Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#19801 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by sabina1 »

:evil: edit :evil:
Last edited by sabina1 on 20/11/2014 22:49, edited 1 time in total.
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#19802 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by sabina1 »

pemanapemani wrote: U tome i jeste fol.
Sad se kao drže principa. Vjerovatno bi većina populacije u BiH tako radila da ima mjesečna primanja od 2000 + KM, a da se za njih nisu namučili. Legitimno, nema šta.
Odlično, prekinuli razgovore zbog principa. Samo nemojte, tako vam svega na svijetu, prosipati demgogiju nekim saopštenjima u kojima držite moralne pridike, a isto ste ovo radili prije dvije godine.
Ukratko, kao glasač NS-a, smatram da me takvim ponašanjem jeb.te u mozak.
Mislim da se ne slažemo.
Naša Stranka se drži principa.
Konkretno uzmite incijative NS-a u opštini Novo Sarajevo gdje SDA ima apsolutnu većinu.
Niti jedna (0) (nula) nije podržana.
Uzmite odluke SDA-ovske većine u istoj općini.
Niti jednu (0) (nula) nije podržala Naša Stranka.
Sagu oko imenovanja predsjedavajućeg skupštine je prekidala jedino Naša Stranka upozorenjima oko pozicije Bulenda Biščevića.
Pogledajte incijativu Naše Stranke o smanjenju plaća PROŠLE GODINE , godinu prije izbora...ismijana je...čak je i SDP ostao "neutralan".

O kojoj koaliciji govorimo ?

I sama sam optuživala Peđu da su kolairali sa SDA na gradskom nivou , glasovima SDA imaju tri vijećnika. Peđa je to nazvao "sporazumom".
Meni je to bilo smiješno....ipak ne znam da su gradski vijećnici Naše Stranke podržali bilo koju SDA-ovsku inicijativu...ili se varam ?

Zbilja , o kojoj koaliciji govorimo ?

DF je koalirao sa SDA prije nego što je nastao...
O svim ostalima je suvišno trošiti riječi....

Naša Stranka je dosljedna u svom stavu prema SDA iako ponekada ima male "izlete" (Emina Ganić - PR i slične gluposti odnosno gradsko vijeće - sporazum).

Pozdrav. :thumbup:
Helena2014

#19803 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Helena2014 »

tvsabina wrote:
Sad se kao drže principa. Vjerovatno bi većina populacije u BiH tako radila da ima mjesečna primanja od 2000 + KM, a da se za njih nisu namučili. Legitimno, nema šta.
Odlično, prekinuli razgovore zbog principa. Samo nemojte, tako vam svega na svijetu, prosipati demgogiju nekim saopštenjima u kojima držite moralne pridike, a isto ste ovo radili prije dvije godine.
Mislim da se ne slažemo.
Konkretno uzmite incijative NS-a u opštini Novo Sarajevo gdje SDA ima apsolutnu većinu.
Sagu oko imenovanja predsjedavajućeg skupštine je prekidala jedino Naša Stranka upozorenjima oko pozicije Bulenda Biščevića.
Pogledajte incijativu Naše Stranke o smanjenju plaća PROŠLE GODINE , godinu prije izbora...ismijana je...čak je i SDP ostao "neutralan".

Drži principa :lol:
Pa zato se @tvsabina i prave koalicije i ulazi u koaliciju da biste PREUZELI ODGOVORNOST I mogli dati inicijative koje će biti podržane, a ne NEĆU u koaliciju pa ću ja nešto predlagati usvoje dobro i jest, ne usvoje- šta ja mogu.

Ti bi sa Fahrom i SBB, e pa to je drugi film,za koji je možda Fahro već napisao scenario, ali moraš misliti i o tome da li on hoće sa vama, možda i on ima principe. Ili jednostavno nećete sa SDA da jednog dana budete čisti za SBB

@pemanapemani dobro si i rekao :thumbup:
homega

#19804 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by homega »

pemanapemani wrote:Sad se kao drže principa. Vjerovatno bi većina populacije u BiH tako radila da ima mjesečna primanja od 2000 + KM, a da se za njih nisu namučili. Legitimno, nema šta.

Kako drugačiji može neko biti nego principijelan, ako sve vrijeme javno izjavljuje protivljenje politici koju provodi SDA na svim nivoima, kad odbija da je neko perfidno uvede u koaliciju upravo s tim smećem.

