Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
Baton_Ilirski

#19876 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Baton_Ilirski »

LiP again wrote:Samo principijelno i sa SDA sljamom ni pod razno. :thumbup: Glas vama, barem za sada, definitivno nije bacen.
Po cemu nije bacen, ako SDA formira vlast sa nekim drugim strankama a hoce, ocito, sta znaci glas za NS, zar nije smisao da se neke stvari pokrenu, a kako ce se pokrenuti ako nemas odgovornosti i moci (citaj vlasti)..zar nije bolje da NS uzme neka ministarska mjesta i pokaze da moze i zna? Ne znam, nikako ne mogu da prihvatim takvu percepciju situacije..isto je onda da se glas dao i Komunistickoj partiji jer i oni nece imati uticaj neki da nesto promjene, naravno ti ces sada reci NS ima zastupnike u kantonu..ali sta oni mogu KONKRETNO uraditi?
Marko Zarko

#19877 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Marko Zarko »

A koalicija s BOSSom i SDA u gradskom vijeću, šta ćemo s tim, a milionče za MESS od SDA vlade za festival koji se danas nažalost ni ne primijeti, ali eto da se nadje za Dinu...de ba pokažite da li nešto znate, ili se kandidujte za izbore u švedskoj pa možda tamo pobijedite, ili da osnujete kanton ferhadija
Lokman

#19878 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Lokman »

Pitanje za gospodina Albina Zuhrića:

Koja je nacionalnost i vjeroispovjest vašeg predsjednika Denisa Gratza? Da budem direktan, da li je počinio najveći haram koji može učiniti jedan musliman, da li je napustio islamsku vjeru? Ako više nije musliman, da li je Denis Gratz član masonske lože " Lux Bosnae Ivo Andrić"?
Drugo pitanje odnosi se na vašu besmislenu akciju da iz vlasti na nivou Kantona Sarajevo izbacite SDA iako je ta stranka ubjedljivi pobjednik izbora u kantonu? Da li je cilj vaše stranke da napravite potpuni socijalni i politički haos u kantonu u kojem je najveća koncentracija bošnjačkog naroda?
homega

#19879 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by homega »

Koji papci na ovoj temi :lol: :lol: :lol:
Baton_Ilirski

#19880 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Baton_Ilirski »

Marko Zarko wrote:A koalicija s BOSSom i SDA u gradskom vijeću, šta ćemo s tim, a milionče za MESS od SDA vlade za festival koji se danas nažalost ni ne primijeti, ali eto da se nadje za Dinu...de ba pokažite da li nešto znate, ili se kandidujte za izbore u švedskoj pa možda tamo pobijedite, ili da osnujete kanton ferhadija
Upravo, ali ne, stav NS je ocito "mi znamo mi mozemo ali nam ne daju"..a kada stvarno mogu tj. kad im se nudi da budu dio vlasti da pokazu KOLIKO mogu i znaju e onda opet nesto ne valja, jer nisu glavni..pa sta ocekujete da NS osvoji 51% glasova pa da pokazete kako znate??? Stvarno ne razumijem, sa ovom orjentacijom stranke (lijevo i liberalno) ako ocekujete da cete nekad biti apsolutni pobjednici izbora pa onda da radite, a onda fino recite da ljudi znaju, koji se nadaju da cete vi iz NS nesto pokrenuti, cisto da se ne nadaju..
Ridjobrki

#19881 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Ridjobrki »

Baton_Ilirski wrote:
Marko Zarko wrote:A koalicija s BOSSom i SDA u gradskom vijeću, šta ćemo s tim, a milionče za MESS od SDA vlade za festival koji se danas nažalost ni ne primijeti, ali eto da se nadje za Dinu...de ba pokažite da li nešto znate, ili se kandidujte za izbore u švedskoj pa možda tamo pobijedite, ili da osnujete kanton ferhadija
Upravo, ali ne, stav NS je ocito "mi znamo mi mozemo ali nam ne daju"..a kada stvarno mogu tj. kad im se nudi da budu dio vlasti da pokazu KOLIKO mogu i znaju e onda opet nesto ne valja, jer nisu glavni..pa sta ocekujete da NS osvoji 51% glasova pa da pokazete kako znate??? Stvarno ne razumijem, sa ovom orjentacijom stranke (lijevo i liberalno) ako ocekujete da cete nekad biti apsolutni pobjednici izbora pa onda da radite, a onda fino recite da ljudi znaju, koji se nadaju da cete vi iz NS nesto pokrenuti, cisto da se ne nadaju..
:thumbup:

