Sirija vol. 2

Locked
General War

#19851 Re: Sirija vol. 2

Post by General War »

[quote="DuckZz"]

Ovaj video...99% fotomontaza.
explozija mi ne izgleda uvjerljiva, poslije eksplozije se vidi u pozadini drugacija zgrada koja je polusrusena.
sarajevoxxxx

#19852 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Challenger__ wrote:
sarajevoxxxx wrote:Da Allah dragi Butiju da Džennet. Režimu nikada nije prijetila opasnost od Zapada i svih vojski svijeta, već od sirijskog naroda kojeg je zgazio pod plaštom "borbe protiv svih vojski svijeta".

Najveća bijeda i najveće kukavice na svijetu koje trenutno sve vojske svijeta spašavaju od bijesa i osvete naroda za 370 000 ljudi koje su pobili.

Sve vojske svijeta su režim zajedno sa svojim saveznicima UN, Rusija, Amerika itd. A oni koji su napadnuti nije režim kako je to Buti rekao već sirijski narod. Znači totalna pogreška u stavu i predviđanju od strane Butija a kojom su naši neki forumaši mahali pa se kasnije ušutili.
Sve, ali sve što je izricao tokom ratnih godina stoji i danas. Sirija je tada, kao i danas imala malobrojne prijatelje: Hezbollah, Iran i Rusiju. Ništa se promjenilo nije osim obima pomoći od strane malobrojnih prijatelja.
Prije gotovo dvije godine kada je započela ova kriza koja se kasnije pretvorila u tegobu, mislili smo da će ona brzo prestati. Potrajaće par mjeseci i prestat će. Ali, bili smo iznenađeni time da je ona postala otvoreni svjetski rat protiv Sirije od strane zapada sa njegova dva ogranka – evropskim i američkim, koji predvodi projevrejsko hrišćanstvo. Da, vodi ga projevrejsko hrišćanstvo koje čeka svog mesiju sa jednim okom. Pogledali smo pa smo vidjeli da ovaj svjetski rat koristi braću, koristi čitave oblasti, desno i lijevo, na istoku i na zapadu. Pogledali smo pa smo vidjeli da ovaj svjetski rat koristi, ne kažem vojsku, već čitave vojske razne mješavine kriminalaca istrgnutih iz zatvora. Onih koje je proizvela Amerika, onih koje zovu Al Kaida i njeni ogranci. Pogledali smo pa smo vidjeli da oni koji se zadužuju izvršenjem ovog rata su upravo ti ogranci i te mješavine. Pogledali smo pa smo vidjeli da se tone oružja dostavljaju, i tone oružja dovlače u ovu Sirijsku zemlju koju je Poslanik, a.s., opisao kao Šam – a Sirija je srce unutar Šama.

Image

Šta je bio rezultat? Zapadnjački kriminalci su se mogli između sebe kladiti da će nakon par mjeseci Sirija biti podijeljena na četiri male međusobno zavađene državice koje će nastati na mjestu zemlje koja se zove Sirija. A šta se ustvari desilo? Evo prošle su čitave dvije godine, možda i više, a vojska jedne jedine zemlje stoji naspram čitavog svjetskog poretka, kojeg sam vam opisao, sa njihovim izvršiocima. Evo, ta vojska razbija opklade zapada! Evo je, ta zemlja, gledamo je danas, čvrsto odolijeva i postojano stoji! Ova vojska nijednog trenutka nije bila u potrebi za oslanjanjem na nikoga osim na Jednog Jedinog – Allaha Uzvišenog! Ova naša vojska, kao što sam rekao juče, se odlikuje hrabrošću, a ta hrabrost je dar od Boga. To je hrabrost o kojoj Allah, dž.š., govori:

„Borite se protiv njih! Allah će ih rukama vašim kazniti i poniziti, a vas će protiv njih pomoći, i grudi vjernika zaliječiti.“ ( Et Tevba, 14. )

:arrow: LINK

Bio i ostao u pravu a ti nariči za "mješavinama kriminalaca iztrgnutih iz zatvora".
Daleko je to moj Čeli od toga što je Buti predvidio i govorio. UN ne može jednu riječ u izvještaju da napiše bez dozvole režima a kamoli šta drugo. Kada je za Madayu pravio izvještaj ovaj izaslanik UN-a i naveo kako se radi o OPSADI režim je insistirao da se to promjeni.

