Liverpool FC

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Mustang1

#19801 Re: Liverpool FC

Post by Mustang1 »

AmiĐa_Idriz wrote:
zomri wrote:Osnovni problem u svemu je, a pisao sam o tome ranije, je što navijači ne mogu prihvatiti da su peti klub lige. Da se od takvog kluba koji je realno daleko od samog vrha svake sezone očekuje borba za titulu u svjetskom fudbalu postoji još samo u Valenciji.
"Hocemo Kloppov prime uspijeh u Borusiji ali ipak ne zelimo Kloppov put do prime uspijeha."

:mrgreen:
Kakav put, eno sam je priznao da ce otjerati 7 igraca. Zasto to nije uradio sad na zimu i doveo neke pa da ih uigrava, ili cak na ljeto... Sam sebi skace u stomak nekim potezima.
Mustang1

#19802 Re: Liverpool FC

Post by Mustang1 »

Towelie wrote:
King_Eric wrote:Jeste da ovo sada nije dobro, no sjetimo se kako je izgledalo jesenas... Isto mislim da će Klopp nekako sklopiti put do top 4, a onda vidjeti kako dalje. Ne vidim nikako slobodnog trenra koji bi bolje radio od Kloppa s ovom ekipom Liverpoola...
Jest, ljudi misle do Kloppa je, a u sredini igraju Can, Wijnaldum i Henderson. :D
Ali on je kriv sto ne dovodi bolje, jel tako?
Towelie

#19803 Re: Liverpool FC

Post by Towelie »

Samo donekle. Ima nesto sto Englezi zovu "pulling power" kluba. Sad u januaru je Klopp hteo Draxlera ali je on otisao u PSG jer je imao bolje uslove tamo. Nije da Klopp ne ume identifikovati dobre igrace, nekad klub nema realne mogucnosti da ih dovede.
missko

#19804 Re: Liverpool FC

Post by missko »

AmiĐa_Idriz wrote:
zomri wrote:Osnovni problem u svemu je, a pisao sam o tome ranije, je što navijači ne mogu prihvatiti da su peti klub lige. Da se od takvog kluba koji je realno daleko od samog vrha svake sezone očekuje borba za titulu u svjetskom fudbalu postoji još samo u Valenciji.
"Hocemo Kloppov prime uspijeh u Borusiji ali ipak ne zelimo Kloppov put do prime uspijeha."

Sta znaci uspijeh?
Uspijeh je ostati u vrhu a Klop to nije uspio sa BvB
seoBIH

#19805 Re: Liverpool FC

Post by seoBIH »

Towelie wrote:
Samo donekle. Ima nesto sto Englezi zovu "pulling power" kluba. Sad u januaru je Klopp hteo Draxlera ali je on otisao u PSG jer je imao bolje uslove tamo. Nije da Klopp ne ume identifikovati dobre igrace, nekad klub nema realne mogucnosti da ih dovede.
Mislis da ce to imati ako ove godine budu isli u LP?
Towelie

#19806 Re: Liverpool FC

Post by Towelie »

seoBIH wrote:
Towelie wrote:
Mislis da ce to imati ako ove godine budu isli u LP?
Hoce u dobroj meri. A moci ce i da ponude jako dobre plate.
zomri

#19807 Re: Liverpool FC

Post by zomri »

Sumnjam da će moći ponuditi dobre plate. Trenutno naši najplaćeniji igrači teško da su u top 20 lige i to se neće promijeniti sve dok ne budemo standardni u top 4. Trenutni vlasnici ne preskaču stepenice, postepeno grade stabilan, samoodrživ i uspješan klub baš onako kako treba raditi.

Dovođenje novih pojačanja ovisiće prije svega o plasmanu u LP ali i o opštoj atmosferi u i oko kluba. Ona sad nije na najzavidnijem nivou, zato je neophodno da se dobro završi sezona kako na terenu tako i na tribinama. Kloppovo ime nije dovoljno da privuče zvučna pojačanja.
Gandalf

#19808 Re: Liverpool FC

Post by Gandalf »

Tako već 10 godina se grade, finansijski, igrački, menagerski, preživljavaju krize i ništa ne naprave na kraju sezone, magični infinite loop neuspjeha.
Ove godine LP mogu samo sanjati, ništa novo doduše za njih, a šta kada otjeraju Kloppa kroz jedno maksimalno godinu dana, koja je to faza izgrađivanja kluba ? Opet stabilizacija, novi trener, loši transferi, LP nedosanjani san, titula :-) jbt, LFC k'o posljieratna BiH, crnjak i neuspjeh sustižu jedan drugog.
zomri

#19809 Re: Liverpool FC

Post by zomri »

Gandalf wrote:Tako već 10 godina se grade, finansijski, igrački, menagerski, preživljavaju krize i ništa ne naprave na kraju sezone, magični infinite loop neuspjeha.
Ove godine LP mogu samo sanjati, ništa novo doduše za njih, a šta kada otjeraju Kloppa kroz jedno maksimalno godinu dana, koja je to faza izgrađivanja kluba ? Opet stabilizacija, novi trener, loši transferi, LP nedosanjani san, titula :-) jbt, LFC k'o posljieratna BiH, crnjak i neuspjeh sustižu jedan drugog.
A jebiga, što reče Hornby: Prirodno stanje fudbalskog navijača je gorko razočarenje, bez obzira na rezultat.

