Pas jedino jos da bitanga dodje po tebe i voza te, ako vec savjet nije dovoljan?JavierBosnia wrote:Sutra ispit i neke obaveze do pola 4 imam, a u nedjelju nisam u Sarajevu a treba mi autokokuz_sa wrote:Radi on i Nedjeljom..JavierBosnia wrote:Budem vidio s majstorom, zivio ti meni
I ljeto je zakon
Btw zna li neko do kad Senci radi sutra, subota. On mi je najblizi
Oko 9-10h dolaze na posao
Pitamo Mehanicare ?
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Edin H.
#19876 Re: Pitamo Mehanicare ?
- JavierBosnia
#19877 Re: Pitamo Mehanicare ?
Drug, ja sam se otesu davno zahvalio na savjetu, a priupitao ostatak forumasa dal im neko zna radno vrijeme jer ja nemam kad ici provjeravati, a to mi je jedini nacin ostao da se nekako organizujem da saznam preko forumaEdin H. wrote:
Pas jedino jos da bitanga dodje po tebe i voza te, ako vec savjet nije dovoljan?
Rekao je par mogucih opcija, ja rekao ok, budem provjerio s majstorom.
Ne znam jedino da me ogranicis koliko se mogu raspitati za problem koji imam
-
preludezalude
#19878 Re: Pitamo Mehanicare ?
Standardna boljka francuza.bitanga_sa_otesa wrote:pregledaj konektor s kablovima na stop lampi obicno se tu istopiLikeLike wrote: Ima li nacina da ja to sam rijesim ili moramo elektricaru odvuci auto?
Jos kad pocne lightshow kad stisnes kocnicu...
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#19879 Re: Pitamo Mehanicare ?
ma na dosta auta je to boljka,tanke zice,mal konektor...los spoj...preludezalude wrote: Standardna boljka francuza.
Jos kad pocne lightshow kad stisnes kocnicu...
-
preludezalude
#19880 Re: Pitamo Mehanicare ?
Bitango...
Kad je ABS pumpa u pitanju...ima li ona ikakvu funkciju u toku kocenja ali dok se tockovi jos vrte ili ona ima neku funciju samo kad stisnes kocnicu da zablokiras tockove?
Da li ona regulise pritisak prema tockovima i dok se lagano koci?
Kad je ABS pumpa u pitanju...ima li ona ikakvu funkciju u toku kocenja ali dok se tockovi jos vrte ili ona ima neku funciju samo kad stisnes kocnicu da zablokiras tockove?
-
LikeLike
#19881 Re: Pitamo Mehanicare ?
Nesto je bilo na konektorima, valjda masa. Majstor trenutno pravi, javise mi da je vec ok samo jos nesto da se sredi 
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#19882 Re: Pitamo Mehanicare ?
samo ime ti govori...ona samo otpusti pritisak na tocku koji joj javi senzor da je blokiraopreludezalude wrote:Bitango...
-
preludezalude
#19883 Re: Pitamo Mehanicare ?
Hvalabitanga_sa_otesa wrote:samo ime ti govori...ona samo otpusti pritisak na tocku koji joj javi senzor da je blokiraopreludezalude wrote:Bitango...
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#19884 Re: Pitamo Mehanicare ?
Noviclan novi problem.
Desilo mi se par puta da auto odjednom ne prima gas. Krenem normalno prvu, drugu, na 2000 odjednom auto pocne usporavati, obrtaji opadati, 3-4 sekunde tako, stisnem gas do kraja odjednom pocne vuci sasvim normalno i gas primati, nastavim voznju kao da se nista nije desilo.. i kad god mi se to desilo, pri je toga u leru pocne odjednom nemirno raditi, kazaljka obrtaja skace.
Svaki put mi se ujutro desilo kad je hladan. Upalim auto, sve ok, vozim 100 metara do semafora, krenem sa semafora to se desi..
Vozio na dijagnostiku, nikakvi gresku ne izbacuje. Svjecice i kablovi sasvim ok. Ulje i filteri zamijenjeni svi prije 1000 km.
