Sta vas najvise nervira kod vozaca

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Optimus09

#19876 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Optimus09 »

Pa koliko idiota ne moze cekati iza mene da se ukljuci na put gdje drugi imaju prvenstvo prolaza pa izleti prije mene i blokira saobracaj :lol:
Sreca svi koce,da naleti budala veca od njega i zgrne ga s puta.
славянин

#19877 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by славянин »

BadBoy wrote:Jah eto samo ovi dijasporci vozaju po EU i oni znaju kako je. Mi ovdje iz mračnog vilajeta nikad nismo išli dalje od B. Broda.

Pa prije 7 dana se vratio iz Beča, u Beču svaka druga ulica ima kameru i to hinjski sakrivenu, bez ikakve oznake. Imaš ograničenje brzine i poštuj. De pričamo o "section control" na autoputu..
Jeli te zaustavila kada policija u inostranstvu ? U tom istom Becu ja slucajno kroz ulicicu nisam vidio semafor kroz crveno - policija pored mene stade i kazu fino pazi na engleskom pazite ovde su uske ulice ima semafora svugdje - sretan put.
Laertes

#19878 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laertes »

Ima, ima policije u toj EU. Mene u srijedu presretač skrenuo na hr autoputu. 40 ojrića :sad:
Optimist

#19879 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Optimist »

Laertes wrote:Ima, ima policije u toj EU. Mene u srijedu presretač skrenuo na hr autoputu. 40 ojrića :sad:
Za koliko si prekoracio dozvoljenu brzinu?
Travnički Noćni Šetač

#19880 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Travnički Noćni Šetač »

Ja opet malo snimao... pa eto ako koga zanima... ništa posebno ....

Laertes

#19881 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Laertes »

Optimist wrote:
Laertes wrote:Ima, ima policije u toj EU. Mene u srijedu presretač skrenuo na hr autoputu. 40 ojrića :sad:
Za koliko si prekoracio dozvoljenu brzinu?
160 na ograničenju 120. Kazna 500 kuna, 50% na licu mjesta. U tumačenju kursne liste od strane policajca, 38-39 eura :lol: Nisam bio baš u poziciji da pojašnjavam kurs eura prema kuni. Kao gospodin, dao 40 eura i rekao "U redu je" :lol:
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#19882 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by konektovan »

hellhammer

#19883 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by hellhammer »

vauvau wrote:
Sodom1 wrote:Po Evropi sam gledao da se provlace , da li je kaznjivo ili ne znam .
Naravno da je kažnjivo. Ali tek kad te uhvati policija.
Možeš pitati nekog od ovih motorđija ako pamte šta su učili za vozački ispit.
U Austriji nije kaznjivo za ostale ne znam
vauvau

#19884 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by vauvau »

hellhammer wrote:
vauvau wrote:
Sodom1 wrote:Po Evropi sam gledao da se provlace , da li je kaznjivo ili ne znam .
Naravno da je kažnjivo. Ali tek kad te uhvati policija.
Možeš pitati nekog od ovih motorđija ako pamte šta su učili za vozački ispit.
U Austriji nije kaznjivo za ostale ne znam
Slabo znam njemački, možda da pojasniš malo ovo
Müssen Fahrzeuge vor

Kreuzungen,Straßenengen,schienengleichen Eisenbahnübergängen unddergleichen

angehalten werden, so dürfen Lenker einspuriger, später ankommender Fahrzeuge nur dann neben oder zwischen den bereits angehaltenen Fahrzeugen vorfahren, um sich mit ihren Fahrzeugen weiter vorne aufzustellen, wenn für das Vorfahren ausreichend Platz - Lückenbreite von 140 cm - vorhanden ist und die Lenker von Fahrzeugen, die ihre Absicht zum Einbiegen angezeigt haben, dadurch beim Einbiegen nicht behindert werden. (Vorbeischlängeln an stehenden Kolonnen)
Sind an einer Kreuzung auf der Fahrbahn zwei parallele Haltelinien angebracht, so darf mit einspurigen Fahrzeugen bis zu der dem Kreuzungsmittelpunkt näher liegenden Haltelinie herangefahren werden.

Der Gesetzesbegriff "und dergleichen" bezieht sich auf:

Schutzwege,Radfahrerüberfahrten,geregelte Baustellen,Staus etc.

aber nicht auf Schnellstraßen und Autobahnen.

Motorräder dürfen bei Bildung einer Rettungsgasse nicht am Stau vorbeifahren.

Das Vorfahren - nicht im Sinne von Überholen oder Vorbeifahren zu verstehen - mit einem einspurigen Fahrzeug ist auch dann erlaubt, wenn dieses einen mehrspurigen Anhänger zieht, da diese Sonderregelung nur auf die Lenker einspuriger Fahrzeuge abstellt.
Das Einhalten eines seitlichen Sicherheitsabstandes oder das Anzeigen einer Fahrtrichtungsänderung ist nicht vorgeschrieben, da beim Vorbeischlängeln in Schrittgeschwindigkeit auch quer zwischen bereits angehaltenen, ein- und mehrspurigen Fahrzeugen durchgefahren werden darf; ebenso ist ein bogenartiges Ausscheren auf Fahrstreifen für Busse etc. möglich, zumal dort nur das Befahren der Spur in Längsrichtung verboten ist.
Sperrlinien und Sperrflächen sind zu beachten, nicht aber andere Bodenmarkierungen wie Richtungspfeile, Randstreifen etc.
Beim Vorfahren ist darauf zu achten, dass andere Fahrzeuge nicht beschädigt werden. (Quergehaltener Lenker) 
Bei angehaltenen Fahrzeugen dürfen Türen wegen Gefährdung anderer Straßenbenützer nicht geöffnet werden. (Kein Seitenabstand)
Mit "Vor- und Rück-Sicht" im Interesse der eigenen Sicherheit riskante Manöver vermeiden!
Ab 1. Jänner 2012 kann zur Bildung einer Rettungsgasseder Pannenstreifen benützt werden; auch Motorräder dürfen am Stau nicht vorbeifahren.
Sodom1