Sa druge strane Rusi otvoreno avijacijom bombarduju sve živo. Masakriraju ljekare u bolnicama, ljude na pijacama, i sve uredno to svijet posmatra. Iran otvoreno poslao svoje oficire, znači ne radi se o svjetskom ratu protiv Sirije odnosno sirijskog režima i Asada. Evo već 5 godina u Siriji se bombarduje samo jedna strana. Znači Sirija je uništena, zgažena, narod protjeran, izmasakriran, a jedini zračni udari koje smo vidjeli za ovih pet godina rata bili su na opoziciju ili Isil. Niti na Hezbollah, niti na režim, niti na iranske oficire nije izvršen ni jedan zračni udar, likovi došli braniti ono par procenata šiita koji se nalaze u Siriji,dakle niko ih ne bombarduje. O kakvom onda svjetskom ratu protiv Asada mi govorimo?

Znači sa jedne strane imamo Rusiju, Iran, režimsku avijaciju, Hezbollah, evo uskoro i irački Hašd, sa druge imamo opoziciju i strane dobrovoljce iz Isila. Znači ako već upotrebljavamo taj termin ''svjetski rat protiv nekoga'' onda se on odnosi na Isil odnosno opoziciju, kakav crni režim.

Sve ovo što je Buti rekao odnosi na opoziciju ili Isil, a ne na asada ili režim. U Damasku se život sasvim normalno odvija, teritorij pod kontrolom opozicije sve živo uništeno. Od škola, pijaca, bolnica, gdje je god bio neki znak života sve je sravnjeno sa zemljom, naravno sa blagoslovom UN-a, EU-a, Amerike, Rusije itd.

Režim je snažan bio i ostao. Nedodirljiv, iza njega je stala Rusija, Iran, također UN, EU, i Aerika svojom šutnjom na masakre i zločine, dakle, u daleko većoj vojnoj prednosti je bio još od marta 2011. pa do danas. Jedan neravnopravan rat bio i ostao. Nema govora o nekakvoj vojsci svijeta, nekakvom svjetskom poretku i dva ogranka, koja su se obrušila na Asada i ono što je ostalo od njegove vojske.
husein_kapetan

#19853 Re: Sirija vol. 2

Post by husein_kapetan »

Ironmen wrote:

Nazivati covjeka nesposobnim koji spasava okruzeni grad od orka na drogama i psihopatama skoro od pocetka rata i koji je sigurno nanio do sada najvece gubitke ISILU moze samo budala.
Iza ove zive legende SAA ostaju nepobitni fakti koji se manipulisati ne daju..Njegov nacin i metod komandovanja
i ustrojstva jedinica povjerenih mu na njegovoj zoni odgovornosti u dobro znanim uslovima, upucenim i tematiku sasvim dovoljno govori..
Nekakav upis inih "upucenih" vrijedi koliko i snijeg od prosle godine..ali ipak..
Treba konstatirati isfrustriranost ovih "brkinim" uratkom.. to po meni sasvim dovoljno govori
Challenger__

#19854 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

sarajevoxxxx wrote:Sve ovo što je Buti rekao odnosi na opoziciju ili Isil, a ne na asada ili režim.
Čitaš li ti, jadan ne bio, šta je čovjek govorio? Ta tvoja "opozicija i ISIL" po Butiju nisu ništa drugo nego "vojske kriminalaca koje koristi projevrejski zapad Evrope i Amerike" u ratu protiv Sirije. Doslovno tako kaže.

