Fadile oprosti
Android OS
Moderator: Benq
- Sanchez22
#19802 Re: Android OS
Cim udjem na internet,odnosno chrome,izbaci mi prozorcic kao imam 4 virusa
Reinstalirao chrome,brisao historiju,skenirao antivirusom, pise da nema nista
Da li se vama to desavalo,kako ukloniti?
Reinstalirao chrome,brisao historiju,skenirao antivirusom, pise da nema nista
- skafiskafsnjak
#19803 Re: Android OS
Meni su se slicna sranja desavala zbog konekcije ... Npr na telemachu nista, cim se konektujem na adsl desava seSanchez22 wrote:Cim udjem na internet,odnosno chrome,izbaci mi prozorcic kao imam 4 virusa![]()
Reinstalirao chrome,brisao historiju,skenirao antivirusom, pise da nema nista![]()
- Sanchez22
#19804 Re: Android OS
Bilo davno kod mene,nekako napravio ne sjecam se.skafiskafsnjak wrote:Meni su se slicna sranja desavala zbog konekcije ... Npr na telemachu nista, cim se konektujem na adsl desava seSanchez22 wrote:Cim udjem na internet,odnosno chrome,izbaci mi prozorcic kao imam 4 virusa![]()
Reinstalirao chrome,brisao historiju,skenirao antivirusom, pise da nema nista![]()
Ovaj put je kod sestre,tek sto su prikljucili net od bh telecom-a.
- sagosen
#19805 Re: Android OS
Vjerovatno vam je ruter zaražen, a možda i nije.
Ako jeste promijenjena je DNS adresa u postavkama modema. 
Last edited by sagosen on 21/01/2016 21:24, edited 1 time in total.
- Dr Kova
#19807 Re: Android OS
Ima li neka aplikacija kao youtube, da gledam sve videe isto, ali da se ne gasi kad minimiziram prozor? Hvala
- supercali
#19808 Re: Android OS
Viral playerBuckethead wrote:Ima li neka aplikacija kao youtube, da gledam sve videe isto, ali da se ne gasi kad minimiziram prozor? Hvala
- Dr Kova
#19809 Re: Android OS
supercali wrote: Viral player
- supercali
#19810 Re: Android OS
Nista hvala duzan si piceBuckethead wrote:supercali wrote: Viral playerhvala ti
- zateznistub
#19812 Re: Android OS
Kafu?supercali wrote:Nista hvala duzan si piceBuckethead wrote:supercali wrote: Viral playerhvala ti
- Maharadza
#19813 Re: Android OS
Meni viral više ne radi tj. ruši se, mada uzimajući u obzir da sam na CM13 (6.0) vjerovatno je do toga.
Alternativa; audiopocket, kopiraš youtube link i možeš ili stream slušati ili skinuti (pjesmu) kao mp3 i sl. Za klipove ima tubemate, SNAPTUBE (odličan ako ne i bolji od tubemate) i videopocket downloader.
Alternativa; audiopocket, kopiraš youtube link i možeš ili stream slušati ili skinuti (pjesmu) kao mp3 i sl. Za klipove ima tubemate, SNAPTUBE (odličan ako ne i bolji od tubemate) i videopocket downloader.
- zateznistub
#19814 Re: Android OS
Da li postoji alikacija za obradu slike pomocu koje bih izdvoji dio slike i uvecao ali da taj uvecani dio ostane na toj istoj slici?
Kao uslikam automobil, uvecam reg. tablicu i montiram na tu istu sliku automobila...
valjda sam objasnio kako treba...
Kao uslikam automobil, uvecam reg. tablicu i montiram na tu istu sliku automobila...
- Maharadza
#19815 Re: Android OS
Photoshop maybe?!zateznistub wrote:Da li postoji alikacija za obradu slike pomocu koje bih izdvoji dio slike i uvecao ali da taj uvecani dio ostane na toj istoj slici?
https://play.google.com/store/apps/deta ... e.psmobile
- zateznistub
#19816 Re: Android OS
Hv0la...probam kad kuci dobacim...Maharadza wrote:Photoshop maybe?!zateznistub wrote:Da li postoji alikacija za obradu slike pomocu koje bih izdvoji dio slike i uvecao ali da taj uvecani dio ostane na toj istoj slici?
valjda sam objasnio kako treba...![]()
Probao...nemere, sam ono klasika filteri, crop, enhance i sl...
