Zeničani

Kulturno-politička scena, dešavanja u centralnim gradovima BiH: Zenici, Travniku, Visokom, Jajcu, Bugojnu, Tešnju, Doboju...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
phillie

#19826 Re: Zeničani

Post by phillie »

smartXL wrote:Nije ni tvoj huso :thumbup:
"Moj" se cesta napravio, a "tvoj" ih ni ofarbat' ne zna.

Salu na stranu, al kako je krenuo, Fudo ce se do kraja mandata i sa ogledalom posvadjati.
Ajatolah_

#19827 Re: Zeničani

Post by Ajatolah_ »

_BataZiv_0809 wrote:
Ajatolah_ wrote: Po čemu vidiš, po strpljenju prema KF-u? Opet kažem, ti ga vidiš kao nekog novog kome treba dati šansu, ja ga vidim kao SDA-ovca, samim tim on za mene troši moje (nepostojeće) strpljenje prema SDA.
Prema tome, ako cemo i o Fuadu, mozemo reci da je jos uvijek frisak.
Bi li Naidin bio frišak?

Moj stav o Fuadu i sličnim dezerterima iz SDA je bio negativan i prije oktobra i ostat će takav, samo je sad eskaliralo.
Last edited by Ajatolah_ on 08/06/2017 19:49, edited 1 time in total.
smartXL

#19828 Re: Zeničani

Post by smartXL »

Za grijanje otidji nekom na mezar i postavi mu pitanje. Pitaj ga gdje je zaturio ugovor sa KTG-om

Gdje je 250 000, gdje su pare od sponzora, gdje je razvojni plan, obecan jos prije nego je statut usvojen. Neko je jos populisticki nastupio

phillie wrote:

Salu na stranu, al kako je krenuo, Fudo ce se do kraja mandata i sa ogledalom posvadjati.
Gdje je onih 12 mil za vangradsku dionicu?
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#19829 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Ajatolah_ wrote: Bi li Naidin bio frišak?
On bi bio kontinuitet iste politike. Sta bi to on rjesavao i mijenjao?
Ajatolah_

#19830 Re: Zeničani

Post by Ajatolah_ »

_BataZiv_0809 wrote:
Ajatolah_ wrote: Bi li Naidin bio frišak?
On bi bio kontinuitet iste politike. Sta bi to on rjesavao i mijenjao?
Pa eto, meni je i Fuad kontinuitet iste politike, SDA politike koja mi se ne sviđa; njega - isto kao ni one spomenute Šepiće, Babićke, Mehmedoviće - ne razdvajam od ostalih zelenih niti mislim da se od takvih može očekivati išta novo.
phillie

#19831 Re: Zeničani

Post by phillie »

smartXL wrote:Za grijanje otidji nekom na mezar i postavi mu pitanje. Pitaj ga gdje je zaturio ugovor sa KTG-om

Gdje je 250 000, gdje su pare od sponzora, gdje je razvojni plan, obecan jos prije nego je statut usvojen. Neko je jos populisticki nastupio

phillie wrote:

Gdje je onih 12 mil za vangradsku dionicu?
Gdje su pare od kladionica, sto nam djecu jos kerovi ganjaju...

Zaboli me za grijanje, imam svoje. Za ove cifre sto spominjes, clan si kluba kao i ostalih 813 ljudi, otidji pitaj gdje su pare.
smartXL

#19832 Re: Zeničani

Post by smartXL »

Ni pitanje za kladionice nisi postavljo prethodnih godina, aaa. Sad se vidi ciji si igrac.

Zasto je azil napravljen samo za stotinjak kerova, a u fazi izgradnje tad smo vec imali ogroman broj pasa?

Ja necu da molim za podatke, hocu da su dostupni u svakom momentu, jer je to transparentno. Obecavli su nas redovno informisat o svemu. Samo su nam iznosli podartke o prodanim kartama i ostvaren prihodima o istim. Sto taj model nisu primjenili i na ostale izvore prihoda, a onda da nam kazu i na sta se trosi.