Izvini, ali ovo ti moram napisati: ili si glup ili se praviš lud.

_____
Ironmen

#19855 Re: Sirija vol. 2

Post by Ironmen »

Bobi wrote:FSA u Alepu ne postoji...nasumično bombardovanje kurdskih civilnih dijelova grada...pretvara ih u termin "teroristi djecoubice" (tako bi nekako trebao sarajevoxxxx da napiše) . Jel treba napisati broj masakrirane djece i civila? Užasne fotografije se objavljuju zadnjih dana .

Civili se neracunaju za kurde kurdi su kjafiri.
husein_kapetan

#19856 Re: Sirija vol. 2

Post by husein_kapetan »

Challenger__ wrote:
sarajevoxxxx wrote:Sve ovo što je Buti rekao odnosi na opoziciju ili Isil, a ne na asada ili režim.
Čitaš li ti, jadan ne bio, šta je čovjek govorio? Ta tvoja "opozicija i ISIL" po Butiju nisu ništa drugo nego "vojske kriminalaca koje koristi projevrejski zapad Evrope i Amerike" u ratu protiv Sirije. Doslovno tako kaže.

_____
Evala chelli.. i svjet ce se naopako okrenuti ali ti se urazumiti neces..ponekad te ne shvatam..
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#19857 Re: Sirija vol. 2

Post by arman1 »

Amir Selimović koji se u Siriji prije nešto više od godinu dana priključio Islamskoj državi Iraka i Levanta (IDIL), rodom je iz sela Svojat kod Živinica.

Njegove prijetnje reisu Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini (IZ), Huseinu ef. Kavazoviću, medijima i svim bh. stanovnicima, objavljene u videoporuci, izazvale su zabrinutost, pitanja, nedoumice.

Članovi Amirove obitelji žive u Svojatu, ali nikada nisu bili pripadnici niti jedne radikalne skupine. Selimovićeve prijetnje Reisu-l-ulemi IZ u BiH iznenadile su mnoge u ovom selu.

Selimovićevi susjedi kažu da je bio povučen. Jedno vrijeme je jako teško živio, bio odan alkoholu zbog čega ga je napustila njegova prva obitelj, a onda potpuno odlučio promijeniti svoj život. Suprugu i sina koji je tada imao godinu i pol dana odveo je u Siriju.

Njegov videosnimak u kojem prijeti ubistvom reisu-l-ulemi Islamske zajednice u BiH uznemirio je javnost, ali i samu IZ.

U Svojatu, njegovom rodnom mjestu niko nije želio javno govoriti, tek nezvanično ljudi su novinarima ispričali da svi jako dobro poznaju Amira, da je teško živio, čak i prosio.

"Taj čovjek je bio alkoholičar, ali povukao se. Dakle, svi se mijenjamo. Dok je bio ovdje bio je miran, nikada nikog nije dirao. Pio je, ali onda se povukao u vjeru. U džamiju je išao ovamo gore u Gračanicu jer mu tu nisu dali", kaže jedan od njegovih susjeda.

Svi su tek u ponedjeljak uvečer u Svojatu vidjeli Selimovićeve prijetnje Reisu Kavazoviću. Mještani su odmah u medžlisu zamoljeni da javno ne istupaju. Tvrde da su i sami uznemireni, iako znaju da se Selimović više nikada neće vratiti, posebice jer je prodao svoje imanje.

"Mogu vam reći da sam se iznenadio. Ja sam sve mislio da je on otišao u Tursku. Ja znam da je on, kada je postao vehabija, prvo otišao u Maoču, pa je onda došao ovdje pošto je i Jusuf Selimović došao. Onda je Amir oženio neku iz Travnika. Onda je ona došla ovdje sva pokrivena, samo joj oči vire. Prije nego što će on tamo otići, došla su neka dvojica mladića. Ja mislim da su Turčini. Ne znam, slabo su naš jezik pričali. I eto, nakon dva tri dana otiša je i on", kaže drugi Selimovićev susjed.