Ne znam kakva je to politika danas pričati jedno, sutra se ponašati drugačije, dijametralno suprotno.

Preispitaj svoje motive, ako si zaista glasač NS. Takvu žalost mogu pokazati jedino oni koji su igubili interes odbijanjem koaliranja s nekim ko ne osigurava ni minimum svojih principa, i koji su jedan od glavnih krivaca za lošu situaciju u državi, na svim nivoima.
weredsf

#19805 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by weredsf »

neomicin wrote:Vrijeme će pokazati da je NS napravila kardinalnu grešku kad nije ušla u vlast sa SDA i DF. Stalno ste u kampanji pričali o napretku i promjenama, sad ste imali šansu da budete u vlasti (samim tim biste se i vi pitali za neke stvari) ali je niste iskoristili. Nemožete uvijek bježati od odgovornosti!!! Drugi put će ljudi glasati za nekoga ko ima hrabrosti ući u možda mnogo lošiju koaliciju od ove ali će htjeti nešto uraditi za dobrobit. Sad ispade da su ljudi glasali samo da vas troje dobijete fotelje.

Ovo vam je bila stvarno lijepa prilika da se pokazete, promjenom izbornog zakona ( prag 5%), sa oporavkom SDP-a, prestankom tv prenosa skupstine vi mozete imati samo manje zastupnika.
Koliko sam ja cuo ni SDA ne zeli sa vama praviti vecinu, tako da je to zavrsena stvar sa obje strane.
antimobb
Location: "Boj se ovna, boj se govna. A kad ću živjeti?" Meša Selimović, Tvrđava.

#19806 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by antimobb »

NS je napravila super potez.
Moje mišljenje je da će se za par mjeseci raspasti ova koalicija.
Moguće i prije ...
Jednostavno, DF i SDA nisu na istoj talasnoj dužini.
Savez je neprirodan i isforsiran iz vana i od strane komunjara u DF-u i komunjara u SDA koji su samo trenutno pronašli zajednički jezik.
Dugoročno ova koalicija je neodrživa ....
DF - Željko Komšić, za par mjeseci bukvalno će moliti NS da budu zajedno ...
antimobb
Location: "Boj se ovna, boj se govna. A kad ću živjeti?" Meša Selimović, Tvrđava.

#19807 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by antimobb »

@Pedju ...

Zašto ignorišeš moje pitanje?

Dali ćete tražiti da se zaustavi primitivna prodaja rukovodećih i direktorskih pozicija u Institucijama i državnim kompanijama za novac psihopatima koja se ovih dana odvija u Strankama/Partijama od strane njima sličnih psihopata?

Zanima me tvoje mišljenje o ovome: http://forum.klix.ba/prodaja-drzavnih-p ... 16s25.html

Usput, PRIMITIVNO je ignorisati sugovornika ...
weredsf

#19808 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by weredsf »

antimobb wrote:@Pedju ...

Dali ćete tražiti da se zaustavi primitivna prodaja rukovodećih i direktorskih pozicija u Institucijama i državnim kompanijama za novac psihopatima koja se ovih dana odvija u Strankama/Partijama od strane njima sličnih psihopata?

Zanima me tvoje mišljenje o ovome: http://forum.klix.ba/prodaja-drzavnih-p ... 16s25.html

Mozda nisi primjetio ali tebe svi ignorisu
antimobb

#19809 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by antimobb »

weredsf wrote:
antimobb wrote:@Pedju ...

Mozda nisi primjetio ali tebe svi ignorisu
Ne svi ali u pravu si većina me ignoriše, što olakšava moju odluku da se uskoro iselim iz ove zemlje za koju sam se borio u ratu. :(

Sa druge strane, ko god je meni nešto napisao ili mi se je obratio na ovom forumu odgovorio sam mu jer smatram da je dio kulture poštovati sugovornika. Sredina koja ignoriše dijalog je primitivna sredina.

Evidentno je da smo strana kolonija, a kolonijalna društva bez ekonomski jake države koja će se brinuti o svim njenim građanima podjednako, po definiciji su primitivna plemenska društva. U nedostatku države koja bi ga zaštitila, neobrazovani i primitivni bosanski čovjek traži spas u plemenima-strankama što je nešto sasvim prirodno i normalno. Obično se priklanja onom plemenu-stranci koja je finansijski najsnažnija.