Ne znam, ja lično ne bih volio da nas kupi neko ko bi upumpao 500 miliona u pojačanja. Shvatam i to da sam u manjini :skoljka:
MyTao

#19810 Re: Liverpool FC

Post by MyTao »

missko wrote:
AmiĐa_Idriz wrote:

Sta znaci uspijeh?
Uspijeh je ostati u vrhu a Klop to nije uspio sa BvB
Onda ni Mourinho nije uspjesan menager.
MyTao

#19811 Re: Liverpool FC

Post by MyTao »

Gandalf wrote:Tako već 10 godina se grade, finansijski, igrački, menagerski, preživljavaju krize i ništa ne naprave na kraju sezone, magični infinite loop neuspjeha.
Od kada ti pratis Liverpool... oni su se prije 7 godina za malo ugasili care
zomri

#19812 Re: Liverpool FC

Post by zomri »

Čisto iz znatiželje da pokušam provesti mini-anketu među forumašima sa pitanjem:

Da li biste voljeli da klub otkupe Kinezi i investiraju u njega onako kako su Arapi investirali u City?

Evo šta bi to otprilike značilo:
S jedne strane transferi bez pitanja koliko koji igrač košta kojima bi napravili ekipu od vrsnih i dokazanih internacionalaca sa svih strana svijeta, a s druge strane kinesko sponzorstvo stadiona i dresova, vjerovatno skuplje ulaznice i dresovi, više azijaca na tribinama, vjerovatne azijske turneje svako ljeto itd.
Mustang1

#19813 Re: Liverpool FC

Post by Mustang1 »

zomri wrote:Čisto iz znatiželje da pokušam provesti mini-anketu među forumašima sa pitanjem:

Da li biste voljeli da klub otkupe Kinezi i investiraju u njega onako kako su Arapi investirali u City?

S jedne strane transferi bez pitanja koliko koji igrač košta kojima bi napravili ekipu od vrsnih i dokazanih internacionalaca sa svih strana svijeta, a s druge strane kinesko sponzorstvo stadiona i dresova, vjerovatno skuplje ulaznice i dresovi, više azijaca na tribinama, vjerovatne azijske turneje svako ljeto itd.
Kakve skuplje ulaznice sta ti je, i dresovi, dresovi svih klubova su manje vise u istoj cijeni, ne odredjuje klub cijenu..Tebi je problem sto ce kinez gledati utakmicu. Pa nek Jelena Karleusa gleda svaku i nek svake godine osvajaju titulu jebe mi se ko gleda.
Meni se cini da je tebi vaznija moralna pobjeda od prave pobjede. Jebo to, to se ne pamti!
zomri

#19814 Re: Liverpool FC

Post by zomri »

Mustang1 wrote:
zomri wrote:Čisto iz znatiželje da pokušam provesti mini-anketu među forumašima sa pitanjem:

Kakve skuplje ulaznice sta ti je, i dresovi, dresovi svih klubova su manje vise u istoj cijeni, ne odredjuje klub cijenu..Tebi je problem sto ce kinez gledati utakmicu. Pa nek Jelena Karleusa gleda svaku i nek svake godine osvajaju titulu jebe mi se ko gleda.
Meni se cini da je tebi vaznija moralna pobjeda od prave pobjede. Jebo to, to se ne pamti!
Molim te da me poštediš stavljanja riječi u usta u skoro svakom odgovoru. Hvala.

Dakle ti si za, da ne širimo diskusiju oko ovog posta.
Mustang1

#19815 Re: Liverpool FC

Post by Mustang1 »

Hoces reci da navijaci Pariza palcu sto su ih arapi kupili? Da ne vole gledati trenutne uspjehe? Da im smeta poneki arap na tribinama? Svasta.
zomri

#19816 Re: Liverpool FC

Post by zomri »

Pošto očito ne kontaš moram ti objasniti da ja ne tvrdim i ne govorim ništa nego me interesuje da li je raja za to ili ne.
Za PSG me zaboli, hvala na pitanju.
AmiĐa_Idriz

#19817 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

Kad sagledas ni jedni ni drugi se toliko ne razumiju u fuzbal :mrgreen: al opet su mi Jenkiji nekako blizi sportu, a brate i cini mi se da Ameri odrzavaju klub stabilnijim nego sto bi to Kinezi bili, mada nemamo bas neki prikaz kako bi to izgledalo sa Kinezima najbolje cemo vidjeti sad sa Interom.