Upravo tako. Svaka stranka koja odbije priliku za ulazak u vlast je de facto izdala interese svojih birača. Od opozicije i zalaganja za ovo ili ono birač ima konkretne koristi koliko od političkog djelovanja udruženja pčelara 'Nektar'. Insistranje na principima principa samih radi je neuvjerljivo, naročito u širem kontekstu posla koji sada rade DF i SDA. Ukoliko odrade 1% onog što javnost od njih očekuje uradiće mnogostrugo više od onog što će postići NS očuvanjem svojih principa.

Ja bih samo da ukažem na jedan paradoks koji promiče gospodi iz NS: onaj moment kad se stvori politička klima u kojoj biste vi pristali djelovati biće moment kad vaše političko djelovanje neće više ni biti potrebno.
palermo

#19882 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by palermo »

Ridjobrki wrote:
Ja bih samo da ukažem na jedan paradoks koji promiče gospodi iz NS: onaj moment kad se stvori politička klima u kojoj biste vi pristali djelovati biće moment kad vaše političko djelovanje neće više ni biti potrebno.
:izet: majstorski poentirano
Ridjobrki

#19883 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Ridjobrki »

palermo wrote:
Ridjobrki wrote:
:izet: majstorski poentirano
Thx, samo se nadam da će doći vrijeme kad će NS i Osmijeh proljeća predvoditi blok sastavljen od Stranke rekreativnih biciklista KS, Ilidzanskog rastafarijanskog pokreta i Fenserske alijanse - Deen Backović i poslati ove lopove u opoziciju.

:bih:
palermo

#19884 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by palermo »

Ridjobrki wrote:
Thx, samo se nadam da će doći vrijeme kad će NS i Osmijeh proljeća predvoditi blok sastavljen od Stranke rekreativnih biciklista KS, Ilidzanskog rastafarijanskog pokreta i Fenserske alijanse - Deen Backović i poslati ove lopove u opoziciju.

Ne bih ja bio tako oštar, mislim da si ti onom rečenicom prilično plastično detektirao osnovnu grešku u njihovom pristupu. Dovoljno je...
Albin Zuhric

#19885 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Albin Zuhric »

Lokman,

Na prvi dio vaseg pitanja necu odgovoriti.

Sto se tice SDA, koju nazivate apsolutnim pobjednikom, bojim se da apsolutnog pobjednika nema dok neka stranka ne osvoji 51%. Ako nemate 51%, sami ili sa nekim, onda su pobjednici oni koji imaju.

Lijep pozdrav
Ridjobrki

#19886 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Ridjobrki »

palermo wrote:
Ridjobrki wrote:

Ne bih ja bio tako oštar, mislim da si ti onom rečenicom prilično plastično detektirao osnovnu grešku u njihovom pristupu. Dovoljno je...
Jedan od Murphyijevih zakona veli da šta vrijedi tjerati vrijedi i pretjerati. :lol:

Šalu na stranu, jako je zanimljivo posmatrati jednu stranku socijalno-liberalne orijentacije kako bježi od situacije koju svaka takva stranka priželjkuje. Ne znam koji stepen političke retardiranosti treba imati da propustiš priliku držati skupštinsku većinu u šaci tokom četiri godine. U Norveškoj su liberali sa 4% imali premijera i upravljali politikom zemlje...
weredsf

#19887 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by weredsf »

Albin Zuhric wrote:Lokman,

Na prvi dio vaseg pitanja necu odgovoriti.

Sto se tice SDA, koju nazivate apsolutnim pobjednikom, bojim se da apsolutnog pobjednika nema dok neka stranka ne osvoji 51%. Ako nemate 51%, sami ili sa nekim, onda su pobjednici oni koji imaju.