U Svojatu niko od mještana, osim Selimovića, nikada nije pripadao niti jednom radikalnom pokretu. Ljudi ovdje, uglavnom, žive od poljoprivrede. Mještani kažu da su Selimovića mučili životni i obiteljski problemi.

"On jeste bio alkoholičar, ali nije bio napast. Nije dirao nikoga. Tražio je, iskao marku za piće. Iz kuće je prodao sve svoje, čak je i onima što kupuju željezo prodavao tepsije i šerpe da ima za piće. On se bolje ponašao kada malo popije, nego kada nema alkohola. On se domah počne trest' ako ne popije. Imao je ženu i dvoje zlatne djece. Žena mu fina bila, vrijedna. Ali, eto, nije više mogla taj alkohol trpit' i otišla, ostavila ga. Brat mu je, ovaj ovdje što živi, zlatan čovjek. Fino oženjen. Ali, eto, šta je njemu bilo pa je otišao u taj radikalizam, ne znam", iskreno će susjed.

Jedna od Selimovićevih susjeda ističe da je Selimović kao majstor i u njenoj obiteljskoj kući često radio. Tvrdi da joj nije jasan njegov odlazak u rat, posebice jer je sa sobom odveo suprugu i jednoipolgodišnjeg sina.

"Prevariše ga. Ali, može danas dušu svako izgubiti", kaže susjeda.

Jedan od njegovih najbližih rođaka uvukao ga je u vehabijsku zajednicu, a zatim ga odveo i u Siriju.

RSE saznaje da je Amir Selimović bio inteligentan, a u školi odličan učenik. Bio je pripadnik Armije BiH, ali nakon rata posao nije uspio dobiti. Privatno je kao majstor radio za dnevnice.

"Ja bih o njemu sve najbolje rekao, ali ako kažem najbolje, eto meni sutra SIPA-e. Dođu, razbacuju i zato narod izbjegava i govoriti, a ružno vam o njemu nema niko ništa reć'", kaže jedan od Selimovićevih prijatelja.

U susjednom selu Gračanica nalazi se jedan od paradžemata, mjesto okupljanja pripadnika vehabijske zajednice. I Selimović je tu dolazio, prije nego je otišao u Siriju.

"Eto njih gore u Gračanici. Ima njih dosta tamo. Tamo idu, mole se. Ali, oni nikoga ne bihuzure, nikoga ne uznemiravaju. Ne bave se ničim. Slobodno obiđite od kuće do kuće, ali oni nikoga ne uznemiravaju", ističe jedna od mještanki Svojata.

Prije nego što će otići u Siriju, jedan Selimovićev prijatelj ističe da je sa njim često razgovarao.

"Meni je njega žao. On je meni govorio da nešto mora uraditi sa sobom. Kaže kako je prvi brak rasturio zbog alkohola i da se zato povukao. Rekao mi je da će nešto uraditi da ga ne zapamti samo Svojat već cijela Bosna. Eh, sad jel' ovo on što je zaprijetio mislio na to, ne znam. Ali, on je svjestan toga da se ovdje više nikada neće vratiti", ocjenjuje prijatelj Amira Selimovića.

Selimovićeve prijetnje sigurnosne službe u Bosni i Hercegovini shvatile su veoma ozbiljno.

Prije nekoliko mjeseci u Siriji je poginuo njegov rođak koji ga je i doveo na strana ratišta, a koji je Selimoviću bio uzor.
Challenger__

#19858 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

Stoji Kapetane. Neka nariče za Al Qaedom i njenim frakcijama koje je div Buti nazivao legijama Dejjala. Neka nariče.