Btw

Liverpool planning summer transfer blitz with 5 or 6 major signings IF they clinch Champions League place.
zomri

#19818 Re: Liverpool FC

Post by zomri »

AmiĐa_Idriz wrote:Kad sagledas ni jedni ni drugi se toliko ne razumiju u fuzbal :mrgreen: al opet su mi Jenkiji nekako blizi sportu, a brate i cini mi se da Ameri odrzavaju klub stabilnijim nego sto bi to Kinezi bili, mada nemamo bas neki prikaz kako bi to izgledalo sa Kinezima najbolje cemo vidjeti sad sa Interom.
I jedni i drugi su spremni iskeširati bilo koga, to je poenta. sad mi nije do kraja jasno jesi li ti za to ili ne? nekako mi zvučiš suzdržano :oops:
AmiĐa_Idriz wrote:
Liverpool planning summer transfer blitz with 5 or 6 major signings IF they clinch Champions League place.
Mirror nalazim kao izvor :oops:
MyTao

#19819 Re: Liverpool FC

Post by MyTao »

Pa ja licno to nebi volio... Nema cari neke u tome... Uzmes titulu kada kupis sve najbolje igrace... no shitt??

Kakva je onda poenta ikako pratiti fudbal?
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#19820 Re: Liverpool FC

Post by un1ted »

Dzabe se uzdate u tu jednu sezonu LP. Prije godinu ili dvije, Liverpool izbori LP. Koga je te godine doveo?
King_Kenny

#19821 Re: Liverpool FC

Post by King_Kenny »

Ne. :izet:
MyTao

#19822 Re: Liverpool FC

Post by MyTao »

un1ted wrote:Dzabe se uzdate u tu jednu sezonu LP. Prije godinu ili dvije, Liverpool izbori LP. Koga je te godine doveo?
Nisi razumio. Niko ne ocekuje Neymara izborili LP ili ne...

5-6 igraca ce doci u slucaju da se izbori LP jer ce trebati kvalitet za prvi tim, a i dubina... ako ne izbore onda mozda Klopp ponovo dovede samo 2-3 igraca i promovise neku djecu iz U21 jer mu nece trebati veliki tim (bar on to misli, jer je isto uradio ove sezone).

Sto se tice velikih imena, Liverpool NIKADA nije dovodio velika imena... kada su uzimali titule, kada su osvajali LP... opet nisu rusili transfer recorde kao ostali timovi. Zadnjih 20 godina tri najveca imena koja su doveli su vjerovatno Torres, Morientes i Suarez... ali ni oni u tom trenutku nisu bili world class igraci i nisu imali neke velike konkurencije za njihovo dovodjenje.

Ocekujem a i prizeljkujem isto i sada. Ono sto meni smeta je sto se nekim igracima pruza previse sansi, prije svega Mignolet, Lucas itd... Ti igraci vise nemaju sta traziti u Liverpoolu.
AmiĐa_Idriz

#19823 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

zomri wrote:
AmiĐa_Idriz wrote:Kad sagledas ni jedni ni drugi se toliko ne razumiju u fuzbal :mrgreen: al opet su mi Jenkiji nekako blizi sportu, a brate i cini mi se da Ameri odrzavaju klub stabilnijim nego sto bi to Kinezi bili, mada nemamo bas neki prikaz kako bi to izgledalo sa Kinezima najbolje cemo vidjeti sad sa Interom.
I jedni i drugi su spremni iskeširati bilo koga, to je poenta. sad mi nije do kraja jasno jesi li ti za to ili ne? nekako mi zvučiš suzdržano :oops:
AmiĐa_Idriz wrote:
Mirror nalazim kao izvor :oops:
Vise ne nego da :mrgreen:

Nisam vidio izvor samo nalijepih.
zomri

#19824 Re: Liverpool FC

Post by zomri »

Interesantno, samo jedan glas ZA, ostali uglavnom protiv :thumbup:
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#19825 Re: Liverpool FC

Post by un1ted »

MyTao wrote:
un1ted wrote:Dzabe se uzdate u tu jednu sezonu LP. Prije godinu ili dvije, Liverpool izbori LP. Koga je te godine doveo?
Nisi razumio. Niko ne ocekuje Neymara izborili LP ili ne...

5-6 igraca ce doci u slucaju da se izbori LP jer ce trebati kvalitet za prvi tim, a i dubina... ako ne izbore onda mozda Klopp ponovo dovede samo 2-3 igraca i promovise neku djecu iz U21 jer mu nece trebati veliki tim (bar on to misli, jer je isto uradio ove sezone).

Sto se tice velikih imena, Liverpool NIKADA nije dovodio velika imena... kada su uzimali titule, kada su osvajali LP... opet nisu rusili transfer recorde kao ostali timovi. Zadnjih 20 godina tri najveca imena koja su doveli su vjerovatno Torres, Morientes i Suarez... ali ni oni u tom trenutku nisu bili world class igraci i nisu imali neke velike konkurencije za njihovo dovodjenje.

Ocekujem a i prizeljkujem isto i sada. Ono sto meni smeta je sto se nekim igracima pruza previse sansi, prije svega Mignolet, Lucas itd... Ti igraci vise nemaju sta traziti u Liverpoolu.
Zato ce i biti filijala velikim klubovima, te ce biti u sredini tabele. Pa jebo te ne pricamo o Evertonu pobogu koji ce se zadovoljiti sredinom tabele i nekim vijecnim talentima. Kako ces zadrzati potencijalnog WC igraca koji se razvije, ako mu ne dovedes ekvivalentnog ili boljeg?
Post Reply