Kad Sejari prođe tender, onda ne dostavi potpunu dokumentaciju.
Inače UBE tj Otokar je bio tada neznatno jeftiniji sa kratkim rokom isporuke, ali mislim da je Sejari imao bolju garanciju ili tako nešto. Ali dostavili neki dokument otpečaćen koji je morao biti zapečaćen. Već je bio Sejari odabran, ali onda stigla žalba na taj propust
Drugi put tuže jer se traže EBS kočnice koje oni nemaju jer kao nije praksa i obaveza u EU. Tj. više puta. Tražio se bolji kočioni sustav s obzirom na teren po kojem voze, ali ovi oborili tender na račun toga.
Onda se jednom desilo da ni Sejari ni drugi ponuđač UBE nisu ponudili tražene karakteristike. Isuzu nema EBS, Otokar tada nije imao klimu.
Onda se jednom žalio Trans Turist iz Tuzle, ne znam odkud oni tu kad je to isključivo prevoznička firma u suvlasništvu Sejarija, i neka firma iz Turske za koju sam na internetu našao da se bavi postavljanjem reklama na autobuse, poput Info Medije.
Sada se krenulo u direknu nabavku, GRAS se pozvao na član 81 stav 2 Zakona o JN:
(2) Pružanje javnih usluga autobuskog prijevoza nije djelatnost,
u smislu odredbi ovog člana, ako i drugi subjekti mogu
pružati te usluge općenito ili na određenom geografskom
području pod istim uslovom kao i sektorski ugovorni organ
Dali je to ispravno ili pogrešno protumačeno to ne znam, valjda će nadležni reći svoje.
Kombiji su trebali biti plaćeni po 120.000KM po komadu, vozila s lagera, rasprodaja starog modela koji je nedavno izašao iz proizvodnje. Vozila opremljena klimom.
Sejarijevi Isuzui bez klime su 2012 plaćeni 160.000KM po komadu.