Da su iznijeli podatak koliko celiku mjesecno treba da bi funkcioniso bez problema, svima bi lakse bilo, mozda bi se navijaci dodatno aktivirali, i punili tribine na domacim utakmicama.
Casual's

#19833 Re: Zeničani

Post by Casual's »

Stranacki botovi su posebna vrsta ljudi.
Kameni, spasavaj nas. Povedi nas u Zurich.
phillie

#19834 Re: Zeničani

Post by phillie »

Meni je samo krivo sto nisam za Mirada glasao. Isti bi ucinak u odnosu na predizborna obecanja imao kao I Fudo.
Al zajeba se....
Ja_Ja

#19835 Re: Zeničani

Post by Ja_Ja »

_BataZiv_0809 wrote:
Ajatolah_ wrote: Po čemu vidiš, po strpljenju prema KF-u? Opet kažem, ti ga vidiš kao nekog novog kome treba dati šansu, ja ga vidim kao SDA-ovca, samim tim on za mene troši moje (nepostojeće) strpljenje prema SDA.
Ne, Fuad je tu sasvim nebitan.

Citam vas i ponekad se pitam koliko imate godina....pa zar vi mislite da se najvecih 5 problema Zenice moze rijesiti za jedan mandat? Uz najbolju volju i najstrucnije ljude, 10 godina je minimum minimuma.

Prema tome, ako cemo i o Fuadu, mozemo reci da je jos uvijek frisak.

I da se ne lazemo stao vam je na zulj sa ovom nejasnom pricom oko Celika, pa sad odjednom nista ne valja...
Kakvi ba 10 godina. Jedan mandat je dovoljan da se ureduje citava gradska sluzba u 90% omjeru. U vezi grijanja mi nemamo opcija. Nasa jedina isplativa opcija je Mittal i ulazak u partnerstvo s njima. Znaci digni kredit daj svoj dio i cekaj da ljudi naprave sto trebaju napraviti. Prema njihovim procjenama trebaju im 2 grijne sezone. Nema ni brzeg rijesenja, a koliko sam upratio u zadnjih par godina ni jeftinijeg.

Problem pasa u gradu, zakon je jasan po tom pitanju. Azil imamo, mali je ali je tu. Natrpaj najveci legalan broj zdravih cuka i kreni da cistis po gradu bolesne, iznemogle, one koji ujedaju (koji su opasni). Siguran sam da bi i za 2 godina bar 95% ih nestalo sa ulica. Ko je njemu kriv sto je obecavao rijesenje za mjesec, pa tri mjeseca?

Reprogramiraj dug, ne kosta te nista vise (cak i manje) nego sto je klubu davano predhodnih godina. Problem bi se protegao na 10 godina, ali bi ja uslovljavao nastavak podrske pozitivnim finansijskim poslovanjem kluba. Kada bi vidio da klub posluje pozitivno samo bi prebacio ostatak duga na klubska ledja. To prebacivanje se moze desiti u godini 4 ili 9 ali bi sigurno jedan dio sredstava prebacio na klub. Po meni iako bi ovo trajalo 10 godina, problem moze biti rijesen za 10 dana i ne tretiram ga takvim.

Ugovor sa Albom istice. Revidirati ugovor, poslati ga na javnu licitaciju, ne gledati da se uhavizaju pare sa strane u svoj dzep i do slijedeceg juna bi mogli imati ako ne jeftinije odrzavanje onda sigurno PUNOOO urednije, jer se ugovorno moze rijesiti svako kasnjenje u kupljenju otpadaka, kosenju trave, ma sve i jednom servisu. U nadleznosti grada moze da bude komunalna policija koja ce drmati kazne za svaki bacen otpadak, za svaku otvorenu kantu, za svaku unistenu javnu povrsinu. Ubjedjen sam da Zenica prvu godinu moze prikupiti milionski iznos samo suzbijajuci seljadiju koja unistava javna dobra. A za to ne trebaju velika sredstva. Uporedo obrazuj djecu od osnovne, kroz srednju i na fakultetimia.