- Brigoni
#19817 Re: Android OS
Pozdrav svima.
Na mobitelu mi se pojavio neki virus,TimeService. FirewallService to piše svaki put kad otkljucam mobitel,i dok je mobitel zaključan uvijek nešto radi.....naprimjer ja otključam mobitel prvo nestane taj FirewallService pa onda vidim da su mi na mobitelu instalirane neke aplikacije kojih prije nije bilo i slično....pretraživao sam na internetu,al nisam pronasao rješenje kako da ga se rijesim,pokusao sam restart mobitel na fabričke postavke,al ni to nije upalilo i dalje je tu. Znači niodkud se pojavio,nisam ništa ni skidao ni ništa, odjednom se jutros pojavi, ja gledam mobitel sam od sebe pusti neku indijsku muziku,kontam poblesavio mi mobitel.... Da li je neko ima / imao takav problem,ako je rijesio kako ? Hvala unaprijed.
Na mobitelu mi se pojavio neki virus,TimeService. FirewallService to piše svaki put kad otkljucam mobitel,i dok je mobitel zaključan uvijek nešto radi.....naprimjer ja otključam mobitel prvo nestane taj FirewallService pa onda vidim da su mi na mobitelu instalirane neke aplikacije kojih prije nije bilo i slično....pretraživao sam na internetu,al nisam pronasao rješenje kako da ga se rijesim,pokusao sam restart mobitel na fabričke postavke,al ni to nije upalilo i dalje je tu. Znači niodkud se pojavio,nisam ništa ni skidao ni ništa, odjednom se jutros pojavi, ja gledam mobitel sam od sebe pusti neku indijsku muziku,kontam poblesavio mi mobitel.... Da li je neko ima / imao takav problem,ako je rijesio kako ? Hvala unaprijed.
- supercali
#19818 Re: Android OS
Otvori sliku 2 puta uvecaj jednu i isjeci reg crop i paste na drugu slikuzateznistub wrote:Hv0la...probam kad kuci dobacim...Maharadza wrote:Photoshop maybe?!zateznistub wrote:Da li postoji alikacija za obradu slike pomocu koje bih izdvoji dio slike i uvecao ali da taj uvecani dio ostane na toj istoj slici?
valjda sam objasnio kako treba...![]()
Probao...nemere, sam ono klasika filteri, crop, enhance i sl...
- zateznistub
#19819 Re: Android OS
Mislis da moze sa ovom aplikacijom copy/paste na drugu sliku? Nisam nigdje vidio komandusupercali wrote: Otvori sliku 2 puta uvecaj jednu i isjeci reg crop i paste na drugu sliku
- supercali
#19820 Re: Android OS
Ne znam sa tom aplikacijom al ima milion aplikacija koja lijepi sliku na sliku i sl
- zateznistub
#19821 Re: Android OS
Pretpostavljam, viđao sam po netu slike sa tim istaknutim detaljima, cak se kao vide linije odakle je "izvucen" dio slike...supercali wrote:Ne znam sa tom aplikacijom al ima milion aplikacija koja lijepi sliku na sliku i sl
-
hhaarree
#19822 Re: Android OS
Ja znam da se u photoshopu vrlo lahko moze to uraditi, tj. na verziji za kompjuter, vjerovatno bi trebala i ova mobilna da ima slicne funkcije. Guglao sam ali ne nadjoh neku aplikaciju sa tacno tom mogucnoscu, tako da probaj taj photoshop ako nista
- supercali
#19823 Re: Android OS
Ma to sa linijama ti mozes uraditi
- sagosen
#19824 Re: Android OS
Mozda je i tebi modem zarazen, vidi u postavkama modema koja je DNS adresa, jer mislim da bi factory reset sve uništio, ali kod tebe to nije slučaj.Brigoni wrote:Pozdrav svima.
- Quaresma
#19825 Re: Android OS
e svasta, nedavno prvi put cuo da G4 nema recovery, sad čitam nemaju ni Sony Xperia telefoni, bar ovi flagshipi
pa koji je fazon sa ovim?
pa koji je fazon sa ovim?