#19885 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Sodom1 »

Mogu se privlačiti, u gradu, na autoputu kad je guzva zabranjeno, a to sam vidio da rade hm :skoljka:
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#19886 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by konektovan »

Ljudi napravili motore da se mogu provlaciti i sad im to zabraniti?! :mrgreen:
zdruzdjo

#19887 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zdruzdjo »

jutros situacija kakva vec jeste po KS.
Pa koliko kreten trebas biti pa da uzmes nekome prvenstvo ili da mu dadnes zmigavac na metar od skretanja.
kakaljin

#19888 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by kakaljin »

zdruzdjo wrote:jutros situacija kakva vec jeste po KS.
Pa koliko kreten trebas biti pa da uzmes nekome prvenstvo ili da mu dadnes zmigavac na metar od skretanja.
Pogotovo po ovakvom vremenu ne koristiti zmigavac ili ga ne dati na vrijeme je za zatvora.

Najzalosnije da vidim da se nedaje zmigavac pri prestrojavanju, ali ga upali nakod 20 metara kada je u traci koja moze samo da skrene lijevo ili desno gdje traka nema dva smjera.!!!!!!!!
beni-bu-man

#19889 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by beni-bu-man »

kakaljin wrote:
zdruzdjo wrote:jutros situacija kakva vec jeste po KS.
Pogotovo po ovakvom vremenu ne koristiti zmigavac ili ga ne dati na vrijeme je za zatvora.

Najzalosnije da vidim da se nedaje zmigavac pri prestrojavanju, ali ga upali nakod 20 metara kada je u traci koja moze samo da skrene lijevo ili desno gdje traka nema dva smjera.!!!!!!!!
mrsko ljudima prstice pruziti, otpali im dabogada :mrgreen:
u kruznom me ti debili najvise nerviraju a ja cekam ko budala i gatam gdje ce izac :bih:
zdruzdjo

#19890 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zdruzdjo »

kakaljin wrote:

Jutros audi a3 sportback. Penje se uz ukljucenje na stupsku petlju prema. Vozimo u koloni trojica iz smjera bacica. Ja u sredini. Hladno izleti ispred ovog prvog na dva metra. Frajer po kocinici krk. Fakat ga zanosa pravo. Ja iza njega zakocim dosta sigurno jer sam vidio situaciju na vakat pa poceo da usporavam i kocim ali vidim da je ovaj iza mene dobro se borio. Iza nas niko na 200-metara. Pa ne kontam.
Ah da da ispunim kvotu. Zensko je vozilo audija.
amar1994

#19891 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by amar1994 »

nervira me kad se razgovni snijeg pa voda na sve strane :-?
condy

#19892 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by condy »

Jel to razgovni neki novi sarajevski cool riječnik :-D
drug_profi

#19893 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by drug_profi »

Nervira me autocorrect u postovima.
Jebeno je tesko poslat smislen post dok se vozi.
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#19894 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by bitanga_sa_otesa »

drug_profi wrote:Nervira me autocorrect u postovima.
Jebeno je tesko poslat smislen post dok se vozi.
danas me umalo ne opali neki debil u muranu dok je natipkavao po mobitelu....
Travnički Noćni Šetač

#19895 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Novi vikend i nove ( stare ) situacije... malo snijega pred kraj kompilacije , opet par gostujućih snimaka i tako... nije predugo ovaj put pa ne bi trebalo biti dosadno...

славянин

#19896 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by славянин »

Naravno ne moze bez x5 ice proci video... ja ne znam jel do mene ili mislim da 9 od 10 istih u saobracaju rade nenormalne stvari.. :D
Travnički Noćni Šetač

#19897 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

U početku mi se činilo da se stalno VW ponavlja u nekim situacijama...
Takođe vjerovao sam da samo "brza" auta prave prekršaje prevelike brzine, a onda je par puta Golf 2 dizel uz crni dim iz auspuha "proletio" pored mene, tako da sada, nakon godinu dana uvjerio sam se da svako može napraviti svakakav problem...
BadBoy

#19898 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by BadBoy »

Travnički Noćni Šetač wrote:U početku mi se činilo da se stalno VW ponavlja u nekim situacijama...
Takođe vjerovao sam da samo "brza" auta prave prekršaje prevelike brzine, a onda je par puta Golf 2 dizel uz crni dim iz auspuha "proletio" pored mene, tako da sada, nakon godinu dana uvjerio sam se da svako može napraviti svakakav problem...
Nikad neću zaboraviti scenu od prije dvije godine.

Krenuli mi u Mostar. Drug vozi novu Astru, tek je kupio pa gušta. Vozimo kanjonom Neretve, solidno u skladu sa saobraćajem 90-100 km/h. Iza nas se zalijeće Golf dvica sa FRIŽIDEROM na krovu, kojeg suvozač pridržava rukom kroz prozor i jedva na jedvite jade nas prestiže. Drug se izgubio, naravno pustio gas "pomogao" mu da izvede manevar.

Mi stali na sljedeće proširenje da pustimo budalu da ode, da ne bi imali bliski susret sa frižiderom.
drug_profi

#19899 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by drug_profi »

Zato i postoji bezbroj YT videa "meanwhile in slavic countries".
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#19900 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by bitanga_sa_otesa »

drug_profi wrote:Zato i postoji bezbroj YT videa "meanwhile in slavic countries".
rusi prednjace u svemu tome :izet:
Post Reply