SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#19801 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by pici »

Nesreća se dogodila oko 14 sati u Zagrebačkoj ulici. Kako saznajemo, stradao je starac koji je imao oštećen sluh.
jebote :shock: :-) dajte ovo mjesecaru, nece ni izac na rociste uHljup SDAovski
kloniran

#19802 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by kloniran »

Jao komentara :lol:
cuj da je isao 50 ne bi ga ubio :lol:

je li vas ikad neko opalio s 50 km/h da se to moze tvrditi :-)
je li iko pokusao sa svojim autom sam onako iz zezancije da se zabije u nesto sa 50 km/h pa da vidi na sta ce ga to odvesti :-)

ljude udari traktor pa poginu

a izgleda da i od vas slabo ko vozi zagrebackom i slabo ko zna kakvih tamo kaskadera ima, posebno sa djecom u rukama

zao mi covjeka, al bilo je pitanje dana kad ce neko platiti glavom svoj bezobrazluk i prelazenje mimo pjesackog i na crveno
licno sam ih u zadnje dvije godine bar 20 izbjegao za dlaku, iskacu ko iz pastete posebno na trolejbuskim, nekoliko puta sam morao bjezati u suprotan pravac da ne bude havarija
posebno je nocu zeznuto kad prelaze u tamnoj odjeci.

A Efendicu ce biti dovljna kazna sto mora covjeka na dusi nositi.
Meni je zagrebacka gora 10 puta od recimo ilidze i rustempasine, a tamo su kaskaderi posebna prica
Oligarh

#19803 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Oligarh »

Freamon Lester wrote:
Oligarh wrote:Čak i auto koje se kreće 10 km/h može ubiti. Zaista je teško prejudicirati stvari u ovakvom slučaju, posebno što je vjerovatno krivica podijeljena na žrtvu i vozača.
:lol: Oj boze. Mobilizacija botova. :lol:
Kakav bot, jadan ne bio, ako ista mrzim to je SDA. Ali u ogromnoj većini slučajeva krivica jeste obostrana u ovakvim slučajevima: vozač vozi prebrzo+pjesak prelazi van pješačkog.
PM72

#19804 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by PM72 »

Oligarh wrote:Čak i auto koje se kreće 10 km/h može ubiti. Zaista je teško prejudicirati stvari u ovakvom slučaju, posebno što je vjerovatno krivica podijeljena na žrtvu i vozača.
Auto može ubiti pješaka i ako ga guraju dvojca da upali.Legne starac pa pređeš preko njega :-)
Freamon Lester

#19805 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Freamon Lester »

Cherry-Cherry wrote: A možda je želio da se ubije
Ma ne bi me cudilo da se do sabaha ispinuje da je deda mentalno poremeceni, nagluvi, atentator na Efendica. :izet:
triconja

#19806 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by triconja »

julisiz es grant wrote:
triconja wrote: Vozim duze vremena tako da znam o cemu pricam. Jebo ti voznju kad ja moram pazit i na pjesackom
Pa na pješačkom valjda i trebaš paziti, jer tu pješak uvijek ima prednost ako nema svjetlosne signalizacije i ti trebaš usporiti ili stati da pređe ako ga vidiš da stoji. Ali u Sarajevu rijetko koji vozač to poštuje, uvjeravam se svaki dan kad sam tamo.
Znam to za sarajevo, ljudi misle da ako su u autu da je citava cesta njihova, cesto sam u sarajevu pa moram mentalni sklop prebaciti sa zenice na sarajevo da ne nastradam ko pjesak.

Ovdje sam vise htio da postavim pitanje sto postoje pjesacki kad ja moram citavom duzinom puta voziti umanjenom brzinom i obracati paznju na sve strane kao i na samom pjesackom?
zipoo

#19807 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zipoo »

triconja wrote:
julisiz es grant wrote:
triconja wrote: Vozim duze vremena tako da znam o cemu pricam. Jebo ti voznju kad ja moram pazit i na pjesackom
Pa na pješačkom valjda i trebaš paziti, jer tu pješak uvijek ima prednost ako nema svjetlosne signalizacije i ti trebaš usporiti ili stati da pređe ako ga vidiš da stoji. Ali u Sarajevu rijetko koji vozač to poštuje, uvjeravam se svaki dan kad sam tamo.
Znam to za sarajevo, ljudi misle da ako su u autu da je citava cesta njihova, cesto sam u sarajevu pa moram mentalni sklop prebaciti sa zenice na sarajevo da ne nastradam ko pjesak.