____
Ironmen

#19859 Re: Sirija vol. 2

Post by Ironmen »

sumirprimus wrote:onaj drugi jurisnik veli fali ozbiljne obuke, u po frke... leleeee
ne moRe to svak...jok.
doduse na kompacu ide znatno brze,enter enter kli klik i vojni analiticar,istoricar,geostrateg,poiticar,akademik jebo tunju filipovica,dizdarevica i mufida memiju u jednom.3 u 1! u sjedinjenju je snaga!pozor!

Sta koristis, ozibljno pitam ???
husein_kapetan

#19860 Re: Sirija vol. 2

Post by husein_kapetan »

arman1 wrote:Amir Selimović koji se u Siriji prije nešto više od godinu dana priključio Islamskoj državi Iraka i Levanta (IDIL), rodom je iz sela Svojat kod Živinica.

Njegove prijetnje reisu Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini (IZ), Huseinu ef. Kavazoviću, medijima i svim bh. stanovnicima, objavljene u videoporuci, izazvale su zabrinutost, pitanja, nedoumice.

Članovi Amirove obitelji žive u Svojatu, ali nikada nisu bili pripadnici niti jedne radikalne skupine. Selimovićeve prijetnje Reisu-l-ulemi IZ u BiH iznenadile su mnoge u ovom selu.

Selimovićevi susjedi kažu da je bio povučen. Jedno vrijeme je jako teško živio, bio odan alkoholu zbog čega ga je napustila njegova prva obitelj, a onda potpuno odlučio promijeniti svoj život. Suprugu i sina koji je tada imao godinu i pol dana odveo je u Siriju.

Njegov videosnimak u kojem prijeti ubistvom reisu-l-ulemi Islamske zajednice u BiH uznemirio je javnost, ali i samu IZ.

U Svojatu, njegovom rodnom mjestu niko nije želio javno govoriti, tek nezvanično ljudi su novinarima ispričali da svi jako dobro poznaju Amira, da je teško živio, čak i prosio.

"Taj čovjek je bio alkoholičar, ali povukao se. Dakle, svi se mijenjamo. Dok je bio ovdje bio je miran, nikada nikog nije dirao. Pio je, ali onda se povukao u vjeru. U džamiju je išao ovamo gore u Gračanicu jer mu tu nisu dali", kaže jedan od njegovih susjeda.

Svi su tek u ponedjeljak uvečer u Svojatu vidjeli Selimovićeve prijetnje Reisu Kavazoviću. Mještani su odmah u medžlisu zamoljeni da javno ne istupaju. Tvrde da su i sami uznemireni, iako znaju da se Selimović više nikada neće vratiti, posebice jer je prodao svoje imanje.

"Mogu vam reći da sam se iznenadio. Ja sam sve mislio da je on otišao u Tursku. Ja znam da je on, kada je postao vehabija, prvo otišao u Maoču, pa je onda došao ovdje pošto je i Jusuf Selimović došao. Onda je Amir oženio neku iz Travnika. Onda je ona došla ovdje sva pokrivena, samo joj oči vire. Prije nego što će on tamo otići, došla su neka dvojica mladića. Ja mislim da su Turčini. Ne znam, slabo su naš jezik pričali. I eto, nakon dva tri dana otiša je i on", kaže drugi Selimovićev susjed.

U Svojatu niko od mještana, osim Selimovića, nikada nije pripadao niti jednom radikalnom pokretu. Ljudi ovdje, uglavnom, žive od poljoprivrede. Mještani kažu da su Selimovića mučili životni i obiteljski problemi.

"On jeste bio alkoholičar, ali nije bio napast. Nije dirao nikoga. Tražio je, iskao marku za piće. Iz kuće je prodao sve svoje, čak je i onima što kupuju željezo prodavao tepsije i šerpe da ima za piće. On se bolje ponašao kada malo popije, nego kada nema alkohola. On se domah počne trest' ako ne popije. Imao je ženu i dvoje zlatne djece. Žena mu fina bila, vrijedna. Ali, eto, nije više mogla taj alkohol trpit' i otišla, ostavila ga. Brat mu je, ovaj ovdje što živi, zlatan čovjek. Fino oženjen. Ali, eto, šta je njemu bilo pa je otišao u taj radikalizam, ne znam", iskreno će susjed.