Lijep pozdrav

Nazvao je ubjedljivom ( sto jeste) a ne apsolutnom, ostatak posta ne vrijedi ni komentarisati
palermo

#19888 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by palermo »

Ridjobrki wrote:
Jedan od Murphyijevih zakona veli da šta vrijedi tjerati vrijedi i pretjerati. :lol:

Šalu na stranu, jako je zanimljivo posmatrati jednu stranku socijalno-liberalne orijentacije kako bježi od situacije koju svaka takva stranka priželjkuje. Ne znam koji stepen političke retardiranosti treba imati da propustiš priliku držati skupštinsku većinu u šaci tokom četiri godine. U Norveškoj su liberali sa 4% imali premijera i upravljali politikom zemlje...
Ja mislim da Peđa ( odnosno NS) zapravo ne poznaje svoje glasače, iliti poznaje samo jedan tip svojih glasača, onaj koji se njemu najviše sviđa. Ali samo sa tim glasačima, on ne bi imao tri glasa u Skupštini Kantona
parangal_

#19889 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by parangal_ »

Pedja Kojovic wrote:Izvorni tekst intervjua u danasnjem Dnevnom Avazu;

1.Kako komentirate koaliciju SDA-DF na svim nivoima? Već sada se javljaju negativne reakcije o neprincipijlnosti DF-a i brzom koaliranju sa SDA. Vaš komentar?

Priznajem da imam jednu dozu simpatije prema najavljenim rezultatima ove koalicije kada je u pitanju izbacivanje SNSD-a iz državne izvršne vlasti i svođenje HDZ-a na nedominantnog partnera na nivou entiteta. U implementaciju programske platforme, koja zvuči dobro, iskreno ne vjerujem. Iskustvo u posljednjih 20 godina nas je naučilo da lakoća s kojom SDA potpisuje ovakve i slične dokumente ne znači da ih misle implementirati. S druge strane, korupciju, kriminal i nepotizam koji SDA radi ne možete pronaći niti u jednom njihovom zvaničnom dokumentu. Mi u Našoj stranci duboko vjerujemo da su reforme nesprovodive ukoliko SDA dominantnu poziciju u vlasti. SDA je generator krize i bez nekog značajnog, katarzičnog, događaja koji bi ih suštinski promjenio to će i dalje biti tako.Njihov koncept shvatanja vlasti, njihovo vezivanje materijalne egzistencije velikog broja građana za politicki uspjeh ili neuspjeh te partije je stalni atak na finansijski i politički progres, a neprocesuirani kriminal njihovih kadrova nepremostiva prepreka uspostavljanju pravne države i socijalne pravde.
Ako sve ono što je DF govorio o SDA u toku predizborne kampanje uzmemo kao samo još jedan dokaz da javno izgovorene riječi nemaju više nikakvo značenje onda je odluka DF-a racionalna i hrabra. A da li je pametna i korisna za građanke i građane ove zemlje, vidjećemo.

2.Ako su mediji dobro prenijeli vašu izjavu, DF je praktično u KS izigrao Našu stranku s kojoma je pregovarao a onda potpisao sa SDA?

Skoro je pa nemoguće, ja mislim, da je bilo zle namjere u tako nevino odigranoj političkoj igri njihove pregovaračke delegacije.
Moj utisak je da su ljudi zaista došli sa željom da zajedno radimo na formiranju reformske, vlade kantonalnog spasa u KS i da ih koalicija koju su DF i SDA potpisali za entitetski i državni nivo vlasti ne obavezuje u sarajevskom kantonu.
Smatrali su da zajedno sa 10 zastupnika imamo jaču pregovračku poziciju sa drugim političkim subjektima.
Mi smo ih upozorili da SDA već radi na formiranju skupštinske većine na isti način na koji je to radio u prošlom mandatu i da bi stvarni odnos snaga već u stratu bio 14 ili 15 naspram 10. Rekli smo da mi ni u kom slučaju nećemo učestvovati u vladi u kojoj je SDA brojčano i poziciono dominantna i da bi naredni sugovornici trebali biti SBB i SDP. Učinilo nam se da ih je informacija o aktivnostima SDA zatekla, ali to je možda samo moj utisak.
Naravno, čim je izašla vijest, a mi smo je zato i pustili, da se Naša stranka sastala sa DF-om, SDA je aktivirala svoje mehanizme batine i mrkve i vratila ih u okvire onoga što su rukovodstva partija dan ranije potpisali i što se ne odnosi na sve kantone,sa programom ili bez njega.