Nije ni do goriva, auto se vozi u inostranstvu, znaci ne bi trebalo gorivo problem biti.
Auto je ford 1.25 motor 2011 godiste
Ima li neko iskustva sa ovakim slucajem. Sta dalje
Desilo mi se par puta da auto odjednom ne prima gas. Krenem normalno prvu, drugu, na 2000 odjednom auto pocne usporavati, obrtaji opadati, 3-4 sekunde tako, stisnem gas do kraja odjednom pocne vuci sasvim normalno i gas primati, nastavim voznju kao da se nista nije desilo.. i kad god mi se to desilo, pri je toga u leru pocne odjednom nemirno raditi, kazaljka obrtaja skace.
Svaki put mi se ujutro desilo kad je hladan. Upalim auto, sve ok, vozim 100 metara do semafora, krenem sa semafora to se desi..
Vozio na dijagnostiku, nikakvi gresku ne izbacuje. Svjecice i kablovi sasvim ok. Ulje i filteri zamijenjeni svi prije 1000 km.
Nije ni do goriva, auto se vozi u inostranstvu, znaci ne bi trebalo gorivo problem biti.
Auto je ford 1.25 motor 2011 godiste
Ima li neko iskustva sa ovakim slucajem. Sta dalje
-
NediM17
#19885 Re: Pitamo Mehanicare ?
Probaj ocistiti IAC ventil i leptir gasa.
Ja sam imao slican problem svojevremeno na kcerkinoj Fiesti 1.25. Nakon ciscenja IAC ventila i leptira (kupio Carb & Choke sprej i ocistio) auto se ponasao normalno.
Ja sam imao slican problem svojevremeno na kcerkinoj Fiesti 1.25. Nakon ciscenja IAC ventila i leptira (kupio Carb & Choke sprej i ocistio) auto se ponasao normalno.
-
hladan.preminger
#19886 Re: Pitamo Mehanicare ?
Uradio špuru laserom, sve poštimano. Volan stoji malo u jednu stranu kad idem ravno. U čemu je fazon?
Mercedes w203.
Mercedes w203.
- Maraschino
#19887 Re: Pitamo Mehanicare ?
U volanu, cuj u cemu je problem.
Oni dole stimali a sto volan stoji na krivo nisu ni primjetili. Mozda su i dole malo ''pretjerali''. Treba to ponovo sve provjeriti.
Tako ja mislim.
Oni dole stimali a sto volan stoji na krivo nisu ni primjetili. Mozda su i dole malo ''pretjerali''. Treba to ponovo sve provjeriti.
Tako ja mislim.
Last edited by Maraschino on 17/02/2019 14:28, edited 1 time in total.
- Industrialyzer
#19888 Re: Pitamo Mehanicare ?
Letva volana, poprilicno sam siguran. Moze se namjestiti bez problema, ako nesto nije ostecenohladan.preminger wrote:Uradio špuru laserom, sve poštimano. Volan stoji malo u jednu stranu kad idem ravno. U čemu je fazon?
Mercedes w203.
-
hladan.preminger
#19889 Re: Pitamo Mehanicare ?
Nemam pojma fakat, gume se troše ravnomjerno, ne trese ni na 200 km/h. Točkovi su sigurno u balansu i gume također.
Samo volan stoji malo u lijevu stranu kad idem ravno.
Samo volan stoji malo u lijevu stranu kad idem ravno.
-
hladan.preminger
#19890 Re: Pitamo Mehanicare ?
Jučer radio špuru, mogu uslikati rezultat prije i poslije što su mi isprintali. Bio sam cijelo vrijeme dok su radili i fakat su detaljni. Jedino je moguće da je volan bio malo na jednu stranu i onda na to uradili špuru.Maraschino wrote:U volanu, cuj u cemu je problem.
Tako ja mislim.
-
MAN-lion's coach
#19891 Re: Pitamo Mehanicare ?