Jedna od Selimovićevih susjeda ističe da je Selimović kao majstor i u njenoj obiteljskoj kući često radio. Tvrdi da joj nije jasan njegov odlazak u rat, posebice jer je sa sobom odveo suprugu i jednoipolgodišnjeg sina.

"Prevariše ga. Ali, može danas dušu svako izgubiti", kaže susjeda.

Jedan od njegovih najbližih rođaka uvukao ga je u vehabijsku zajednicu, a zatim ga odveo i u Siriju.

RSE saznaje da je Amir Selimović bio inteligentan, a u školi odličan učenik. Bio je pripadnik Armije BiH, ali nakon rata posao nije uspio dobiti. Privatno je kao majstor radio za dnevnice.

"Ja bih o njemu sve najbolje rekao, ali ako kažem najbolje, eto meni sutra SIPA-e. Dođu, razbacuju i zato narod izbjegava i govoriti, a ružno vam o njemu nema niko ništa reć'", kaže jedan od Selimovićevih prijatelja.

U susjednom selu Gračanica nalazi se jedan od paradžemata, mjesto okupljanja pripadnika vehabijske zajednice. I Selimović je tu dolazio, prije nego je otišao u Siriju.

"Eto njih gore u Gračanici. Ima njih dosta tamo. Tamo idu, mole se. Ali, oni nikoga ne bihuzure, nikoga ne uznemiravaju. Ne bave se ničim. Slobodno obiđite od kuće do kuće, ali oni nikoga ne uznemiravaju", ističe jedna od mještanki Svojata.

Prije nego što će otići u Siriju, jedan Selimovićev prijatelj ističe da je sa njim često razgovarao.

"Meni je njega žao. On je meni govorio da nešto mora uraditi sa sobom. Kaže kako je prvi brak rasturio zbog alkohola i da se zato povukao. Rekao mi je da će nešto uraditi da ga ne zapamti samo Svojat već cijela Bosna. Eh, sad jel' ovo on što je zaprijetio mislio na to, ne znam. Ali, on je svjestan toga da se ovdje više nikada neće vratiti", ocjenjuje prijatelj Amira Selimovića.

Selimovićeve prijetnje sigurnosne službe u Bosni i Hercegovini shvatile su veoma ozbiljno.

Prije nekoliko mjeseci u Siriji je poginuo njegov rođak koji ga je i doveo na strana ratišta, a koji je Selimoviću bio uzor.
"Sto jedna ....(..) zakuhati moze.. stotinu pametnih ispraviti ne moze".. stara narodna .. ali zlata vrijedna..
sarajevoxxxx

#19861 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Challenger__ wrote:

_____
Buti je rekao:
da je ona postala otvoreni svjetski rat protiv Sirije od strane zapada sa njegova dva ogranka – evropskim i američkim, koji predvodi projevrejsko hrišćanstvo.
Znači otvoreni svjetski rat kojeg su Zapad ili projevrejski hrišćani kako kaže Buti, poveli vodi protiv Asada. Ako i jeste nekakav svjetski rat onda se on najmanje vodi protiv Asada odnosno njegovog režima, Mislim to su besmislice. Jedini kojeg svi bombarduju i koji se može zaista nazvati svjetskim ratom protiv nekoga to je Isil, Nusra ili opozicija. Sa druge strane ako izuzmemo ono par izraelskih zračnih udara, jedini kojeg niti jedna država ne bombarduje je muslimanska elita u Damasku okupljena oko ratnog zločinca, Sirijce koji se nalaze na teritoriji koja je pod kontrolom muslimana iz Damaska koji podržavaju zlotvora, ratnog zločinca, i masovnog ubicu Bešara Al Asada.
Challenger__

#19862 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

Uopšte nije pomenuo Assada, nije pomenuo "režim", nego Siriju i Šam koji su meta "projevrejskog zapada Evrope i Amerike". Rekao je da su tvoji favoriti njihov instrument i to je jasno kao dobar dan.