Pretpostavljam i ti si to uradio, pronašao si spas u plemenu. Zar ne?

Dakle, bez ekonomski jake države, mi smo primitivno plemensko društvo.

Narod u BiH je općenito neobrazovan, a shodno tome i primitivan, dok je primitivan čovjek opasan. Statistike pokazuju da u BiH ima četiri stotine hiljada koji su završili samo osnovnu školu i dvije stotine hiljada ljudi koji su ne znaju ni čitati ni pisati.

Budučnost neobrazovanog i primitivnog naroda u stranoj koloniji je poznata. Uskoro ćemo u vlastitoj zemlji za koju smo se borili postati građani drugog reda bez svih naših prirodnih resursa koje će nam vremenom oduzeti ''civilizirane'' zemlje uz pomoć ''naših'' domačih izdajnika - marioneta.

Primitivni narod je pun kompleksa i ne živi u stvarnosti. Lijek je u suočavanju sa istinom, razbijanju lažne slike koja se projicira iz ovog psiho-devijantnog Balkanskog mentaliteta. Psihopate na vlasti su narodu projicirale sliku o nekom lažnom vlastitom značaju. Narod je neobrazovan, primitivan i ambivalentan, a to blokira svaku usmjerenu akciju za promjenom. U ovom momentu narodu je teško pomoći jer u stvari ne želi istinu.

Narod je u nekom prokletom psihopatiziranom stanju sihira/opsjednutosti patološkim lažima DEMONkrata – psihopata na vlasti, Allahselamet!

Shodno tome, očekivanja bezlične primitivne amforne mase večine naroda koji žive u BiH da će im psiho-devijantni likovi, koji generiraju samo kolateralne financijske štete, jad, bijedu, i agoniju već dvadeset godina, riješiti njihova egzistencijalna pitanja graniči se sa kolektivnim ludilom.

U knjizi ‘’Politička Ponerologija’’ na stranici 199 piše: ‘’Patokracija se često uništava iznutra, zbog karakterističnog nedostatka „kretivnog sagledavanja“ od strane vladajućih. „Virusi nisu svjesni da će biti živi zakopani zajedno sa tijelom onoga čiju su smrt uzrokovali“.

Kao demobilisan borac Armije BiH nakon dvadeset godina duboko sam razočaran sveprisutnom stagnacijom i primitivizmom.

Mislim da ovu primitivnu plemensku zajednicu treba hitno napustiti i što prije zaboraviti, da smo se ikada borili za opstanak ovog naroda i ove države jer ekonomski dugoročno gledano, mrka nam je kapa!
Last edited by antimobb on 21/11/2014 11:05, edited 2 times in total.
johntra

#19810 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by johntra »

više se ruži DF, što nije prihvatio sporazum sa SDA, nego DF, koji je to i uradio... :lol:
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#19811 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by -LIBERO- »

Treba prvo citati ko ruzi i kojeg su politickog i svetonazornog afiniteta ti sto ruze. :zzzz: :D

Ja bih se, kao dugogodisnji glasac, osjecao prodanim da su usli u koaliciju sa strankom sa kojom nemaju skoro pa NISTA zajednickog. Tako da,moju podrsku imaju. A duge su 4 godine, polako....ima raznih opcija. ;-) Karte ce se dijeliti bar jos jednom do tada. Samo principi i moral. :thumbup:
weredsf

#19812 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by weredsf »

-LIBERO- wrote:Treba prvo citati ko ruzi i kojeg su politickog i svetonazornog afiniteta ti sto ruze. :zzzz: :D

Ja bih se, kao dugogodisnji glasac, osjecao prodanim da su usli u koaliciju sa strankom sa kojom nemaju skoro pa NISTA zajednickog. Tako da,moju podrsku imaju. A duge su 4 godine, polako....ima raznih opcija. ;-) Karte ce se dijeliti bar jos jednom do tada. Samo principi i moral. :thumbup:
Rado bi oni vidjeli vlast ali to bez SDA ne ide, nece nikada ni moci.
Nema tu principa nikakavih, recimo u Novom Gradu to funkcionise savrseno, glasaju za sve sto SDA zeli, zena poslanika iz NS je zaposlena itd itd...sve funkcionise.
Zato nemojte da se previse zanosite tim glupim idealima
lerdi

#19813 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by lerdi »

Zašto se NS ne drži principa kad je GV u pitanju? Šuplja priča za široke narodne mase. ;)
don vito

