Ukrajina

Point.

#198076 Re: Ukrajina

Post by Point. »

I Ameri jedu vnago i demokrate a posebno sekta zvana republikanska partija. U ovom odlučujućem momentu demokrate se natežu sa republikanskim budaletinama oko imigracije. Prihvati šta žele i neka puste one milijarde pomoći. S druge strane Biden šalje oružje Izraelu koje im zapravo nije potrebno u ravnjanju Gaze i činjenju genocida. Imam osjećaj da se uopšte ne trudi da išta radi po pitanju tih dolara namjenjenih Ukrajini ni on ni demokrate. Jako sam razočaran u Joea.
Hakiz

#198077 Re: Ukrajina

Post by Hakiz »

Point. wrote: 03/04/2024 21:30 I Ameri jedu vnago i demokrate a posebno sekta zvana republikanska partija. U ovom odlučujućem momentu demokrate se natežu sa republikanskim budaletinama oko imigracije. Prihvati šta žele i neka puste one milijarde pomoći. S druge strane Biden šalje oružje Izraelu koje im zapravo nije potrebno u ravnjanju Gaze i činjenju genocida. Imam osjećaj da se uopšte ne trudi da išta radi po pitanju tih dolara namjenjenih Ukrajini ni on ni demokrate. Jako sam razočaran u Joea.
Pa, ne pita se on.
sumirprimus

#198078 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

Tqcno, da su htjeli otvoreno su mogli ukrima dosad datu sta su htjeli.
drug_profi

#198079 Re: Ukrajina

Post by drug_profi »

Imaju informacije da Iran sprema valiki napad na Izrael, a gubitak Izraela je i gubitak BI, pa i pola Mediterana.
Samo to bi sasvim poremetilo ravnotežu i onda bi se moglo desiti da pukne na Pacifiku, ali i na Baltiku.
sumirprimus

#198080 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

drug_profi wrote: 03/04/2024 21:32 Imaju informacije da Iran sprema valiki napad na Izrael, a gubitak Izraela je i gubitak BI, pa i pola Mediterana.
Samo to bi sasvim poremetilo ravnotežu i onda bi se moglo desiti da pukne na Pacifiku, ali i na Baltiku.
Cime veliki napad? Balistickim, hezbolim, kataibom u siriji i iraku? To nije veliki napad, a i izrael ima vise opcija za kaznit iran teze , vidjeno stiput dosada
drug_profi

#198081 Re: Ukrajina

Post by drug_profi »

sumirprimus wrote: 03/04/2024 21:34
drug_profi wrote: 03/04/2024 21:32 Imaju informacije da Iran sprema valiki napad na Izrael, a gubitak Izraela je i gubitak BI, pa i pola Mediterana.
Cime veliki napad? Balistickim, hezbolim, kataibom u siriji i iraku? To nije veliki napad, a i izrael ima vise opcija za kaznit iran teze , vidjeno stiput dosada
Neznam, pitaj CIA za detalje.
sumirprimus

#198082 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

Ocekuju nesto, hamnei standardno prica bice pljuska po licu izraela bla bla.
Izraelci digli pvo rezerve u pripravnost i tjt
drug_profi

#198083 Re: Ukrajina

Post by drug_profi »

CIA je navodno obavijestila Izrael da će ih Iran napasti u narednih 48 sati.
Iran navodno planira kombinirani napad s rojem dronova i krstarećih raketa lansiranih iz Irana na strateške lokacije unutar Izraela, javio je nezavisni satelitski arapski TV kanal Al Mayadeen.
sumirprimus

#198084 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

drug_profi wrote: 03/04/2024 21:39
Iran navodno planira kombinirani napad s rojem dronova i krstarećih raketa lansiranih iz Irana na strateške lokacije unutar Izraela, javio je nezavisni satelitski arapski TV kanal Al Mayadeen.
Krstarece ili balisticke po izraelu to je objava rata
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#198085 Re: Ukrajina

Post by Velkoski »

Al Mayadeen je Hezbollahovo glasilo upitnog kredibiliteta, samo kažem :mrgreen:
Čitalac

#198086 Re: Ukrajina

Post by Čitalac »