Opet lažeš.
Last edited by Challenger__ on 24/02/2016 16:17, edited 1 time in total.
husein_kapetan

#19863 Re: Sirija vol. 2

Post by husein_kapetan »

Challenger__ wrote:Stoji Kapetane. Neka nariče za Al Qaedom i njenim frakcijama koje je div Buti nazivao legijama Dejjala. Neka nariče.

____
Po meni samo bez razloga hranis inace strogo sterilnu vjestacku diskusiju i motivises nauk..koji bi inace... kao i sto je, besmislen i anoniman ostao..
Razmisli .. dali bi trebao na ovaj nacin Butijevo spominjati..
sarajevoxxxx

#19864 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Damask: U kontraofanzivi u Džoberu borci FSA oslobodili neke nove djelove kvarta
Challenger__

#19865 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

husein_kapetan wrote:Razmisli .. dali bi trebao na ovaj nacin Butijevo spominjati..
Pogledaj... u svojoj praznini posegli su za rahmetli Butijem koji ih je izmasakrirao u svojim hutbama. Nečuveno.
Em2r

#19866 Re: Sirija vol. 2

Post by Em2r »

sarajevoxxxx wrote:
Challenger__ wrote:

_____
Buti je rekao:
da je ona postala otvoreni svjetski rat protiv Sirije od strane zapada sa njegova dva ogranka – evropskim i američkim, koji predvodi projevrejsko hrišćanstvo.
Znači otvoreni svjetski rat kojeg su Zapad ili projevrejski hrišćani kako kaže Buti, poveli vodi protiv Asada. Ako i jeste nekakav svjetski rat onda se on najmanje vodi protiv Asada odnosno njegovog režima, Mislim to su besmislice. Jedini kojeg svi bombarduju i koji se može zaista nazvati svjetskim ratom protiv nekoga to je Isil, Nusra ili opozicija. Sa druge strane ako izuzmemo ono par izraelskih zračnih udara, jedini kojeg niti jedna država ne bombarduje je muslimanska elita u Damasku okupljena oko ratnog zločinca, Sirijce koji se nalaze na teritoriji koja je pod kontrolom muslimana iz Damaska koji podržavaju zlotvora, ratnog zločinca, i masovnog ubicu Bešara Al Asada.
Vodio se nepunih 5 godina. Sad kad su se strane malo okrenule kukas tu i narices ko kakva vlaska baba sto place po sahranama za kesh. Trunke obraza ti nemas, vrijedjas sve ucesnike ove teme pokusavajuci da ih pravis budalama.

Svi dobro znaju u vrijeme pres Butijevu smrt koje vojske su se skupljale i slijevale u Siriju. Svi!
Novak20

#19867 Re: Sirija vol. 2

Post by Novak20 »

Deir Ez-zor: Četvrt Hamidiya pod kontrolom SAA
Image

SAA navodno ušla u Khanasser
Image
husein_kapetan

#19868 Re: Sirija vol. 2

Post by husein_kapetan »

Challenger__ wrote:
husein_kapetan wrote:Razmisli .. dali bi trebao na ovaj nacin Butijevo spominjati..
Pogledaj... u svojoj praznini posegli su za rahmetli Butijem koji ih je izmasakrirao u svojim hutbama. Nečuveno.
Znam.. ali vidi.. kada nesto sto ti je vrijedno.. jednom ponovis.. upecatljivo se zove.. kada to stalno ponavljas.. (kao tamo neki),nisi siguran.. pa za svoje potvrdu trazis..
Time upecatljivost i vrijednost napisanog nepovratno u snazi misli i vrijednosti gube..
Last edited by husein_kapetan on 24/02/2016 16:29, edited 1 time in total.
Challenger__

#19869 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

OK. Ali da znaš, užasno, ali užasno sam osjetljiv na tog gorostasa. Toliko od mene.