#19814 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by don vito »

Super su mi ovi kojima nije jasno "zasto NS ne udje u vlast i tako pokusa promijeniti stanje"? Inace, skupstinska vecina u KS ima ogroman reformski potencijal, samo im nedostaju tri poslanika NS da pokrenu promjene. :-)
Situacija je tako pozitivna da Pedja, kao neko ko je privukao najvise glasaca za NS, vise ne moze provuci neku inicijativu cak ni u klubu Srba a da ga njega i Slavisu Sucura ne preglasaju "srbi" Pleho, Smajic i Bjelak.
http://www.klix.ba/vijesti/bih/danas-ko ... /141121012
Sto je neko napisao: Principijelnost i nepopulizam NS je bila jedina stvar koja je privukla nekoliko hiljada ljudi da uopste izadju na izbore, zato Pedja nemojte i to prokockati. A SDA moze u promjene sa Mirnesovim i Seferovim "srbima", odnosno Komsicevim "reformistima".
lerdi

#19815 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by lerdi »

Pleho i Bjelak uskoro neće biti tu jer su prekršili zakon. I da pitam sve ovdje prisutne šta je bolje imati kao dodatak SDA u vlasti. NS/DF ili BOSS/BPS/DF? Od kojeg sastava oni kao građani kantona imaju više koristi?
VjecitiStudent

#19816 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by VjecitiStudent »

lerdi wrote:Pleho i Bjelak uskoro neće biti tu jer su prekršili zakon. I da pitam sve ovdje prisutne šta je bolje imati kao dodatak SDA u vlasti. NS/DF ili BOSS/BPS/DF? Od kojeg sastava oni kao građani kantona imaju više koristi?
Ko će biti dodatak u vlasti SDA i DFu, je isključivo problem SDA i DFa.
johntra

#19817 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by johntra »

dok je god SDA u bilo kojem bloku, tu nema nikakve nafake...kratko i jasno...
antimobb

#19818 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by antimobb »

Ima nafake ali samo za 30% generisanog plemena - za ostalih 70% neoplemenjenih neka se sami snalaze po ulici ...
Ovakav primitivan plemenski pristup - svemu, proizvodi ANARHIJU u najvišim Institucijama vlasti, koja se prenosi na ulice ...
m_l

#19819 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by m_l »

weredsf wrote:
Ovo vam je bila stvarno lijepa prilika da se pokazete, promjenom izbornog zakona ( prag 5%), sa oporavkom SDP-a, prestankom tv prenosa skupstine vi mozete imati samo manje zastupnika.
Koliko sam ja cuo ni SDA ne zeli sa vama praviti vecinu, tako da je to zavrsena stvar sa obje strane.
Zasto nece bit' TV prijenosa?
lerdi

#19820 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by lerdi »

VjecitiStudent wrote:
lerdi wrote:Pleho i Bjelak uskoro neće biti tu jer su prekršili zakon. I da pitam sve ovdje prisutne šta je bolje imati kao dodatak SDA u vlasti. NS/DF ili BOSS/BPS/DF? Od kojeg sastava oni kao građani kantona imaju više koristi?
To bilo tako jednostavno kad bi mi svi živjeli u Bangladešu. Pošto živimo u KS na neki način tiče se svih nas. ;)
lerdi

#19821 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by lerdi »

johntra wrote:dok je god SDA u bilo kojem bloku, tu nema nikakve nafake...kratko i jasno...
Pa Zlatko se ne bi složio sa tobom. Bar nije tako mislio prije četiri godine. On nije prije četiri godine, a narod ove. Dakle šta predlažeš? Da kolektivno iselimo, čekamo Godoa za četiri godine ili da probamo odma uraditi koliko se može uraditi?
pemanapemani

#19822 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by pemanapemani »

tvsabina wrote:
Mislim da se ne slažemo.

I sama sam optuživala Peđu da su kolairali sa SDA na gradskom nivou , glasovima SDA imaju tri vijećnika. Peđa je to nazvao "sporazumom".
Meni je to bilo smiješno....ipak ne znam da su gradski vijećnici Naše Stranke podržali bilo koju SDA-ovsku inicijativu...ili se varam ?

Zbilja , o kojoj koaliciji govorimo ?

DF je koalirao sa SDA prije nego što je nastao...
O svim ostalima je suvišno trošiti riječi....