3.Kazali ste da očekujete da SDA osigura potrebnu većinu, na sličan način kako je to ranije radila u KS-u, "a to je metod koji je građane KS-a koštao jako mnogo". Možete li obrazložiti?

Kriminalac osuđen za djela prevare u produženom trajanju je imenovan da upravlja najvecim vanbudžetskim fondom u KS. Radi se o preko 350 miliona km. Podrška drugih potrebnih ruku, kako to SDA voli da kaze, se obezbjeđivala imenovanjem porodice i prijatelja nezavisnih ili zastupnika iz drugih manjih partija u rukovodstva preduzeća, zapošljavanjem i davanjem javnih ustanova na njihovu milost i nemilost. Stvarni iznos te štete će biti moguće utvrditi tek kada finansijski forenzičari jednog dana dobiju pristup vladinim dokumentima.

4.Vaš komentar na potpisani sporazum između SDA-DF-Saveza za promjene na državnom nivou, a onda neki načelni dogovor SDA, HDZ-a i DF-a? Međutim javljaju se disonantni tonovi, jedni (SDA i HDZ) žele formirati vlast odozdo prema gore, a drugi (DF) prvo na nivou države). Računica je međutim napravljena bez ishoda u RS. Vaš komentar?

Nemam ja sumnje da ce SDA i HDZ potpisati bilo koji papir koji ima garantuje pozicije u vlasti. Implementacija onoga što su potpisali je sasvim drugi par rukava. Mislite li zaista da ih glasači držati odgovornim za kršenje riječi koju su dali potpisom? Pa podsjetite se samo šta su i jedni o drugima i o pitanjima koja su pojavljuju u sporazumu govorili do prije par sedmica. Što se tiče RS-a tu je situacija još uvijek nejasna; ukoliko svi govore istinu onda Narodna Skupština RS-a ima više članova nego što Ustav kaže.

5.Kratak komentar na Klub Srba u KS sa poslanicima poput Harisa Plehe i Nermina Bjelaka?

To je jednim dijelom moralno a drugim zakonsko pitanje. Svako se naravno može i treba slobodno izjasniti onako kako se osjeća, ali to osjećanje ne može mjenjati u toku trajanja mandata koji služi. U spomenutom slučaju imamo dvojicu ljudi koji su trenutno članovi nekih zakonodavnih tijela jer su se izjasnili kao Ostali. S obzirom da mandat predstavlja period između izbora za jedno zakonodavno tijelo njih ta izjašnjenja obavezuju još dvije godine. To je zakon i mi ćemo ukoliko CIK ne reaguje pokrenuti pravne korake. Da je CIK reagovao na vrijeme, kada su predavane kandidature, ne bi smo bili u ovoj, blago rečeno, apsurdnoj situaciji. Ja, lično, blagonaklono gledam na cijeli slučaj jer smatram da je etnokratija koju imamo arhaičan i u odnosu na demokratiju inferioran sistem. Oni koji su govorili da će Bosnom vladati tri naroda preko svojih stranaka su morali predvidjeti ovakve situacije jer mi, ako ste čitali prof. Haverića, sigurno jesmo i to prije 20 i više godina.
jel ti iskreno vjerujes da su neke reforme moguce ili se zajebavas sa narodom? pa kad bi reforme bile uopste sprovodive to bi znacilo da zivimo u drugacijem svijetu, da smo vec pobjedili. korupcija, nepotizam, neofeudalizam je integrativni dio danasnje dinamike kapitalizma. sda nema veze s tim, pogledaj malo u druge zemlje i nađi mi pozitivan primjer.

svašta.
weredsf

#19890 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by weredsf »

palermo wrote:
Ridjobrki wrote:

Ja mislim da Peđa ( odnosno NS) zapravo ne poznaje svoje glasače, iliti poznaje samo jedan tip svojih glasača, onaj koji se njemu najviše sviđa. Ali samo sa tim glasačima, on ne bi imao tri glasa u Skupštini Kantona
Ovdje se na radi o tome da oni nece u vlast, oni nece da razgovaraju o tome da budu dio vlasti.
I ja mislim da ja ovo odlicna prilika za vas da udjete u vlast, izaci iz nje mozete kad hocete
Ridjobrki

#19891 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Ridjobrki »

palermo wrote: Ja mislim da Peđa ( odnosno NS) zapravo ne poznaje svoje glasače, iliti poznaje samo jedan tip svojih glasača, onaj koji se njemu najviše sviđa. Ali samo sa tim glasačima, on ne bi imao tri glasa u Skupštini Kantona
Ja sam opet skloniji mišljenju da NS ne poznaje realnu politiku i da vjeruju da je politika neka apstraktna stvar iz knjiga i teorija. Ne znam kako drugačije objasniti činjenicu da u momentu kad su najjači od nastanka i imaju najjače karte u rukama u KS oni jednostavno odluče da su precool za vlast. NS nikad neće biti jača jer u ovom momentu imaju 55% glasačkog tijela u šaci. Možda će nekad imati i deset delegata koji im neće vrijediti ništa ako druge stranke lako sastave svojih 18 za većinu.

NS će iskulirati DF i SDA u momentu kad može diktirati većinu u iduće četiri godine i pokušavaju to prodati kao stvar principijelnih razmimoilaženja. Šta će biti alternativa? Neka trgovina i ustupci interesnim grupacijama drugih stranaka? Propuštanje prilike da građani u vlasti imaju barem jednu stranku koja drži do integriteta?

Može NS ovo spinovati kako god hoće ali odbijanjem ulaska u vlast gube kredibilitet u iduće četiri godine i svode se na nivo nevladine organizacije. Glas za svaku stranku koja ne uđe u vlast je bačen glas, simply as that. Ako stranka za koju glasam ne kreira moje okruženje onda je glas bačen.
and

#19892 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by and »

i meni je ok opcija ući u vlast.opet će taj mali teg pretegnuti na jednu stranu,pa sad može ns tu uletiti i to upotrijebiti da nešto pokaže u nekom segmentu,ili će opet uletiti boss i slični i zloupotrijebiti priliku.boss je dobio jako značajan i parali kolač,a tu bi neko normalan jako puno mogao uraditi i dobiti poena za buduće izbore.
a kad glasači ne zamjeraju ulazak u koaliciju sa sds i hdz,neće ni vama zamjeriti.
palermo

#19893 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by palermo »

Ridjobrki wrote:
palermo wrote: Ja mislim da Peđa ( odnosno NS) zapravo ne poznaje svoje glasače, iliti poznaje samo jedan tip svojih glasača, onaj koji se njemu najviše sviđa. Ali samo sa tim glasačima, on ne bi imao tri glasa u Skupštini Kantona
Ja sam opet skloniji mišljenju da NS ne poznaje realnu politiku i da vjeruju da je politika neka apstraktna stvar iz knjiga i teorija. Ne znam kako drugačije objasniti činjenicu da u momentu kad su najjači od nastanka i imaju najjače karte u rukama u KS oni jednostavno odluče da su precool za vlast. NS nikad neće biti jača jer u ovom momentu imaju 55% glasačkog tijela u šaci. Možda će nekad imati i deset delegata koji im neće vrijediti ništa ako druge stranke lako sastave svojih 18 za većinu.

NS će iskulirati DF i SDA u momentu kad može diktirati većinu u iduće četiri godine i pokušavaju to prodati kao stvar principijelnih razmimoilaženja. Šta će biti alternativa? Neka trgovina i ustupci interesnim grupacijama drugih stranaka? Propuštanje prilike da građani u vlasti imaju barem jednu stranku koja drži do integriteta?