Ima li iko ideju kako skontati koja je odgovarajuća bobina ako su upropašteni brojevi na staroj?
Znači sve od brojea što se vidi je 12v, ostalo ništa.
Lik u radnji pita za broj jer su valjda podjeljene ovisno od datuma proizvodnje automobila, do juna, do jula itd. neke godine.
Lik u radnji pita za broj jer su valjda podjeljene ovisno od datuma proizvodnje automobila, do juna, do jula itd. neke godine.
-
NediM17
#19892 Re: Pitamo Mehanicare ?
Pa zar ne moze naci po broju sasije?MAN-lion's coach wrote:Ima li iko ideju kako skontati koja je odgovarajuća bobina ako su upropašteni brojevi na staroj?
Koji je auto, motor i godina proizvodnje?
- Maraschino
#19893 Re: Pitamo Mehanicare ?
...ili su odgurali volan dok su stelali. Samo ti odi nazad. Ne sumnjam da su lose uradili ali tako ne moze.hladan.preminger wrote:Jučer radio špuru, mogu uslikati rezultat prije i poslije što su mi isprintali. Bio sam cijelo vrijeme dok su radili i fakat su detaljni. Jedino je moguće da je volan bio malo na jednu stranu i onda na to uradili špuru.Maraschino wrote:U volanu, cuj u cemu je problem.
Tako ja mislim.
Ako ti je ranije volan stojao u redu, njima je ostalo samo stelovanje na toj poziciji a ako ne mogu onda moraju i volan skinuti. Nakon uspjesne spure vrate volan u odgovarajucu poziciju.
- amar1994
#19894 Re: Pitamo Mehanicare ?
pa zar nemaju ovo ili nesto slicno

- Maraschino
#19895 Re: Pitamo Mehanicare ?
Sta ti je to Amare, nisam u toku jos od stojadina. 
-
hladan.preminger
#19896 Re: Pitamo Mehanicare ?
amar1994 wrote:pa zar nemaju ovo ili nesto slicno![]()
jel ovo nekakva sexualna igračka ?
Imali su i ovo.
-
hladan.preminger
#19897 Re: Pitamo Mehanicare ?
Maraschino wrote:...ili su odgurali volan dok su stelali. Samo ti odi nazad. Ne sumnjam da su lose uradili ali tako ne moze.hladan.preminger wrote:Jučer radio špuru, mogu uslikati rezultat prije i poslije što su mi isprintali. Bio sam cijelo vrijeme dok su radili i fakat su detaljni. Jedino je moguće da je volan bio malo na jednu stranu i onda na to uradili špuru.Maraschino wrote:U volanu, cuj u cemu je problem.
Tako ja mislim.
Ako ti je ranije volan stojao u redu, njima je ostalo samo stelovanje na toj poziciji a ako ne mogu onda moraju i volan skinuti. Nakon uspjesne spure vrate volan u odgovarajucu poziciju.
ovo mi je nekako najlogičnije objašnjenje.
Može li se desti da volan bude pomjeren i na tako "kriv" volan urade špuru i auto bude u balansu?
-
tempuser
#19898 Re: Pitamo Mehanicare ?
Neko nije najestio poziciju volana. Naravno da se moze uraditi spura, a da volan ostane ukrivo.hladan.preminger wrote:Uradio špuru laserom, sve poštimano. Volan stoji malo u jednu stranu kad idem ravno. U čemu je fazon?
Mercedes w203.
-
hladan.preminger
#19899 Re: Pitamo Mehanicare ?
to je onda to, nema druge. otići ću da danas ponovo
hvala svima
hvala svima
- amar1994
#19900 Re: Pitamo Mehanicare ?
hladan.preminger wrote:amar1994 wrote:pa zar nemaju ovo ili nesto slicno![]()
jel ovo nekakva sexualna igračka ?![]()
Imali su i ovo.
fixira volan da ne mrdaMaraschino wrote:Sta ti je to Amare, nisam u toku jos od stojadina.