Isto vazi i za horizontalnu signalizaciju. Nema dodatnih troskova. Ako ces vec biti fukara i ove godine preskociti presvlacenje ulica, onda ti slijedece godine moze ostati ako ne dovoljno novca onda sigurno dobar dio da kupis masinu koja moze izvlaciti kvalitetnije linije i prebaciti se na rad uz znatno manje troskove (neces svake godine placati izvlacenje linije vec svake 3-4.

Gradska sluzba/javna uprava/javna preduzeca. U jednom mandatu se moze transparentno poloziti zdrav temelj za poslovanje. Jednom revizijom se moze sutnuti brat brate 20% uposlenih koji su tu dosli bez kvalifikacija (ne stelom) i koji su lagali da posjeduju kvalifikacije za poslove koje obavaljaju. Javnim konkursom nadji ljude koji su strucni i sa referencama (ne znam kakav je zakon po pitanju stranaca da upravljaju javnim preduzecima), treba raspisati internacionalni konkurs da dodju oni najbolji. I onako ove sa bonusima placamo onoliko koliko bi mogli dobrog eksperta placati. Ako nismo u stanju da se oslobodimo sami svog kukolja onda je najbolje dovesti stranca i pustiti ga da ocisti smece iz avlije i postavi sve na zdrave noge.

Kladionice treba preispitati. Ako se mogu oporezivati, oporezuj, ako ne limitiraj njihov broj ako je moguce ili uredbom rijesi da se moraju nalazi jos dalje od skola, vjerskih objekata itd.

I tako se moze prici svakom problemu. Najlakse je trubiti da imamo problem a ne pokusati pronaci rijesenje. Znam i ja da smo puni problema ali sta su rijesenja. Dosao je ovdje sa ublehaskom pricom "RIJESIT CU", ali nikada nije rekao kako i to je rak rana nase politike. Sve ce uraditi ali ne govore kako. Da neko iskren dodje i kaze rijesit cu probleme ovako i ovako i uzece 5 godina da to uradim a u medjuvremenu cemo jesti kamenja, ja bih mu dao glas bez razmisljanja.
enkoo83

#19836 Re: Zeničani

Post by enkoo83 »

smartXL wrote:Eto opet vrtite pricu u krug bez odgovora na lagana pitanje.

Obecali su radit transparentno, drugovi moji, mi nikakvih podataka nemamo. Sve se i dalje krije a pare redovno dobijaju iz budzeta.

Mi smo i prije znali koliki je dug prema poreskoj, to niko nijr mogao sakrit, a taj dug je najopasniji. Tako da ni s te strane nisu nista uradili.

Trolate i spinujete jednu stranu a sa drugom se ne smijete suocit, vjerovatno ste dio nje. Evo ja_ja govori u ime uprave ali oslovljava sa mi, o tome i govorim :thumbup:

Za rqzliku od vas ja imam muda da pricam o svemu, ma koliko to vas bolilo, i znam da opet pokusavata modifikovat stvari, izvrtat.

Gdje su pare, na sta je otisla onolika lova.

Oi, opet nisi odgovorio na pitanje, kako je do sad prolazila licenca, jel nije bilo dugovanja? Kako?

Sto se bojite pricat o tim stvarima. Uradjena je demokratizacija kluba, slobodno pisite
50 000 km mjesecni troskovi celika i to je fino objavljeno nakon prve uplate grada i ti se pitas gdje lova hebo te perco u supak a ti njega
phillie

#19837 Re: Zeničani

Post by phillie »

Ja_Ja svaka cast. Post na mjestu.
Shmeker

#19838 Re: Zeničani

Post by Shmeker »

smartXL wrote:Ni pitanje za kladionice nisi postavljo prethodnih godina, aaa. Sad se vidi ciji si igrac.

Zasto je azil napravljen samo za stotinjak kerova, a u fazi izgradnje tad smo vec imali ogroman broj pasa?

Ja necu da molim za podatke, hocu da su dostupni u svakom momentu, jer je to transparentno. Obecavli su nas redovno informisat o svemu. Samo su nam iznosli podartke o prodanim kartama i ostvaren prihodima o istim. Sto taj model nisu primjenili i na ostale izvore prihoda, a onda da nam kazu i na sta se trosi.

