Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
-
paladinka
#19901 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Jest drvo, meni to licno toliko nije bitno.. ali jest drvo.
- Hajvan
#19902 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
HAVANA wrote:110x90x40
iznenadjujuce primitivne manire imate…
prvi put kad sam to primjetio, mislio sam da je slucajnost..
ne, to je izgleda obrazac ponasanja… onaj nas autohtoni domaci papansko-rurlano-primitivni
sve moje je naj, naj
a ako neko jos zaradjuje i uzima na znanju (a gore je ukkljuceno veoma dobro poznavanje industrijskog dizajna, znanje radan na cnc masinama, znanje obvrade drveta), daj da se malo ismijemo i narugamo…omalovazimo
jel' de…
i nemoj me tjerati da ti trazim tuce komentara gdje na slican nacin izrugujes i omalovazavas tudji rad i znanje…
u svakom slucaju -FOE, care
-
paladinka
#19903 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ma ne , ja mislim da se on samo zacudo mjerama.Hajvan wrote:HAVANA wrote:110x90x40
iznenadjujuce primitivne manire imate…
prvi put kad sam to primjetio, mislio sam da je slucajnost..
ne, to je izgleda obrazac ponasanja… onaj nas autohtoni domaci papansko-rurlano-primitivni
sve moje je naj, naj
a ako neko jos zaradjuje i uzima na znanju (a gore je ukkljuceno veoma dobro poznavanje industrijskog dizajna, znanje radan na cnc masinama, znanje obvrade drveta), daj da se malo ismijemo i narugamo…omalovazimo
jel' de…
i nemoj me tjerati da ti trazim tuce komentara gdje na slican nacin izrugujes i omalovazavas tudji rad i znanje…
u svakom slucaju -FOE, care
- Hajvan
#19904 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
oke, onda sam ja preosjetljiv
primjetih u zadnje vrijeme da se izruguje tudjem radu u svojim postovima… mozda i ne bih, da on svoj poslovni angazman toliko ne uzidize…tako sam ga (nick) i primjetio…
uostalom, savk ima pravo na vlastito misljenje….
oprostite mi…
primjetih u zadnje vrijeme da se izruguje tudjem radu u svojim postovima… mozda i ne bih, da on svoj poslovni angazman toliko ne uzidize…tako sam ga (nick) i primjetio…
uostalom, savk ima pravo na vlastito misljenje….
oprostite mi…
-
paladinka
#19905 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ne , tvoj osjecaj sigurno je ok... ali ne moras zbrajati ....
- HAVANA
#19906 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Hajde sad ponovo procitaj moj post.Znas li po koliko nabavljaju ovde ove stvari i koliko ih placaju? Jest,izrugujem se i onom sirocetu sto sije za par dolara a oni guzonjama prodaju u stotinama eura... Cuj ja se izrugujem necijem radu.Hajvan wrote:oke, onda sam ja preosjetljiv
uostalom, savk ima pravo na vlastito misljenje….![]()
oprostite mi…
-
paladinka
#19907 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Najcesce ljudi nisu neradnici , nego ne vide perspektivu .HAVANA wrote:Hajde sad ponovo procitaj moj post.Znas li po koliko nabavljaju ovde ove stvari i koliko ih placaju? Jest,izrugujem se i onom sirocetu sto sije za par dolara a oni guzonjama prodaju u stotinama eura... Cuj ja se izrugujem necijem radu.Hajvan wrote:oke, onda sam ja preosjetljiv
uostalom, savk ima pravo na vlastito misljenje….![]()
oprostite mi…Neradnika ne mogu ni na slici.
- HAVANA
#19908 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Odlican je namjestaj.I stolice su predivne pravili i prave,moja drugarica ih za prvi sajam u belgiji oslikala,bas je divno bilo i dobra promocija bih i prvi kontakti.Davno je to bilo.Ali brate malo placaju,jako malo proizvodjacu, a prodaju papreno...paladinka wrote:Ali bas lijep namjestaj.paladinka wrote:https://www.pfister.ch/de/produkt/59849 ... h-skarsund Sto za sminkanje
- HAVANA
#19909 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
2200 km 110x90x40 ?bluesjunior wrote:drveni je nije iverica, ne bi ni kod nas bio puno jeftinijiHAVANA wrote:Jel ovo stvarno kosta 1199 franaka?
Last edited by HAVANA on 17/10/2019 21:10, edited 1 time in total.
