgreen:
Post Reply