Da su iznijeli podatak koliko celiku mjesecno treba da bi funkcioniso bez problema, svima bi lakse bilo, mozda bi se navijaci dodatno aktivirali, i punili tribine na domacim utakmicama.

Citas li ti sta pises? Pa to isto da ja prije izbora obecam svima po dvije djevice i onda nakon izbora kazem jbg-a nista od toga jer nemamo dovoljan broj za pronaci? Pa boli me kurac sto ne moze oporezivat kladionice, sto mu je azil premali itd. On je to rekao rijesiti u prva tri mjeseca a i ja ovakav bez ikakvog pravnog obrazovanja sam znao da nema nista od toga. On je ubleha cije greske ce nazalost ucvrstiti poziciju jebene SDA u buducnosti.
sorted

#19839 Re: Zeničani

Post by sorted »

_BataZiv_0809 wrote:Ima li ikakve sanse da ovu pricu preselite ovdje:

http://forum.klix.ba/n-k-celik-zenica-t49404s4225.html
Dzaba, nece pa nece. :mrgreen: Ovdje im je veca frekvencija posjecenosti da blate dofua. Da im je do celika uclanili bi se.
lokalni_razdjevičar

#19840 Re: Zeničani

Post by lokalni_razdjevičar »

dosadili ste više o krepanom čeliku i kukuruz ligi
smartXL

#19841 Re: Zeničani

Post by smartXL »

enkoo83 wrote:50 000 km mjesecni troskovi celika i to je fino objavljeno nakon prve uplate grada i ti se pitas gdje lova hebo te perco u supak a ti njega
Pa otkud onda da se i dalje gomilaju dugovi, ne isplacuju place itd. 250 000 su dobili za 5 mjeseci, gdje su pare od sponzora, karata, clanarina...A ovo za psovku je izraz nemoci da vodis normalnu raspravu. Bijedno
Shmeker wrote:Citas li ti sta pises? Pa to isto da ja prije izbora obecam svima po dvije djevice i onda nakon izbora kazem jbg-a nista od toga jer nemamo dovoljan broj za pronaci? Pa boli me kurac sto ne moze oporezivat kladionice, sto mu je azil premali itd. On je to rekao rijesiti u prva tri mjeseca a i ja ovakav bez ikakvog pravnog obrazovanja sam znao da nema nista od toga. On je ubleha cije greske ce nazalost ucvrstiti poziciju jebene SDA u buducnosti.
Pa to si kriv ti sto si povjerovo u tu pricu. Svi znamo da u jednu kutiju sibica ne mozes ugurat 10, nikako. Isto smo znali da ni ova uprava nece moci rijesit probleme gomilani 15-godina, a svasta nesto su obecali. Ni ono prvobitno obecanja, da ce objavit razvoji plan cim se statut usvoji, ne moramo dalje oko transparentnosti...
novi_korisnik

#19842 Re: Zeničani

Post by novi_korisnik »

Pozdrav,

Dolazim sutra na utakmicu, zanima me gdje ima bilijara ili stonog tenisa raaspaliti ? Znam da je prije bilo u Areni, ali evo slao sam mail kazu da više nije aktivno.. Prednost je da je blizu Džananovica i stadiona u tom rejonu negdje.
smartXL

#19843 Re: Zeničani

Post by smartXL »

novi_korisnik wrote:Pozdrav,

Dolazim sutra na utakmicu, zanima me gdje ima bilijara ili stonog tenisa raaspaliti ? Znam da je prije bilo u Areni, ali evo slao sam mail kazu da više nije aktivno.. Prednost je da je blizu Džananovica i stadiona u tom rejonu negdje.
Malo si me zbunio za arenu, do nedavno sam tamo igrao stonog tenisa, rekreativno. Sad nisam bas siguran da ima ista bas blizu
novi_korisnik

#19844 Re: Zeničani

Post by novi_korisnik »

smartXL wrote:
novi_korisnik wrote:Pozdrav,

Malo si me zbunio za arenu, do nedavno sam tamo igrao stonog tenisa, rekreativno. Sad nisam bas siguran da ima ista bas blizu