-
paladinka
#19910 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
To hocu da kazem 
- HAVANA
#19911 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Skonto sam ja tebe sta hoces da kazes.Ma ima ovde predivnih stvari,jako lijepih i kvalitetnih.Od ms wood do mnogih drugih koji rade namjestaj,stolariju,izvoze,bore se i imaju prolaz.Al bas dobar prolaz.Sretno im bilo,samo da izguraju pocetne boljke dok se otplate masine,objekat,repovi napravljeni teskim startom...Onda ce to bolje ici.Pisao sam o drugu koji je poceo sa 6 radnika i kirijom od 4500 km,ratom kredita od 4000 km za masine od 350000 km.Izgurao.Masine otplacene,rade,prosirio se posao,26 radnika,kirije vise nema pravi halu.Ima ratu za objekat ali sad placa za svoje...Dobio krila,procvjeto...paladinka wrote:To hocu da kazem
-
paladinka
#19912 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Mswodd ako mislisis firmu koja proizvodi za ikeu , oni imaju mezernu platu.HAVANA wrote:Skonto sam ja tebe sta hoces da kazes.Ma ima ovde predivnih stvari,jako lijepih i kvalitetnih.Od ms wood do mnogih drugih koji rade namjestaj,stolariju,izvoze,bore se i imaju prolaz.Al bas dobar prolaz.Sretno im bilo,samo da izguraju pocetne boljke dok se otplate masine,objekat,repovi napravljeni teskim startom...Onda ce to bolje ici.Pisao sam o drugu koji je poceo sa 6 radnika i kirijom od 4500 km,ratom kredita od 4000 km za masine od 350000 km.Izgurao.Masine otplacene,rade,prosirio se posao,26 radnika,kirije vise nema pravi halu.Ima ratu za objekat ali sad placa za svoje...Dobio krila,procvjeto...paladinka wrote:To hocu da kazem
- HAVANA
#19913 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Jos da ovi iz vlasti imaju pameti da guraju male i srednje firme,proizvodnju,olaksaju start...Al nemaju,jbg.Samo daj meni i mojim,crkli dabogda i oni i njihove suplje price...
-
paladinka
#19914 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
To je najveci problem i sta ja kritiziram.HAVANA wrote:Jos da ovi iz vlasti imaju pameti da guraju male i srednje firme,proizvodnju,olaksaju start...Al nemaju,jbg.Samo daj meni i mojim,crkli dabogda i oni i njihove suplje price...
- HAVANA
#19915 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Nemam pojma ni ko su ni sta su,nego kazem da imaju odlicnih stvari.Ja razumijem kad su u startu male plate,dok ne razvije,otplati masine...I kod ovog mog su bile 700 km kad je poceo.Sad od 1600 do 2200 plus 50 eura dnevnica kada idu u inostranstvo na montazu.Radno vrijeme do 17 h.Niko se ne zali.Jedan otisao sa 1800 plate u njemacku i vratio se poslije par mjeseci.Moras platiti radnika ako radis dobru i kvalitetnu stvar.On ti je pravi.Ode on,ode i posao...paladinka wrote:Mswodd ako mislisis firmu koja proizvodi za ikeu , oni imaju mezernu platu.HAVANA wrote:Skonto sam ja tebe sta hoces da kazes.Ma ima ovde predivnih stvari,jako lijepih i kvalitetnih.Od ms wood do mnogih drugih koji rade namjestaj,stolariju,izvoze,bore se i imaju prolaz.Al bas dobar prolaz.Sretno im bilo,samo da izguraju pocetne boljke dok se otplate masine,objekat,repovi napravljeni teskim startom...Onda ce to bolje ici.Pisao sam o drugu koji je poceo sa 6 radnika i kirijom od 4500 km,ratom kredita od 4000 km za masine od 350000 km.Izgurao.Masine otplacene,rade,prosirio se posao,26 radnika,kirije vise nema pravi halu.Ima ratu za objekat ali sad placa za svoje...Dobio krila,procvjeto...paladinka wrote:To hocu da kazem
- HAVANA
#19916 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Da,to je problem i o tome se uvijek moze i treba pisati.Na zalost ova tema uvijek ode na izrugivanje nama koji smo ovde,hvalisanje i onda i mi pocnemo svi srat,da izvines...Glupost cista.A svi smo jedno.Bar bi trebali biti...paladinka wrote:To je najveci problem i sta ja kritiziram.HAVANA wrote:Jos da ovi iz vlasti imaju pameti da guraju male i srednje firme,proizvodnju,olaksaju start...Al nemaju,jbg.Samo daj meni i mojim,crkli dabogda i oni i njihove suplje price...
-
paladinka
#19917 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Uopste ne .. i to sam moras tog filma izaci... sve je normalno ... mislis da je drugdje drugacije , kritike postoje svugdje.HAVANA wrote:Da,to je problem i o tome se uvijek moze i treba pisati.Na zalost ova tema uvijek ode na izrugivanje nama koji smo ovde,hvalisanje i onda i mi pocnemo svi srat,da izvines...Glupost cista.A svi smo jedno.Bar bi trebali biti...paladinka wrote:To je najveci problem i sta ja kritiziram.HAVANA wrote:Jos da ovi iz vlasti imaju pameti da guraju male i srednje firme,proizvodnju,olaksaju start...Al nemaju,jbg.Samo daj meni i mojim,crkli dabogda i oni i njihove suplje price...