Može NS ovo spinovati kako god hoće ali odbijanjem ulaska u vlast gube kredibilitet u iduće četiri godine i svode se na nivo nevladine organizacije. Glas za svaku stranku koja ne uđe u vlast je bačen glas, simply as that. Ako stranka za koju glasam ne kreira moje okruženje onda je glas bačen.
Apsolutno. Sve stoji

MOj komentar se odnosio na tu tzv. principjelnost spram glasača.....jer uvjeren sam, zapravo usudio bih se i tvrditi, da značajan broj glasača NS na ovim izborima nije došao iz ideološkog sprektra kojim se uobičajeno označava Naša stranka i kojim uostalom i oni sami sebe označavaju
and

#19894 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by and »

Lokman wrote:Pitanje za gospodina Albina Zuhrića:

Koja je nacionalnost i vjeroispovjest vašeg predsjednika Denisa Gratza? Da budem direktan, da li je počinio najveći haram koji može učiniti jedan musliman, da li je napustio islamsku vjeru? Ako više nije musliman, da li je Denis Gratz član masonske lože " Lux Bosnae Ivo Andrić"?
Drugo pitanje odnosi se na vašu besmislenu akciju da iz vlasti na nivou Kantona Sarajevo izbacite SDA iako je ta stranka ubjedljivi pobjednik izbora u kantonu? Da li je cilj vaše stranke da napravite potpuni socijalni i politički haos u kantonu u kojem je najveća koncentracija bošnjačkog naroda?
koja je stranka počinila i planirala genocid u bih?
zar nije veći haram s njima potpisati koaliciju.
parangal_

#19895 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by parangal_ »

and wrote:
Lokman wrote:Pitanje za gospodina Albina Zuhrića:

koja je stranka počinila i planirala genocid u bih?
zar nije veći haram s njima potpisati koaliciju.
nisam vjernik ali mislim da ne. to nije logika vjere. naprotiv. logika vjere bi bila da je genocid bozija volja i samim tim izvrsioc je izvrsavao boziju volju.
Baton_Ilirski

#19896 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Baton_Ilirski »

Ridjobrki wrote:
Odavno na ovoj temi nisam bolju recenicu procitao, brutalno i istinito..ako si usao u politiku onda se prihvati i radi a ne cekaj da se stvore neke klime..cega ba, pa ponavljam vec po n-ti put zemlja ima 3 mil stanovnika imas stranke koje trenutno imaju 5-6 puta vise clanstva nego NS dobila glasova na svim nivoima, ako cekas da pobijedis takvu stranku da pocnes raditi, hajde ti fino reci da si UBLEHA pa da svi znamo na cemu smo i koje su nam startne pozicije
parangal_

#19897 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by parangal_ »

Baton_Ilirski wrote:
Ridjobrki wrote:
Odavno na ovoj temi nisam bolju recenicu procitao, brutalno i istinito..ako si usao u politiku onda se prihvati i radi a ne cekaj da se stvore neke klime..cega ba, pa ponavljam vec po n-ti put zemlja ima 3 mil stanovnika imas stranke koje trenutno imaju 5-6 puta vise clanstva nego NS dobila glasova na svim nivoima, ako cekas da pobijedis takvu stranku da pocnes raditi, hajde ti fino reci da si UBLEHA pa da svi znamo na cemu smo i koje su nam startne pozicije
slazem se, svaka cast.
starisalko

#19898 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by starisalko »

"palermo"

Ja mislim da Peđa ( odnosno NS) zapravo ne poznaje svoje glasače, iliti poznaje samo jedan tip svojih glasača, onaj koji se njemu najviše sviđa. Ali samo sa tim glasačima, on ne bi imao tri glasa u Skupštini Kantona[/quote]

Na osnovu cega imas to misljenje
Baton_Ilirski

#19899 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Baton_Ilirski »

palermo wrote:
Apsolutno. Sve stoji

MOj komentar se odnosio na tu tzv. principjelnost spram glasača.....jer uvjeren sam, zapravo usudio bih se i tvrditi, da značajan broj glasača NS na ovim izborima nije došao iz ideološkog sprektra kojim se uobičajeno označava Naša stranka i kojim uostalom i oni sami sebe označavaju
Sta ti mislis ko su dominantno glasaci NS ako nisu "liberali" i "socijalisti" ?
cyprus

#19900 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by cyprus »

Ispao sam malo iz toka događaja... jesul to odbili uć u vlast? :-) :-)
Locked