Kuleba: Treba nam još najmanje pet Patriota, sve je stvar političke volje.
Ukrajinski ministar vanjskih poslova Dmytro Kuleba kaže da je Zapad Ukrajini prebacio tek nekoliko sustava protuzračne obrane Patriot, iako ima 100 takvih sustava u službi.
Kuleba ističe da će pokrenuti pitanje proturaketnih sustava Patriot na svakom sastanku sa svojim kolegama koji će se održati sljedeća dva dana u Bruxellesu.
"Partneri su nam dali razne sustave (zračne obrane), na tome smo im zahvalni, ali to jednostavno nije dovoljno, s obzirom na razmjere rata. Ukrajini treba još najmanje 5-7 sustava Patriot, ali ih partneri ne žele isporučiti, iako u svom arsenalu imaju više od 100 takvih sustava. Je li to tako veliki problem? Je li stvarno nemoguće zadovoljiti minimalni zahtjev Ukrajine", upitao je Kuleba i dodao kako je uvjeren da je to "samo pitanje političke volje".
Kuleba je kazao da mu nije jasno zašto saveznici još nisu osigurali dodatne Patriote, pogotovo s obzirom na to da se partneri Kijeva ne suočavaju s raketnom prijetnjom s kojom se Ukrajina svakodnevno suočava.
drug_profi

#198087 Re: Ukrajina

Post by drug_profi »

sumirprimus wrote: 03/04/2024 21:40
drug_profi wrote: 03/04/2024 21:39
Krstarece ili balisticke po izraelu to je objava rata
Ne vjerujem da se sekiraju radi implikacija i posljedica.
Trenutno je možda najbolje vrijeme za to ako pogledamo zadnje decenije. Izrael jako zauzet, saveznici jako zauzeti, Iran vjerovatno nikad tehnološki jači. Između njih dvije države. Dakle sukob koji bi bio presedan po svojoj prirodi i načinu vođenja. Kopnene vojske bi se mogle susresti samo na teritorijama trećih država. Mornarice također u dva mora razdvojene.
geoxx

#198088 Re: Ukrajina

Post by geoxx »

Vi ko djeca. Iran moze evo u ovim trenucima baciti sve sto ima na Izrael, ali to nikako nece potvrditi to sranje od izmisljene vijesti. Jer je izmisljena.

Neki arapski poluportal objavi vijest i vama nista cudno sto niti jedan ozbiljan medij to nije prenio ili potvrdio. Nego to je to, istina 100%, ode podijeliti na forum.
drug_profi

#198089 Re: Ukrajina

Post by drug_profi »

Velkoski wrote: 03/04/2024 21:43 Al Mayadeen je Hezbollahovo glasilo upitnog kredibiliteta, samo kažem :mrgreen:
Vjerujem.
Vidjecemo ubrzo koliko je vijest kredibilna.
karanana

#198090 Re: Ukrajina

Post by karanana »

a mene napadate kad prenosim gigante tipa tass-a ili RT-a.
drug_profi

#198091 Re: Ukrajina

Post by drug_profi »

geoxx wrote: 03/04/2024 21:45 Vi ko djeca. Iran moze evo u ovim trenucima baciti sve sto ima na Izrael, ali to nikako nece potvrditi to sranje od izmisljene vijesti. Jer je izmisljena.

Neki arapski poluportal objavi vijest i vama nista cudno sto niti jedan ozbiljan medij to nije prenio ili potvrdio. Nego to je to, istina 100%, ode podijeliti na forum.
Pa prati malo priču. PIsali su danas o otme i drugi portali, a ja sam pomenuo ovdje jer se sumir čudi što pomoć Izraelu ide nesmetano.
Potencirao sam mu da je strateška važnost Izraela daleko veća od Donjecka.
Dakle uz tu činjenicu i ovu plasiranu vijest, izvodim neki zaključak, koji ne mora biti tačan.

A lično mislim da je USA zavrnula pipu da se Europa uhaviza, jer im dvije godine ruske agresije nije bilo dovoljno da shvate da ih USA nemože sama braniti od Rusa i da se moraju probuditi iz lažne bajke o svjetskom miru i prosperitetu.
geoxx

#198092 Re: Ukrajina

Post by geoxx »

Point. wrote: 03/04/2024 21:30 I Ameri jedu vnago i demokrate a posebno sekta zvana republikanska partija. U ovom odlučujućem momentu demokrate se natežu sa republikanskim budaletinama oko imigracije. [b]Prihvati šta žele i neka puste one milijarde pomoći[/b]. S druge strane Biden šalje oružje Izraelu koje im zapravo nije potrebno u ravnjanju Gaze i činjenju genocida. Imam osjećaj da se uopšte ne trudi da išta radi po pitanju tih dolara namjenjenih Ukrajini ni on ni demokrate. Jako sam razočaran u Joea.
Tako sam i ja razmisljao dok jos nisam procitao slova vezano za taj problem.
Čitalac

#198093 Re: Ukrajina

Post by Čitalac »