- HAVANA
#19918 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
https://** No links **.ba/clanak/171063/kompanija ... k-2-000-km A ovo ce morati ovako i vise...Narasli su,stvorili i povecali zalihe,trziste...Nije vise samo izrabljivac ikea u igri sa mizernim cijenama...Neki dan sam gledao stolice od 400 km i stvarno su top,i dizajnom i izradom.Za to trebaju dobri ljudi koji moraju imati dobre plate...I ne samo oni,ima ih jos...
-
paladinka
#19919 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ne mogu link otvoritiHAVANA wrote:https://** No links **.ba/clanak/171063/kompanija-ms-wood-trazi-stolare-plate-do-cak-2-000-km A ovo ce morati ovako i vise...Narasli su,stvorili i povecali zalihe,trziste...Nije vise samo izrabljivac ikea u igri sa mizernim cijenama...Neki dan sam gledao stolice od 400 km i stvarno su top,i dizajnom i izradom.Za to trebaju dobri ljudi koji moraju imati dobre plate...I ne samo oni,ima ih jos...
- HAVANA
#19920 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Kritiika je jedno a izrugivanje drugo.Muhi sto vari,meni primitivnom bosanskom privatniku,bati za ono,onom za ono...I onda kad i mi pocnemo ujedat i zajebavat se,kmeee
Ludilo.
- Bloo
- Globalna šefica
#19921 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Firma BH Line d.o.o. kupac je dionica kompanije MS&WOOD iz Fojnice koje su u srijedu prodate na vanberzanskom tržištu Sarajevske berze za 5,7 miliona KM, saznaje poslovni portal Akta.ba.HAVANA wrote:Skonto sam ja tebe sta hoces da kazes.Ma ima ovde predivnih stvari,jako lijepih i kvalitetnih.Od ms wood do mnogih drugih koji rade namjestaj,stolariju,izvoze,bore se i imaju prolaz.Al bas dobar prolaz.Sretno im bilo,samo da izguraju pocetne boljke dok se otplate masine,objekat,repovi napravljeni teskim startom...Onda ce to bolje ici.Pisao sam o drugu koji je poceo sa 6 radnika i kirijom od 4500 km,ratom kredita od 4000 km za masine od 350000 km.Izgurao.Masine otplacene,rade,prosirio se posao,26 radnika,kirije vise nema pravi halu.Ima ratu za objekat ali sad placa za svoje...Dobio krila,procvjeto...paladinka wrote:To hocu da kazem
Pomenuta firma osnovana je prošle godine u Sarajevu, a osnivač firme je Damir Muhić, koji je ujedno i direktor STANDARD FURNITURE FACTORY Sarajevo.
Navedena promjena već je zabilježena i na Registru vrijednosnih papira.
MS&WOOD je jedan od najpoznatijih bosanskohercegovačkih proizvođača namještaja.
Prije dvije godine društvo se podijelilo na MS&WOOD d.d. za proizvodnju namještaja i trgovinu Fojnica i na Nekretnine Miljacka d.d. za poslovanje sa nekretninama Sarajevo.
Vlasnici kompanije BH Line, koja je osnovana ovog ljeta, su Damir Muhić i Mirza Hurem. Muhić je, inače, direktor tvornice namještaja Standard Furniture Factory iz Ilijaša. Hurem je poslovni čovjek i menadžer iz Sarajeva.
Teško da ih možeš posmatrati kao firmu "koja je tek" krenula.
- HAVANA
#19922 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Sta god da napisem ja,muha, bato ili neko ,da je pozitivno i da se moze napraviti prica od toga,10 ce ih skociti da objasni da ne moze,da smo mi ovakvi ili onakvi,da su oni u pravu...Ne znam sta treba,da i mi odemo? Ili da se borimo kad smo vec tu i zelimo biti tu?
-
paladinka
#19923 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ne naravno ne . to je glupost , svi ljudi imaju istu situaciju , plata , racuni , hrana i ustediti. MIslim da tebe vecina ljudi ovdje puno respektira i muhu isto... ali vi isot ne smijete realitet iz ociju izgubiti.
- HAVANA
#19924 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Evo sad nje da me napadne
Napisao sam nemam pojma ni ko su, ni sta su.Prave dobre stvari i svaka im cast i sretno im bilo.Mogu pisati o onim koje znam.I njima sretno bilo.Preferiram i volim male firme.Njih dosta znam.Veliki su svi pod politikom a to nije po mom ukusu...
- Bloo
- Globalna šefica
#19925 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Nisam te napala, već ti samo ukazala na čiunjenicu da MS&WOODS nije mala firma, niti su tek krenuli.HAVANA wrote:Evo sad nje da me napadneNapisao sam nemam pojma ni ko su, ni sta su.Prave dobre stvari i svaka im cast i sretno im bilo.Mogu pisati o onim koje znam.I njima sretno bilo.Preferiram i volim male firme.Njih dosta znam.Veliki su svi pod politikom a to nije po mom ukusu...