Jesi ikada zamijenio svjecice? Sjecam se anegdote sa cahurom.Naslovnica wrote:Jes, da je neko lud da mijenja auto za civare s klimom.
@Optimist,
ko ne trazi nista bolje od pouzdanih civara od tacke A do tacke B, sigurno ce zavoljeti Daciju.
Moderators: _BataZiv_0809, anex
Jesi ikada zamijenio svjecice? Sjecam se anegdote sa cahurom.Naslovnica wrote:Jes, da je neko lud da mijenja auto za civare s klimom.
Averus wrote:Pa ova trica je oko 7-8k
Skoro trecina jbt
Nekad sam i ja govorio protiv Dacije, ali nakon par godina vozanja svih modela sa raznim motorima i to po najgorim uslovima (blato i trasa kojom kamioni hode) promijenio sam misljenje. Ne bih sada uopce bjezao od jedne kao drugo ili trece auto u porodici. Vrlo jednostavna i jeftina auta za odrzavanja. Zlobnici ce reci da se na njoj i nema sta pokvariti.NediM17 wrote:
@Optimist,
ko ne trazi nista bolje od pouzdanih civara od tacke A do tacke B, sigurno ce zavoljeti Daciju.
Hahahah, jesam, zamijenio sam svjećice. I ja nikada neću zaboraviti tu anegdotu i tvoj glas razuma.NediM17 wrote:Jesi ikada zamijenio svjecice? Sjecam se anegdote sa cahurom.Naslovnica wrote:Jes, da je neko lud da mijenja auto za civare s klimom.
@Optimist,
Hvala, svakako bih provjerioamar1994 wrote:Averus wrote:Pa ova trica je oko 7-8k
Skoro trecina jbt![]()
budi siguran da je kupljena u BiH,DSR istoriju orzavanja mozes provjeriti u ovlastenom servisu,bilo je besplatno
Ona sedanka crna ne izgleda loše, ljepša mi je od hečbeka te generacije. Samo ne znam kakva im je limarija, ne bi ja plavo vjerovao kosookim..Averus wrote:Pa ova trica je oko 7-8k
Skoro trecina jbt
Pa napisao sam,dobra jer je facelift,2007+ godista su tekonektovan wrote:Ona sedanka crna ne izgleda loše, ljepša mi je od hečbeka te generacije. Samo ne znam kakva im je limarija, ne bi ja plavo vjerovao kosookim..Averus wrote:Pa ova trica je oko 7-8k
Skoro trecina jbt
Ova prva cijena 7900KM sva je izudarana, losa skroz. Nemoj ici da gledas uopsteAverus wrote:Auu, hvala na informacijama.amar1994 wrote: Mazda
Dakle ovakve da ni ne gledam (sa krugovima u štopkama)?
https://www.olx.ba/artikal/32614414/maz ... enzin-1-6/
Nego samo ove (farovi u obliku 'lista')?
https://www.olx.ba/artikal/26738898/maz ... -od-283km/
Sorry na pelganju, ali Opelaš sam godinama, pa mi je Mazda dosta nepoznata
Kod mene nije mogla komplet zamjena, nema nekog sarafa.hladan.preminger wrote:Došlo vrijeme za promjenu ulja u mjenjaču. U pitanju je mercedesov 722.6 automatik.
Gjde ima kupiti (najbolje ako ima u sarajevu) filter i dihtung/brtva kartera za mjenjač i neko od ovih ulja (i koja je cijena ako zna neko):
Fuchs TITAN ATF 4134
Mobil ATF 134
Shell ATF134
Za kompletnu zamjenu meni treba 14l.
Ja sam radio zamjenu samo preko kartera, ali sad cu sve da zamjenem preko linije sto dolazi od hladnjaka.basicm wrote:Kod mene nije mogla komplet zamjena, nema nekog sarafa.hladan.preminger wrote:Došlo vrijeme za promjenu ulja u mjenjaču. U pitanju je mercedesov 722.6 automatik.
Gjde ima kupiti (najbolje ako ima u sarajevu) filter i dihtung/brtva kartera za mjenjač i neko od ovih ulja (i koja je cijena ako zna neko):
Fuchs TITAN ATF 4134
Mobil ATF 134
Shell ATF134
Koliko je koštala zamjena preko kartera i šta se konkretno mijenja?hladan.preminger wrote:basicm wrote:hladan.preminger wrote:Došlo vrijeme za promjenu ulja u mjenjaču. U pitanju je mercedesov 722.6 automatik.
Fuchs TITAN ATF 4134
Mobil ATF 134
Shell ATF134
Ja sam radio zamjenu samo preko kartera, ali sad cu sve da zamjenem preko linije sto dolazi od hladnjaka.
Aha, znači razlika će biti samo u količini ulja. Pa koliko si prešao od tog posljednjeg mijenjanja?hladan.preminger wrote:200KM sam platio.
Filter, brtva i 4 do 5 litara ulja.
Ok, hvala.hladan.preminger wrote:Prvi put mijenjao na 130k, i sad na 190k planiram. Tad na 130k majstor mi je rekao da nema potrebe za izmjenom cijelog ulja jer je ulje bilo u dobrom stanju i na magnetu u karteru nije bilo nista ozbiljno.
kasno je 94,prokuhace...MAN-lion's coach wrote:Može li neko stručan da pojasni da li bi bila bolja varijanta staviti termostat koji otvara na 94 u odnosu na onaj od 87 stepeni kada je hladnije i kad u otvorenoj vožnji počne temperatura da pada?
smijes se potrkat?Naslovnica wrote:Legla nova bobina i kablovi.
Drugi auto.
Ni u najluđim snovima!bitanga_sa_otesa wrote:smijes se potrkat?Naslovnica wrote:Legla nova bobina i kablovi.
Drugi auto.
ja zamijenio ulje poslije 40.000. znas kako ide sadNaslovnica wrote: Ni u najluđim snovima!
Sa ispravnim termostatom temperatura nece padati, kakav god stavis. Termostat odredjuje ispod koje temperature da ne ide.MAN-lion's coach wrote:Može li neko stručan da pojasni da li bi bila bolja varijanta staviti termostat koji otvara na 94 u odnosu na onaj od 87 stepeni kada je hladnije i kad u otvorenoj vožnji počne temperatura da pada?
Da izvineš, u otvorenoj vožnji ovako nekako dođe kazaljkica:preludezalude wrote:Sa ispravnim termostatom temperatura nece padati, kakav god stavis. Termostat odredjuje ispod koje temperature da ne ide.MAN-lion's coach wrote:Može li neko stručan da pojasni da li bi bila bolja varijanta staviti termostat koji otvara na 94 u odnosu na onaj od 87 stepeni kada je hladnije i kad u otvorenoj vožnji počne temperatura da pada?