Naša Stranka je dosljedna u svom stavu prema SDA iako ponekada ima male "izlete" (Emina Ganić - PR i slične gluposti odnosno gradsko vijeće - sporazum).

Baš na te "sporazume" i "male izlete" i mislim.

Odlično je što su prekinuli razgovore, u potpunosti se slažem.

Smeta mi što nam prodaju muda pod bubrege, jer su započeli razgovore kada je DF imao potpisan sporazum sa SDA na državnom nivou i dan prije sporazuma na entitetskom nivou. Onda se za nepuna dva dana kao čude i ganjaju principe.

Potpuno ista stvar je bila kada su birani u GV. Tada su šutili kao hinje, da bi se nakon zauzimanja fotelja kao počeli držati principa i kukati kako SDA neće da prihvati niti jednu inicijativu NS. :-)

Pitam se šta bi bilo da su dobili 100 hiljada glasova, ako su sa 12 hiljada bili spremni na koaliciju, pardon, sporazum sa SDA.

Nakon SDP-a i DF-a, zaista mi ne treba još jedna stranka koja se drži "principa" i koja će me mentalno silovati nekim populističkim saopštenjima, a na bankovni račun svaki mjesec hladno legne 2-3 hiljade KM.
Malo (više) licemjerno.

VjecitiStudent

#19823 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by VjecitiStudent »

lerdi wrote:
VjecitiStudent wrote:
To bilo tako jednostavno kad bi mi svi živjeli u Bangladešu. Pošto živimo u KS na neki način tiče se svih nas. ;)
Sami pali, sami se ubili, eno vam SDA foruma pa se tamo porazgovorite kako ćete dalje.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#19824 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by -LIBERO- »

weredsf wrote: Zato nemojte da se previse zanosite tim glupim idealima
Ti kao neko iz SDA esalona, sasvim mi je jasno sto ne shvatas cinjenicu da ogromna vecina clanova i simpatizera NS principe, etiku i moral...potenciraju kao nesto sto je iznad kvazi platformi, i jos vise kvazi reformi. Izvini, sto niste, SDA, radili na tim reformama 20 godina? Il se mozda SDA reforme, rezonuju po principu...idemo unaprijediti i REFORMISATI ovaj neofeudalni sistem koji ste i uspostavili. :zzzz:

Sa vama reforme, je prodavanje magle... :thumbup: . Naravno, sve dok ne pokazete reformski potencijal i zelju za tim na KONKRETNIM primjerima i KONKRETNIM cinjenjem. A za takve reforme, uvijek je tu BOSS il BPS, opusteno samo ;-)
lerdi wrote:Zašto se NS ne drži principa kad je GV u pitanju? Šuplja priča za široke narodne mase. ;)
Pronadji postove na ovoj temi,i pogledaj ko su bili najveci kriticari, do razine svadje sa Pedjom, zbog tog sporazuma. Upravo najveci i zagovornici ove stranke na forumu.
Neprincipijelnost cijelog tog dogovora, i kasnije podrske Ivi Komsicu za mjesto gradonacelnika, pokazalo je funkcijonalnost ideolosko, svjetonazorno i PROJEKTNO dijametralno razlicitih koncepta. Kasnije je i Pedja na ovj temi priznao, da je razocaran i Komsicem, Ivom :D , i cijelom tom pricom, koja je u fazi pregovora imala obecavajucu notu, toboze velike najave i planove....a sve se svelo na raspodjelu fotelja i pozicija.

Mozda je bas taj izlet, prcizno pokazao i dokazao, da koalicija sa SDA je cista farsa, naravno ako zelis sustinske reforme i promjene.

Ali evo vidim, imamo i novu koaliciju :zzzz: i na forumu. Radni naziv platforme :D "Kako pljunuti, i pljuvanjem pkusati očptuziti,koncm mzda i natjerati, NS na PRINCIPIJELNU koaliciju, sa SDA i DF."

@lerdi i @weredsf, novi koalicioni partneri. :D
lerdi

#19825 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by lerdi »

VjecitiStudent wrote:
lerdi wrote:
VjecitiStudent wrote:
Sami pali, sami se ubili, eno vam SDA foruma pa se tamo porazgovorite kako ćete dalje.
Forum nije mjesto za to. Na forumu se samo razmjenju mišljenja iako se pojave i neki koji istog nemaju ali ih to ne sprječava da piskaraju. ;)
Locked