SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
- JThomas
#19876 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
ja u klin, ti u ploču.
šta treba da advokat kaže, da je gasao i da će gasati opet čim izađe na slobodu?
šta treba da advokat kaže, da je gasao i da će gasati opet čim izađe na slobodu?
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#19877 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Ja navijam za to da on kaze da mu advokat ne treba i da priznaJThomas wrote:ja u klin, ti u ploču.
Kazem ponovo,svako neka radi svoj posao. Advokatu je posao da kaze ono sto treba da bi njegov posao bio sto uspjesniji.
- Freamon Lester
#19878 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Fakat ima zanimljivih ljudi. Ljute se na Omara sto radi svoj posao, a ne ljute se na one koji su placeni da zastupaju javne interese i ocigledno lose rade svoj posao. I onda da bi to izjednacili hajmo Omara gaditi.

-
FreakyStyley
#19879 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Bez uvrede, ali takvim su se i slicnim stvarima, oduvijek, hvalili samo kompleksasi, nesigurne, nezrele osobe i to drugim kompleksasima, jer normalnu raju zaboli Q za pricu "moj je veci". Bez obzira na to da li se radi o osobama od 20 ili od 45 godina, poenta je ista.uglavnomja wrote:sa'ce drvlje i kamenje na mene, ali![]()
ne branim lika, ne znam ga ... ne znam koliko je vozio na titovoj ni nista ... i neka dobije kaznu kakvu zasluzuje.
cisto informativno, a istovremeno i pitanje za sve, kad ste imali 20-ak godina i nabavili auto, da li vam je palo na pamet da isprobte koliko moze najbrze ici?
ja ne znam nikoga ko nije to uradio. moj je mogao max 160, bazdaren 180. isprobano upravo na putu prema mostaru, uz neretvu, gdje se moze komforno zagasati do maximuma, k'o po njemackom autoputu. i naravno onda se na moru prepricavalo (nije bilo mobitela i kamera i fb) za koliko vremena je ko stigao, brzina, preticanje, pune linije ... dio odrastanja na balkanu.
Zato ja to ne bih nazvao dijelom odrastanja na Balkanu, nego kompleksom, sto je tuzno. Ali, dobru si temu naceo/la jer svi ovi sto gasaju po gradu u "sredjenim" autima, kurce se i kace slike na internet, su isto tako, ocigledno, iskompleksirani jadnici, koji svojim kurcenjem odnose zivote.
Mali je ovo grad, mnogi, pa i ja, znaju ove sadasnje jebace, sto voze auta s ergelom konja na plin i felgama s auto pijace, od djetinstva. Ista je prica sa svim ovim zajebanim bodacima, navijacima, ostalim drkadzijama i trkacima koji "dodju za 2 sata do Splita".
Jeste odrastanje na Balkanu i u jednoj sredini kao sto je Sarajevo surovo, ali bas taj socijalni pritisak je ono sto poradja ovakve kompleksase. Bez drzavne sankcije, mnogi od njih zaista povjeruju da su to sto su sebe lagali godinama da jesu i tek onda nastaje problem.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#19880 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Standardna priča kako svi forumaši voze 40 km/h, poštuju sve propise, nikada u životu ništa nisu zajebali itd.
Ovo je nevezano za ovog debila što je ubio curu, al' forumska priča je tol'ko iritantna da mozak zaboli.
Ovo je nevezano za ovog debila što je ubio curu, al' forumska priča je tol'ko iritantna da mozak zaboli.
- supercali
#19881 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Samo sto forumasi (ovdje prvenstveno za sebe govorim)Velkoski wrote:Standardna priča kako svi forumaši voze 40 km/h, poštuju sve propise, nikada u životu ništa nisu zajebali itd.
Gasaju tamo gdje se moze koliko toliko gasati na autoputu
Pa sam ja svoje prvo auto koje sam.kupio sa svoje 23 gasao na pravcu sabac beograd na ap
Drugo auto isto tako a trece slavonski zagreb
I to sve do maksimalne granice i spustao onda na 130-140
Niko ovdje ne tvrdi da smo andjeli al bar razmisljamo prije gluposti da ne oduzmemo tudji zivot ako napravi
- insomnia78
#19882 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Velkoski wrote:Standardna priča kako svi forumaši voze 40 km/h, poštuju sve propise, nikada u životu ništa nisu zajebali itd.
Eeee, moj ti
- JThomas
#19883 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
nisu sve gluposti i sva kršenja propisa rođena ista.