Prvi put od oktobra 2022. razgovarali Šojgu i Lecornu.
Francuski ministar obrane Sébastien Lecornu i ruski ministar obrane Sergej Shoigu razgovarali su telefonom, što je njihov prvi razgovor od listopada 2022, priopćilo je francusko ministarstvo obrane.
Razgovor koji je vođen 3. travnja prvenstveno se odnosio na teroristički napad u koncertnoj dvorani u blizini Moskve. Lecornu je osudio teroristički napad koji je u moskovskoj regiji 22. ožujka počinila Islamska država, te izrazio solidarnost sa žrtvama i njihovim obiteljima.
"Ministar je potvrdio da Francuska nema nikakve informacije koje bi nam omogućile da uspostavimo vezu između ovog terorističkog napada i Ukrajine. Pozvao je Rusiju da zaustavi bilo kakvu instrumentalizaciju (ovog događaja)", stoji u priopćenju.
Sébastien Lecornu također je osudio agresorski rat koji Rusija vodi protiv Ukrajine i uvjerio da će Francuska nastaviti podupirati Ukrajinu "koliko god bude potrebno u njezinoj borbi za slobodu i suverenitet, kako bi se vratio mir i sigurnost na europski kontinent".
sumirprimus

#198094 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

Ne cudim se ja pomoci izraela. dosta toga je zakonski regulisano godinama prije.
Nego se cudim nepomoci ukrajini
drug_profi

#198095 Re: Ukrajina

Post by drug_profi »

sumirprimus wrote: 03/04/2024 22:01 Ne cudim se ja pomoci izraela. dosta toga je zakonski regulisano godinama prije.
Kao što rekoh, mislim da je to poruka Europi.
Dignite svoje industrije i armije na odgovarajući nivo jer horde dolaze.
Svjesni su da Ukrajina nemože tako brzo propasti.
geoxx

#198096 Re: Ukrajina

Post by geoxx »

sumirprimus wrote: 03/04/2024 22:01 Ne cudim se ja pomoci izraela. dosta toga je zakonski regulisano godinama prije.
A cemu se tacno cudite? Pomoc blokiraju ljudi koji o Rusiji i Ukrajini pricaju isto sto i Orban npr., a odredjen broj Maga radikala otvoreno dijeli price o nacistima i bio laboratorijama. Ne moze jasnije. Kao da se cudis sto Madjarska ne pomaze.

Ne fali potpis Bidena, pa je cudno sto ga nema.
Hame_
Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!

#198097 Re: Ukrajina

Post by Hame_ »

Ruski napad na položaje 92. brigade odbijen je zahvaljujući bespilotnim letjelicama s termovizijom. Posljedice ovog napada već su objavljene, ali ovaj video još nije javno objavljen (*Hame dodaje smajli :mrgreen: ).

Možete vidjeti učinkovit rad našeg topništva i kazetnog streljiva, međutim, to ne bi bilo moguće bez termovizijskih dronova koji su davali sliku.

Čitalac

#198098 Re: Ukrajina

Post by Čitalac »

Večernje obraćanje Zelenskog: Znamo šta Rusija sprema, maj i jun jako važni.
Predsjednik Zelenski rekao je da Ukrajina jasno razumije zašto će Rusija okupiti vojnike.
"Postupno planiramo naš rad s partnerima za naredne mjesece – i svibanj i lipanj trebali bi biti vrijeme velike aktivnosti za dobrobit Ukrajine, kako bismo postigli naše ciljeve u ovom ratu. Mi jasno razumijemo što Rusija sprema, što žele i za što će okupiti vojnike. A mi, svi mi, naši partneri, moramo imati snažan odgovor na ruske operacije, bilo kakve ruske operacije. Moramo dobiti ovaj rat. Ovo je povijesna prilika za Ukrajinu i tu priliku moramo iskoristiti radi pouzdane sigurnosti naše djece", rekao je Zelenski.
Šef države također je rekao da je saslušao opsežno i detaljno izvješće generala Sirskog o akcijama na ključnim dijelovima fronte, obrani i jačanju položaja. Zelenski je ranije danas izjavio da se Rusija sprema mobilizirati dodatnih 300.000 vojnika u lipnju.
Arachnoidea

#198099 Re: Ukrajina

Post by Arachnoidea »

Sumorne prognoze na sve strane, izgleda da je cak i sumir digao ruke
karanana

#198100 Re: Ukrajina

Post by karanana »

i sumir je od nas digao ruke, sakrio kvotu pobjedonosne ukre,
dok snovi niz dnjipar plove, vatre jos gore, ne razumijem al u ZSU vjerujem....
Post Reply