Ne, nisam insinuirao da vecina ljudi zivi u takvim kucama. Nisam rekao ni insinuirao da vecina ljudi ima neke stracare. To su tvoje rijeci kojima izvrces ono sto sam ja napisao. A ovo je treci put u 3 dana da to radis.sehohari wrote: ↑22/05/2024 16:05Izvrces ono što si napisao.jeza u ledja wrote: ↑22/05/2024 15:05Nidze veze. Cuj vrijedjamo inteligenciju?sehohari wrote: ↑22/05/2024 13:00
Nigdje, ama baš nigdje nisam rekao da je "najbolje mjesto na svijetu" niti bilo šta slično.
Samo smeta tom nekom kvazi-kolonijalnom narativu da ste "iz Somalije došli u London", pa sada mislite da imate pravo punim egom srati, i gdje treba i gdje ne treba.
Vrijeđate poštenom svijetu inteligenciju, pa ovdje moram čitati da većina ljudi dole živi u nekakvim barakama, da su im posebni priključci za struju misaona imenica i slično.
I onda se zbog vas ljudi koji dođu gore susreću sa Švabama koji misle da ne znamo šta je mašina za suđe u 21. vijeku, ili koji idu od toga da i dan-danas dole žive od UN-ove humanitarne pomoći.
Ti si napisao da je izjava da van gradova da mozes uzeti kucu za 20k eura "dijasporska prica". Prvo, i sam se javljas iz dijaspore. I drugo, dokazano je da nisi u pravu.
I ti onda pocnes o kvazi-kolonijlanom narativu?![]()
Insiniirao si da većina ljudi u BiH živi u takvim kućama, priča je počela kada sam ja ustvrdio da velika većina ljudi u Bosni ima svoju nekretninu. Onda si ti rekao da se "posjedovanje nekretine u Ustikolini ne računa", precizirajući da pod tim misliš nešto "sto ne mozes prodati za vise od 10-20 hiljada eura". Kažeš da to što većina ljudi u Bosni ima neku kuću, se većinom odnosi na neke stračare koje možeš kupiti za siću.
To je ona dijasporska priča o kojoj govorim. Ne odnosi se na cijelu, već na onaj mali dio koji misli da je dole još uvijek 1997. ili neka zemlja subsaharske Afrike.
Ocigledno ti je nacin komuniciranja da projiciras neke svoje komplekse na ono sto drugi pisu ili zele reci.
Vozdra.