-
dezurni_ucenik
#19884 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
I tako uvijek se pojavi neko ko jednu glupost pocne porediti sa drugom koja je btw nidje veze povezana.
-
Naslovnica
#19885 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Vjerovatno mu je pojebalo planove za more...dezurni_ucenik wrote:saja_dj wrote:Samo se sjetim one slike gdje slika kako trenutno vozi 180 na sat i sebi kazem, ko ga jebe, unistio je jedan zivot, nek citav svoj zato pati. I da treba mu sad najbolje godine oduzeti, bilo bi fer.dezurni_ucenik wrote:"On iskreno žali zbog događaja u kojem je smrtno stradala djevojka. Sve mu je teško palo, kao i njegovoj porodici. Radi se o veoma mladom momku koji će za nekoliko dana napuniti 20 godina. On sve ovo shvata kao ličnu tragediju, jer je učestvovao u događaju u kojem je izgubljen jedan život", rekao je Nakić za Dnevni Avaz.
-----------------------------------------------
I sta sad? Treba ga na slobodu pustiti zato sto ima 20 godina.... Ma daaj
Nisi dobro procitao, vidis da mu je tesko palo, sad ce napuniti 20 godina
-
Naslovnica
#19887 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Samo da se potpišem.hrasno38 wrote:Ma OK naravno nije toliki izbor poslova koliki je bio prije ali ko hoce da nadje posao on ce ga naci a ko ceka da mu sam dodje nikad marke zaradit nece. I jos jedne stvari mi je zao nevidjeno a to je vojska. Vojska je prava stvar za ove nehljebovice. Godina dana ubijanja u pojam a moras slusat!!!joint union wrote:hrasno38 wrote:
A sta ti mislis da smo mi zaradjivali pare po kancelarijama preko studentskih servisa???? Jarane kopalo se od zore do mraka, fizikanerilo se, radilo se po pivari u sve tri smjene da bi se moglo hadzijski otici na more. Ove danasnje generacije su obicne sline koje cekaju da im babo ili majka daju koju marku za kafu da bi mogli sjediti u nekim jebackim kaficima i zgubidaniti po cijele dane.
Imam i ja sina 20-tak godina, nema auta, nema vozacki, zadnja dva ljeta zaradjuje markice na 100 nacina gdje mu se god ukaze prilika i ne bira od kopanja, moleraja, ciscenja itd itd. Ako hoce na more morat ce ravnopravno sa mnom kreciti stan. Ako hoce vozacki i auto morat ce zavrsiti prve tri godine elektrotehnickog fakulteta u roku....i nemamo nikakvih problema, nemamo problema sa zakonom, nacionalizmom, alkoholom, drogama itd itd. Sve potice i zavrsava od kuce i u kuci, od roditelja i odgoja, od usadjene samosvjesti i pravilnog ucenja o zivotu. Onaj ko hoce da zaradi taj ne bira posao a onaj ko bi da ima pare bez zuljeva na rukama taj nadje 1001 izgovor da ga ne zaradi.![]()
Evo nedavno je, cini mi se u Italiji, bila prilika za sezonski rad (branje voca). Bas me zanima koliko se tih, sto nemaju za kupona, prijavilo.
- dječak sa šibicama
#19888 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Jadnicak, trebamo otvoriti humanitarni telefon za Kerima.dezurni_ucenik wrote:"On iskreno žali zbog događaja u kojem je smrtno stradala djevojka. Sve mu je teško palo, kao i njegovoj porodici. Radi se o veoma mladom momku koji će za nekoliko dana napuniti 20 godina. On sve ovo shvata kao ličnu tragediju, jer je učestvovao u događaju u kojem je izgubljen jedan život", rekao je Nakić za Dnevni Avaz.
Najjace je kako je on ucestvovao... ja eto, djevojku je ubio Dzek Trbosjek, ne ovaj ubica na tockovima, koji je samo "ucestvovao u dogadjaju".
Ide ovaj na slobodu, bice brzo i zaboravljen.
-
FreakyStyley
#19889 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Naravno. Odgovarao sam u kontekstu posta uglavnomja.JThomas wrote:nisu sve gluposti i sva kršenja propisa rođena ista.
-
dezurni_ucenik
#19890 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
dječak sa šibicama wrote:Jadnicak, trebamo otvoriti humanitarni telefon za Kerima.dezurni_ucenik wrote:"On iskreno žali zbog događaja u kojem je smrtno stradala djevojka. Sve mu je teško palo, kao i njegovoj porodici. Radi se o veoma mladom momku koji će za nekoliko dana napuniti 20 godina. On sve ovo shvata kao ličnu tragediju, jer je učestvovao u događaju u kojem je izgubljen jedan život", rekao je Nakić za Dnevni Avaz.