Ovdje sam vise htio da postavim pitanje sto postoje pjesacki kad ja moram citavom duzinom puta voziti umanjenom brzinom i obracati paznju na sve strane kao i na samom pjesackom?
obnovi teoriju
PM72

#19808 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by PM72 »

triconja wrote:
julisiz es grant wrote:

To u Zenici nema stoke što divlja po cestama ili su svi došli ovdje?
mali_balon

#19809 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by mali_balon »

julisiz es grant wrote:
Bloo wrote:
PM72 wrote:Da je išao 50 km/h ne bi ga ubio...
Ne znaci nuzno...
Znam slučaj kad je u ratu čoeka ubilo biciklo. Crni humor, u ratu tako stradati. Isto star lik, biciklista ga oborio, on glavom zveknuo o asfalt, krvarenje u lobanji i gotovo. Ne ubija uvijek brzina, pogotovo stare ljude.
Da nije muha on je u ratu popio kznu sa biciklom.
pici

#19810 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by pici »

ma naravno pjesaci su krivi sto se bacaju pod aVta, nije im zivot mio et ja sjedim u aVtu teskom tonu i ja sam ugrozen :-) mislim nidje veze,uglavnom lako mi je za SDA nacelnika on ce i dalje diHat i biti u fotelji dok ce gluHi starac pod zemlju :(
pici

#19811 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by pici »

Freamon Lester wrote:
Cherry-Cherry wrote: A možda je želio da se ubije
Ma ne bi me cudilo da se do sabaha ispinuje da je deda mentalno poremeceni, nagluvi, atentator na Efendica. :izet:

islamski fundematalista, oce da ocrni uspjesnog SDAovog nacelnika
O'zone
Globalni moderator

#19812 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by O'zone »

Kakvi li bi komentari bili da za volanom nije bio Efendić?

Pa ispade da je tip igrao Carmageddon i ganjao čovjeka trotoarom da ga zgazi.
triconja

#19813 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by triconja »

zipoo wrote:
triconja wrote: Znam to za sarajevo, ljudi misle da ako su u autu da je citava cesta njihova, cesto sam u sarajevu pa moram mentalni sklop prebaciti sa zenice na sarajevo da ne nastradam ko pjesak.

obnovi teoriju
Evo ga javlja se trkac na 10 metara preko van pjesackog :lol: :lol: :lol:

Sjecam se da kad sam iso u osnovnu skolu da je bilo nekoliko puta da je dolazila policija i da su nas ucili da se prelazi na pjesackom ili da prelazimo tek kad se uvjerimo da nema auta da dolazi do nas (jer je bila ruralna skola pa eto nije bilo pjesackih) i da obavezno postujemo pravila tokom hodanja po cesti (da idemo u koloni, i tako te osnovne stvari koje bi trebo svako znat i postovat).

Pravila i zakoni postoje da bi se barem teoretski neki proces obavljao pri najvecoj efikasnosti, pjesacki postoji da pjesaci prelaze, biciklisticke staze postoje da biciklisti vozaju, ceste postoje za vozila na motorni pogon i to je sve sistem koji ima tacno propisane zakone i pravila, koja kad se postuju dovode do harmonije u samom sistemu. Naravno policija i skolstvo trebaju da uce ljude na postovanje pravila i zakona, skole u samom procesu sazrijevanja da treba postovati a policija kad se pogrijesi kaznom.