_____
sarajevoxxxx

#19870 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Evo prvog priznanja režima sa prorežimskog portala iz Haleba:

"Obavještavamo vas da je jučer u borbama za otvaranje putne komunikacije Haleb-Hanasir poginulo 27 šehida SAA".

هام || #حلب_المنكوبة

ننعي إليكم 27 شهيد من رجال الجيش السوري الذين إستشهدوا يوم الأمس في معارك فتح طريق حلب - خناصر .

الفاتحة والرحمة على أرواحهم الطاهرة .
https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 9418327102
Last edited by sarajevoxxxx on 24/02/2016 16:35, edited 1 time in total.
Čitalac

#19871 Re: Sirija vol. 2

Post by Čitalac »

sarajevoxxxx wrote:
U Damasku se život sasvim normalno odvija, teritorij pod kontrolom opozicije sve živo uništeno.
Al Jazeera, 21. februar 2016.
Najmanje 83 ljudi je ubijeno u višestrukim eksplozijama u južnom dijelu Damaska, glavnom gradu Sirije. Do eksplozija je došlo samo nekoliko sati nakon što je u dvostrukom bombaškom napadu u Homsu ubijeno 46 ljudi. Među najmanje 83 ubijenih je nekoliko učenika. Grupa Islamska država Irak i Levant preuzela je odgovornost za napade
Shvatam tvoje poglede na svet, jasno mi je da je stepen razaranja, usled vazdušnih udara, veći na teritorijama pod kontrolom opozicije, ali se ovo u Damasku teško može nazvati "sasvim normalnim životom".
husein_kapetan

#19872 Re: Sirija vol. 2

Post by husein_kapetan »

Challenger__ wrote:OK. Ali da znaš, užasno, ali užasno sam osjetljiv na tog gorostasa. Toliko od mene.

_____
Zato i svoju misao djeli sa onim koji ce te u diskusiji makar minimalno razumjeti i tvoje dijeliti..
A djelo onog koji za Siriju zivot dade.. ubijen od onih kojim njegovo smetase..jasno arsine pokaza' ..
Neka se oni preispitavaju.. i neka konstruisu.. njihovo..
To ti smetati ne treba.. nimalo..
sumirprimus

#19873 Re: Sirija vol. 2

Post by sumirprimus »

Ko nije protiv hidre taj je anoniman i nebitan...
Dezal... :mrgreen:
Ko ne skace mrzi hidru hej hej hej...
sumirprimus

#19874 Re: Sirija vol. 2

Post by sumirprimus »

husein_kapetan wrote:
Challenger__ wrote:OK. Ali da znaš, užasno, ali užasno sam osjetljiv na tog gorostasa. Toliko od mene.

_____
Zato i svoju misao djeli sa onim koji ce te u diskusiji makar minimalno razumjeti i tvoje dijeliti..
A djelo onog koji za Siriju zivot dade.. ubijen od onih kojim njegovo smetase..jasno arsine pokaza' ..
Neka se oni preispitavaju.. i neka konstruisu.. njihovo..
To ti smetati ne treba.. nimalo..
Sunce te nekalajisalo.sha je ovo tacka baa?kakve su ovo svete mudrosti sesterci.sedmerci...
Ozbiljno?
nixon69

#19875 Re: Sirija vol. 2

Post by nixon69 »

sarajevoxxxx wrote:Damask: U kontraofanzivi u Džoberu borci FSA oslobodili neke nove djelove kvarta
Zar FSA nije prihvatila primirje?
Ili ce tek u petak,pa sad pokusavaju da zauzmu sto vise teritorije?
Locked