Najjace je kako je on ucestvovao... ja eto, djevojku je ubio Dzek Trbosjek, ne ovaj ubica na tockovima, koji je samo "ucestvovao u dogadjaju".
Ide ovaj na slobodu, bice brzo i zaboravljen.
Tuga brate, tuga.
- zateznistub
#19891 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Posto predpostavljam da, između ostalih, aludiras i na mene - da ti objasnim...Velkoski wrote:Standardna priča kako svi forumaši voze 40 km/h, poštuju sve propise, nikada u životu ništa nisu zajebali itd.
u stvari sta se ima objasnjavati nekome ko ni rođen nije kad su neki vozikali....
to je borba sa vjetrenjačama uzaludna i besmislena...misli ti sta hoces, i sta ono zaboli???
- karanana
#19892 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Izo out. Dobro je i ovo
- boogy
#19893 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
@hrasno38
Samo potpis za post
I baš juče razgovaram sa prijateljem u vezi ovoga slučaja i također smo se nadovezali na temu vojnog roka i da je šteta da je ukinut.
Ko god je služio vojni rok zna na šta ovdje mislim.
Sam sam svjedočio kako vojska od mangupa, fakina, zajebanih frajera i na kraju krajeva budućih kriminalaca, napravi ljude - koji su za neprepoznati po odsluženju vojnog roka. Kao što kažeš - samo te lomi, lomi, lomi ...a moraš slušat ....
Potreban je vojni rok i policija koja bije ko nekada, jer kad zakaže kućni odgoj - tu treba da je državni aparat koji će problematične izvesti na pravi put.
Samo potpis za post
I baš juče razgovaram sa prijateljem u vezi ovoga slučaja i također smo se nadovezali na temu vojnog roka i da je šteta da je ukinut.
Sam sam svjedočio kako vojska od mangupa, fakina, zajebanih frajera i na kraju krajeva budućih kriminalaca, napravi ljude - koji su za neprepoznati po odsluženju vojnog roka. Kao što kažeš - samo te lomi, lomi, lomi ...a moraš slušat ....
Potreban je vojni rok i policija koja bije ko nekada, jer kad zakaže kućni odgoj - tu treba da je državni aparat koji će problematične izvesti na pravi put.
- Oligarh
#19894 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
dezurni_ucenik wrote:"On iskreno žali zbog događaja u kojem je smrtno stradala djevojka. Sve mu je teško palo, kao i njegovoj porodici. Radi se o veoma mladom momku koji će za nekoliko dana napuniti 20 godina. On sve ovo shvata kao ličnu tragediju, jer je učestvovao u događaju u kojem je izgubljen jedan život", rekao je Nakić za Dnevni Avaz.
Mamicu vam vašu, ja sam se demobilisao sa 20 godina nakon 3,5 godine rata i teškog ranjavanja. Kao da su me pitali ili žalili zbog mojih 20 godina!
-
calculator
#19895 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Sve dok neko od podivljalih debila autom ne potkači dijete nekog visokog SDA političara, ništa se bitnije neće promijeniti 
- JThomas
#19896 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
neće se ni tad promijeniti za sve, mimo tog slučaja.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#19897 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Nece. Oni ne stoje po tramvajskim stanicama. Ne prelaze ulice. Oni se vozaju u skupim sluzbenim limuzinama.calculator wrote:Sve dok neko od podivljalih debila autom ne potkači dijete nekog visokog SDA političara, ništa se bitnije neće promijeniti
Zato ova kombinacija obicne raje i nafuranih debila. Prvi su kolateralna steta, a drugi se izvuku jer su akademski gradjani, fakultetlije koje su buducnost i svjetlo ovog drustva.
- O'zone
- Globalni moderator
#19898 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
Kako ovo fino zvučiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiidezurni_ucenik wrote:"On iskreno žali zbog događaja u kojem je smrtno stradala djevojka. Sve mu je teško palo, kao i njegovoj porodici. Radi se o veoma mladom momku koji će za nekoliko dana napuniti 20 godina. On sve ovo shvata kao ličnu tragediju, jer je učestvovao u događaju u kojem je izgubljen jedan život", rekao je Nakić za Dnevni Avaz.
skoro kao
"Mislim da sam radio u interesu Federacije i u interesu mladog života koji treba da nastavi i da čitav život nosi traumu. Nije s predumišljajem to uradio i mislim da je veća korist za Federaciju da se on školuje, da je uvidio svoju grešku", kaže Čavara.