Vozac treba da je u svakom trenutku mentalno na cesti i okolini i da pazi na sve ono sto se moze desiti neplanirano, i ima ogromnu obavezu jer vozi tonu koja kad udari bilo sta moze da izazove veliku stetu i povrede. Pjesak ne mora postovati pravila i zakone jer toboze, on je bog na cesti i kao takav ima u svim slucajevima pravo prvenstva!? Ma hajte molim vas, gledam svako malo kako pajkan stoji negdje na cesti a vamo horde ljudi prelaze kako im je cejf cestu a niko da kaznu dobije, pajkan ni da se po guzici pocese . Daleko cemo mi dogurati sa ovakvim mentalnim sklopom sto se tice civilizacije i napretka :lol: :lol: :lol: .
Oligarh

#19815 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Oligarh »

Evo ovaj Efendić je ipak lišen slobode. Sada ne znam da li je to redovna procedura kod nesreće sa smrtnim ishodom ili je ovaj mali zeleni "šveđanin" ipak vozio malo previše brzo.
drug_profi

#19816 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drug_profi »

Oligarh wrote:Evo ovaj Efendić je ipak lišen slobode. Sada ne znam da li je to redovna procedura kod nesreće sa smrtnim ishodom ili je ovaj mali zeleni "šveđanin" ipak vozio malo previše brzo.
mislim da je to redovna procedura, samo ti i ja bi cekali ponedeljak da nas puste, a on ce vec sutra dobiti istraznog sudiju.
Last edited by drug_profi on 17/03/2018 21:21, edited 1 time in total.
Freamon Lester

#19817 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Freamon Lester »

Bice ima negdje video snimak... :lol:

Klix-u nikad zaboraviti necu pokusaj spina sa djedicom koji ima problema sa sluhom.... :izet:
Freamon Lester

#19818 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Freamon Lester »

drugi profil wrote:
Oligarh wrote:Evo ovaj Efendić je ipak lišen slobode. Sada ne znam da li je to redovna procedura kod nesreće sa smrtnim ishodom ili je ovaj mali zeleni "šveđanin" ipak vozio malo previše brzo.
mislim da je to redovna procedura.
Nema redovne procedure. Postoji osnovana sumnja. Na osnovu prvih rezultata uvidjaja donosi se odluka.
Oligarh

#19819 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Oligarh »

Freamon Lester wrote:
drugi profil wrote:
mislim da je to redovna procedura.
Nema redovne procedure. Postoji osnovana sumnja. Na osnovu prvih rezultata uvidjaja donosi se odluka.
Znači ipak postoji indicija da je Semir zglajzo
zipoo

#19820 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zipoo »

triconja wrote:
zipoo wrote:
triconja wrote: Znam to za sarajevo, ljudi misle da ako su u autu da je citava cesta njihova, cesto sam u sarajevu pa moram mentalni sklop prebaciti sa zenice na sarajevo da ne nastradam ko pjesak.

obnovi teoriju
Evo ga javlja se trkac na 10 metara preko van pjesackog :lol: :lol: :lol:

Sjecam se da kad sam iso u osnovnu skolu da je bilo nekoliko puta da je dolazila policija i da su nas ucili da se prelazi na pjesackom ili da prelazimo tek kad se uvjerimo da nema auta da dolazi do nas (jer je bila ruralna skola pa eto nije bilo pjesackih) i da obavezno postujemo pravila tokom hodanja po cesti (da idemo u koloni, i tako te osnovne stvari koje bi trebo svako znat i postovat).

Pravila i zakoni postoje da bi se barem teoretski neki proces obavljao pri najvecoj efikasnosti, pjesacki postoji da pjesaci prelaze, biciklisticke staze postoje da biciklisti vozaju, ceste postoje za vozila na motorni pogon i to je sve sistem koji ima tacno propisane zakone i pravila, koja kad se postuju dovode do harmonije u samom sistemu. Naravno policija i skolstvo trebaju da uce ljude na postovanje pravila i zakona, skole u samom procesu sazrijevanja da treba postovati a policija kad se pogrijesi kaznom.

Vozac treba da je u svakom trenutku mentalno na cesti i okolini i da pazi na sve ono sto se moze desiti neplanirano, i ima ogromnu obavezu jer vozi tonu koja kad udari bilo sta moze da izazove veliku stetu i povrede. Pjesak ne mora postovati pravila i zakone jer toboze, on je bog na cesti i kao takav ima u svim slucajevima pravo prvenstva!? Ma hajte molim vas, gledam svako malo kako pajkan stoji negdje na cesti a vamo horde ljudi prelaze kako im je cejf cestu a niko da kaznu dobije, pajkan ni da se po guzici pocese . Daleko cemo mi dogurati sa ovakvim mentalnim sklopom sto se tice civilizacije i napretka :lol: :lol: :lol: .
procitaj svoje pitanje, frisak si vozac i trebao bi znati odgovor na njega, trebao bi znati kad pjesak moze preci cestu mimo pjesackog prelaza, kad pjesak ima prvenstov, kako se vozac treba ponasati u saobracaju itd.
ja stvarno nema volje o ovoj temi
duga puska