Ne znam za tenis, imam potvrdu da bilijar ne radi..
phillie

#19845 Re: Zeničani

Post by phillie »

Ako igdje ima, to je u Areni.... mislim za stoni tenis.
Last edited by phillie on 08/06/2017 22:53, edited 1 time in total.
enkoo83

#19846 Re: Zeničani

Post by enkoo83 »

smartXL wrote:
enkoo83 wrote:50 000 km mjesecni troskovi celika i to je fino objavljeno nakon prve uplate grada i ti se pitas gdje lova hebo te perco u supak a ti njega
Pa otkud onda da se i dalje gomilaju dugovi, ne isplacuju place itd. 250 000 su dobili za 5 mjeseci, gdje su pare od sponzora, karata, clanarina...A ovo za psovku je izraz nemoci da vodis normalnu raspravu. Bijedno
Shmeker wrote:Citas li ti sta pises? Pa to isto da ja prije izbora obecam svima po dvije djevice i onda nakon izbora kazem jbg-a nista od toga jer nemamo dovoljan broj za pronaci? Pa boli me kurac sto ne moze oporezivat kladionice, sto mu je azil premali itd. On je to rekao rijesiti u prva tri mjeseca a i ja ovakav bez ikakvog pravnog obrazovanja sam znao da nema nista od toga. On je ubleha cije greske ce nazalost ucvrstiti poziciju jebene SDA u buducnosti.
Pa to si kriv ti sto si povjerovo u tu pricu. Svi znamo da u jednu kutiju sibica ne mozes ugurat 10, nikako. Isto smo znali da ni ova uprava nece moci rijesit probleme gomilani 15-godina, a svasta nesto su obecali. Ni ono prvobitno obecanja, da ce objavit razvoji plan cim se statut usvoji, ne moramo dalje oko transparentnosti...
Od kojih crni sponzora?
smartXL

#19847 Re: Zeničani

Post by smartXL »

novi_korisnik wrote:Ne znam za tenis, imam potvrdu da bilijar ne radi..
Nisam siguran, ali mislim da je bilijar drzao vlasnik objekta u sklopu arene, a stonim tenisom gazduje arena, tako da vjerujem da i dalje ima, cak su ulagali para, postavljali podloge
Casual's

#19848 Re: Zeničani

Post by Casual's »

phillie wrote:Ako igdje ima, to je u Areni.... isto vazi i za bilijar (mada ne znam imaju li vise oni stolovi dole)
Haman su iz grada povečali cijene izdavanja, i ljudima se nije isplatilo. Bio je oglas i na zenica.ba

Bilijar imaš u Ekranu, ali nije to to.
smartXL

#19849 Re: Zeničani

Post by smartXL »

enkoo83 wrote:Od kojih crni sponzora?
Partikulises pitanje, nisi pitao od kojih clanarina, od kojih 250 000, od kojih prodatih karata...

Ali evo kojih sponzora

Image
enkoo83

#19850 Re: Zeničani

Post by enkoo83 »

smartXL wrote:
enkoo83 wrote:Od kojih crni sponzora?
Partikulises pitanje, nisi pitao od kojih clanarina, od kojih 250 000, od kojih prodatih karata...

Ali evo kojih sponzora

Image
A sta mislis od kojih para su isplacivane premije igracima???

Sto se tice sponzora aksa alba preminger i sol azur su dali nesto para sve ostalo je prebijanje stari dugova.ova uorava je privremeno postavljena tu i njen zadataak je bio da osta i celika u ligi.sve sto su ljudi potpisivali potpisivali su na 6 mjeseci koliko im i traje mandat.Ljudj su zatekli potpuno rasulo u klubu koji je bio u zonj ispadanja u jednom momentu sa zaostatkom od 10 bodova i uspjeli ga ostaviti u ligig i obezbjediti licencu za narednu sezonu i ti se pitas sta su to oni uradili.pametnom dosta a budala neka se i dalje pita
Post Reply