- zateznistub
#19899 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
I onoga ko ga žali i njega samogO'zone wrote:Kako ovo fino zvučiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiidezurni_ucenik wrote:"On iskreno žali zbog događaja u kojem je smrtno stradala djevojka. Sve mu je teško palo, kao i njegovoj porodici. Radi se o veoma mladom momku koji će za nekoliko dana napuniti 20 godina. On sve ovo shvata kao ličnu tragediju, jer je učestvovao u događaju u kojem je izgubljen jedan život", rekao je Nakić za Dnevni Avaz.
skoro kao
"Mislim da sam radio u interesu Federacije i u interesu mladog života koji treba da nastavi i da čitav život nosi traumu. Nije s predumišljajem to uradio i mislim da je veća korist za Federaciju da se on školuje, da je uvidio svoju grešku", kaže Čavara.
tupom stranom sjekire u potiljak
drito
- Ommadawn
#19900 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.4
U ovu tezu ne vjerujem. A ne vjerujem iz vise razloga.boogy wrote:@hrasno38
Samo potpis za post![]()
Prvo, otkud toliki kriminalci, fakini i zajebani frajer I NAKON odsluzenja vojnog roka? Jeste da on u vojsci mora da slusa, jer te lomi i lomi ali koliko je njih izaslo iz vojske i ostali su isti kao i prije? Koliko ljudi je za vrijeme sluzenja vojnog roka ucilo da pere vlastite carape, cisti klozete (i to cetkicom za zube), kuha a koliko ih je to nastavilo raditi nakon odsluzenja?
Ne sumnjam da prvo sve dolazi iz kucnog odgoja ali kad si sa svojih 18 godina vec mangup, a drzava te uzme pod svoje - ti si na raskrscu a da nisi toga ni svjestan. Oni od kojih su se mogli napraviti ljudi, ali nije imao ko to uraditi - naprave se ljudi. Oni koji ne mogu - ne moze vise niko sto znaci da tu vise ni vojska ne pomaze.
Drugo - JNA jeste nekima sluzila i kao odskocna daska za buduce zanimanje, pogotovo sofera jer u vojsci polozi za auto i kamion i kasnije ima sansu da se zaposli kao vozac tog vozila. Koliko puta sam cuo od nasih ljudi kada hoce da referiraju za nekog da je glup "njemu ti je vojska dala vozacku tek da ima hljeb u rukama kad je odsluzi - inace ti je on ni za sta". I to je pozitivna stvar. Sve ostalo je bezveze. Ljudi su naucili baratati oruzjem ali nisu znali ratovati.
Milicija jeste udarala ali je i znala koga je smjela da udari. Jer ne daj ti Boze da isprebijaju kakvog nestasnog mangupa koji je sin nekog od guzonja - cak i Zabranjeno Pusenje je napisalo stih o tome. Drugi dokaz ti je Arkan - on je dvojicu milicionera cak upucao kad su dosli da ga hapse. A otac mu vojno lice i dribla vojnike ne bi li "od njih napravio ljude" a sin pravi razbojnistva prvo u vlastitoj drzavi a kasnije po Evropi. Ili je to ona zajebana milicija sto mog komsiju vrati nazad kuci da promijeni majicu jer "nece on plasiti ljude po gradu" - dakle majica sa maskotom Irona Maidena, Eddijem. Pa zajebanoj miliciji koja je dosla na lazni poziv (a na svaki poziv se i dolazi) da covjek sjekirom ganja zenu oko kuce u nekoj sarajevskoj mahali, i dok su oni zvonili na vrata na doticnu adresu, maznuse im jalijasi (koji su ih zapravo i zvali) Golfa i nestadose.
Zakon treba da vazi za sve i da je za svakoga isti. Ne treba da bude nikakvih ali bas nikakvih izuzetaka. Pa bio on 18 godina ili 60, bio on obicni gradjanin ili sin nekog uticajnog. Kaznu ima svako da odsluzi i finito. Bosna i Hercegovina ima zakon ali nema ko da ga provodi. I ko god ima bilo kakve veze sa nekim politicarom ili nekom strankom - moze raditi sta hoce. Ne pomaze tu ni policija sto bije ni vojni rok.
Jebeno drug moj, kako god da okrenes.