#19821 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by duga puska »

Ja sam imao slucaj gdje sam ga mogao popustiti, a i nana od osamdesetkoju, a bukvalno na parkingu u rikverc izlazio kilometar na sat. Znaci kolicina neopreznosti koju je ispoljila ta stara zena u tom slučaju je nevjerovatna, da sad ne crtam situaciju. Znaci desio se bukvalno najmanji dodir i gubljenje ravnoteže mane, te padanje uz trotoar gdje je falio centimetar da glavu od trotoar razbije.Bilo je svjedoka koji su se ibretili, a nana u tom trenutku priznala da je kriva, da bi kad se kcerka pojavila u ambulanti u koju sam je predostrožnosti radi odveo (nije bilo vidljivih povreda) nana promijenila pricu skroz, valjda da je ne bi kuci ruzili sto uopste izlazi sama. Nejse, suditi ovdje nekome je u najmanju ruku neozbiljno. Ko zna sta je bilo
kosponovodjeluje

#19822 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by kosponovodjeluje »

SAOPĆENJE MUP-A KS

Semir Efendić lišen slobode zbog saobraćajne nesreće u kojoj je poginuo pješaka

Nakon nesreće koja se danas dogodila u sarajevskom naselju Grbavica u kojoj je stradao stariji pješak, načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić, koji je upravljao vozilom, lišen je slobode.
Kako je saopćeno iz MUP-a KS, nesreća se dogodila u 14:30 sati u ulici Zagrebačka, općina Novo Sarajevo.

U saopćenju se navodi kako je vozilo marke "VW Golf" kojim je upravljao E.S. (1983.) udario pješaka S.E. iz Sarajeva (1941.) prilikom čega je zadobio teške tjelesne povrede opasne po život.

"Ljekarska pomoć mu je ukazana u KCUS-u, gdje je preminuo u 18:00 sati. Uviđaj su obavili tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, policijski službenici Odjeljenja za soabraćajne istrage, Sektora uniformisane policije Uprave policije MUP-a KS i ovlašteni sudski vještaci mašinske i saobraćajne struke. U 19:00 sati slobode je lišen vozač E.S, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog prometa. Predat je u Jedinicu za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a KS", navodi se u saopćenju.

Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju ovog krivičnog djela.
mahalik

#19823 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by mahalik »

Efendićeva karijera kao načelnika doviđenja
triconja

#19824 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by triconja »

zipoo wrote:
triconja wrote: Evo ga javlja se trkac na 10 metara preko van pjesackog :lol: :lol: :lol:

procitaj svoje pitanje, frisak si vozac i trebao bi znati odgovor na njega, trebao bi znati kad pjesak moze preci cestu mimo pjesackog prelaza, kad pjesak ima prvenstov, kako se vozac treba ponasati u saobracaju itd.
ja stvarno nema volje o ovoj temi
To sto ja citam zakon svaki put kad utvrdim da se nesto cudno desava (hocu da provjerim jel moj zakljucak o tom slucaju tacan) nema veze sa tim sto neko izlazeci iz pekare pretrcaje cestu jer zuri na autobus, tramvaj, avion ili tenk ili sto mu je mrsko prosetat 10 metara do pjesackog pa prec ko covjek na nivou 21 stoljeca.

Pitanjem sam htio da ljude navedem na razmisljanje zasto uopste postoji pjesacki kad vecina ne postuje pravila, bilo bi isplatnije napravit zakon i rec da je pjesak uvijek u pravu, to jeste da moze prelazit gdje mu je volja i kad mu je volja, i da se dzaba ne trosi nolka farba za sve puste pjesacke. :thumbup:
Cherry-Cherry

#19825 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Cherry-Cherry »

mahalik wrote:Efendićeva karijera kao načelnika doviđenja
Ma ne mora značiti.
Post Reply